Bugün neler oldu?

Süleyman Demirel Üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Demirel Üniversitesi haberleri sayfasında Süleyman Demirel Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4605 Süleyman Demirel Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Süleyman Demirel Üniversitesi, SDÜ, Isparta'da 11 Temmuz 1992 tarihinde ve 21281 sayılı Kanun ile kurulan devlet üniversitesi.

Kurulma aşamasında adı Göller Bölgesi Üniversitesi olarak düşünülmüş daha sonra Ispartalı siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Demirel'in adı verilmiştir. Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde tanınırlığını artan üniversitenin Doğu Kampüsünde yer alan Tıp Fakültesi'ni merhum iş adamı Dr. Üzeyir Garih yaptırmıştır. Kampüs, İstanbul yolu üzerindeki Çünür'de yolun iki tarafında Doğu Kampüsü ve Batı Kampüsü olarak ikiye ayrılmış durumdadır. Üniversitede 19 fakülte, 3 yüksekokul, 20 meslek yüksek okulu, 6 enstitü, 40 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi haberleri

DAHA FAZLA #SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ HABERLERİ

Süleyman Demirel Üniversitesi’a ait tüm site haberleri