Dünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#VeganlıkBaşkentte dünya çapında mimari örnekler göremeseniz de geçmişte yakıştırılan ‘Çirkin Lima’ lakabı hızla doğruluğunu yitiriyor. İlk bakışta dikkat çeken güzel sokaklar, özenle düzenlenmiş parklar, büyüleyici okyanus manzarası... Ve ilk anda göze çarpmayan diğer değerler: Kolomb öncesinin zengin kültürü, etnik çeşitlilik, hızla gelişen sanat, moda dünyası, kışkırtıcı lezzetler.
#SeyahatTam 78 yaşında. Bugün 50 ülkede, 500 noktada satılan Cacharel markasının kurucusu, dünya başkanı... İsmiyle değil, doğduğu şehrin en meşhur kuşunun adıyla marka oldu: Cacharel! Bu durumdan hiç pişman değil. Kendime ikinci bir isim koydum diyor, herkesin ona ‘Mösyö Cacharel’ diye seslendiğinden bahsediyor. Jean Bousquet bir günlüğüne İstanbul’a geldi. Marka konferansında ‘onur konuğu’ olarak konuşma yaptı ve Hürriyet Cumartesi’ye özel röportaj verip döndü
Tam 27 yıldır dünyanın en iyi restoranlarını belirleyen ve bu konuda en önemli otoritelerden biri sayılan Zagat’ın Avrupa’nın 27 büyük şehrindeki bin 372 restoranını anlatan 2006 sayısı çıktı. Bunların arasından seçtiklerimin bazılarını, kendi yorumlarımı da katarak yazdım. Yaklaşık 12 bin 500 kişinin katkılarıyla belirlenen listedeki restoranlar çok iyi; tek problem, neredeyse tamamının cep yakan fiyatlara sahip olması. Yolunuz Avrupa’ya düşecekse bu listeye mutlaka göz atın.