MENÜ

Restoran Kültürü

Restoran Kültürü ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Restoran Kültürü haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 832 Restoran Kültürü haberi bulunmuştur.

Restoran Kültürü Haberleri

Şehrin Yeni Lezzet İncileri

Şehrin Yeni Lezzet İncileri

İstanbul, kendini yenileyen, sürekli değişen ve gelişen yapısıyla kendi içinde koskoca bir dünya. Yeni yerler, yeni tatlar keşfetmek isteyen, batı mutfağını merak edip sağlıklı beslenmeyi arzulayanlar için çiçeği burnunda 10 restoranı derledim. Etiler’den Kâğıthane’ye, Bebek’ten Rumelihisarı’na… İşte yeni açılan mekânlar.

4.12.2015Seyahat
Yeni Karaköy neresi olacak

Yeni Karaköy neresi olacak?

İki yıl önce Şişhane’nin, şimdilerde Karaköy’ün mekânlarla dolup taşmaya başlaması akıllara hep aynı soruyu getiriyor: Bundan sonra neresi parlar? Bilirkişiler, uzman figürler eşliğinde kenti karışladıkça üç muhit ön plana çıktı: Bomonti, Balat-Fener ve Yeniköy-Emirgan hatları

17.05.2013Seyahat
Restoran kültürü

Restoran kültürü

2.06.2005Kelebek
Garsonlar, komiler, yamaklar ve şefler anlatıyor: Dışarıda döner, köfte, lahmacun yemeyin

Garsonlar, komiler, yamaklar ve şefler anlatıyor: Dışarıda döner, köfte, lahmacun yemeyin!

Çalışanların haklarına riayet edilmiyor,hijyen kurallarına uyulmuyor, kötü malzeme kullanılıyor...

3.03.2019Hürriyet Pazar
12 bin kilometre uzakta Taylandda Atatürk sevgisini yaşatıyorlar

12 bin kilometre uzakta Tayland'da Atatürk sevgisini yaşatıyorlar

Manisalı Ozan Gönlüpekaçık ile Almanya doğumlu Tekin Selli, Tayland'ın Phuket Adası'nda 'Atatürk' konseptli iki restoran açtı. 'KAtatürk' adı verilen restoranlarda, çalışanların hepsi, giydikleri Türk bayraklı kıyafetlerle hizmet veriyor. Menüde ise Atatürk'ün özlü sözleri ve hatıraları yer alıyor. Atatürk sevgisini kilometrelerce uzağa taşıyan Türkler, milli gururu yurt dışında yaşatıyor. Tayland'a gittiklerinde 'KAtatürk' isimli restoranı gören Türkler ise duygulanıyor.

14.02.2019Seyahat
Anadolunun üç şehri üç lezzet önerisi

Anadolu'nun üç şehri üç lezzet önerisi

Öğlen yemeği öncesi, yüzlerce lezzet çeşidini bünyesinde barındıran Anadolu'dan üç şehir ve üç lezzet önerisi... Soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep mutfağının yeni tadı kiremitte lavaş kebabı ve Bursa'nın Kazancı Mahallesi'nde yıllar sonra kokusu yeniden yükselen Boşnak böreği...

29.01.2019Seyahat

Bu sofra sosyalleştiriyor

Yaşar Üniversitesi öğrencisi Batuhan Göbekli ve Yunus Sandıkcı, ekip arkadaşlarıyla birlikte, “Asla yalnız yemek yemeyin” sloganıyla tasarladıkları Bi’tabak isimli girişimlerini, üniversitenin kuluçka merkezi Minerva’da hayata geçirdi.

19.12.2018Kampüs
Asla yalnız yemek yemeyin sloganıyla yeni nesil sofra kurdular

'Asla yalnız yemek yemeyin' sloganıyla yeni nesil sofra kurdular

Yaşar Üniversitesi öğrencisi Batuhan Göbekli ve Yunus Sandıkcı, ekip arkadaşlarıyla birlikte, ’Asla yalnız yemek yemeyin’ sloganıyla tasarladıkları Bi’tabak isimli girişimlerini, Üniversitenin Kuluçka Merkezi Minerva’da hayata geçirdi. Genç girişimciler, ’yeni nesil sosyal sofra’ olarak tanımladıkları uygulamaları ile birbirini hiç tanımayan insanları aynı sofrada buluşturup tanıştırarak sosyalleşmelerini sağlamayı amaçlıyor.

