MENÜ

Siyez Buğdayı

Siyez Buğdayı ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Siyez Buğdayı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 65 Siyez Buğdayı haberi bulunmuştur.

Siyez Buğdayı Haberleri

2020de herkes bu ürünlerin peşinde olacak

2020'de herkes bu ürünlerin peşinde olacak

İyi malzeme, bir şefin elindeki en büyük lüks. Dünya gastronomisine açılacak kapı içinse en büyük koz. Neyse ki bir süredir bunun farkındayız. Bakalım, önümüzdeki yıl hangi malzemelerimizi daha çok konuşacağız…

22.12.2019Hürriyet Pazar
10 bin yıllık buğdaydan yapılıyor Büyük ilgi görüyor...

10 bin yıllık buğdaydan yapılıyor! Büyük ilgi görüyor...

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde bir pastaneci, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak da bilinen siyez buğdayından şekerpare üretti.

27.10.2019Ekonomi
10 bin yıllık siyez buğdayının ekim alanları yaygınlaştırılacak

10 bin yıllık siyez buğdayının ekim alanları yaygınlaştırılacak

Kayseri'de Kocasinan Belediyesince çiftçilere 10 bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen siyez buğdayı tohumu dağıtıldı.

22.10.2019Ekonomi
Siyez buğdayı ve Taşköprü sarımsağının üretimi yaygınlaşıyor

Siyez buğdayı ve Taşköprü sarımsağının üretimi yaygınlaşıyor

Kastamonu'da, "buğayın atası" olarak nitelendirilen siyez buğdayı ve Taşköprü sarımsağının ekim alanları ve üretimi artıyor.

Mudanyada bir üretici yaptı Siyez buğdayı ve enginar bir arada

Mudanya'da bir üretici yaptı! Siyez buğdayı ve enginar bir arada

Tarihi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak anılan Kastamonu yöresine ait siyez ürünleri, Mudanyalı vatandaşlar ile buluştu.

25.07.2019Nerede Ne Yenir
Kalıcı Makyaj Malzemeleri Zararları

Kalıcı Makyaj Malzemeleri Zararları

Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, glütenin buğdayın içinde yer alan bir protein olduğunu ve glütenli ürünlerin bağışıklık sisteminin duvarına yapışarak tahrip ettiğini söyleyerek “Kalıcı makyaj ürünlerinde glüten var. Ruju sürüyorsunuz 8 saat kalıyor onun kalmasını sağlayan glütendir” dedi.

8.07.2019Makyaj
Oruç Tutmak Metabolizmayı Nasıl Etkiliyor

Oruç Tutmak Metabolizmayı Nasıl Etkiliyor?

Ramazan ayında oruç tutmak insanları manevi olarak arındırırken beslenme alışkanlıklarını da değiştiriyor. Uzun saatler aç kalmak sindirim sisteminin de dinlenmesini sağlıyor. Herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan kişilerin oruç tutması, beslenme tarzını yenilemek için bir fırsat olabiliyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, oruç tutmanın metabolizmaya etkileri hakkında bilgi verdi.

Metabolizmayı Hızlandırmanın 5 Yolu

Metabolizmayı Hızlandırmanın 5 Yolu

Metabolizma hızı sabit değil elastiktir; uygun beslenme, hidrasyon, egzersiz ve takviyelerle yükselebilir ve doğal olarak incelmenize yardımcı olabilir. Dr. Sinan Akkurt, metabolizma hızlandırmaya yönelik önerilerini sizler için anlattı...

Çalış, yorul, öğren ve bedava tatil yap

Çalış, yorul, öğren ve bedava tatil yap

TaTuTa... Yani Tarım, Turizm, Takas... Buğday Derneği’nin koordinatörlüğünde doğa dostu üretim yapan çiftliklerin, tesislerin bir araya gelerek oluşturduğu ağın gönüllü çalışana en çok ihtiyaç duyduğu günlerdeyiz. Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış çiftliklerde hem yeni beceriler edinebilir hem de para harcamadan tatil yapabilirsiniz. Bazılarını sizin için derledik ancak tam listeye www.tatuta.org adresinden ulaşmak mümkün.

