MENÜ

Sos Tarifleri

Sos Tarifleri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Sos Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 264 Sos Tarifleri haberi bulunmuştur.

Sos Tarifleri Haberleri

Bu sosları evde yapmak çok kolay

Bu sosları evde yapmak çok kolay!

Etler, patates kızartmaları, salatalar ve sandviçler soslarla çok daha lezzetli hale geliyor. İşte evde yapabileceğiniz sos tarifleri...

Bu kitaptaki tarifler yazarın 3 çocuğu tarafından test edildi, onaylandı

Bu kitaptaki tarifler yazarın 3 çocuğu tarafından test edildi, onaylandı

Kanal D’de yemek programları hazırlayan, Kelebek’te köşesi olan, kendi deyişiyle ‘yemekçi’ Sahrap Soysal, geçtiğimiz sene çıkan Bir Yemek Masalı isimli kitabından sonra şimdi de 0-6 yaş arasındaki çocuklar için ‘Anne, Ben Acıktım’ adlı bir yemek kitabı yazdı.

26.11.2004Kelebek
Türk yemekleriyle remiks yaptılar suşi tarifini de unutmadılar

Türk yemekleriyle remiks yaptılar suşi tarifini de unutmadılar

REMİX 1, geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra son dönemlerde Türkiye'de çok tutulan suşi, risotto gibi farklı mutfaklardan birçok yemek tarifinin yer aldığı ‘‘yeni’’ bir yemek kitabı.

25.10.2003Kelebek
Bugün iftara ne pişirsem 24 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 24 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Gül tatlısı nasıl yapılır Ardanın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi

Gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi

Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de gül tatlısı oldu. Peki, gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi

Çökertme kebabı nasıl yapılırArda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı nasıl yapılır?Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Köfteli patatesli paça nasıl yapılır  Köfteli patatesli paça tarifi

Köfteli patatesli paça nasıl yapılır? Köfteli patatesli paça tarifi

Patates yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor. İşte bu yemeklere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Köfteli patatesli paça. Patates püresi, çeşitli baharatlarla harmanlanan köfte toplarıyla buluşuyor, tadı damakları şenlendirecek bir lezzet öne çıkıyor. İşte, köfteli patatesli paça tarifi

Bugün iftara ne pişirsem 20 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 20 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 11 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 11 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü

Ev baklavası nasıl yapılır İşte çok pratik bir baklava tarifi

Ev baklavası nasıl yapılır? İşte çok pratik bir baklava tarifi

Baklava milli tatlımız. Özellikle bayramlarda gelen misafire baklava ikram edilmesi geçmişten günümüze uzanan en tatlı geleneklerimizden. Başta ceviz ve fıstık olmak üzere çeşit çeşit malzemeyle ve farklı şekillerde yapılan baklavayı çok güzel yapan birçok ünlü tatlıcı var. Ancak evde yapılmış mis gibi bir baklava kadar makbul bir lezzeti de bulmak çok kolay değil. Siz de evinizde güzel bir baklava yapıp misafirlerinize ikram etmek istiyorsanız tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte “Ev baklavası nasıl yapılır?” diye soranlara malzemeleri ve ipuçlarıyla tam kıvamında bir ev baklavası tarifi…

Yılbaşı hindisinin olmazsa olmazı gravy sosu nasıl yapılır

Yılbaşı hindisinin olmazsa olmazı gravy sosu nasıl yapılır?

Yılbaşına 2 haftadan az zaman kaldı ve yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler işini kolaylaştırmak ve yemeğini daha lezzetli hale getirmek için püf noktalarını ve ipuçlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki iş hindiyi pişirmekle bitiyor mu? Tabii ki hayır! Çünkü yılbaşı hindisi yanında ‘gravy’ adı verilen et suyu sosu olmadan eksik kalır. Peki yılbaşı hindisi için gravy sosu nasıl yapılır? İşte ihtiyacınız olan tüm püf noktalarıyla birlikte nefis bir tarif.

Bolonez sos nedir Bolonez sos nasıl yapılır

Bolonez sos nedir? Bolonez sos nasıl yapılır?

Bolonez sos, özellikle makarnayla özdeşleşmiş bir sos çeşididir. Bolca domates, sarımsak ve kuru soğandan yapılan bolonez sos, taze ve kuru baharatlarla tatlandırılır. Peki, bolonez sos nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve tarif…

Mantarla farklı ne yapabilirim İşte birkaç fikir...

Mantarla farklı ne yapabilirim? İşte birkaç fikir...

Lezzetli ve sağlıklı mantarla yapabileceğiniz yemeklerin sınırı yok... İşte mantarla yapabileceğiniz lezzetler...