17.12.2018Yemek Kültürü
Egenin Hamsisi 16. bölüm fragmanları yayınlandı Yeni bölümde neler olacak

Ege'nin Hamsisi 16. bölüm fragmanları yayınlandı! Yeni bölümde neler olacak?

Başrollerinde İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu ve Bestemsu Özdemir gibi isimlerin yer aldığı Ege'nin Hamsisi bu hafta 16. bölümüyle ekranlarda olacak. Yeni bölüme kısa bir süre kala bu hafta olacaklara dair pek çok ipucu veren 2. fragman yayınlandı. Peki, Ege'nin Hamsisi 16. bölüm fragmanlarında neler var? Yeni bölümde neler olacak?

4.11.2018Televizyon
Mutfakçılar ihracatta İspanyayı solladı hedef İtalya

Mutfakçılar ihracatta İspanya'yı solladı hedef İtalya

Endüstriyel mutfak ürünleri sektöründe hızlı büyüyen Türkiye, ihracatta en önemli rakiplerinden İspanya'yı geçerek Avrupa'da ikinci sıraya oturdu. Sektörün 2018 ihracat hedefinin 2 milyar dolar olduğunu söyleyen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, mevcut pazarları geliştirip Türki Cumhuriyetler, Uzakdoğu ve Latin Amerika gibi yeni pazarlarla bu rakamı daha da yukarılara taşımak istediklerini ifade etti. Öztiryaki, HOSTECH by TUSİD’ “23.Uluslararası Otel, Restoran, Kafe, Pastane Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı”ndan da 800 üretici 60 ülkeden alım heyeti katıldı 100 milyon dolarlık yeni ihracat fırsatı çıkacağını düşündüklerini ifade etti.

28.10.2018Ekonomi
Bir kültür mozaiği: Rodos

Bir kültür mozaiği: Rodos

Antik Yunan mitolojisine göre, güneş Tanrısı Hellos için özel olarak yaratılan bir kültür mozaiği Rodos Adası. Güneş yılın 300 günü parlıyor bu adada. Yunanistan’ın 12 adasından en büyüğü ve en çok ziyaret edilenlerden biri. 2400 yıllık tarihi bir geçmişe sahip şövalyeler adası Rodos. Tarih boyunca Bizanslılar, Saint Jean Şövalyeleri, Dorlar, İtalyanlar ve Osmanlı İmparatorluğu izini bırakmış adaya. Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen ada, yaklaşık 400 yıl Osmanlı egemenliğinde kalmış. Rodos’ta gezerken camiler, çeşmeler, medreseler ve tarihi evlerde Osmanlı’nın izlerini göreceksiniz.

11.10.2018Seyahat
Valiz toplamadan, trafiğe takılmadan...Güzel ve beyaz: Yunan Adaları

Valiz toplamadan, trafiğe takılmadan...Güzel ve beyaz: Yunan Adaları

Aşçısından garsonuna, kaptandan miçosuna kadar tamamen Türk mürettebatı olan bembeyaz dev gemiden limana bakıyorduk. Gemi Sirkeci Limanı’ndan demir atacaktı ve çok heyecanlıydım. Kafamda aşk gemisinin sahneleri önümde gittikçe küçülen İstanbul, kulağımda martıların sesleriyle bütünleşen seyahat nihayet başlamıştı. Bu turun hayatımda mis kokulu bir beyaz sayfa açmasını umuyordum. Öyle de oldu...

23.09.2018Seyahat
Keyifli ama bir o kadar da hüzünlü...

Keyifli ama bir o kadar da hüzünlü...

