MENÜ

Pide

Pide ile ilgili tüm haberleri, son dakika Pide haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Pide haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 2.950 Pide haberi bulunmuştur.

Pide somun ekmekler gibi gündelik sofralarda ve ayrıca kebap salonlarında tüketilir. Döner, Adana kebabı, İskender Kebabı gibi et yemeklerinde etin altına dörtgen şeklinde kesilmiş parçalar halinde konarak servis yapılır.

Pide özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türüdür.

Karadeniz Bölgesinde "yağlı" olarak adlandırılan tereyağlı-yumurtalı (bazı yörelerde peynir de eklenir) pide.
Pide, hamuru üzerine kavurma, kıyma, peynir veya başka bir malzeme konarak fırında pişirildiğinde başlı başına tüketilebilen bir yemek olma özelliğini kazanır. Pideler hazırlanmasında kullanılan içe veya ait olduğu yöreye göre çeşitli adlarla tanınır.

Pide Haberleri

Yolda bulunan para dolu cüzdan, sahibine teslim edildi

Yolda bulunan para dolu cüzdan, sahibine teslim edildi

ÇORUM'un Osmancık ilçesinde, pide salonunda çalışan Soner Demir'in, yol kenarında bulduğu içinde yüklü miktarda para ile kredi kartları bulunan cüzdan, polis tarafından sahibine teslim edildi.

25.01.2020Gündem
Türkiye bunu konuşuyor: Lahmacun pizzayı ezdi geçti

Türkiye bunu konuşuyor: Lahmacun pizzayı ezdi geçti

2019 yılının şampiyonu lahmacun oldu. En yakın rakibi pizzayı solladı geçti.

25.01.2020Gündem
Karadenizin halk kültürü envanteri oluşturuldu

Karadeniz'in 'halk kültürü' envanteri oluşturuldu

Karadenizlilerin geçmişten bu yana yaşam tarzını yansıtan "halk kültürü" araştırılarak envanter oluşturuldu.

23.01.2020Seyahat
Hamsi, pide ile buluştu

Hamsi, pide ile buluştu

Trabzonlu ses sanatçısı Resul Sarıkoç, yaptığı hamsili pide ile vatandaşların beğenisini kazandı. Trabzon tereyağı ile pişen hamsili pideyi yiyen vatandaşlar farklı ve çok lezzetli olduğunu ifade etti.

22.01.2020Nerede Ne Yenir
Hamsili pideyi de yaptılar

Hamsili pideyi de yaptılar

Kıymalı, kavurmalı, patlıcanlı, kaşarlı pideden sonra Trabzonlu girişimci hamsili pideyi satışa sundu.

21.01.2020Ekonomi
Güney Hindistan’ın en güzel şehri: 36 saatte Kochi

Güney Hindistan’ın en güzel şehri: 36 saatte Kochi

Güney batı Hindistan’daki Kerala Eyaleti’nin rengârenk liman şehri, ‘Tanrı’nın Ülkesi’ lakabıyla anılıyor. Doğal güzelliği, baharat zenginliği, iç bölgede kıyıya paralel uzanan çekici gölleriyle bir zamanlar denizcilerin, şimdilerde kruvaziyer gezginlerinin gözdesi. 1492’de Kolomb, bu bölgeye gelmeye çalışırken kendisini Bahamalar’da bulduğu dönemde bile şehrin yanyana huzur için de yaşayan Hindu, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi nüfusu Araplarla, Çinlilerle ticaret yapıyordu. Rengârenk kültürel mozaik bu sayede oluştu. Şehir, 2020 sonunda dünyanın en heyecan verici çağdaş sanat etkinliklerinden Kochi-Muziris Bienali’ne ev sahipliği yapacak.