Bayat ekmek değerlendirme | Bayat ekmekle yapılacak tarifler

Bayat ekmek değerlendirme | Bayat ekmekle yapılacak tarifler

Türkiye'de her gün milyonlarca ekmek çöpe gidiyor. Fazla kalan bayat ekmekleri evde yapacağınız pek çok tarifle değerlendirebilirsiniz. Bayat ekmekleri değerlendirerek lezzetli yemekler yapmanın yanı sıra israfı da önlemiş olacaksınız. Peki, bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekten ne yapılır?

4.10.2018Keyif
Yemek yapan herkesin bilmesi gereken 5 temel sos

Yemek yapan herkesin bilmesi gereken 5 temel sos

Yemek yapanlar bilir; pişirdiğiniz şey ne olursa olsun, asıl keramet sosundadır. Çünkü ister basit bir marine olsun, isterseniz çok karmaşık bir sos, malzemenin yemeğe dönüşmesini sağlayan şey sostur.

Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları

Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları

Pratik lezzetler arasında yer alan makarnayı güzel yapabilmek ayrı bir özen gerektiriyor. İşte daha lezzetli makarna pişirmenin sırları...

Mangal için et hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler

Mangal için et hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler

Sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen haftasonuna aktiviteletinin başında gelen mangal için et hazırlamak incelik istiyor. İşte mangal için et hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler...

Tatlısından tuzlusuna yufkayla yapabileceğiniz 5 farklı tarif

Tatlısından tuzlusuna yufkayla yapabileceğiniz 5 farklı tarif

Mutfaktaki kurtarıcılarımızın başında hazır yufka geliyor. Çok sayıda tarifte kolayca kullanılabilecek yufkayla yapabileceğiniz 5 farklı tarifimiz var...

36 saatte Fes (Fas)

36 saatte Fes (Fas)

Fas’ın üçüncü büyük yerleşimi Fes, özgün kimliğiyle cazibe noktası ve turizmin yükselen yıldızı. Halk şehirle gurur duyuyor, geleneksel Fas atmosferini koruyor, egzotik pazarlamaya girişmiyor. Hatta pek çoğu Fes’in popüler hale gelmesinden hoşnut değil. Dünyayı gezen, gelişmeleri izleyen yaratıcı yerel girişimcilerin açtığı, yerel kültürü evrensel bakışla yansıtan otel, mağaza, kafe, yemek okulu ve turlar da şehre boyut kazandırmış. İşte 36 saatte Fes...

Yazar Sonuçları

ELMALI DOLOMİT KEKİ

8 kişilikHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 50 dakika

19.02.2018

BİBERLİ PATLICAN

Közlenmiş patlıcanların kavanozlarını açıp tel bir süzgece boşaltın, suyu iyice süzülsün. Geniş bir çelik tencereye zeytinyağını ve incecik doğranmış sarımsakları koyun. Orta ısılı ateşte karıştırarak 2 dakika kavurun.

29.01.2018

Fındıklı kereviz reçeli

4 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 50 DAKİKA

14.01.2018

Dondurma Severler Buraya!

Sizi bilmem ama bence sadece kahvaltının değil; dondurmanın da mutlulukla bir ilgisi olmalı! 

23.06.2017

ÇERKEZ USULÜ ŞİPSİ

4 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

21.05.2017

KARAMELLİ BEŞİBİRYERDE PASTASI

 Yumurta ve toz şekeri, derin bir kaba aktarıp mikserle 2-3 dakika çırpın.

11.05.2017

TAVUKLU TABULE SALATASI

 Bulgur kapaklı, derin bir kaba ya da küçük bir çelik tencereye koyulur. Sıcak su ve tereyağı küçük bir tencereye aktarılıp kaynatılarak tereyağı eritilir. Bu yağlı su bulgurun üzerine gezdirilip ağzı kapandıktan sonra 20 dakika kadar kenarda bekletilir.

26.04.2017

MAŞLI PİRİNÇ SALATASI

 Maş küçük mercimek görünümünde, koyu kahverengi bir bakliyattır. Güneydoğu Anadolu’da çok kullanılır ve çok lezzetlidir.

24.04.2017

Barbunyalı ispanyol makarnası

Zeytinyağı ve kıyma orta boy bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, kıymanın rengi iyice kahverengileşinceye kadar, 3-4 dakika kavrulur.

19.04.2017

Te burası Edirne

Hürriyet ve TÜRSAB’la yaptığımız şehirleri keşfet gezimizin bu seferki durağı Edirne’ydi. Otobüsle yola koyulduğumuzda bizi mastikalı, Balkan ezgili bir gezinin beklediğinden emindim...

8.04.2017

HELLİM PEYNİRLİ PANAYOTİS SALATASI

 Marulları yaprak yaprak ayırıp suyun altında iyice yıkayarak süzün. Marulları temizlemek için kullanabileceğiniz bir başka yöntem de bol sirkeli suda 10 dakika kadar bekletip tekrar yıkadıktan sonra süzmektir.

6.04.2017