MENÜ

Patlıcanlı Kiş

Patlıcanlı Kiş ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Patlıcanlı Kiş haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 61 Patlıcanlı Kiş haberi bulunmuştur.

Patlıcanlı Kiş Haberleri

Gelinim Mutfakta’da gün (12 Eylül) birincisi kim oldu

Gelinim Mutfakta’da gün (12 Eylül) birincisi kim oldu?

Kanal D’nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta, haftanın dördüncü gününü geride bıraktı. Seslerin zaman zaman yükseldiği Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümünde gelinlerden biri çeyrek altın mutluluğu yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?

12.09.2019Televizyon
Patlıcanlı kiş nasıl yapılır İşte adım adım patlıcanlı kiş tarifi

Patlıcanlı kiş nasıl yapılır? İşte adım adım patlıcanlı kiş tarifi

Fransız mutfağının bir parçası olan kiş, pek çok ülkede popüler bir hamur işidir. Kiş, sıcak veya soğuk servis edilebildiği gibi tatlı veya tuzlu olabilir. İlk kez kiş yapacaklar olanlar için lezzetli bir tarif derledik. Ana malzeme olarak patlıcanın kullanıldığı bu tarifi, ister beş çaylarında isterseniz de davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, patlıcanlı kiş nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek

Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.

Kiş nedir Kiş nasıl yapılır

Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?

Hem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması

Ben bir işkoliğim

Ben bir işkoliğim

Restoranlar, televizyon programları, sosyal sorumluluk projeleri ve araya sıkıştırılan bisiklet yarışları... Ünlü şef Arda Türkmen, durmak bilmiyor aksine giderek hızlanıyor. Listeye son olarak Kanal D’de yayınlanan “Arda ile Omuz Omuza”yı ekleyen Türkmen, durumdan hiç de şikayetçi görünmüyor. Çünkü kendi tabiriyle o bir işkolik!

30.12.2018Televizyon
Pidenin ve lahmacunun en lezzetlisi İncili Gastronomi Rehberinde

Pidenin ve lahmacunun en lezzetlisi İncili Gastronomi Rehberi'nde

Kuşbaşı etli, közlenmiş patlıcanlı, pastırmalı, otlu, çökelekli pideler… İştah açan lahmacunlar. Çıtır çıtır, sıcak ve gönül doyuran cinsten. Her ne kadar evlerde de yapılsa pide ve lahmacun bir çarşı yemeğidir. Anadolu’nun tüm mutfak kültürlerinde vardır ve çok da sevilir. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları bölümünde yer alan İstanbul’un kalite ve lezzetiyle fark yaratan mekânlarını soğuk kış günlerinde ziyaret etmenizi öneririz...

Test aracıyla tatil

Test aracıyla tatil

BİR okurun uyarısı üzerine Kelebek’te yazan Onur Baştürk’ün Instagram hesabına baktım. Hakikaten de okurun dikkat çektiği gibi, bir otomobil firmasından test aracı almış, bu araçla ilgili paylaşımlarda bulunmuştu.

19.11.2017OkurTemsilcisi
Önyargılarınızı tümüyle yıkacak şehir: Doha / Katar

Önyargılarınızı tümüyle yıkacak şehir: Doha / Katar

Katar'ın başkenti Doha, tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle ve yemekleriyle ünlü özel bir başkent. Şimdi bana "Neden Katar, neden Doha?" diye soracaksınız. Eminim yazımı okuduktan sonra neden bu özel yeri seçtiğimi anlayacaksınız. İşte benim Doha seyahatim...

