MENÜ

Reçel

Reçel ile ilgili tüm haberleri, son dakika Reçel haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Reçel haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 2.414 Reçel haberi bulunmuştur.

Reçel Haberleri

Karbonhidrat nedir

Karbonhidrat nedir?

Karbonhidrat, canlının yapısına katılmayan uzun süreli dozaj etkisi yaratan bir maddedir. Aktif aldehit veya keton grubuna sahip polihidroksi alkoller veya hidroliz edildiklerinde bu maddeleri veren bileşikler olarak tanımlanabilir.

17.10.2019Gündem
Kumkuat nedir Kamkat (kumkuat) faydaları nelerdir

Kumkuat nedir? Kamkat (kumkuat) faydaları nelerdir?

Turunçgil ailesinin en ufağı olan kumkuat, halk arasında kamkat, kumkat gibi farklı isimlerle adlandırılan, adeta bir şifa kaynağı. Kabuğuyla tüketilen tek turunçgil olma özelliği olan kamkat, reçel, marmelat, meyve suyu, şekerleme olarak da tüketiliyor. Zengin ve sindirim sistemine destek olan bu meyveyi araştıranlar, "kumkuat nedir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, kamkatın faydaları nelerdir?

16.10.2019Sağlık
Acı biberden üretiliyor, özellikle Arap turistler lezzetine bayılıyor

Acı biberden üretiliyor, özellikle Arap turistler lezzetine bayılıyor

Bursa’da geleneksel yöntemlerle reçel üreten bir firma, acı tombul biber ile yaptığı reçelle alışılmış tatların dışına çıktı.

15.10.2019Nerede Ne Yenir
Bunu yapan yandı: Tazminatsız kovulma sebebi kabul edildi

Bunu yapan yandı: Tazminatsız kovulma sebebi kabul edildi

Oda temizlikçisi olarak çalıştığı lüks otelde, müşterilerden arta kalan cipsi ve bir avuç fındığı yönetimden izin almadan dolabına koyan işçi kapı önüne konuldu. Yargıtay, cep telefonunu otel müşterilerinin şarj aletine takmaktan imtinâ etmeyen işçinin tazminatsız şekilde kovulmasını öngören İş Mahkemesi kararını onadı.

13.10.2019Ekonomi
Tohumunu Çin’den getirdi Resmen talep yağdı

Tohumunu Çin’den getirdi! Resmen talep yağdı

AKSARAY’ın Eskil ilçesinde, 6 yıldır tıbbi aromatik bitkiler üreten Havva İnanç (41), 3 yıl önce tohumunu Çin’den getirttiği mor çileği üretmeye başladı. Mor çileğe talebin arttığını belirten İnanç, "4 dönüm arazide yaklaşık 1 ton mor çilek üretiyorum. Kahramanmaraş, Konya, Sivas, Tokat, Çanakkale’den yoğun talep var" dedi.

7.10.2019Ekonomi
İlaçsız yaşamak, zeytinyağıyla mümkün

İlaçsız yaşamak, zeytinyağıyla mümkün

Zeytinyağını marketten mi alırsınız yoksa butik üreticiden mi? Kokusu neye benziyor? İçine zeytinyağı kokusu katılmış olabilir mi? Yediğiniz aslında kanola yağı mı? Peki zeytinyağının iyisi nasıl seçilir? Kurduğu Özem’le Yaşam adlı markayla butik zeytinyağcılık yapan Mehmet Özgü Manisalı ve fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş’la zeytin hasadına katıldık, bu soruların peşine düştük...

Pişi nasıl yapılır İşte kahvaltı için pratik pişi tarifi

Pişi nasıl yapılır? İşte kahvaltı için pratik pişi tarifi

Pişi hafta sonu kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarının başında geliyor. Lezzeti ve doyurucu olmasıyla büyük küçük herkesin lezzetle tükettiği pişi, mayasız olarak da hazırlanabiliyor. Ancak bu lezzeti hazırlarken dikkat etmeniz gereken, kızarma yaparken yağı çok fazla kızdırmamak. Peki, pişi nasıl yapılır? İşte, kahvaltı sofralarınız için pratik pişi tarifi...

