MENÜ

Sokak Lezzetleri

Sokak Lezzetleri ile ilgili tüm haberleri, son dakika Sokak Lezzetleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Sokak Lezzetleri haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 500 Sokak Lezzetleri haberi bulunmuştur.

Sokak Lezzetleri Haberleri

Vezüv’ün eteğindeki güzellik

Vezüv’ün eteğindeki güzellik

Zaferlerin, zedelenmiş güzelliklerin şehri Napoli son 10 yılda turist sayısını ikiye katladı, cinayet oranı yüzde 44 azaldı, sokaklardaki çöpler eskisi kadar sorun olmuyor... Elena Ferrante’nin napoliten romanları, film ve TV uyarlamaları Capri, Ischia ve Amalfi’nin yanı başındaki şehre ilgiyi artıradursun sanat, kültür ortamı, restoranları, barları canlılığını koruyor. Ve Vezüv Yanardağı eskisi gibi gürlüyor.

28.07.2019Seyahat
Üç ayrı kent üç farklı Çin

Üç ayrı kent üç farklı Çin

‘Dünyanın kapalı kutusu’ iken 1980’lerden bu yana uyguladığı açılım politikası sonucu büyüyen ekonomisi, askeri gücü ve siyasi etkisiyle en çok merak edilen ülkeler arasında yer alan Çin, bugün eski yerleşim yerlerinin yanlarına kurduğu ‘şantiye’ kentlerle hem içeride hem dünya pazarında rekabeti alevlendiriyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyanın 1 numarası olacağı tahmin edilen bu ‘süper güç’, siyasette ise sosyalizmi ve merkezi denetimi hâkim kılıyor. Ülke her şehirde farklı bir yüzünü sunuyor ziyaretçilerine. Şanghay’ın yanı başındaki Nantong, dünyanın en genç sanayi kenti. Kartpostallardaki Çin’i görmek için Suzhou’ya gitmek gerek. Pekin ise devletin her adımda kendini hissettirdiği, yüksek güvenlikli bir başkent.

22.07.2019Seyahat
Evde midye dolması nasıl yapılır

Evde midye dolması nasıl yapılır?

Midye dolma, sokak lezzetleri denilince ilk akla gelenlerden biri oluyor. Baharatlarla lezzetlenen iç pilavına tadına doyum olmayan midye dolmayı evde de yapabilmek mümkün. Peki, midye dolma için gerekli malzemeler neler, midye dolması nasıl yapılır?

Dünya Sokak Tatları Festivalleri Eskişehirde başlayacak

'Dünya Sokak Tatları Festivalleri' Eskişehir'de başlayacak

Türkiye'nin en büyük, uluslararası yaş meyve-sebze, lojistik fuarı 'Interfresh Eurasia' ve 'Dünya Sokak Tatları Festivalleri'nin tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı. Antexpo Genel Müdürü Murat Özer, dünya kültürlerinin sokak lezzetlerini Türkiye'de 6 şehirde sergilemek istediklerini belirterek, "Festivalimiz Ekim ayında Eskişehir'de başlayacak" dedi.

25.06.2019Ekonomi
Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali meraklılarını bekliyor

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali meraklılarını bekliyor

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen ve 15 ülkeden 200 lezzetin sunulduğu "Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali" başladı.

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivaline sayılı günler kaldı

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali'ne sayılı günler kaldı

Antalya, Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali'nin ikincisine ev sahipliğine yapmaya hazırlanıyor.

Feriye Sarayı halka açıldı

Feriye Sarayı halka açıldı

Osmanlı döneminde padişahların ve saray mensuplarının saraydan denize ulaşımı için kullanılan İstanbul’daki Feriye Sarayı’nın işletmesini 3 yıl önce devralan GO Proje Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Özdemir, 10 milyon liralık yatırımla Feriye’nin konseptini değiştirdi. Özdemir, “Burası davetle gelinen bir yer olmaktan çıktı” dedi.

4.05.2019Ekonomi
Sıfır Günü’ne doğru...

Sıfır Günü’ne doğru...

Günde 25 litreyle gün geçer mi? National Geographic’teki belgesele göre eğer önlem almazsak onu bile bulamayacağımız günler çok çok yakın.

Şifa kaynağı İzmir mutfağı

Şifa kaynağı İzmir mutfağı

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, çok sayıdaki bitki türü ve 2 bin 600 yıllık zeytinyağı kullanımı geçmişi ile göz dolduran İzmir’in, gastronomik bir destinasyon olması için önerilerde bulundu.

