Tatlı ve tuzlu tüm tariflerde kullanılabilen tarçın lezzeti kadar sağlığa olan faydalarıyla da adından sıklıkla söz ettiriyor. Peki mucizevi bir baharat olan tarçının faydaları ve zararları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde…
#Tarçının FaydalarıTarçın hem tatlılarda hem tuzlularda kullanabileceğimiz, çok lezzetli bir baharattır. Ancak lezzeti kadar sağlığa faydaları da tarçına mutfaklarımızda yer vermek için geçerli bir sebeptir. Peki "her derde deva" denilen tarçının faydaları ve zararları nelerdir? Gelin yakından bakalım...
#TarçınKış aylarında bitki çayı tüketimimiz artıyor. Aktarlarda hibiskustan ıhlamura, adaçayından kuşburnuna hatta kış çayı olarak adlandırılan karışımlara çok sayıda çay çeşidi bulmak mümkün. Bunların yanı sıra bir de zencefil çayı var ki özellikle güçlü bir bağışıklık sistemi hedefleyenlerin favorisi. Zencefili doğrudan sıcak suya ekleyip çay olarak demlemek de başka çayların içine eklemek de mümkün. Peki zencefil çayı nasıl yapılır? Sizin için farklı zencefil çayı tarifleri hazırladık.
#Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır