İskender kebab ve İnegöl köftesiyle meşhur Bursa’da 19 şubeli bir pizza zinciri yarattı. Bu şubelerin 14’ü Bursa’da, diğerleri İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de bulunuyor. Bakü, Dubai, Berlin ve Viyana’dan şube açma teklifleri geliyor. 2015 yılında kurulan Coi Pizza’nın yaratıcısı İrfan Yalçın, 10 yıl sonra Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük restoran zinciri olacağını söylüyor.
#İrfan YalçınHatay’a Adana’ya, Gaziantep’e gidenler bilir, kasaptan aldığınız eti, kıymayı yan taraftaki fırına verip, fırın onları bir güzel tepsiye dizer, siz sonrasında tepsiyle pişen kebabı alırsınız, ister eve götürür ister oracıkta yersiniz. Coğrafyamızda pek çok yerde şahit olduğumuz bu güzel uygulamayı uluslararası markalar yapınca mı ‘değerli ‘oluyor?
#BursaSon dönemlerde özellikle genç girişimcilerin ilgi odağı olan pizza restoranları, yerli markalarla büyümesini sürdürüyor. Bugün Türkiye’de 44 şube ile hizmet veren Pizzabulls, yıl sonuna kadar bu sayıyı 70’e çıkaracak. Şirket, 120 bin dolara anahtar teslim restoran yapıyor.
#PizzaDünyada 5 milyar dolar ciroya ulaşan Domino’s Pizza, 2008’de Türkiye’de 33 yeni şube açmayı planlıyor. Pizza sektörünün hızlı bir büyüme yakaladığını söyleyen Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, "3 yıl içinde pizza pazarı 600 milyon dolara ulaşacak. Yabancı birçok firma Türkiye’ye girmek için fırsat kolluyor" dedi.
Katılımcılar 24 saat boyunca denetim altında tutuluyor. Sadece yiyip içtikleri değil, televizyonda izledikleri programlar bile sonuçları etkilemesin diye kontrol ediliyor. Kan değerlerinden saç tellerine birçok detay her gün defalarca test ediliyor. Peki ABD'de yapılan bu araştırma bizim için neden önemli? İşte cevabı...
#BeslenmeBodrum dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi’ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan POYD Bodrum Temsilcisi Yiğit Girgin, “Sadece bu mozolenin restore edilerek kente kazandırılması bile dünyanın gözünün üzerimize çevrilmesini sağlar” dedi.
#112. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıFarklı sektörlerde yıllarca görev yaparak istihdam yaratan, ekonomiye katkı sağlayan kurumların kadın yöneticileriyaşanan tüm sıkıntılara rağmen ayakta durarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Her biri alanında önemli deneyimlerede sahip olan sektör temsilcileri toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve eğitim alanında önemli mesajlar verdi.
#1Koronavirüs salgınında en büyük silahımız olan aşılar tüm dünyada hızla herkese uygulanmaya devam ederken kimi zaman aşı karşıtları ya da zorunlu aşıya karşı olanlar bu duruma direnç gösterebiliyor. Birçok ülkede bu sorunu aşabilmek için vatandaşlara aşı olma karşılığında para ya da hediyeler dağılması gibi kampanyalar düzenleniyor. Tüm bu çaba Kovid-19'dan bir canı daha kurtarabilmek uğruna...
#KoronavirüsŞef Coşkun Uysal uluslararası arenada çıkan bir kitapta ilham veren 100 şef arasında gösterildi. Son zamanlarda herkes gastronomiyi şekillendirecek yeni nesil üzerine yazıyor, konuşuyor, listeler hazırlıyor. Çünkü artık gastronomi sadece karın doyurmuyor.
#Yazar"Makine öğrenimi her zaman Amazon’un inovasyonlarının merkezinde yer aldı" sözlerini kaydeden ve makine öğreniminin potansiyel gücüne dikkat çeken AWS Makine Öğrenimi Çözümleri Laboratuvarı Kıdemli Yöneticisi Sri Elaprolu, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#Reinventİçinde bulunduğumuz ve işletmeleri ve sektörleri radikal bir biçimde etkileyen değişim süreci, pazarlamanın geleneksel tanımının ve uygulama alanlarının da yeniden gözden geçirilmesini gerektiriyor… Yeni teknolojiler, özelikle yapay zekâ, büyük veri, 5G ve IoT (nesnelerin interneti), her sektördeki firmaların müşterileri ile etkileşim kurma şeklini önemli ölçüde değiştiriyor. Bu teknolojiler ve hayatımıza giren artan dijital kanallar ile pa-zarlamacılar artık, müşterilerinin yaşamlarına değer katmak için her zamankinden daha fazla fırsata sahipler.
#Ergi ŞenerDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve 10 binden fazla lezzetin oylamaya sunulduğu TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Adana kebabı toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti arasından ikincilik elde etti.
#Adana Kebabı