3.05.2017Seyahat
Londra’da son trend: Sağlıklı kafeler

Londra’da son trend: Sağlıklı kafeler

Sydney ve Los Angeles’tan yola çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan sağlıklı; bitkisel bazlı, paleo, glütensiz, işlenmemiş, vegan, süt ürünü içermeyen yiyecek ve meyve sularının satıldığı kafelerin Avrupa’da en yaygın adresi şu an Londra. Neredeyse her ay bu konuda yeni bir yerin açıldığı şehirde defalarca denediğim, kitaplarını alıp evde mönülerini uygulamaya çalıştıklarımın içinden favorilerimi seçtim. Bana göre, kendinizle birlikte çocuklarınıza da düzgün beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için en doğru mekanlar buraları. Biz 7 yaşındaki yeğenimle kapılarında uzun uzun sıra bekliyoruz, keyifle yiyoruz.

11.01.2017Seyahat
Gurmelere layık köylü pazarı

Gurmelere layık köylü pazarı

Sığacık’ta Kaleiçi’nin tablo gibi sokakları her pazar köylü kadınların mutfaklarında hazırladığı yiyeceklerle donatılıyor. Kimileri yaban otlarıyla doldurdukları gözlemelerini, kabak çiçeği dolmalarını ayaküstü pişirip, sıcak ikram ediyor. Çayırlardan toplanmış nergis, anemon çiçekleri, taze kekik ve yemeklik yaban otları tezgâhları renklendiriyor.

1.04.2015Seyahat
36 saatte Şikago

36 saatte Şikago

Şikago, mevsimlere ayak uydurabilen bir şehir. Sıcak aylarda sonsuz bir güzelliğe kavuşuyor. Kaldırımlar kafelerle doluyor. Nehrin kenarında birçok kişi bisikletiyle geziyor. Sıcaklık düştükçe bu neşeli oyun alanı kültürel bir bölgeye dönüşüyor. Lezzetli yiyecekler, yaratıcı tiyatrolar ve ülkenin en büyük ve güzel canlı müzik performansları bu kültürün önemli parçaları.

21.09.2014Seyahat
Yaz başlarken tatmanız gereken lezzetler

Yaz başlarken tatmanız gereken lezzetler

Aklımızda “Yaz başlarken, nerede, ne yemeli-içmeli?” sorusu, mevsime has tatların peşine düştük, ağzınıza layık bir gastronomi rotası çıkardık. Afiyet olsun!

Yemek gezisi için Diyarbakırı öneririm

Yemek gezisi için Diyarbakır'ı öneririm

Eğer amaç ‘yemek turizmi’ yapmaksa Diyarbakır’ı listenin başına yazmakta büyük fayda var.

28.05.2014Hürriyet Pazar
Bize de aynısından

Bize de aynısından!

Ağız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın

10.11.2012Seyahat
Ajanda

Ajanda

29.06.2012Kelebek
Bahçesi en güzel 10 mekan

Bahçesi en güzel 10 mekan

Aldırmayın siz bitmeyen yağmura ve gri gökyüzüne; bahar geldi. Güneş yüzünü göstermekte isteksiz davransa da, doğa çoktan canlandı. Bahar dalları, mimozalar, laleler insanın umudunu da yeşertiyor. Şimdi kapalı mekanlara tıkılmanın değil, kendimizi dışarı atmanın zamanı. Bir fincan çay ya da kahveyi, bir kadeh şarabı pembe-beyaz dallarıyla gelin gibi süslenmiş bir ağacın altında yudumlamanın zamanı. Güneş elbet görünecek, peki o gün siz nerede olacaksınız?

6.04.2011Seyahat
İçkili değil, içmeye gelinir

İçkili değil, içmeye gelinir

Erzurum’da 82 yıldır hizmet veren Güzelyurt Restoran, kurulduğu günden bu yana sadece lezzetin ve kaliteli servisin değil, cumhuriyet değerlerinin de bir simgesi. İnönü, Menderes, Ecevit, Demirel gibi liderlerin bölgeye her gittiklerinde uğradıkları lokanta tüm bu zaman içinde prinsipleriyle ayakta kaldı: “Güzelyurt’a içkili gelinmez, içmeye gelinir.”