PKKya ağır darbe Hepsi ele geçirildi

PKK'ya ağır darbe! Hepsi ele geçirildi

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Siirt’in Eruh içesi Dadaklı köyünde tespit edilen teröristlere yönelik başlatılan hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

28.09.2019Gündem
Bu çekirdeğin kilosu 5 bin lira Tanesi 5 lira...

Bu çekirdeğin kilosu 5 bin lira! Tanesi 5 lira...

Osmaniye'de 47 kilogram ağırlığındaki kabağın çekirdeği tanesi 5 liradan kilogramı ise 5 bin liradan satılıyor.

24.09.2019Ekonomi
İntihar etmeyeceksek yüzelim bari

İntihar etmeyeceksek yüzelim bari

Aldatıldım, tuzağa düştüm ve kendimi 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda buldum. 7 kilometrelik Boğaz’ı zamanında geçemezsem akıntı yüzünden Bozcaada’dan çıkabilirim. Başarmak zorundayım. Tamam, bir Hektor, Akhilleus ya da Büyük İskender değilim. Ama ben de Makedon kökenliyim. İlber Hoca’nın deyimiyle “Atatürk’ün Rumeli inadı” bende de var. Bakalım bu inat beni kurtaracak mı...

22.09.2019Hürriyet Pazar
Avrupanın şefi olacak

Avrupa'nın şefi olacak

2 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’daki ilk restoranını Frankfurt’ta açan Big Chef’s’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Gamze Cizreli, “Havalandırmadan tuğlaya neredeyse her şeyi Türkiye’den götürdük. Bu restorandan yılda 4 milyon Euro ciro bekliyoruz. Hedefimiz Almanya’da 25 şube açmak, Hollanda, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’ya yayılmak” diye konuştu.

20.09.2019Ekonomi
Doğru Beslen, Depresyona Girme

Doğru Beslen, Depresyona Girme

İnsanlar neden intihar eder? İntiharın başlıca sebebi olan depresyonla mücadelede yediklerimiz ne kadar etkili? Mutluluk - mutsuzluk, hastalıklara yakalanmayı ne ölçüde etkiliyor? Ruh sağlığının fiziksel sağlık üzerindeki etkisi nedir? Mutluluğu artıran, bizi depresyondan uzaklaştıran yiyecekler var mı? Diyetisyen Emre Uzun, ruh sağlığımızı güçlendiren yiyecekleri anlatıyor...

17.09.2019İyi Yaşam
Kahvaltı israfı

Kahvaltı israfı

TÜRKİYE İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), ülkemizde son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltı kültürü nedeniyle yıllık 100 milyar liralık israf yaşandığını açıkladı.

15.09.2019Gündem
Elma reçeli nasıl yapılır İşte elma reçeli tarifi

Elma reçeli nasıl yapılır? İşte elma reçeli tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla, mevsimi geçmeyen sebze ve meyvelerle hazırlanan reçel yapımları da başladı. Kahvaltı ve çay saatlerinde hem besleyici hem de doyucu olmasıyla tercih edilen elma reçeli, küçük büyük herkesin hayır diyemedi lezzetlerden. Peki, elma reçeli nasıl yapılır? Elma reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte kolay elma reçeli tarifi.

Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir

Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

6.09.2019Gündem
Kayısı Reçeli | Mucize Lezzetler

Kayısı Reçeli | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde Kayısı Reçeli var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes ipuçları ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Tuzlu ve Tatlı Bir Arada: Ev Yapımı Kraker

Tuzlu ve Tatlı Bir Arada: Ev Yapımı Kraker

İster hazırlayıp kavanoza koyup kraker gibi tüketin, isterseniz de üzerine reçel, marmelat, peynir koyup misafirlerinize güzel atıştırmalıklar hazırlayın. İşte mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır kraker tarifi…

Beyoğlu,Osmanlı kültürünün son harikasıydı. Ve bitti

Beyoğlu,Osmanlı kültürünün son harikasıydı. Ve bitti!