15.04.2019Seyahat
Markette her satılana razı olmayın siz ısrarla talep etmezseniz hiçbir şey değişmez

Markette her satılana razı olmayın siz ısrarla talep etmezseniz hiçbir şey değişmez

“Zehir yerseniz zehirlenirsiniz. Genetiğiyle oynanmış, zirai ilaçlarla kirlenmiş, katkı maddesi eklenmiş, işlenmiş yiyecekler bizi hasta ediyor.” Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, bu sakıncalı maddelerin vücudumuzu nasıl harap ettiğini ‘Mutluluk Kürleri 2’ kitabında anlatıyor. Aktaş’a göre şifa mutfağımızda. Tek yapmamız gereken, iyi gıda peşinde koşmak...

31.03.2019Hürriyet Pazar
Kastamonuda çocuklar siyez buğdayını hamur işi yaparak tanıyor

Kastamonu'da çocuklar siyez buğdayını hamur işi yaparak tanıyor

Kastamonu'nda minik öğrenciler, meşhur siyez buğdayının önemini hem toprağa dikerek hem de siyez unundan hamur işi yaparak öğreniyor.

‘Türkiye dostlarını geri kazandık’

‘Türkiye dostlarını geri kazandık’

Almanya’nın başkenti Berlin’de dünya turizmini buluşturan Uluslararası Turizm Borsası (İTB) Fuarı pazar günü sona eriyor. Fuarda stant açan Antalya, Alanya, Kuşadası, Bodrum ve İzmir bölgesindeki otellere yoğun ilgi gösterildi. Otel işletmeleri ve sahipleri, acenteler ve tur operatörleriyle verimli görüşmeler yapmanın memnuniyetini yaşadı. Tek tek görüştüğümüz otel sahipleri, Alman tur operatörlerinin yeniden Türkiye’ye yüzlerini döndüklerini söylediler.

8.03.2019Avrupa
Frigyanın 3 bin yıllık lezzetini yeniden canlandırdılar: Siyez buğdaylı kaz yemeği

Frigya'nın 3 bin yıllık lezzetini yeniden canlandırdılar: Siyez buğdaylı kaz yemeği

Eskişehir, Ankara, Kütahya ve Afyonkarahisar'da geniş bir alanı kapsayan Frig Vadisi'ne gelen turistler, bölgede 3 bin yıl önce de tüketildiği belirlenen siyez buğdayı ve kaz etinden yapılan yemeği tadabilecek.

Üniversiteden tarıma teknoloji desteği

Üniversiteden tarıma teknoloji desteği

Ankara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk tematik Tarım, Gıda ve Hayvancılık Teknokenti, tarım ve hayvancılık alanında girişimci firmalara yeni olanaklar sağlıyor

21.01.2019Kampüs
Tiridine bandım türküsündeki tiridi hiç merak etmiş miydiniz

"Tiridine bandım" türküsündeki tiridi hiç merak etmiş miydiniz?

Kastamonu'nun yöresel lezzetlerinden kel simitle yapılan ve bu özelliği nedeniyle başka yöredekilerden ayrılan "tirit" ile 10 bin yıllık Hitit buğdayı siyez kullanılan "eyşili pilav", hem yöre halkı hem de turistler tarafından ilgi görüyor

Siyez nedir Siyez buğdayının besin değerleri nelerdir

Siyez nedir? Siyez buğdayının besin değerleri nelerdir?

Siyez nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye’nin korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ilk “Presidium” ürünü olarak ilan edilen siyez, en doğal buğday türü olarak biliniyor. Peki, siyez nedir? Siyez buğdayının besin değerleri nelerdir?