Balkanlar her mevsim ayrı güzel... En gözde adreslerinden biriyse Bosna Hersek. Hem tarihi güzellikleri hem de yaşadığı hüzünle öne çıkıyor. Özellikle Miljacka Nehri etrafında kurulmuş, yüksek ve yeşil dağlarla çevrili Saraybosna çok etkileyici…

11.09.2018Seyahat
36 saatte Selanik

36 saatte Selanik

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti, Ege adalarının kartpostal manzaraları ve Atina’nın antik hazinelerinin gölgesinde kaldı uzun yıllar. Oysa Selanik, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Roma, Bizans ve Osmanlı’dan kalma tarihi dokusuyla özel bir şehir. Yüzyıllar boyunca Müslüman, Hıristiyan ve Yahudiler bir arada yaşamış. Bu zenginlik 1920’lerde Müslümanların Mübadele’yle Anadolu’ya, Yahudilerin 1940’ta Nazi toplama kamplarına gönderilmesiyle zedelense de kent çok- kültürlülüğün izlerini hâlâ taşıyor. Selanik, anıtları, iddialı restoranları, çok sayıdaki kafe ve barıyla hafta sonu kaçamağı için ideal.

4.09.2018Seyahat
Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

Türkiye'nin en lezzetli şehri: Gaziantep

Hafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.

28.08.2018Seyahat
Hamdi Ulukaya İstanbul’da düğün yapıyor... Annem Louise’i görseydi herhalde ağlardı

Hamdi Ulukaya İstanbul’da düğün yapıyor... Annem Louise’i görseydi herhalde ağlardı

Sıfırdan yarattığı Chobani markasını, ABD’de son 10 yılın en hızlı büyüyen ve en yenilikçi şirketlerinden biri haline getiren, ABD’deki bir numaralı Türk girişimci Hamdi Ulukaya evleniyor. Gelin, Fransız asıllı ABD’li restoran işletmecisi Louise Ulukaya (Vongerichten). Üç yıldır birlikte olan çiftin nikâhı aslında ocak ayında, New York’ta kıyıldı. Ancak İstanbul’da, yakın arkadaşlarının ve akrabalarının katılacağı geleneksel bir düğünle evliliklerini kutlamak istediler. Nikâh şahitleri ve yakın arkadaşları Selçuk Şirin, düğün öncesi onlarla bir araya geldi. Tanışmalarının hikâyesini, düğünün detaylarını sordu. Vongerichten, “Hamdi’nin doğduğu topraklarda evliliğimizi kutlamak, ailemin bu kültürü görmesini, öğrenmesini istedim. Türk değilim ama şimdi öyle hissediyorum” diyor. Hamdi Ulukaya ise kaybettiği annesinin, gelinini görse mutluluktan ağlayacağını söylüyor.

25.08.2018Hürriyet Pazar
36 saatte Seattle

36 saatte Seattle

ABD’nin Washington Eyaleti’ndeki en büyük şehir Seattle. Hızla genişliyor. Her gün 75 kişi yerleşiyor, belki her hafta binlerce kişi ilk kez ayak basıyor. Gelişmenin bedeli hayat pahalılığı, konut sıkıntısı, yoğunlaşan trafik, her köşede yükselen inşaat vinçleri. Fakat gezginler açısından bu yüksek teknoloji şehrinde gelişim butik müzesinden balık restoranına, barından doğal koruma alanlarına yeni keşifler anlamına geliyor.

18.08.2018Seyahat
36 saatte Çang Mai

36 saatte Çang Mai

Kuzey Tayland’ın yıldızı Çang Mai’ye turistler çoğunlukla görkemli tapınakları, filleri, yerel pazar ve el sanatlarını görmek için gelir. Nehir kıyısındaki 200 bin nüfuslu, 700 yıllık bu sakin şehir şimdilerde sanat etkinlikleriyle cazibe noktasına dönüştü. Sanat galerisini andıran yeni butik oteller, iddialı restoranlar gelişmeyi destekliyor. Çiftçilerin anız yaktığı, havanın dumanlandığı mart ve nisan hariç yılın her ayı şehri keşfedebilirsiniz.