Sizin Beyoğlu’nuz nasıl bir yer? Müdavimi olduğunuz mekânlar var mı? Gözünüzün önüne ilk neresi geldi? En son ne zaman gittiniz? Hayatını Beyoğlu’nun tarihini ve önemini anlatmaya adayan mimar ve kent kültürü araştırmacısı Turan Akıncı, “Cumhuriyet’te Beyoğlu” adlı kitabını yayımladı. 1923-2003 arasında bölgedeki yaşamın ve sanat alışkanlıklarının nasıl değiştiğini kaleme alan Akıncı, “Beyoğlu bitti mi” diye soranlara iyimser bir yanıt veremiyor.

Kızılcık nedir, faydaları neler

Kızılcık nedir, faydaları neler?

Daha çok Karadeniz ve Çukurova'da yetişen kızılcık, tezgahlarda yerini almaya başladı. Yıllardır farmakologların ilgisini çekmiş olan kızılcık, reçel, marmelat ve meyve suyu sanayisinde kullanılıyor. Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık şerbeti evde yapabileceğiniz muhteşem bir içecektir. Peki, kızılcık meyvesinin faydaları neler, nasıl tüketilir?

29.08.2019Sağlık
‘En’ine  boyuna  Çeşme... Yaz bitse de sezon bitmiyor

‘En’ine boyuna Çeşme... Yaz bitse de sezon bitmiyor

Türkiye’nin en popüler tatil rotalarından Çeşme, ilk kez kapılarını açan mekânları, yenilenen işletmeleri ve birbirinden güzel plajlarıyla bu sezonu da çok hareketli geçirdi. Türkiye’yi ‘beach club’ eğlencesiyle tanıştıran İzmir’in bu ufak beldesinde eğlence hiç bitmiyor. Gece yarısına dek süren akşamüzeri partileri, yeni nesil meyhaneler ve canlı müzik mekânları mutlaka rezervasyon gerektiriyor. Eğlenceyle lezzetli yemek ve kaliteli servis de birleşince buradan memnun ayrılmamak pek de mümkün olmuyor! Yazın son demlerinde Çeşme’ye doğru yola çıkacaklara ‘en’ler rehberi hazırladık.

25.08.2019Seyahat
Günde 1 Avuç Vişne Yemenin İnanılmaz Faydaları

Günde 1 Avuç Vişne Yemenin İnanılmaz Faydaları

Ağızlarda ekşi ve hoş bir tat bırakan vişne yazın en sevilen meyvelerinden biri. Bu küçük ama faydalı meyve, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vücudunda ödem oluşan kişilerin de en büyük kurtarıcılarından biri oluyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, vişnenin faydaları hakkında bilgi verdi.

Makaron nedir, nasıl yapılır İşte adım adım makaron tarifi

Makaron nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım makaron tarifi

Son yıllarda Türkiye’de de hayranı çoğalan makaron, her ne kadar Fransız lezzeti sanılsa da İtalya’da ortaya çıkmıştır. Fransa'ya ait sanılmasının sebebi ise İtalya’dan gelen tarifin son halini Fransa’da almasıdır. Paris'te, pastanelerin en ünlüleri 150 yıldır makaronlarıyla tanınmıştır. Peki, makaron tam olarak nedir, nasıl yapılır, makaron yapılışı için gerekli malzemeler neler?

Yediğimiz gıdaların yüzde 40’ında pestisit var

Yediğimiz gıdaların yüzde 40’ında pestisit var

Pestisit kullanımı dünyada ve ülkemizde giderek artıyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de endüstriyel tarımda 1 armuda 18.3 kez, 1 elmaya 11.3 kez, 1 şeftaliyeyse 10 kez pestisit uygulanıyor yani zehir atılıyor. 88 kurum ve inisiyatif bir araya geldi; amaç, tarımda zehir kullanımını ortadan kaldırarak ‘Zehirsiz Sofralar’ kurmak.