19.08.2018Gündem
Siyez buğdayında rekolte yüz güldürdü

Siyez buğdayında rekolte yüz güldürdü

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde "buğdayın atası" olarak bilinen siyez buğdayında verim yüzde 30 arttı.

13.08.2018Ekonomi
Menşeini kontrol et, yerli üretime destek ol

Menşeini kontrol et, yerli üretime destek ol!

Kalın zarlı nohut, pişmek bilmeyen kuru fasulye, tatsız kırmızı mercimek, lezzet peşinde koşan herkesin son dönemde en büyük sorunu. Sebebi ise bakliyatın Kanada ve Meksika gibi ülkelerden ithal edilmesi. Yerli üretim tüketmek istiyorsanız satın aldığınız ürünün menşeini mutlaka kontrol edin.

17.02.2018Hürriyet Pazar
Daday’da eko-turizm

Daday’da eko-turizm

Duygu Ece Aydın ikinci kuşak kadın girişimci. Annesi emekli öğretmen İksir Aydın, Kastamonu’daki İksir Resort’un kurucusu. Ece Aydın da endüstri mühendisi olduktan sonra, memleketi Kastamonu Daday’da eko-turizm yapan annesi İksir Aydın’la birlikte girişimci oldu. Anne-kız hem İksir Resort’u büyüttüler hem de İksirli Çiftlik’le yalnızca Kastamonu’ya değil, Türkiye’ye seslerini duyurdular. İksirli Çiftlik’te yerel halkla, öncelikle de kadınlarla birlikte üretim yapılıyor. Daday’a özel ürünler Daday’a özel yöntemlerle üretiliyor. Bu üretilen ürünlerle kurulan mutfakta Kastamonu bölgesi yemekleri yapılıyor. Ürünler Daday dışına pazarlanıyor.

Siyah susam, çörekotu, kakaosu yüksek latte’ler veya çikolatalı humus... Siyah renkli besinlere yer açın

Siyah susam, çörekotu, kakaosu yüksek latte’ler veya çikolatalı humus... Siyah renkli besinlere yer açın

Yeni yıl için kendinize koyduğunuz bir beslenme hedefi var mı? Daha çok su içmeniz mi lazım, daha fazla uyumanız mı? Beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak’ın hazırladığı ‘İyi Yaşam Günlüğü’ sayesinde neyi ne kadar yaptığınızı not edip rutininizi yakın takibe alabilirsiniz. Koçak’la bu işe yarar günlüğü, gelecek yılın beslenme trendlerini ve yılbaşı gecesi hem sağlıklı hem de leziz bir sofra kurmanın ipuçlarını konuştuk.

Yılbaşı alışveriş festivali başlıyor

Yılbaşı alışveriş festivali başlıyor

Küre Fuarcılık bu yıl 01-17 Aralık 2017 tarihleri arasında Ataşehir Migros yanında Markalar Fırsat Çadırı ve Yöresel Ürünler&Geleneksel El Sanatları etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

1.12.2017Ekonomi
Küresel gıda endüstrisi onun peşinde

Küresel gıda endüstrisi onun peşinde

Kısa süre öncesine kadar önemli kısmı hayvan yemi olarak kullanılan 10 bin yıllık siyez buğdayı, trend gıdalar listesinde zirveyi zorluyor. Kinoa ve moringa gibi küresel gıda endüstrisinin son moda ürünlerini şimdiden sollayan ‘Buğdayın Atası’nın kilo fiyatı 50 liraya kadar çıktı. Bizim evladiyelik, gıda devlerinin ilgisini çekerken, yurt dışından da sipariş alıyor.

10.10.2017Ekonomi
Canan Karataydan çok konuşulacak tavsiye...

