Uzun bir bekleyişin ardından 11 ayın sultanı Ramazan geldi. Oruç tutanların uzun süren açlık sonrası beslenme düzeni değişecek. Ramazan ayı boyunca nasıl beslenmeliyiz? Nelere dikkat etmeliyiz? Hangi yiyecekler sağlımız için faydalı? Hangi besinler daha uzun süre tok kalmamızı sağlar? İftar ile sahur aralığında neler yemeliyiz? Tüm bunların cevabını Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Demirel sizler için şöyle açıkladı:
#Ramazan AyıKabakla yapabileceğiniz klasik tatları aklınızdan silin! Kabağı değerlendirebileceğiniz farklı iki lezzetle karşınızdayız. Kabakla peynirin eşsiz uyumunu bir tarifte birleştirdik, ortaya enfes bir lezzet çıkardık. Bu tarifler iftar sofralarınızı taçlandırmaya geliyor! İşte yiyenlerden tam not alacak fırında peynirli kabak ve kabak graten tarifi…
#Mucize LezzetlerBaharı müjdeleyen sebzelerden biri de enginardır. Sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı, mis gibi pişen kuzu etiyle, bezelyeyle ve zeytinyağı ile buluşturduk çok da nefis oldu! İşte damaklarınızı şenlendirerek sofralarınızı taçlandıracak zeytinyağlı enginar tarifi…
#Mucize Lezzetler- Ailesi, 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra KKTC'ye yerleştiği için bu ülkede doğan şoför, yediği her şeyi, üzerine limon sıkarak tüketebiliyor - Şoför Çil: "Limonsuz hayat benim için yok gibi bir şey. Ana ve ara öğünlerde, acıktığımda atıştırdığım ne varsa onları da limon sıkmadan yiyemem" - "Çocukluğumdan beri hastalandığımı kolay kolay bilmem. Öyle sık sık hastalanmam. Limon, beni çok zinde tutuyor"
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Uzun, yurt dışında yapılan araştırmalarda, oruç tutan kalp hastalarında zararlı kolesterolün azaldığı, faydalı kolesterol denilen HDL-C'nin yüzde 30 oranında arttığının tespit edildiğini bildirdi.
Yılbaşı gecesi kutlamaları için tombala, kuruyemiş, kırmızı iç çamaşırı ve Milli Piyango bileti kadar vazgeçilmez bir unsur da hindi. Son yıllarda tek bir gece ile sınırlı kalmayıp, gündelik hayatımıza daha fazla nüfuz etse de, yılbaşı sofralarında ayrı bir yeri var.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan Yemekleri