İstanbul’da Kasım ve Aralık ayında etili olan yağışların ardından barajlardaki su oranı yükselmeye başladı. İSKİ verilerine göre Alibey Barajı'ndaki su oranı yüzde 51,31'e yükselirken, İstanbul genelinde barajların doluluk oranı yüzde 40.2'ye yükseldi.
#İstanbulZayıflama programı süresince tartıya çıkmak kimileri için bir gösterge olurken kimileri için de tam bir motivasyon düşmanı. Peki sağlığımız için kilo takibi yaparken ne zaman tartılmalıyız, tartılmak için en doğru zaman hangisi? Tartı sendromu yaşamamak için neler yapmalı? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda.
#Yelda BaşaranAşırı sıcaklar sonrası kurak aylar geçiren İstanbul'da, barajlardaki su oranı belli oldu. İSKİ verilerine göre bugün barajlardaki doluluk oranının yüzde 19.89 olduğu öğrenildi. Alibey Barajı'nda çekilen görüntülerde barajdaki suyun rengini değiştiği görüldü.
#Alibey BarajıAşırı sıcaklar sonrası kurak aylar geçiren İstanbul'da, barajlardaki su oranı belli oldu. İSKİ verilerine göre bugün barajlardaki doluluk oranının yüzde 19.89 olduğu öğrenildi. Alibey Barajı'nda çekilen görüntülerde barajdaki suyun rengini değiştiği görüldü.
#BarajBugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü. Çoğumuz için gün onunla başlar, yemekler onunla sonlanır, sohbetler onunla derinleşir. Biz de bugünü vesile ettik, uzmanlara satın almadan saklamaya, demleme tekniklerinden çeşitlerine kahveye dair ne varsa sorduk.
#KahveHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin son gelişmeleri yorumladı. Bakan Şimşek "Bizim programımız var. Aslında programın 3 temel bileşeni var. Ülkemizin karşı karşıya olduğu makro ekonomik sorunlardan biri dezenflasyon. Enflasyonu tekrar tek haneye getirecek bir program. Bu programla ortaya koyduk. Geçiş döneminden sonra daha güçlü şekilde sonuçlarını göreceğiz" dedi.
#Mehmet ŞimşekTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuAcıktığımızda çoğumuzun aklına düşen çıtır çıtır kızarmış, altın renkli patatesler, yazın buz gibi içeceklerin de en iyi eşlikçisi. 13 Temmuz’da kutlanan Dünya Patates Kızartması Günü’nü fırsat bildik, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’yla evde en iyisini yapmanın püf noktalarını konuştuk.
#PatatesSon zamanlardaki yağışların ardından barajlardaki doluluk oranında artış meydana geldi. 115 adet içme suyu barajında aktif doluluk oranı yüzde 49’a yükseldi. Doluluk oranında geçtiğimiz yıla göre yüzde 2.5 oranında artış oldu.
#Baraj Doluluk Oranlarıİstanbul'da kuraklıkla birlikte barajlardaki su oranı gözle görünür şekilde düştü. Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su metrelerce çekildi, doluluk oranı yüzde 30.94'e düştü. Büyükçekmece Gölü'nde geçen yıl bu aylarda doluluk oranı yüzde 94.45 olarak ölçülmüştü. Gölde doluluk oranı düşmesiyle su altında kalan yapılar ve atıklar ortaya çıktı. Göle her hafta balık tutmaya geldiğini söyleyen Polat Saldık, "Biz her hafta suyun aşağı doğru çekildiğini görebiliyoruz. Gittikçe su seviyesi düşüyor" dedi.
#Büyükçekmece Gölüİstanbul'da kuraklıkla birlikte barajlardaki su oranı gözle görünür şekilde düştü. Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su metrelerce çekildi, doluluk oranı yüzde 30.94'e düştü. Büyükçekmece Gölü'nde geçen yıl bu aylarda doluluk oranı yüzde 94.45 olarak ölçülmüştü. Gölde doluluk oranı düşmesiyle su altında kalan yapılar ve atıklar ortaya çıktı. Göle her hafta balık tutmaya geldiğini söyleyen Polat Saldık, "Biz her hafta suyun aşağı doğru çekildiğini görebiliyoruz. Gittikçe su seviyesi düşüyor" dedi.
#KuraklıkYine koştur koştur başlayan bir haftadan herkese merhaba. Kasım ayını yavaş yavaş geride bırakıp çetin geçen kış aylarını karşılamaya hazırlanıyoruz. Tabii ki İstanbul yine bir sıcak, bir serin ve kararsız. Hala baharın o tatlı günlerini yaşıyorken ve kabak mevsiminin zamanı geçmeden, son hasatları değerlendirmek istedim ve kabakla yıldızı barışmayanlar için şahane bir tarifle geldim. Dışarıdan bakıldığında klasik kabak dolması görünümüne sahip ama içi sürprizli bir dolma tarifi vereceğim bu kez 'iç pilavlı kabak'...
#İç Pilavlı Kabakİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi, İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, kentin ana su kaynağı Tahtalı Barajı'nda su oranının yüzde 41'e düştüğünü belirterek, mevcut yağışların kuraklık nedeniyle etkili olmadığını söyledi. Batı Anadolu'daki birçok kentte barajların aynı durumda olduğunu belirten Yaşar, "Tüm barajlar maalesef bu durumda. Tehlike çanları çalıyor. Ankara'da doluluk yüzde 21'lere, İstanbul yüzde 35'lere düştü ancak en çok Ege'deki barajlarda düşüş var" dedi.
#İzmirİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi, İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, kentin ana su kaynağı Tahtalı Barajı'nda su oranının yüzde 41'e düştüğünü belirterek, mevcut yağışların kuraklık nedeniyle etkili olmadığını söyledi. Batı Anadolu'daki birçok kentte barajların aynı durumda olduğunu belirten Yaşar, "Tüm barajlar maalesef bu durumda. Tehlike çanları çalıyor. Ankara'da doluluk yüzde 21'lere, İstanbul yüzde 35'lere düştü ancak en çok Ege'deki barajlarda düşüş var" dedi.
#İzmirÇanakkale'de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen Bayramiç Barajı, yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi. 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajda, 10 milyon metreküp su kaldı. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, "Bölgemizde şu anda yağış olmaması ve geç kalması nedeniyle baraj ve göletlerdeki su oranı ciddi bir şekilde azaldı" dedi.
#Çanakkale