Bugün neler oldu?

Sosyal Yardım

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Yardım haberleri sayfasında Sosyal Yardım hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 34253 Sosyal Yardım haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın yetkisinde olan sosyal yardım projeleri, gelir seviyeleri yetersiz vatandaşların yararlanabildikleri devlet yardımları olmaktadır.

Sosyal Yardım Nedir?

Sosyal yardımlar, ihtiyaç sabi olan vatandaşlara, ihtiyaç olunan programlara göre tahsis edilen yardımlar olmaktadır. Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaları için oluşturulmuş olan bu yardımlar, vatandaşların şartları sağlamaları halinde tahsis edilmektedir.

Altı farklı proje halinde ihtiyaç sahiplerine sunulan sosyal yardım paketleri şunları kapsamaktadır:

Aile yardımları şunları içermektedir;

Gıda yardımları,

Sosyal konut projesi,

Barınma yardımları,

Yakacak yardımları,

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programları,

Öksüz ve yetim yardımı,

Muhtaç asker ailelerine yönelik yardım programı,

Doğum yardımı.

Eğitim yardımları içerisinde bulunan projeler ise;

Eğitim materyali yardımı,

Öğle yemeği yardımı,

Şartlı eğitim yardımı,

Ücretsiz kitap yardımı,

Engelli öğrencilerin okullarına ücretsiz taşınması,

Yurt yapımı,

Öğrenci barınma taşıma iaşe yardımı.

Yaşlı ve engellilere yönelik olarak yapılan yardım projeleri ise;

Yaşlılık yardımı,

Silikozis hastalarına yapılan yardımlar,

Evde bakım yardımı,

2022 sayılı kanun kapsamında uygulanan engelli yardımları.

Özel amaçlı yardımlar;

Afet yardımları,

Aşevleri acil durum yardımları,

Terör zarar yardımı,

Şehit yakınları ve gazilere yönelik yardımlar

Sağlık yardımları oluşturan projeler ise;

Genel sağlık sigortası prim ödemeleri,

Şehit yakınları ve gazilere yönelik yardımlar,

Şartlı sağlık yardımı

Yabancı uyruklu kişilere yönelik yapılan yardımlar;

Yabancılara yönelik şartlı eğitim yardımı,

Sosyal uyum yardımı

Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

2020 yılı içerisinde sosyal yardıma başvuracak olan kişiler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapması gerekmektedir. Birçok yardım proje başvurusunda bu vakıf kabul etmekte ve yardım paraları PTT üzerinden yapılmaktadır. Sosyal yardım parasından yararlanabilecek olan kişilerin 3294 sayılı kanun kapsamındaki şartları sağlamaları gerekmektedir.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı verilen süt yardımı

canlı doğumu gerçekleştiren annelere süt ödeneğim verilmektedir 2020 yılı için güncel tutar 180 Türk Lirası olmaktadır tek seferlik verilen bir yardım ücreti olan süt yardımı sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapılarak alınmaktadır noktam yardım başvuru yapan kişinin banka hesabına aktarılmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı doğum parası yardımı;

18 yaşını doldurmuş ve evlilik müessesesi dahilinde canlı doğum yapmış anneler için verilen bir yardımdır. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve daha sonraki çocuklar için ise 600 lira yardım ödeneği verilmektedir. Ödemeler hiçbir başvuru şartı aranmaksızın annenin kimlik numarası ile PTT şubesine yatırılmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aşı yardımı;

0-6 yaş aralığındaki çocukların ailelerinde herhangi bir sosyal güvencesi bireyin olmaması durumundan çocukların aşılarından ve doktor kontrollerinden geri kalmaması için 2 ayda bir ödenen 35 Türk lirası tutarındaki yardım olmaktadır. Diğer bir yandan ilk doğum yapıldığından 75 Türk Lirası ödeme de ilave edilmektedir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şartlı eğitim yardımı;

Zorunlu eğitimin bulunduğu ülkemizden bu eğitim masraflarını karşılayacak yeterli gelir olmayan aileleri çeşitli miktarlarda yardım yapılmaktadır. Bu yardımlar çocuğun cinsiyetine ve bulunduğu sınıf düzeyine göre değişiklik göstermektedir.

Pandemi Sebebiyle Yapılan Yardımlara Başvuru Nasıl Yapılır?

Pandemi sebebiyle 3 faz halinde dağıtılan yardımların üçüncüsü beyana dayalı yapılmaktadır. Bunun için e-devlet sisteminden başvuru gerekmektedir. Bunun için e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girilmelidir. Kurum hizmetleri başlığı altından sosyal ekonomik destek hizmeti ön başvurusu seçilmelidir. Daha önce başvuruda bulunmuş kişilerin başvuruları bu ekranda görüntülenmektedir. Ancak yapılmış herhangi bir başvuru bulunmuyor ise o zaman yeni başvuru butonuna tıklamaları gerekmektedir

Sosyal Yardım haberleri

DAHA FAZLA #SOSYAL YARDIM HABERLERİ

Sosyal Yardım’a ait tüm site haberleri