13.08.2018Seyahat
Kefe Yaylası yenilendi

Kefe Yaylası yenilendi

7.08.2018Denizli

Yazar Sonuçları

HDP kilit parti

SİYASET satranca döndü.

13.05.2018

Su hayattır sağlıktır ama...

 “Bir plastik su şişesinin yeryüzünden tümden yok olması için 400 yıl geçmesi gerekiyor. 2050 yılında okyanuslarda balıklardan daha çok plastik olacak.”

10.03.2017

Restoran kültürü

Evin dışında bir yerde yemek yemek, arada bir de olsa hazır bir sofraya oturmak, sofrayı kaldırma düşüncesi olmadan bir kahve içmek ne kadar iyi gelir insana.

2.06.2005

Leb-i Derya’da ikinci 15 yıla doğru...

Teras restoran ve modern meyhane geleneğinin ilk temsilcilerinden Leb-i Derya, 15 yılı geride bıraktı.

9.02.2019

Mekanlarımın yemekleriyle anılmasını istiyorum

Bir süre önce, adını daha çok eğlencenin ön planda olduğu mekanlarıyla duyduğum Umut Evirgen’le La Boom’da buluştuk. Yeme-içme ve eğlence dünyasına dahil oluşunu, yeni planlarını, hedeflerini anlattı.

26.01.2019

Yeni bir şef restoranı: OD Urla

OD Urla, zeytinliğin ortasında cam duvarları ve açık mutfağıyla kapısından içeri girdiğiniz anda kendisine hayran bırakan, enerjisi yüksek bir restoran.

15.12.2018

Antalya’nın en lezzetli durakları

Antalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…

11.12.2018

Yıldızları ve palmiyeleriyle ünlü rüya şehir: Los Angeles

Kaliforniya eyaletinin yıldızı ve palmiyesi en bol şehri Los Angeles… Dünyanın geri kalanına uzaklığı sebebiyle doğu yakasına göre daha az keşfedilmiş. Hollywood sayesinde herkesin Los Angeles ile ilgili iyi veya kötü herkesin bir fikri mutlaka vardır ama gelip gördükten sonra fikrinizin değişmesi an meselesi… Kimisi burayı gözünde öyle büyütür ki, her köşede bir ünlü göreceğini veya Los Angeles’taki tüm evlerin ve sokakların çok lüks olduğunu düşünür. Kimisi Amerika’da klasik bir şehir deyip geçer ama plajlarla çevrili şehirde hayatın akışını deneyimleyip, özgürlük hissinin tadını bir kere aldığında tüm ezberleri bozulur. Kozmopolit nüfusun verdiği avantajla herkesin kimliğini yaşayabildiği Los Angeles’ta, en uçuk hayallere her zaman yer vardır.

6.12.2018

Asistanım Afitap'ı işten çıkarıp yerine Scarlett Jahonsson'u oturtur muyum

Başlığı okuyunca bir kısmınız “İşte bir diğer Ertuğrul Özkök fantezisi” diyebilirsiniz...

2.11.2018

Tavuskuşu gibi rengarenktir İzmir mutfağı

“Sana da yazık bana da. Bak şu aldırdığın kilolara. Doyamadın yemek yazıp, iştahımızı kabartmalara” diyebilirsin bana...

24.10.2018

Yeni bir şef restoranı

Her geçen gün, daha yönetilebilir, sürdürülebilir bir dünya kurmanın yolunun hayallerimizden başlayarak küçülmek, yalınlaşmak ve görünmez sınırlar çizmek gerektiğine olan inancım artıyor.

19.10.2018

Gaziantep’ten İstanbul’a Anadolu mutfağı

Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nin (GastroAntepFest) davetlisi olarak Gaziantep’e gittim. Dünyaca ünlü şeflerle bir araya gelmek ve yöresel lezzetlerimizin dünyaya açıldığını görmek beni çok heyecanlandırdı.