19.01.2020Seyahat
Siyez unundan pide yaptılar, suşiyle bile tüketiliyor

Siyez unundan pide yaptılar, suşiyle bile tüketiliyor

Adana’da bir fırıncının siyez buğdayından yaptığı pide, kentin en ünlü restoranlarından birinde dünya mutfağıyla buluştu. Restoran sahibi Gürkan Şeref, “Siyez pideyle tanıştık ve dünya mutfağıyla siyez pidesinin buluşabileceğini düşündük. Suşinin yanında siyez pidesinin tüketildiğini gördük” dedi.

17.01.2020Nerede Ne Yenir
Şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu: Herkes San Sebastian’ın peşinde koşuyor, lor tatlısı, höşmerim küçümseniyor

Şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu: Herkes San Sebastian’ın peşinde koşuyor, lor tatlısı, höşmerim küçümseniyor

Şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”

Beyaz yakalıları pizzacı yapacak

Beyaz yakalıları pizzacı yapacak

Türkiye’de pizzanın pide ve lahmacundan rol çaldığını söyleyen Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, “Bazı şubelerimizin kurucuları eski beyaz yakalılar. İşlerinden bunaldıkları için bu tarafa geldiler. En fazla ciro yapan mağazalarımızın başında onlar var. Gerektiğinde kendileri motora atlayıp servis yapıyorlar. Biz de 2020’de yeni açılacak tüm şubelerimiz için beyaz yakalıları bekliyoruz” diye konuştu.

23.12.2019Ekonomi
Çaykur Rizesporlu Boldrin: Rizede herkes güler yüzlü ve kendinizi güvende hissediyorsunuz

Çaykur Rizesporlu Boldrin: "Rize'de herkes güler yüzlü ve kendinizi güvende hissediyorsunuz"

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando Henrique Boldrin, "Annem ve eşimin annesi de Rize'ye geldi. Özellikle güvenlik konusunda Türkiye muhteşem bir ülke. Rize'de herkes güler yüzlü ve kendinizi güvende hissediyorsunuz." dedi.

20.12.2019Futbol
Vazgeçilmez lezzet molası

Vazgeçilmez lezzet molası

Çoğu lezzet düşkününü harika yemekleri için uğradığı Afyon, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne gastronomi dalında dahil oldu. Sadece meşhur sucuğu ve kaymağıyla değil Coğrafi İşaret almış olan pastırması, vişnesi, keşkeği ve ayrıca manda sütlü ürünleriyle bu unvanı hak ediyor.

15.12.2019Seyahat
Aşkın izinde Konya

Aşkın izinde Konya

Mevlana’nın şehri, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış, bilgelerin uğrak yeri, zengin tarihi ve muhteşem tatlarıyla sadece karınları değil gönülleri de doyuran aşkın âşık olduğu Konya’ya yolum düştü bu kez... Konya’da Şeb-i Arus etkinlikleri başladı. Mevlana'nın 746. Şeb-i Arus etkinlikleri 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hz Mevlana’yı dünyanın her yerinden sevenleri diğer bir değişle ilahi aşkın ateşine düşenler Konya’ya yine akın ediyor. Şeb-i Arus kutlamaları için en az 60 bin kişi bekleniyor.

10.12.2019Seyahat
Zuhal Topalla Sofrada birincisi kim oldu İşte 2 6 Aralık haftası Zuhal Topalla Sofrada kazananı

Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte 2 6 Aralık haftası Zuhal Topal'la Sofrada kazananı

Hafta için her gün ekranlara gelen Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında, haftanın finali gerçekleşti. 2 Aralık Pazartesi gününden itibaren mutfakta hünerlerini gösteren 5 gelinden biri, yapılan oylama sonrası haftanın birincisi seçildi. Kazanan yarışmacı para ödülüne sahip oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? Para ödülünü kim aldı? İşte, 2 6 Aralık haftası Zuhal Topal'la Sofrada kazananı.