Canan Karatay'dan çok konuşulacak tavsiye...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Modern hayat, modern yataklar çıktıktan sonra hanımların, beylerin ağrılar arttı. Modern yataklar ağrı sebebi." dedi. Karatay, sağlık için "Bağırsaklarımızda bulunan küçük tüyler bizi zararlı maddelerden korurken gluten bunları öldürüyor. Bu nedenle doğal beslenmeliyiz. Evde yapılan yoğurtlar, doğal meyvelerden yapılan sirkeler tüketmeliyiz. Kurtlu elmalardan yapılan sirkeler tüketmeliyiz. Kurtlar bizden daha akıllı, ilaçlı hiçbir şey yemez."

8.10.2017Gündem
Siyez buğdayına ilgi ekim alanını arttırdı

Siyez buğdayına ilgi ekim alanını arttırdı

Buğdayın atası olarak bilinen siyez buğdayına son yıllardaki ilgi, Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde ekim alanlarının 10 yılda 10 kat artmasını sağladı.

7.08.2017Ekonomi
Yedi bin yıllık buğday

Yedi bin yıllık buğday

BAZI haberler daha ilk bakışta size göz kırpar, “Bende bir gariplik var” diye. “7 bin yıllık buğday” haberi de öyleydi. Neymiş, Kültepe’deki kazı alanında 7 bin yıllık buğday bulunmuş, Marmaris’te birinin ektiği bu buğday 1’e 8 bin vermiş. 1’e 30-40 değil, yazıyla tam sekiz bin!

11.06.2017OkurTemsilcisi
10 bin yıllık siyez bulguru İtalyaya satılacak

10 bin yıllık 'siyez bulguru' İtalya'ya satılacak

Kastamonu'da, geçmişinin 10 bin yıl öncesine dayanması dolayısıyla "bulgurun atası" olarak adlandırılan siyez bulgurunun İtalya'ya ihraç edilmesi için çalışma yapılıyor.

10.10.2016Ekonomi
Beş haneli köyün master’lı çiftçisi

Beş haneli köyün master’lı çiftçisi

İzmir’de doğdu, İstanbul’da büyüdü, New York’ta üniversite okudu, Londra’da yüksek lisans yaptı. Sibel Güdek 30 yaşında. Türkiye’nin en fazla göç veren illerinden Kastamonu Daday’da çiftçilik yapıyor. Onu köyüne geri getiren ne şehir yaşamının stresi ne de doğanın cazibesi. “Verimli topraklar boş ve bu, büyük fırsatlar sunuyor” diyor.

13.08.2016Hayat

Yazar Sonuçları

Kabak gibi olmayan ‘gerçek karpuz’a nasıl ulaşırız?

Atina’da arkadaşımın lokantasında yediğim karpuz kokusuyla, tadıyla içimi sızlattı.Bizde artık öyle karpuz yok. Nedeni basit: Daha çok ürün elde edip daha fazla kazanmak için kabak aşılı, hibrit tohumlu çeşitlere yöneliyoruz. Oysa Türk mutfağı demek, atalık tohumlar demek. Milli bir dava bu. Birbirimizi suçlamayı bırakıp elimizden geleni yapmalıyız.

15.09.2019

Gençlerimiz mühendislik eğitiminden uzaklaşıyor

Üniversite giriş sınavlarında bir zamanların parlak mesleği mühendislilk kontenjanlarının doldurulamayış sebebi, ülkede yatırımların durmuş olmasıdır. İnşaat sektörünün gerileyişi ve her önüne gelenin “Ben de mühendisim” diye konut inşaatına soyunmasıdır. 1950, 60 ve 70 yılların kuşakları yatırımlarla Türkiye’yi bezemişlerdir. Üstelik tesisleri yaparken, bunların nasıl yapıldığını da öğreniyorduk.

12.09.2019

Kastamonu köylüleşiyor

Kastamonu sıklıkla gittiğimiz bir yer değil, Ankaralı gazeteciler bu tarihi kentle daha iç içe olabiliyorlar, biraz da turizm dolayısıyla...

17.07.2019

Maraş’ın saklı hazineleri

İnsanın aklını başından alan bir doğa. Tepeleri karlı dağlar, gözün alabildiğine uzanan ormanlar, akarsular, baraj gölleri. Manzara o kadar etkileyici ki beş dakikada bir arabayı durdurup fotoğraf çekmeyi teklif ediyorum.

