Bugün neler oldu?

Rıza Çalımbay

Güncelleme Tarihi:

Rıza Çalımbay haberleri sayfasında Rıza Çalımbay hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6185 Rıza Çalımbay haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Rıza Çalımbay, 2 Şubat 1963, Sivas Yıldızeli doğumlu, Beşiktaş'ın ve Türk Millî Futbol Takımı'nın eski kaptanı Atom Karınca lakaplı futbol adamıdır. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük yapmaya başlamıştır.

Futbola Beşiktaş'ın altyapısında başladı. 1980/1981 sezonunda A takım kadrosuna yükseldi. Orta sahanın sağında görev almasına rağmen orta sahanın ortasında ve sağ bek mevkiinin de alternatif adamıydı. Beşiktaş A Takımı'nda 16 sezonda 494 lig maçı oynadı ve toplam 41 gol kaydetti. 1. Lig tarihinde en çok forma giyen Beşiktaşlı oyuncu unvanını aldı. Futbol yaşantısı boyunca sadece Beşiktaş forması giydi ve yıllarca başarıyla kaptanlık yaptı. 16 sezonda 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası kazanan Rıza Çalımbay, 1996 Temmuz'unda jübile yaparak aktif futbola veda etti.

Rıza Çalımbay haberleri

DAHA FAZLA #RIZA ÇALIMBAY HABERLERİ

Rıza Çalımbay’a ait tüm site haberleri