6.12.2019Televizyon
Evliyâ Çelebi’nin izinde Bursa

Evliyâ Çelebi’nin izinde Bursa

Geçtiğimiz hafta sonu seyahate meraklı bir grupla Evliyâ Çelebi’nin izinde Bursa’yı yeniden keşfettik. Büyük gezginimizin ‘seyyah’ apoletini taktığı bu şehirde, Seyahâtname’deki cümlelerin hâlâ güncel olduğuna şahit olduk. Güz biterken, güzel günde, nereleri mi gezdik, dolaştık? İşte size Bursa gezi rehberi…

5.12.2019Seyahat
SkyTeam, İstanbul Havalimanında özel yolcu salonu açtı

SkyTeam, İstanbul Havalimanı'nda özel yolcu salonu açtı

Hava yolu şirketleri birliği SkyTeam, İstanbul Havalimanı'nda, özel yolcu salonu açtı.

5.12.2019Ekonomi
Güney Koreli rock grubu Türkiyeye gelmekten memnun

Güney Koreli rock grubu Türkiye'ye gelmekten memnun

Güney Koreli post-rock grubu "Jambinai"nin lideri İlwoo Lee "Türkiye'nin turistik ve güzel bir ülke olduğunu biliyordum. Etrafımdaki insanlar Türkiye'ye gideceğim için bana imreniyordu." dedi.

3.12.2019Keyif
2 asırlık lezzet Enfes tadıyla parmak ısırtıyor

2 asırlık lezzet! Enfes tadıyla parmak ısırtıyor

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 200 yıldır nesilden nesile aktarılan 'Alaşehir Pidesi', yiyenleri müdavimi yapıyor. Ustasının verdiği sırra göre bu pideyi diğerlerinden farklı kılan en önemli özelliği, hamurunun en fazla 1 santimetre kalınlığında olması ve kıymalı olanında kesinlikle soğan kullanılmaması.

Cevap böyle geldi: Naziler gizli gizli döner yer

Cevap böyle geldi: Naziler gizli gizli döner yer

Danimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?

24.11.2019Hürriyet Pazar
Et döner nasıl yapılır Evde yaprak döner tarifi

Et döner nasıl yapılır? Evde yaprak döner tarifi

Et döner, hiç kuşkusuz et yemekleri içerisinde en herkese hitap edeni. Türk yemeklerinin en sevileni et döneri, dışarıdan almak yerine evinizde yaparak daha sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İnce ince dilimlenen et döneri ister pilav üstü ve dürüm isterseniz İskender kebap şeklinde sunabilirsiniz. Peki, et döner nasıl yapılır? Adım adım et döner tarifini derledik…

Loznik nedir Loznik asma pidesi nasıl yapılır

Loznik nedir? Loznik asma pidesi nasıl yapılır?

Asma yaprağıyla yapılan tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için farklı bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Loznik. Trakya mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tariflerinden biri olan loznik aynı zamanda bir pide çeşididir. Peki, Loznik asma pidesi nasıl yapılır? İşte, adım adım loznik tarifi...

Şehidin Cennete pide yollar mısın notunu gören arıyor...

Şehidin 'Cennete pide yollar mısın' notunu gören arıyor...

SURİYE'de, 11 Ekim'de teröristlerin havanlı saldırısında ağır yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci'nin (22), saldırıdan 2 ay önce gittiği pideciye 'Bir gün şehit olursam cennete pide yollar mısın Bahtiyar abim' yazılı bıraktığı notu ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada paylaşılan not üzerine çok sayıda kişi, Akman'a ulaşıp, parasını ödeyerek, siparişini verdiği pidelerin şehit Meşeci adına ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor.

12.11.2019Gündem
Tarihi 100 yıla dayanıyor Porsiyonu ise bir metre

Tarihi 100 yıla dayanıyor! Porsiyonu ise bir metre

Karadeniz’in hemen hemen her ilinde ve ilçesinde farklı şekillerde yapılan pideler bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Pideleri bir birinden ayıran özellikleri ise şekilleri, yoğrulma metotları, pişirilme şekilleri.

