Salça haberleri sayfasında Salça hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3017 Salça haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gıda sahtekarları soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Bunlardan biri de sofralarımızın olmazsa olması salça. Peki salça alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Hileli ürün nasıl anlaşılır? Sağlıksız koşullarda üretilen salçaların tüketimi sağlığımızı nasıl etkiler?
#SalçaTarım Kredi Kooperatif marketlerinde 22 Kasım Çarşamba günü indirimler devam ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan zincir marketlerde uygun ve hesaplı alışveriş yapmak isteyenler Kasım ayı sonuna kadar reyonlarda olacak ürünleri ve fiyatları araştırıyor. Ayçiçek Yağı 1 Litre 39,90 TL, 3x200 Süt Mısır 47,90 TL, 3x75 Ton Balığı 74,90 TL, 830 Gram Domates Salçası 19,90 TL, 5 KG Buğday Unu 58,50 TL, Tam Yağlı İnek Sütü Klasik Peynir 600 Gram 109,90 TL, 500 Gram Makarna Çeşitleri 11,90 TL’den satılıyor. Ayrıca 2.500 Gram Osmancık Pirinç 87.90 TL, şarküteri ürünlerinden olan 1 KG Baton Kavurma 519.00 TL, 1 KG Kangal Sucuk 399,90 TL, 400 Gram Dana Kıyma 96,90 TL’den satılacak. Peki Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde bu ay neler var? İşte, 22-30 Kasım indirim listesi
#Tarım Kredi Marketleri İndirimli ÜrünlerDomates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates SalçasıÇiğköfteyi meşhur olduğu tüm illerde tattım, yapılışını da iyice öğrendim. Tavana attınız mı yapışması lazım! Bunun için de seçtiğiniz malzemelerin taptaze olması gerekiyor. Kalitesi düşük isot, pul biber, yağ ve salça kullanırsanız lezzeti yakalayamadığınız gibi rengini de tutturamazsınız.
#ÇiğköfteKilo sorunu olan kişilerin merak ettiği birçok bilgi bulunuyor. Neredeyse her yemek içerisinde yer alan salça hakkında bazı araştırmalar yapılıyor. Salça ürününü kilo aldırıp aldırmadığı kilo sorunu yaşayanların araştırdığı önemli konular arasındadır. Kahvaltıda biber veya domates salçası tüketmenin ne gibi etkileri olduğu merak ediliyor. Salça kilo aldırır mı? Kahvaltıda biber salçası ve domates salçası yemek kilo yapar mı sizler için tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamKahramanmaraş'ta Necati Ö. kuruması için bahçedeki masaya bıraktığı domates salçasına taş attıkları iddiasıyla komşusunun çocukları K.K. (8) ile M.A.Ö.'yü (6) dövdü. Necati Ö.'nün çocukları dövmesi güvenlik kameralarınca kaydedilirken, çocuklardan M.A.Ö.'nün annesi Selver Ö., şikayetçi olduğu komşusunun cezalandırılmasını istedi.
#KahramanmaraşiGıdada yapılan hileler her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Vatandaşın sağlığını hedef alan gıda hilekârları, soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Şimdi de sıra mutfağımızın olmazsa olmazı salçaya geldi. Peki salçada hileler insan sağlığını nasıl etkiliyor? Uzmanlar yanıtladı.
#SalçaTaze meyve ve sebzeleriyle yaz sona erdi ve evlerde kışlık yiyecek hazırlıkları başladı. Yazın taze olarak satın alınan domates, turşu ve salamura yapımında kullanılan sebzeler ile marmelat ve reçel yapımında kullanılan meyvelerin yanı sıra besleyici değeri çok yüksek olan tarhana, kış ayları için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Ancak kış sofralarına yazı getiren bu yiyecekler, uygun koşullarda hazırlanmadığı ve saklanmadığı durumlarda gıda zehirlenmelerinden ölüme kadar uzanabilen sonuçlara neden olabiliyor. Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kışlık yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması konusunda önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
#SalçaBalıkesir’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde ev hanımlarının kahvaltılık ve yemeklik salça yapımı telaşı sürüyor. Kentin kırsal mahallelerinde evlerin bahçelerinde yakılan ocaklarda, kazanlar içerisinde domates ve biberler saatlerce süren meşakkatli bir uğraşın sonunda salça haline getiriliyor. Kavanozlara doldurulan salçalar, kış günlerinde sabah kahvaltılarına ve yemeklere lezzet katıyor.
#BiberTurşu yapılmak için hazırlanan fıçıya çıplak ayaklarıyla giren ve içindeki biberlere ayak ve elleriyle bastırdığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan gencin davranışı tepkilere neden oldu. Sosyal medyada yoğun eleştiriye yol açan görüntülerin nerede çekildiği araştırılıyor.
#TurşuAilesinin de içerisinde bulunduğu bir şebeke kurup 80 milyon lira dolandırmakla suçlanan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. ve 14 sanık hakkında hazırlanan iddianamede detaylar ortaya çıktı. Süleyman D.'nin daha önce Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı bu sebeple açığa alındığı tespit edildi. Ayrıca iddianame de kendisini şikayet eden müştekileri başka dosyalara taraf olarak eklediği, çevresindekilere yaşadığı lüks hayatı memleketi Tokat'tan yaprak, salça getirip satması sayesinde olduğunu söylediği de yer aldı.
#İSTANBULGıda sahtekarları soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Bunlardan biri de sofralarımızın olmazsa olması salça. Peki salça alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Hileli ürün nasıl anlaşılır? Sağlıksız koşullarda üretilen salçaların tüketimi sağlığımızı nasıl etkiler?
#SalçaRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞBir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
#Sponsorlu İçerikMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?MasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıKuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeÖzellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteUNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
#Beyran Nedir?Ege, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun YemekleriÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#Mantıİçli köfte, Türk mutfağı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri. Özellikle ülkemizin güney illeriyle özdeşleşmiş bu eşsiz lezzet genellikle kebapçılarda karşımıza çıkıyor ama içli köfteyi evde de yapabilmek mümkün. Ancak bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İçli köfte lezzetini mutfağına da taşımak isteyenler için içli köfte yapmanın en ince püf noktalarını derledik.
#İçli KöfteDünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Nefis bir yemek arayanlar için en doğru tercihlerden birisi kuzu pirzoladır. Kuzu pirzolanın enfes bir tadı bulunmakla birlikte son derecede doyurucudur. Bu yüzden arzu eden herkesin mutlaka kuzu pirzolayı denemesi gerekmektedir. Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu PirzolaÜlkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İçli KöfteYemek özellikle de hamur işi yaparken daha lezzetli bir sonuç için tarifi eksiksiz uygulamak önemli. Özellikle de toz malzemeleri kullanırken, kullanacağınız malzemelerin ölçüsünü birebir uygulamadığınız takdirde yaptığınız yemeklerde dilediğiniz kıvamı ve lezzeti yakalamak pek mümkün olmuyor.
#Mutfak Ölçüleriİftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası Tarifi