Marmelat nasıl yapılır Marmelat yapımının püf noktaları ve şeftali marmelatı tarifi

Marmelat nasıl yapılır? Marmelat yapımının püf noktaları ve şeftali marmelatı tarifi

Marmelatlar ve reçeller pırıl pırıl renkleri ve mis gibi kokularıyla kahvaltı sofralarımızın adeta süsü durumunda. Özellikle yaz meyveleriyle yapılan reçellerin ve marmelatların lezzetine doymak mümkün değil. Şeftali de bu meyveler arasında ilk sıralarda geliyor. Peki şeftali reçeli ve şeftali marmelatı nasıl yapılır? İşte yazın lezzetine dört mevsim doymanızı sağlayacak şeftali reçelinin ve marmelatının tarifi ve püf noktaları…

Şifa dağıtıyor: Çam kozalağı reçeli nasıl yapılır

Şifa dağıtıyor: Çam kozalağı reçeli nasıl yapılır?

Çam ve köknar ağaçlarının meyvesi olan kozalaklardan yapılan reçel, hem ağızları tatlandırıyor hem de soğuk algınlığı ve öksürük gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılıyor. Peki, çam kozalağı reçeli nasıl yapılır, faydaları neler?

Shortcake nedir, nasıl yapılır

Shortcake nedir, nasıl yapılır?

Shortcake, tatlı bir kek veya bisküviyi andırsa da her ikisi de bu enfes lezzeti tam olarak karşılamayacaktır. Dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık kekimsi olan shortcake, genellikle çilekle yapılsa da şeftali, yaban mersini, çikolata veya mevsim meyveleriyle yapılabilir. İşte, shortcake için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi…

Krep nasıl yapılır İşte yapımı kolay pratik krep tarifi

Krep nasıl yapılır? İşte yapımı kolay pratik krep tarifi

En eski ismiyle akıtma olarak bilinen krep un, yumurta, süt, yağ gibi basit malzemelerle hazırlanarak sofralarımızda yer tutuyor. Özellikle pazar kahvaltılarının gözdesi olan krep, ev hanımları tarafından da fazlasıyla tercih ediliyor. Peki, krep nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay pratik krep tarifi.

Reçel nasıl yapılır

Reçel nasıl yapılır?

Rengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın tat kaynağı. Kimi zaman ekmeğin üzerine sürülen, kimi zaman kreple yenen ya da tatlı tariflerine malzeme olan reçelleri her mevsim yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında çilek, vişne, kayısı, incir, üzüm, karpuz gibi meyvelerin bollaşmasıyla mutfaklardan da tatlı tatlı kokular gelmeye başlıyor. Peki iyi bir reçel yapmak için nelere dikkat edilmeli? Reçelin rengini, lezzetini, kıvamını uzun süre koruması, şekerlenmemesi için neler yapılmalı? İşte reçel yapmak isteyenler için başlangıç seviyesinden ileri seviyeye birkaç püf noktası…

Suriyeli ve Türk kadınları mikro kredi patron yaptı

Suriyeli ve Türk kadınları mikro kredi patron yaptı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve uluslararası yardım kuruluşu Care International, Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa’da yaşayan ve iş fikri olan Suriyeli ve Türk kadınları mikro kredi desteğiyle işveren yaptı. Altı aydır uygulanan pilot proje kapsamında 589’u Suriyeli, 199’u Türk olmak üzere 788 kadına 500 ile bin 500 lira mikro kredi verildi ve bu kadınların evlerinde iş kurmaları sağlandı. Program kapsamında bugüne kadar 860 bin liralık mikro kredi sağlandı.