O ilimizin yöresel lezzetleri de tescilleniyor

O ilimizin yöresel lezzetleri de tescilleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), coğrafi işaretli ürün tescili konusunda çalışmalarına devam ediyor. Bursada üretilen ve kentle özdeşleşmiş ürünlere coğrafi işaret tescili almak için girişimlerini sürdüren BTSO, şehrin coğrafi işaret tescilli ürünleri arasına Bursanın geleneksel lezzetleri tahinli pide, cevizli lokum, pideli köfte, süt helvası ve cantığı da eklemeye hazırlanıyor.

Ustası tatlandırdı Avrupadan patentini bile istediler

Ustası tatlandırdı! Avrupa'dan patentini bile istediler

Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pide, Ordulu usta tarafından tatlandırıldı. Pekmezli, irmikli, muhallebili, kadayıflı, çikolatalı gibi çeşitleri bulunan pidenin namı ise ülke sınırlarını aştı.

Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar

Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yapılan ‘Kürtün Pidesi’ inceliği ve lezzetiyle insanların kilometrelerce uzaktan gelmesine neden oluyor.

31.10.2019Seyahat
İzmirliler Gevrekten vazgeçmedi

İzmirliler 'Gevrek'ten vazgeçmedi

OXFORD İngilizce Sözlüğü'ne ekim ayı güncellemesinde farklı ülkelerden birçok kelime eklendi. Türkiye'den sözlüğe giren kelime ise 'simit' oldu. Ünlü gurme Vedat Milor, habere esprili bir üslupla yaklaşarak 'İzmir lobisi kaybetti' yorumunda bulunurken, İzmirliler ise ?Gevrek? demeyi sürdüreceklerini belirtti. zmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen, gevrek ile simit arasındaki farkı açıkladı, gevreğin de Oxford Sözlüğü'ne girmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti Oxford İngilizce Sözlüğüne girdi

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti Oxford İngilizce Sözlüğü'ne girdi

Oxford İngilizce Sözlüğü'ne ekim ayı güncellemesinde farklı ülkelerden birçok kelime eklendi. Türkiye'den sözlüğe giren kelime ise 'simit' oldu.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Meşeci, gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Meşeci, gözyaşlarıyla uğurlandı

ZEYTİN Dalı Harekat bölgesinde 11 Ekim'de Suriye'nin Azez ilçesindeki Melkiye Askeri Üs Bölgesi'ne, PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen havan saldırısında ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci (22) memleketi Samsun’un Bafra ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

22.10.2019Gündem
MSB: Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuştur

MSB: Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuştur

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekât bölgesindeki bir üs bölgesine 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen bir askerin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün şehit olduğunu açıkladı.

21.10.2019Gündem
Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır Evde kolay Pideli Köfte malzemeleri ve tarifi

Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? Evde kolay Pideli Köfte malzemeleri ve tarifi

Bursa Pideli Köfte tarifi ile merak uyandıran köfte çeşitleri arasında yer alıyor. Genellikle Bursa'nın Merkez Kayhan Mahallesi'nde meşhur olan bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, Bursa Pideli Köfte malzemeleri nelerdir? İşte, kolayca yapabileceğiniz Pideli Köfte tarifi ve malzeme listesi hakkında detaylı bilgiler

Zeynep Korel’in yaptığı densizlik

Zeynep Korel’in yaptığı densizlik

Bergüzar Korel’in Amerika’da yaşayan kardeşi Zeynep Korel, “Bergüzar ve Halit’in evliliğini bebek kurtardı” açıklamasını yapınca ortalık karıştı. Bergüzar Korel yasal işlem başlattı. Demet Akalın olayı “hamile kadına şiddet” olarak değerlendirdi. Zeynep’in açıklamasında doğruluk payı olabilir mi? Niyeti kötü müydü? Konsey bu olayı yorumladı.