27.04.2019

Ekmek sağlığı bozar mı?

Ekmek yiyelim mi, yemeyelim mi? Azı ile mi yetinelim yoksa tamamen mi keselim? Peki “Ekmek parası” peşinde koşarken zorla ulaştığı o ekmekten bile “sağlığıma zarar verecek” diye korkan vatandaş ne yapacak? Çözüm ne?

22.03.2019

Yeni bir şef restoranı: OD Urla

OD Urla, zeytinliğin ortasında cam duvarları ve açık mutfağıyla kapısından içeri girdiğiniz anda kendisine hayran bırakan, enerjisi yüksek bir restoran.

15.12.2018

Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, kafanızın peşinden gidin!

ETLERDE şarbon var korkusunu atlatmaya çalışırken, bu konunun meraklıları ve vejetaryenler yediğimiz etlerin nasıl elde edildiğini, hayvanların nasıl yaşadığını, sütlerin nasıl sağıldığını deşifre ettiler.

11.09.2018

Cennete açılan kapı ve iştahı şahlandıran tatlar

Geçen hafta cennetin kapısını araladım. Cennet dediğim yer, Kastamonu’nun Daday ilçesindeki ‘İksir Resort’tu. Onlar resort diyorlar ama ben ‘çiftlik’ tanımını daha çok yakıştırıyorum. Bir de Kastamonu’nun mutfağı var ki, bu kadar zengin ve güzel olup da şöhretten uzak olanı hiç görmedim.

21.04.2018

Sonbaharın en güzel lezzetleri

Sonbahar bir ressamdır, doğayı ustaca boyayan bir ressam. En güzel tablolar, onun verdiği pozlarla yapılır. Sonbahar, usta bir şairdir. En güzel mısralar, havada uçuşan renkli yaprakların verdiği ilhamla yazılır. Ve elbette ki sonbahar, usta bir şeftir. En lezzetli yemekler bu aylarda yetişen ürünlerle pişer. Aslında sonbahar tüm Türkiye’de insanı çeşitli duygulara sürükler, kimini aşçı, kimini ressam, kimini de şair yapar. Sizi bilmem ama bana yaşama sevinci verir. İşte size sonbaharın en güzel lezzetleri…

20.11.2017

Yöresinde Fark Yaratan Kadın Ödülü aldı: Alkışlanacak kadın girişimci: İksir Aydın

İKSIR Aydın, aslında bir matematik öğretmeni. Uzun yıllar eğitimci ve idareci olarak çalışıyor. Emekli olduktan sonra girişimci oluyor! Sadece girişimci mi? Hayır!

9.11.2017

Kastamonu’dan İnebolu’ya...

FORBES’in ‘İş yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ arasında 81 il içinde 50’nci sırada Kastamonu... Karabük 20 sırada, Sinop 42, Çankırı 52, Çorum da 60’ıncı... Bunlar anlatacaklarımızın bir kıyası olabilecek sizlere.

14.08.2017

Türk mutfağının yeni yıldızı Kastamonu olur mu?

ALMANYA, ardından Hollanda ile patlak veren krizlerden en büyük darbeyi turizmin alacağından kuşku yok.

16.03.2017

Bu yaz ürün bol, üretici ve tüketici memnun

Yaz aylarında gelen "Ürün bol" haberleri, onları yetiştirmeye çalışan üreticileri, biz tüketicileri herkesi memnun ediyor. Bugün sizlere Kırkağaç kavunu, Aydın inciri ve Kastamonu'nun siyez buğdayı ile ilgili  haberlerimiz var. 

10.08.2016

2016’da ne yiyecek ne içeceğiz?

2016’nın sağlığın pek çok alanı gibi beslenmeye de yeni ufuklar, farklı bakışlar getireceği kesin.

3.01.2016