Üç saatlik sınır geçişi romantizmin katili

Üç saatlik sınır geçişi romantizmin katili

1800’lü yılların son çeyreğinde, ‘93 Harbi’ de denilen Türk-Rus Harbi sırasında Bulgaristan’dan göçmek zorunda kalmış bir aileye mensup olduğumdan, dilden dile anlatılarak gelen o zorlu yolculuğun masalsı hikâyeleri, çocukluk anılarımda bir hayli yer tutar. ‘Arda Boyları’nın, ‘Drama Köprüsü’nün, ‘Selanik Türküleri’nin beni hiç tanımadığım büyük büyük dedelerime, ninelerime bağladığını düşünürüm. Bütün bu duyguların eşliğinde adımımı atıyorum Sofya Ekspresi’nin basamaklarından içeriye. Bir de ilk defa yataklı bir trenle yolculuk yapacak olmanın merakı ve heyecanı var içimde...

18.03.2019Seyahat
Dikkat dikkat Bu röportaj aşırı lezzet içerir: Hazer Amani

Dikkat dikkat! Bu röportaj aşırı lezzet içerir: Hazer Amani

Hazer Amani son olarak Master Chef’te buluştuğu geniş kitlelerce ülkemizdeki popüler şefler arasına hızla girdi, yükseldi, dikkatleri üzerine çekti. Kendi restoranında uyguladığı hızlı ama özenli ve lezzetli yemek felsefesiyle tam da üniversitelilerin telinden çalıyor. 114. sayımızın kapağında Hazer Amani’nin mutfağından sesleniyoruz: Dikkat aşırı lezzet içerir!

4.03.2019Kampüs
Giderseniz yemeden dönmeyin... Üstelik fiyatları da çok ucuz

Giderseniz yemeden dönmeyin... Üstelik fiyatları da çok ucuz

Dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken sokak lezzetlerini sizin için derledik. İşte ucuz fakat bir o kadar da ağız sulandıran sokak lezzetleri…

14.02.2019Nerede Ne Yenir
CHP’den sokak çalıştayı

CHP’den sokak çalıştayı

CHP Emek Büroları, ‘Sokak Ekonomisi Çalıştayı’ düzenleyecek. Çalıştayda sosyal güvenceden yoksun olarak sokaklarda çalışanların sorunları ele alınacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu da konuşma yapacak.

14.02.2019Gündem
Yılın en iyi gastronomi kitabı ödülü Ayaküstü İzmire

Yılın en iyi gastronomi kitabı ödülü 'Ayaküstü İzmir'e

Dünya Kitap Dergisi'nin 26 yıldır verdiği "Yılın En İyileri" ödülleri sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende ödülleri, derginin Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün açıkladı. "Ayaküstü İzmir-Sokak ve Fırın Lezzetleri" kitabı "Yılın En İyi Gastronomi Kitabı" seçilen Nejat Yentürk, ödülünü seçici kurul üyesi Ahmet Örs'ten aldı. Yentürk, dünyada 1970'li yıllarda başlayan mutfağa ilgi döneminin Türkiye'de de etkisini gösterdiğini, mutfak kültürüne ve tarihine yönelik boşta kalan bir alanı doldurmak istediğini ifade etti.

Lezzete hücum

Lezzete hücum!

Kutlama için, keyif için, şöyle bir-iki lokma atıştırmak için... Ne için olursa olsun, hepimiz verdiğimiz paraya, ayırdığımız zamana değecek mekânlarda yemenin peşindeyiz. Karaca ve Hürriyet gazetesi işbirliğiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi, işte tam da bu amaca hizmet ediyor. İlki geçen yıl yayımlanan rehberin ikincisi de hazır.

Türkiyenin vazgeçilmez sokak lezzetleri

Türkiye'nin vazgeçilmez sokak lezzetleri

Sokak lezzetleri hem ucuz hem de damağımıza şenlikler yaşatacak kadar güzel. Zengin fakir, küçük büyük fark etmeksizin hiçbirimizin vazgeçemediği o ünlü sokak lezzetlerimiz...

6.11.2018Seyahat
Madrid’i Madridli gibi gezmek…

Madrid’i Madridli gibi gezmek…

Avrupa’nın genel tanımı bu şehirde kesinlikle. Düzen, eğlence, ucuzluk ve medeniyet. Hepsi toplanınca Madrid ortaya çıkıyor derse biri ona inanın. Yerinde gördüm, deneyimledim. Üçüncü kez gittiğim Madrid’de artık bir Madridli gibi düşünebiliyorum. Hadi bu güzel başkentte neler var kısa kısa bakalım...

31.10.2018Seyahat
Dünyanın farklı köşelerinden sokak lezzetleri

Dünyanın farklı köşelerinden sokak lezzetleri

Yemek ve seyahat, yaşamın harika deneyim kavşaklarından ikisi. Farklı bir ülkeyi keşfetmenin, o kültürü tanımanın en etkili yollarından biri de sokak lezzetlerini tatmaktır. Hızlı hazırlanan, dolaşırken bile yiyebileceğiniz bu tatlar, lezzet hafızanızda da izler bırakır. Sokak yemeği yemek sadece bütçe içinde kalmayı sağlamaz, aynı zamanda yerel halkla sohbet etme, yemekler ve gelenekler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı da verir.