21.07.2019Ekonomi
Küçük renk tiyatrosu

Küçük renk tiyatrosu

Nejat Satı’nın son sergisi ‘Yabani Çiçekler’deki ‘neredeyse içilebilir’ renkler, koyuyla açık arasında gidip geliyor, bazen gövdeden ayrılmanın şokuyla beyaza kesiyorlar. Birer monodram, küçük birer renk tiyatrosu bu resimler.

18.07.2019Kitap Sanat
TESKten gıda israfı uyarısı

TESK'ten gıda israfı uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Yaz mevsiminde sebze ve meyve fiyatlarının ucuzlamasıyla birlikte gıda israfına verilen önem azalıyor. Yaz aylarında sebze ve meyve bolluğu varken aldığımız ucuz ürünleri farklı yollarla muhafaza ederek kışın tüketmeliyiz" dedi.

7.07.2019Ekonomi
İncir reçeli nasıl yapılır Reçel yapımının püf noktaları

İncir reçeli nasıl yapılır? Reçel yapımının püf noktaları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda dinsel ve folklorik söylenceye konu olan incirin reçeli de sofralarda yerini almaya başladı. Adını bir filme vermesi ardından daha fazla rağbet görmeye başlayan incir reçeli nihayet hak ettiği değeri buldu. Peki, incir reçeli nasıl yapılır? İşte, reçel yapmanın püf noktaları ve incir reçelinin tarifi

Organik gıda üretimi 800 milyon doları aştı

Organik gıda üretimi 800 milyon doları aştı

Organik gıda pazarı, tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim talebi arttıkça yıllar içerisinde istikrarlı şekilde büyümesini sürdürüyor.

1.07.2019Kobi
Yaz meyveleriyle yapabileceğiniz çeşit çeşit reçel ve marmelat tarifleri

Yaz meyveleriyle yapabileceğiniz çeşit çeşit reçel ve marmelat tarifleri

Reçeller kahvaltıda tatlı lezzetlerden hoşlananlar için sofraların olmazsa olmazları. Özellikle yaz aylarında taze meyvelerle yapılan reçellerin tadına doyum olmuyor. Sizin için yaz meyveleriyle yapabileceğiniz nefis reçel tarifleri derledik. İşte yemelere doyamayacağınız rengarenk reçel tariflerimiz...

Vanda terör operasyonu

Van'da terör operasyonu

VAN'ın Başkale ilçesinde, jandarmanın PKK/KCK'lı teröristlere yönelik düzenlediği operasyonda, araziye gömülü yaşam malzemeleri ele geçirildi.

21.06.2019Gündem

Yazar Sonuçları

Brad Pitt’li filmin mesajı: Uzayda boşuna dolanıp durma!

Brad Pitt’in oynadığı Ad Astra (Yıldızlara Doğru) filmi iyi başlıyor, güzel ilerliyor, ama sonra çok da tatmin edici olmayan bir finalle bitiveriyor.

29.09.2019

Anadolu Yakası sahil şeridinde mini keşif (Kadıköy-Beykoz)

İlk yazıda Anadolu Yakası’ndaki semtlere, Tuzla – Kadıköy hattına değinmiştik. Sırada Kadıköy - Beykoz hattındaki güzide semtler var…

25.09.2019

En antioksidan meyve ‘aronya’ çıktı... Mantar balkonda yetiştirilebilecek

YALOVA Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü 1961 yılında 1.100 dönüm üzerinde kurulmuş, Türkiye’nin en önemli ve en büyük tarımsal araştırma ve geliştirme kurumu olarak biliniyor.

20.09.2019

Beslenmesiyle beraber hayatı da değişti

Oğlunun daha sağlıklı bir anneye ihtiyacı olduğuna karar verip alkali beslenme tercihi yapan Gözde Aral Ocak’ın hayatı, kendi annesine “Alkali oldum ben” diyerek telefon açmasıyla değişti.

