Bugün neler oldu?

Süleyman Şah

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Şah haberleri sayfasında Süleyman Şah hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1411 Süleyman Şah haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Süleyman Şah veya Süleyman Şah bin Kaya Alp, 1178? - 1227 yılları arasında yaşamıştır. Kaya Alp'in oğlu, Ertuğrul Gazi'nin babası, Osman Gazi'nin dedesidir. Oğuzların Kayı boyundandır. Doğum yeri ve tarihi hakkında kesin bilgiler yoktur.

12. yüzyılın sonlarında doğduğu ve Kayı boyunun reisi olduğu bilinir. Moğol hükümdarı Cengiz Han’ın Orta Asya’daki istilâsı üzerine, 13. yüzyılda Türkistan’dan batıya doğru göç etmeye karar vermiştir. Türkistan'dan 50.000 kişiyle Kuzey Kafkasya üzerinden Doğu Anadolu'ya gelerek, 1214'te Erzincan ve Ahlat taraflarına yerleşti. Aynı boya mensup bazı aşiretler de Diyarbakır, Mardin ve Urfa'ya yerleştiler.1225-1226 arası da Haçlı Kalesi'nin fethi onun devrinde gerçekleşti.

Süleyman Şah haberleri

DAHA FAZLA #SÜLEYMAN ŞAH HABERLERİ

Süleyman Şah’a ait tüm site haberleri