30.10.2018Seyahat
Türkiye’nin en başarılı şefi neden 30 metrekarelik bir dükkânda dürüm satıyor

Türkiye’nin en başarılı şefi neden 30 metrekarelik bir dükkânda dürüm satıyor?

Konuyu aklımıza gastronomi yazarımız Vedat Milor düşürdü. Birkaç hafta önceki yazısında “Günümüz İstanbul’unda uydurma ‘modern meyhane’ ya da ‘masa örtülü ocakbaşı’ndan başka lokanta modellerinin tutması olanaksıza yakın. Bunun dışında; pizza, döner, ciğer, burger, dürüm... Yani sokak lezzetleri... Cihan (Kıpçak), ortağı Üryan’la (Doğmuş) burger ve sosisli sandviç yaparken Kaan (Sakarya) ve Derin (Arıbaş) gibi çok üst düzey şeflerin dürüm işine soyunmaları gayet mantıklı. Bu; onların değil, benim, sizin, bizlerin ayıbı.” Milor’un bu tespitinden hareketle, sokak lezzetlerine yönelen bu şeflerin kapılarını çaldık. Anlattıklarına bakınca gördük ki; her biri birbirinden yetenekli bu şeflerin ‘fine dining’i bırakmalarının biri psikolojik, biri toplumsal iki temel sebebi var. Psikolojik olanı tahmin etmek zor değil. Kusur kabul etmeyen standartlar, mutfağın o sert koşullarına alışkın şefleri bile bir zaman sonra yıldırıyor. Tuzluğun deliklerinin kenarında kalmış tuz tanelerini dert etmek zorunda olmamak ve farklı kesimlerden, daha fazla sayıda insana yemek pişirmek istiyorlar. Toplumsal sebebin kökleriyse olabildiğince derinlere uzanıyor...

13.10.2018Hürriyet Pazar
Dünya bir mutfaksa, Adana başkentidir

Dünya bir mutfaksa, Adana başkentidir 

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün duyurduğu ‘Dünya bir mutfaksa Adana başkentidir’ sloganıyla başladı. Sözlü, "Adana yaşamak için yiyenlerin değil, yemek için yaşayanların şehridir" dedi.

İstanbul Tasarım Bienalinde bugün şehri yiyerek keşfedin

İstanbul Tasarım Bienali'nde bugün şehri yiyerek keşfedin

İstanbul'un sokak lezzetlerini tasarım gözüyle keşfetmeye hazır mısınız?

‘Bienal modelinde esaslı bir değişim umuyorum’

‘Bienal modelinde esaslı bir değişim umuyorum’

Küratör Jan Boelen, ‘Okullar Okulu’ başlığıyla yarın açılacak 4. İstanbul Tasarım Bienali’ni anlattı: “Bienaller gibi sergilere bu çağda ihtiyacımız var mı? Belki de ihtiyacımız olan başka bir şey. Tasarım eğitimi, küresel olarak bir tür krizde. Neyi nasıl ürettiğimizi, tasarım eğitiminin nasıl olması gerektiğini yeniden düşünmeliyiz.”

20.09.2018Kitap Sanat
En iyi 10 sokak lezzeti

En iyi 10 sokak lezzeti

Sokak yemekleri, bir ülkeyi, kültürü tanımanın en lezzetli yollarından biri. Üstelik son yıllarda çok da popülerler; anlı şanlı şefler sokak yemeklerine merak sarıyor, ülkede ve dünyada sokak lezzetleri festivalleri düzenleniyor. Bir anda burnunuza gelen o nefis kokuyla midenizi ve aklınızı çelen lezzetleri araştırdık. (Dilan Yakut)

Midye tarlasında hasat sürüyor

Midye tarlasında hasat sürüyor

Türkiye'nin önemli midye üretim merkezlerinden Balıkesir'in Erdek ilçesinde, 18 ay önce halatlara ekilen ve olgunlaşması tamamlanan midyenin hasadı sürüyor.

13.08.2018Ekonomi
Malezyanın otantik adası: Penang

Malezya'nın otantik adası: Penang

Malezya'nın en güzel gezilesi yerlerinden birisi kesinlikle Penang. 10 gün geçirdiğim Malezya'da üç günümü buraya ayırdım ve inanılmaz keyif aldım. Keşfettikçe öğrendikçe mutlu oldum bu ada şehrinde. İşte üç günlük Penang maceram...

9.07.2018Seyahat

Yazar Sonuçları

Suriye füzesi Fikret Şeneş albümünü vurdu

Üç gün önce İsrail saldırısına karşı Suriye tarafından koruma amaçlı fırlatılan füze hedefi ıskalayıp 300 kilometre ileride KKTC’de Lefkoşa yakınlarına düştü...