14.10.2019Magazin
Acılı eşten yürek burkan paylaşım

Acılı eşten yürek burkan paylaşım

İzmir'de bebeğini dünyaya getirirken hayatını kaybeden Huriye Çay, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bebeğini kucağına alamadan hayata veda eden genç kadın memleketi Aydın'ın Karacasu ilçesinde toprağa verilirken, eşi Mehmet Ali Çay'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım yürek burktu

10.10.2019Gündem
ABD’de burgere karşı pide hareketi

ABD’de burgere karşı pide hareketi

1995’te Burger King’in ana geliştirici ve üretici haklarını alan, Sbarro, Popeyes, Arby’s gibi global markaları da bünyesinde barındıran Ata Holding’e bağlı TAB Gıda, Türkiye’de yarattıkları Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarıyla yurtdışında büyümeyi hedefliyor.

5.10.2019Ekonomi
Samsunda pideciye uyuşturucu baskını

Samsun'da pideciye uyuşturucu baskını!

Samsun'da polisin bir pide salonuna düzenlediği operasyonda uyuşturucu etkisi gösteren 529 ağrı kesici hap ele geçirildi, 2 çalışan gözaltına alındı

2.10.2019Gündem
Fatihteki cinayette kan donduran ifadeler

Fatih'teki cinayette kan donduran ifadeler

İstanbul’un Fatih ilçesinde, ağabeyine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Ahmet Basravi'yi (27) bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki D.K. ilk duruşmada kendisini, "Ağabeyime cinsel istismarda bulunduğunu öğrenince doğru mu diye konuşmaya gittim. ‘Sana da aynısını yaparım’ diyerek bana saldırdı. Sonra kendimi kaybettim" diye savundu.

1.10.2019Gündem
Etli ekmek nasıl yapılır Adım adım etli ekmek tarifi

Etli ekmek nasıl yapılır? Adım adım etli ekmek tarifi

Konya ve Sivas yöresine özgü bir lezzet olan etli ekmek, içli pide ve lahmacuna benzeyen bir hamur işidir. Etli ekmek yaparken kıyma veya kuşbaşı doğranmış şeklindeki dana eti, ve her biri ince doğranmış soğan, domates ve biberden oluşan karışım uzunlamasına açılmış hamurun üzerine yayılır, çift yönlü pişirilir. İşte, adım adım etli ekmek tarifi

Yazar Sonuçları

Oldukça kolay Hatay usulü zeytinyağlı humus tarifi

Doğu Akdeniz bölgesinde ana yemekle birlikte meze olarak ikram edilen Humus, son yıllarda ününü ülke sınırları dışına da taşıdı. Kolay tarifi ile Amerika ve birçok Avrupa ülkesinin gözdesi haline gelen Humus, sıcacık bir pide ile inanılmaz uyum sağlıyor.

22.01.2020

90’larda kız çocuğu olmak...

Oyuncu Pınar Göktaş kendi ilkgençlik yıllarından başlayarak aşkı, cinselliği keşfedişini, 1990’lar Türkiye’sinde orta halli bir ailenin kızı olarak büyürken geçtiği yolları naif ama olabildiğince açık ve gayet eğlenceli bir dille anlatıyor. ‘Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur’daki hikâyeler, aynı yılları devirmiş kadınlara çok tanıdık gelecek.

18.01.2020

Ekonomik döner zincirlerinden daha fazla verim alma rehberi

2020’nin ilk yazısından herkese merhaba! Her gün döner yiyebilecek kapasitede bir insan olarak herkese en sevdiği yemeği tüm yıl boyunca sıkılmadan tüketebileceği bir yıl diliyorum!

11.01.2020

Ankara’nın balıkçıları

Güvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.

11.01.2020

Hergele Meydanı

1970’lerde Karşıyaka sakin bir beldeyken “ada göçmenlerinin” alışkanlıklarına uyumlu akıp giden bir yaşam rutini vardı. Hatırlıyorum bizlerin bir üst kuşağı mutlaka lakapları ile anılırdı. Amerikan Necdet, Banbino Süleyman, Kör Hikmet, Çorapçı Fehmi, Kelle Selahattin...

29.12.2019

Atıksız mutfak için “ekmekler çöp olmasın!”