19.06.2010Seyahat
Bodrum’da 10 lezzet adresi

Bodrum’da 10 lezzet adresi

Deniz kasabası olan Bodrum’un, tüm Ege’de kendini hissettiren mutfak kültürünün yanı sıra kendine has yemekleri var. Çok yakınındaki Yunan adaları nedeniyle Rum mutfağından da etkilenmiş. Elbette Bodrum sofralarının baş lezzetleri balık ve yöresel otlar. Balıktan her şey yapılıyor burada: Çorba, pastırma, börek, salata... Hardal otu, ilmik otu, baldıran otu yörenin belli başlı yemek malzemeleri.

9.08.2007Seyahat
En iyi 10 dondurmacı 2007

En iyi 10 dondurmacı 2007

Dondurma, yazın bunaltıcı sıcağından kurtulmanın en leziz yolu. Artık kışın da dondurma çok yeniyor ama hálá Bostancı’daki Yaşar Usta’nın tezgahı gibi, sadece yazın çalışan dondurmacılar var. Tarihte ilk defa karın üzerine bal ve çeşitli meyve parçaları dökülerek yapıldığı söyleniyor dondurmanın. Türkiye’nin keçi veya koyun sütü, şeker ve sahlepten yapılan kaymaklı dondurması meşhur.

19.07.2007Kelebek
Adana mutfağının en iyi 10 adresi

Adana mutfağının en iyi 10 adresi

Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor.

23.11.2006Kelebek
Türkiye’nin güneydoğusuna DOĞA TURU

Türkiye’nin güneydoğusuna DOĞA TURU

İstanbul’dan bir gece yarısı bindik otobüse, Doğa Derneği’nin daha doğrusu Ekodoa turizm şirketinin düzenlediği bir tur bu. Daha güzeli yeni kurulan şirketin ilk turu. Bu şirketin amacı, meraklılarını Anadolu coğrafyası ve doğasıyla kucaklaştırmak. Sloganları, "gidilmeyen her yerde!" Çalışma alanları Türkiye’nin 305 önemli doğa alanı... Biz, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Birecik, Antakya’da nefis bir tur yaptık.

12.11.2006Seyahat
Balık mezesinin en iyi 10 adresi

Balık mezesinin en iyi 10 adresi

"Rakının yanında en iyi keyifli bir sohbet gider" dense de, içki ve balık masasının vazgeçilmezi asıl mezelerdir. Anadolu topraklarında Ermeni, Rum ve Türk mutfaklarından etkilenerek zenginleşmiş, çeşitlenmiştir. İyisini buldu mu, insan ana yemekten bile vazgeçip, sadece mezeyle doyabilir.

2.03.2006Kelebek
Bir bardak sıcak su yeter

Bir bardak sıcak su yeter

Yakında yemek yapmak, toz karışımlara sıcak su eklemekten ibaret olacak. Henüz Avrupa ve ABD’deki kadar yaygın değil ama, hazır yemekler bizde de çeşitleniyor ve daha çok tercih ediliyor. Kuru ve toz haldeki pratik yemek, sos ve tatlılar; ocağın başında bekleyip uğraşmadan birkaç dakika içinde hazır oluyor. Sadece bir bardak sıcak su yeter. Çeşnilerle hazırlanmış makarna ve hatta yöresel pilavlar, beşamel gibi zor kıvam tutan soslar, salata ve makarna sosları, puding ve patates püresinin bile hazırı var.

8.12.2005Kelebek
Akvaryum gibi deniz, 30 farklı dalış noktası trekking, su kayağı, tarih ve sanat KAŞ

Akvaryum gibi deniz, 30 farklı dalış noktası trekking, su kayağı, tarih ve sanat KAŞ

Kaş’ın antik adı, ‘kayanın karşısı’ anlamına gelen Antiphellos. Kent, bugün Çukurbağ köyünün yakınındaki antik Phellos’un limanıydı. Antiphellos, Likya Birliği zamanında kaliteli sünger çıkarılan, gemi yapımında kullanılan sedir ağaçlarının yetiştiği ve ihraç edildiği bir limandı.