4.07.2019

Peki siz Anthony Bourdain'e ne yedirirdiniz?

Yemek dünyası geçtiğimiz yıl haziran ayında büyük bir kayıp yaşadı. ABD’li şef, yazar ve televizyon programcısı Anthony Bourdain, 61 yaşındayken hayatına son verdi ve sevenlerini yasa boğdu.

28.06.2019

Ekrem İmamoğlu’na karşı nasıl muhalefet yapılır?

Hemen bodoslama üzerine gidilmez. En azından birazcık beklenir.

21.04.2019

Antalya işte şimdi dünya kenti oldu

Bu yaz Antalya sahilleri bir başka güzel olacak.

21.03.2019

Basta! ve şahane dürümleri

Burada gastronomik lokantalardan beklediğimiz ürün kalitesi, lezzet ve bileşimleri sokak lezzeti formatında bize sunuyorlar. Yani dürüme sararak. Elbette lokantaya göre çok daha makul fiyatlara.

16.03.2019

Bursa’nın sosyal hayatında geçen bir 24 saat

2010 ve 2014’te “Türkiye nasıl eğleniyor?” diye yola çıkmış ve İstanbul dışındaki şehirlerin sosyal hayatına göz atıp notlarımı aktarmıştım. Şimdi yine aynı soruyla, bu kez yıl içine yayarak, farklı şehirlerdeki sosyal hayatların tadına bakacağım. İlk durak Bursa. İşte geçen hafta sadece 24 saatliğine gittiğim Bursa’dan notlar...

3.03.2019

Madrid’i Madridli gibi gezmek…

Avrupa’nın genel tanımı bu şehirde kesinlikle. Düzen, eğlence, ucuzluk ve medeniyet. Hepsi toplanınca Madrid ortaya çıkıyor derse biri ona inanın. Yerinde gördüm, deneyimledim. Üçüncü kez gittiğim Madrid’de artık bir Madridli gibi düşünebiliyorum. Hadi bu güzel başkentte neler var kısa kısa bakalım...

31.10.2018

Gastronomi demek; dolar demek, euro demek

Malumunuz hali hazırda restoran haftası devam ediyor.

27.10.2018

İzmir’de ne yenir?

‘Pazardan aldım bir tane, eve geldim bin tane’ bilmecesindeki ‘nar’ gibiyim şu sıralar...

3.10.2018

Bir Malezya doğası: Kota Kinabalu

'İlk Asya seyahatim' diyebilirim Malezya için. Haliyle güzelce araştırdım. Yaptığım planı da takır takır uyguladım. Önce İstanbul'dan Kuala Lumpur’a 11 saat direkt uçtum. Sonra Malezya Havayolları'yla 2.5 saatte Kota Kinabalu’ya gittim. Üç gün geçirdiğim bu güzel bölgede keyifli anılar biriktirdim. İşte size Kota Kinabalu gezi rehberi…

1.10.2018

Pahalı olabilir ama çok lezzetli AKALİ

Çok iyi yemek pişiren bir aileden gelen Çağlar Kıpçak’ın açtığı Akali, başta böyle açılmasa da sonradan burgere geçti. Ben de iki kere denedim. Kullandıkları ekmek de, sığırın yağlı bölümlerinden hazırlayıp kurutmadan pişirdikleri et de gayet başarılı.

24.08.2018

Malezya'nın otantik adası: Penang

Malezya'nın en güzel gezilesi yerlerinden birisi kesinlikle Penang. 10 gün geçirdiğim Malezya'da üç günümü buraya ayırdım ve inanılmaz keyif aldım. Keşfettikçe öğrendikçe mutlu oldum bu ada şehrinde. İşte üç günlük Penang maceram...

8.08.2018

Peynirli lezzetler

Geleneksel mutfağımızın günümüz damak tadına uyarlanarak ‘dünyalılaşması’ adına çabalar sürerken, sevgili Ali Açıkgül, dünyaya mâl olmuş ‘cheesecake’i (peynir pastası) geleneksel damak zevkimize dönüştürmek için kolları sıvamış.

24.07.2018

Ne varsa gençlerde var

Çocukluğumda aile arasında ne zaman bir başarısızlık öyküsü konuşulsa “Birinci kuşak kurar, ikinci büyütür, üçüncü kuşak batırır (ya da yer)” yorumuyla final yapılırdı. Tabii dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bunun tersini kanıtlayan “Birinci kuşak kurar, ikinci yönetir, üçüncü kuşak dallandırır, budaklandırır” örnekleri de hiç azımsanacak gibi değil.

6.07.2018

“Paylaşmam ama karalamam da…”

5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak... 

12.06.2018