13.10.2018

Bir kültür mozaiği: Rodos

Antik Yunan mitolojisine göre, güneş Tanrısı Hellos için özel olarak yaratılan bir kültür mozaiği Rodos Adası. Güneş yılın 300 günü parlıyor bu adada. Yunanistan’ın 12 adasından en büyüğü ve en çok ziyaret edilenlerden biri. 2400 yıllık tarihi bir geçmişe sahip şövalyeler adası Rodos. Tarih boyunca Bizanslılar, Saint Jean Şövalyeleri, Dorlar, İtalyanlar ve Osmanlı İmparatorluğu izini bırakmış adaya. Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen ada, yaklaşık 400 yıl Osmanlı egemenliğinde kalmış. Rodos’ta gezerken camiler, çeşmeler, medreseler ve tarihi evlerde Osmanlı’nın izlerini göreceksiniz.

11.10.2018

Mutfağımızın durumunu özetliyorum: Standartlaşma artı metalaşma artı bayağılaşma

Geçen haftaki yazımda restoran kültürünün geliştiği ülkelerde, yıldız şeflerin ortaya çıkışını ve bunun getirdiği sakıncaları tartıştım. Peki ya ülkemizde durum ne? Bizde henüz ‘rock star’ gibi yıldız şef olayı pek yok ama benzer dinamikler maalesef lokantalardan başlayarak ülke mutfağını ve koca bir kültürü tehdit eder hale geldi. Süreç iyiye değil kötüye doğru gidiyor.

6.10.2018

Bir Malezya doğası: Kota Kinabalu

'İlk Asya seyahatim' diyebilirim Malezya için. Haliyle güzelce araştırdım. Yaptığım planı da takır takır uyguladım. Önce İstanbul'dan Kuala Lumpur’a 11 saat direkt uçtum. Sonra Malezya Havayolları'yla 2.5 saatte Kota Kinabalu’ya gittim. Üç gün geçirdiğim bu güzel bölgede keyifli anılar biriktirdim. İşte size Kota Kinabalu gezi rehberi…

1.10.2018

Yeni Şanlıurfa’yı keşfetmek…

‘Peygamberler şehri’ olarak bildiğimiz Şanlıurfa gerek efsaneleri gerek kültürel yapısıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Göbeklitepe’den Balıklıgöl’e Şanlıurfa’da görülmesi gereken birçok yer var. Tarihi dokusu ve gezilecek yerleri ile Şanlıurfa gezi rehberi…

28.09.2018

Karanlık Illuminati bu kalede mi doğdu

DİYARBAKIR’dan Mardin’e karayoluyla gidiyoruz.

24.09.2018

Ciğerci Ali Baba

DAHA evvel de yazmıştık.

15.09.2018

Bu ülke hepimizin

ARTIK hepimiz öğrendik. Türkiye’nin dış borcu 470 milyar dolar. Bir yıl içinde vadesi gelen borcumuz 230 milyar dolar. Ana alacaklılar Avrupalı bankalar...Herkes bu borçların yeni borçlanmalar ile ödeneceğini biliyor. Ama bunun için daha yüksek faiz ve kendilerinin de dahil olduğu bir ödeme ve bütçe disiplini oluşturulmasını istiyorlar. Ülke yönetimi hiçbir telaş belirtisi göstermiyor.

1.09.2018

Sonbahar başlangıçtır

Her ne kadar ilkbahar uyanışı simgelese de nedense sonbahar bana yaşamın başlangıcı gibi gelir. Okullar açılır, hasat yapılır, yeni yıla, kışa hazırlanılır. Ve gerçek hayat başlar. Bu haftanın konukları da yeme-içme sektöründen sosyal sorumluluk projelerine imza atarak yeni başlangıçlar yapan en önemlisi de işlerini aşkla yapan, farklılık yaratan isimler...

31.08.2018

Alaçatı’da Yaşamak

Bayramın üçüncü günü sabahın erken saatlerinde esnafın kepenklerini açma, birbirleriyle şakalaşma sesleriyle uyanıyorum.

24.08.2018