6.09.2019

Bursa Gastronomi Haritası

Bir turist şehre geldiğinde o şehri temsil eden, şehrin kültürüne, dokusuna uygun yeme içme adreslerini bulabileceği, basılı bir materyal veya digital olarak görebileceği haritaya o şehrin Gastronomi Haritası diyoruz. Peru’dan tutun da Atina’ya, Roma’dan Tokya’ya kadar pek çok şehrin bir Gastronomi Haritası vardır.

2.09.2019

Bernadet’in hikayesini sizler de bilin istedim

SİZE bugün anlatacağım öykü; bir hayalin gerçeğe dönüşmüş halidir. Bu hayali kuran Berna Mimaroğlu bugün aramızda değil. 2015 yılında lösemiden hayata veda eden Berna Hanım’ın 2000’lerin başında Alaçatı’da kurduğu otel hayalini yerine getiren de eşi Vedat Mimaroğlu olmuş.

18.08.2019

Evliya Çelebi’nin sofrası

Evliya Çelebi Yılı’nda ihmal edilen bir kitabı yazdım bu hafta. Marianna Yerasimos’un ‘Evliya Çelebi Seyahatnâmesi’nde Yemek Kültürü’, edebi açıdan da lezzetli bir inceleme.

17.08.2019

Ege’nin iyilik hareketi

Bu hafta Ege’nin deniziyle, güneşiyle değil, iki önemli iyilik hareketi ‘Hobbit House Barbaros’ ve ‘Koruncukköy Urla’ ile karşınızdayım. İşte ilham alınacak hayatlar ve katkıda bulunabileceğimiz projeler...

17.08.2019

Kaldırımlara meyve fidanları dikelim

 Hava sıcak, hem de çok sıcak… Bu sıcaklarda ağaçlar, ormanlar, tabii ki gölgeleri de geliyor aklıma. Geçenlerde Filipinler’de okullardan mezun olanlara fidan dikme zorunluluğundan yola çıkarak, yeşilin öneminden söz etmiştim. “Sıra artık yeşil seferberlikte” demiş, şöyle bitirmiştim:

7.08.2019

Sabah kahvaltısında masumiyete dönüş

Sabah kahvaltısının evlerden dışarı çıkıp mekanların spesiyalitesi haline gelmesi çok eski bir mevzu değil. Evde demlik, beyaz peynir, domates, zeytin, reçel, tereyağı ve yumurtadan müteşekkil temel kahvaltının yerini şık mekanlardaki pişisinden kavutuna, çeşit çeşit peynirinden özel kaymağına kadar envai çeşit yiyecekle donatılmış zengin sofralar aldı.

3.08.2019

Cildinizi koruyun

Mükemmel bir cildin yaşı, zamanı, mevsimi yok! Ne yazık ki bu hassas yapının yaşlandıran ve yapısını bozan pek çok düşmanı var. Bunlardan ilk 5’i, cilt yaşlanmasının en az yüzde 90’ından sorumlu. Eğer cildinizi bu 5 mühim zararlıdan uzak tutabilirseniz daha genç, düzgün, nemli, ipeksi bir cilde sahip olabilirsiniz. Evet, bugün dersimiz genç, formda, zinde ve ipek gibi bir cildin koruyucu yol haritası. Buyurun...

30.07.2019

Karaoklar mucizesi

Bu topraklar her zaman mucizelere sahne olmuştur. Ya birileri gelsin de bizi kurtarsın diye beklersin, ya da kendi mucizeni kendin gerçekleştirirsin.

13.07.2019

Bozkırın ortasında 40 bin ağaca can verdi

Rahim Demirbaş’ın iki ideali vardı; önce çok iyi bir öğretmen olmak sonra da çöle dönmek üzere olan köyüne yeniden bir orman kazandırmak. 16 yaşında ilkokula yazılmasına rağmen öğretmenlik hayalini gerçekleştiren Demirbaş’ı, orman idealinden de ne susuzluk ne de maddi imkânsızlıklar döndürebildi. 46 yıllık öğretmenlik hayatına, 21 yılda bozkırın ortasında oluşturduğu 40 bin ağaçlık iki ormanı sığdırdı.

5.07.2019