Evlerde en çok atık, yani çöp çıkan yer mutfaklar. Eskiden böyle her şey bol değildi ve öyle her şey atılmaz, değerlendirilirdi. Cam kavanozlar ve şişeler, kutular... Sebze kabukları, kökleri, sapları iyice yıkanır sebze suyu yapılırdı. Ne yazık ki günümüzde sadece ülkemizde değil tüm dünyada en çok çöpe giden “atık” ekmek…

12.12.2019

Marka olmak kolay değil

Kebapçı Mehmet oğlu İskender, İskender oğlu Süleyman, Süleyman oğlu Yavuz İskenderoğlu ve oğulları Oğuzhan ve Kayhan İskenderoğlu... Marka olmak kolay değil, kuşaktan kuşağa süren bir geçmiş, emek özveri ve geleceğe yatırım gerekiyor.

7.12.2019

Ülkemizde hep ‘kötü’, ‘iyi’yi kovuyor

Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta’ya, “Neden kubbeli taş fırın kullanmıyorsun” diye sorduğumda, “Müşteriler alışık değil o kokuya, rahatsız oluyorlar” diye cevap verdi. Margarine alışanın yayla tereyağına dudak bükmesi ya da kötü yağlara alışanların kusursuz zeytinyağını ağır bulması gibi... Kötü olan, bizde bir süre sonra norm haline geliyor.

23.11.2019

Mısırlıların zenginlik göstergesi: Ekmek

Medeniyetler kadar eski... Hemen hemen her yemeğin vazgeçilmezi... En temel ve önemli gıdalardan biri. Kimi kuru fasulyeye banarak kimi de çorbalara doğrayarak tadını alır ekmeğin. Sofraların baş tacı ve en önemli besin maddesi olan ekmeğin tarihini hiç merak ettiniz mi?

20.11.2019

En iyi en yeniler

Bu hafta kentin farklı noktalarında yeni açılan ve her birinin yeme-içme sektörüne büyük katkısı olacağını düşündüğüm iki restorandan söz etmek istiyorum: Kilye ve Un Po. İkisinin de tarzı farklı ve farklı mutfakları temsil ediyorlar ama ortak noktaları malzemeye verdikleri önem ve gösterdikleri özen...

9.11.2019

10 milyon yolcuyu uçurdu... 30’uncu yılını kutlayan SunExpress’in ceo’su bischof büyüme sürecini anlattı

Sessiz sedasız kendi kabuğunda büyüyen düşük maliyetli taşıyıcı SunExpress güçlü bir havayolu oldu. 30 yılda 84 uçak ve 10 milyon yolcuya ulaştı. Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa’nın eşit ortaklığındaki SunExpress’in CEO’su Jens Bischof tatil uçuşlarına aile, arkadaş ve yakın akraba ziyaretlerini de koydu. Koruyucu bir pazarlama taktiği olarak çok koldan yolcularını davet ediyor.

30.10.2019

Değerini bilelim gurur duyalım

BUGÜN 29 Ekim... Cumhuriyet kurulalı tam 96 yıl olmuş. Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle, “En büyük bayram” bugün.

29.10.2019

Ülkemizin Saklı Cennetleri: Çıralı, Olimpos, Adrasan ve Finike

Ben yazı kasımda bitirenlerdenim. Güneyde yaz kasım ayının ortalarına kadar devam ediyor ve inanın özellikle eylül ve ekim aylarında Antalya çok daha keyifli oluyor. Geçen yazımda Fethiye’den bahsetmiştim. Bu yazımda da Fethiye gezisinin devamında yolculuk ettiğim Çıralı, Olimpos, Adrasan ve Finike’den bahsedeceğim. Ülkemizin gizli kalmış cennet köşeleri diyebilirim. Gezip görmekte fayda var. Neden mi? Gelin anlatayım…

22.10.2019

Ayılana gazoz koşana ayran

Bursa’mız marka kent olsun diye çırpınanlardanız. Marka kent olmanın yolunun daha çok festival ve etkinlikten geçtiğini bu sütunlarda sık sık yazıyoruz. Mümkünse uluslararası olsun.

22.10.2019