28.08.2005Seyahat
Roma’nın kalıntıları Hıristiyanlığın izleri Osmanlı’nın görkemi: SURİYE

Roma’nın kalıntıları Hıristiyanlığın izleri Osmanlı’nın görkemi: SURİYE

Suriye, Roma İmparatorluğu’nun kalıntıları, Hıristiyanlığın izleri ve Osmanlı’nın görkemiyle kuşatılmış bir ülke. Akdeniz dünyasının en önemli kalıntılarından biri olan Çöl Kraliçesi Zenobia’nın şehri Palmira, geleneksel pazarları, kalesi, müzesi ve çok iyi korunmuş taş evleriyle dünyanın en eski şehri unvanına sahip olan 4000 yıllık Halep, Bizans döneminden kalma onlarca hayalet şehir, Suriye’nin batıya dönük yüzünü yansıtan Lazkiye, Haçlı Seferlerinin Ortadoğu’daki en önemli izi olan Krak des Chevaliers kalesi Suriye’nin bende bıraktığı izlerden bazıları.

1.05.2005Seyahat

Yazar Sonuçları

KARAKÖY Lokantası

Artık geçmişin esnaf lokantaları tarihe karıştı. Aşırı emek yoğun yemekler yapılsa da çok kişi ağır diye yemez. Hafif diye önümüze çıkan yemeklerin çoğu da tat fukarası. Bunun bir istisnasını bulmaktan mutlu oldum.

22.12.2018

Bayram önerileri: İstanbul, Bodrum, Çeşme-Alaçatı ve Urla

Kurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...

19.08.2018

Bir zamanlar Liman Lokantası vardı

Bugün yerle bir olan Karaköy rıhtımında, 1940’ların başında görkemli bir yolcu salonu vardı ama bu salonun lokantası yoktu. O yılların ünlü mimarı Prof. Dr. Rebii Gordon’un çizimleriyle, salonun üst katına çok güzel bir lokanta yapıldı. Adı Liman Lokantası oldu. Kısa zamanda İstanbul sosyal hayatının önemli mekânlarından biri haline geldi, 1994 yılında ise kapılarını kapattı. Galataport, önemli bir simgeyi, İstanbul görüntüsünden silip attı.

11.03.2017

Sonbaharda damağınızı gezdirin

Sonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.

22.10.2016

Denizlerin lezzet sezonu

Takvimler 1 Eylül’ü gösterdiğinde Türkiye’nin üç bir yanı heyecana kapılır. “Rastgele” deyip, demir alan kaptanlar, ağlarını mavi sulara bırakıp beklemeye koyulur.

4.12.2014

Bana yemeğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Favori yemeğiniz, karakterinizin aynası gibidir. Tabakları sıralayalım, tespitlere başlayalım

26.01.2014

İsteyene Tomahawk Kaburga, iste(yeme)yene Ali Paşa kebabı

Açıkçası binanın ihtişamına bakıp, ürkerek gitmiş ve hesap pusulasında bol sıfırlı rakamlara kendimi hazırlanmıştım.

29.10.2011

Yaşam kalitenizi tesadüflere bırakmayın

Son günlerde televizyonlarda etkileyici bir reklam izliyorum: Reklamda dedesini erken kaybeden bir torun ve babası var.

3.11.2007

Pasta kurabiye vesaire

Eminim pasta denince aklınıza hemen yaş pasta veya kuru pastalar gelecektir.

23.05.2007

Damak çatlatan rotalar

Geçen hafta Mudurnu ve Nallıhan’daki "Lezzet Durakları"na uğramış, lezzetli yemekleri yiyip yoluma devam etmiştim.

16.12.2006

Hayali fener gibi

Osmanlı döneminde akşam saatlerinde dükkan açma izni sadece ramazana mahsusmuş. O nedenle ramazan akşamlarında alışveriş mahalleri çok hareketliymiş.

24.10.2004

Yaşamı uzatan mutfak

Girit mutfağının dünyanın en sağlıklı mutfağı olduğu iddia edilir.

10.01.2004