İlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarÜst düzey yönetim, finans, pazarlama ve insan kaynakları alanlarındaki başarı çalışmalarıyla Koton’un CEO’su, CFO’su, CMO’su ve CHRO’su Altın Lider ödülüne layık görüldü. Koton, hem 4 ana kategoride birden ödüllendirildi hem de bu başarısı nedeniyle ‘Türkiye’nin Altın Liderleri Büyük Ödülü’nü almaya hak kazandı.
#Sponsorlu İçerikRamazana günler kaldı. Küçükten büyüğe bütün restoran ve lokantalarda iftar mönüleriyle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Hürriyet sahaya çıktı, iftar mönüsü fiyatlarını araştırdı. Geçen yıla göre iftar faturası yüzde 100 civarında artmış durumda. Fiyatlar mekân, marka ve sunulan çeşitliliğe göre kişi başı 160 ila 3 bin 500 TL arasında değişiyor.
#RamazanSon yıllarda dillerden düşmeyen, geçen 10 yılda iyice hayatımıza yerleşen SPA kavramı ‘selus per aqua’nın kısaltması... ‘Sudan gelen sağlık’ anlamını taşıyor. Hava biraz serinleyince deniz yerine havuzlarında kulaç atıp, terapi gibi masajlar yaptırıp rahatlayabileceğimiz en iyi SPA’ları jürimize sorduk.
#SeyahatRamazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklar da hızlandı. Biz de otellerde ve restoranlarda iftar yapmak isteyenler için fiyatları araştırdık. Buna göre 5 yıldızlı lüks bir otelde iftar yapmak isteyenlerin 675 TL ile 1.250 TL arasında bir ücreti gözden çıkarması gerekiyor. Restoranlarda ise fiyatlar otellere göre biraz daha düşük. Özel mönüler oluşturan markalı restoranlarda iftarlık fiyatları 290 TL ile 390 TL arasında değişiyor.
#RAMAZANDün Hürriyet Cumartesi’de yayımlanan ve İspanyol şef Paco Roncero’dan bahsettiğim yazımda, mutfağımızın iki tehlikeyle karşı karşıya kaldığını söyledim: İlki, geleneksel yemeklerin ve pişirme yöntemlerinin yok olmaya yüz tutması. İkincisi, ‘fine dining’ türü ve küçük porsiyonlara dayanan şef mutfağına pek yüz vermememiz. Kaldığımız yerden devam edip Paco’nun yemeklerinden aklımızda kalanlara bakalım...
#Paco Roncero