Bugün neler oldu?

Serdar Ortaç

Güncelleme Tarihi:

Serdar Ortaç haberleri sayfasında Serdar Ortaç hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3696 Serdar Ortaç haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Şarkılarıyla gündemde her zaman kalması başaran ünlü pop sanatçısı aynı zamanda kişisel hayatı ile de çok konuşulan ünlülerden biridir. Özellikle sosyal medyada da çok konuşulanların arasına giren Serdar Ortaç yapmış olduğu her açıklama ile adından söz ettirmeyi başarmaktadır.

Serdar Ortaç Kimdir ve Nereli?

16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açan Sertar Ortaç, annesi Nesrin Ortaç ve babası Mehmet Ortaç’ın ilk oğlu olarak dünyaya gelmiştir.

Serdar Ortaç'ın Hayatı

İlköğretimini Kocamustafapaşa'da ve ortaokul öğretimini ise Suadiye Lisesi'nde tamamlayan ünlü popçu. Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna tesviye bölümünden mezun olmuştur. Ünlü popçunun babası ufak bir torna dükkanında plastik kalıpçısıdır. 1977 senesinde torna dükkanında babasının yanında çalışmış olan Serdar Ortaç sokaklarda simit ve su satarak da hayatı deneyimlemiştir.

Yükseköğretimine ise Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başlamıştır. Fakat öğrenimini tamamlamadan üniversiteden ayrılmıştır.

Serdar Ortaç'ın Yaşı

16 Şubat 1970 tarihinde dünyaya gelen ünlü popçu 50 yaşındadır.

Serdar Ortaç'ın Boyu Kaçtır?

Türkiye'nin çok tanınan ve şarkılarına herkesin aşina olduğu ünlü popçu Serdar Ortaç'ın Boyu 1,67 cm’dir.

Serdar Ortaç'ın Müzik Kariyeri

1993 yılında İstanbul'da özel radyoda program yapımcısı ve sunucu olarak çalışmıştır. Programlarını dinlemiş olan bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yaparak günümüze kadar yazmış olduğu şarkıları, kendi sesi ile seslendiren ünlü pop sanatçısı ilk albümünü 1994 yılında yapmıştır. Serdar Ortaç Aşk İçin - Karabiberim ile müzik dünyasına adım atmıştır.

1996' da ise ikinci albümü ‘Yaz Yağmuru’ nu yaparak Bu albümü İspanyolca seslendirmiş ve Meksika’ da başka bir albüm yapmıştır. Albümünün açılış parçası olan Ben Adam Olmam şarkısının İspanyolca versiyonu Loco Para Amar Meksika radyolarında uzun bir süre çalınmıştır. Daha sonrasında ise Türkiye'de de bu albümü İspanyolca dilinde bir single olarak piyasaya sürmüştür.

1998 tarihinde ise Gecelerin Adamı parçası, 2000 senesinde Bilsem ki şarkısı, 2003 yılında Okyanus parçası, 2004 yılında ise Beni Unut albümlerini satışa sunmuştur.

2001 döneminde daha önce Sibel Can'ın seslendirmiş olduğu Padişah isimli parça koca bir sene boyunca yılın en çok sevilen şarkısı olmayı başarmıştır. Serdar Ortaç bu şarkısı ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü almaya hak kazanmıştır.

2005'in ilk haftalarında Bu Şarkılar Kimin İçin isimli Mavi Ağaç Yayıncılık' tan yayımlanan ilk kitabı ile hayranlarının karşısına yazar olarak çıkan Serdar Ortaç, aynı sene “Kral TV Video Müzik Ödülleri” nde “En Çok Albüm Satan Sanatçı” ve bununla birlikte “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorisinde iki ödüle de gak kazanmıştır.

Beste fabrikası olarak lakaplandırılmış olan Serdar Ortaç, yurtiçinde ve yurt dışında çok sayıda konser vermiştir. Serdar Ortaç'ın şarkıları geçmişten bugüne kadar her zaman en sevilen ve en yaygın şarkılar arasında yer almayı başarmıştır.

Serdar Ortaç'ın Yaşamış Olduğu Olaylar

Ünlü müzisyen manken Chloe Loughnan ile 2014 senesinde nikah masasına oturmuştur ve 2019 yılında boşanmışlardır.

Serdar Ortaç haberleri

DAHA FAZLA #SERDAR ORTAÇ HABERLERİ

Serdar Ortaç’a ait tüm site haberleri