Bir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirAYDIN’DA EMEKLİ BİR ŞAHIS MEMLEKET ÖZLEMİNİ GİDERMEK VE ÇOCUKLUĞUNUN DAMAK TADINA ULAŞABİLMEK AMACIYLA YAKLAŞIK 50 BİN TL MASRAF EDİP KENDİ EKMEĞİNİ KENDİSİ PİŞİRMEYE BAŞLADI. İLK ÖNCE KENDİ YİYECEĞİ EKMEĞİ PİŞİREN İSMAİL GÖLŞAT, ÇEVREDEKİLERDEN TALEP GELİNCE GECE GÜNDÜZ EKMEK PİŞİRMEYE BAŞLADI. GÜN BOYU TANDIR EKMEĞİ, FIRIN KETESİ PİŞİREN İSMAİL GÖLŞAT ŞİMDİ SİPARİŞLERE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR.