MENÜ

Patlican Yemekleri

Patlican Yemekleri ile ilgili tüm haberleri, son dakika Patlican Yemekleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Patlican Yemekleri haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 798 Patlican Yemekleri haberi bulunmuştur.

Patlican Yemekleri Haberleri

Fırında köfteli patlıcan kebabı nasıl yapılır Fırında köfteli patlıcan tarifi

Fırında köfteli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Fırında köfteli patlıcan tarifi

Patlıcan yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor, sıradan patlıcan yemeklerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında köfteli patlıcan kebabı. Yuvarlak dilimlenen patlıcanlar, harcıyla lezzetlenen köftelerle buluşuyor. Bir patlıcan bir köfte şeklinde doldurulan tepsinin üzeri domates ve biberlerle süsleniyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor. İşte, Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi

Emlakçı bıçak çekti, hayatı değişti İstanbul Barosunun tek Japon avukatı

Emlakçı bıçak çekti, hayatı değişti! İstanbul Barosu'nun tek Japon avukatı

18 yaşında Japonya'dan ayrılarak Türkiye'ye gelen Keiko Torigoe, emlakçının kendisine bıçak çekerek tehdit etmesi nedeniyle davalık oldu. Yaşadıklarının ardından hukukçu olmaya karar veren Torigoe, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

23.12.2017Gündem
Kadir İnanır’ın yediği sarma kendi hikayemdi

Kadir İnanır’ın yediği sarma kendi hikayemdi

‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle 18 yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Şerif Gören tam bir yaprak sarma bağımlısı. Bunu filmlerine de yansıtmış. ‘Sen Türkülerini Söyle’ filminde, Kadir İnanır’ın hapisten çıkıp annesinin yaptığı bir tencere sarmayı yemesi, aslında kendi gerçek hikayesi

10.12.2011Kelebek
Deniz Seki: Pazartesi gününe kadar konuşmayacağım

Deniz Seki: Pazartesi gününe kadar konuşmayacağım

Uyuşturucu kullandığı ve ticaretini yaptığı iddiasıyla 24 Şubat 2009 tutuklandıktan 218 gün sonra tahliye edilen, cezaevinden çıkar çıkmaz da Sapanca Kurtköy'de bir yakınlarına ait olduğu belirtilen ‘Zelişy’in Çiftliği' adlı tesiste dinlenen Deniz Seki bugün de konuşmayacağı haberini göndürdi. Tesisin işletmecisi Deniz Seki'nin yakınlarıyla hasret giderip bol bol uyuduğunu belirtirken, kendisine istediği yemekleri yaptıklarını da anlattı.

3.10.2009Gündem
Unakıtan: İstanbul Hiltonu da satacağız

Unakıtan: İstanbul Hilton'u da satacağız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Emekli Sandığı'nın mülkiyetinde olan İstanbul Hilton dahil, tüm otelleri satmayı düşündüklerini söyledi. Unakıtan, ‘‘Devlet otel işletmeciliği yapmaz. Şimdi bunlar işletmede, ama biz tümden elden çıkarmayı istiyoruz’’ dedi.

23.01.2004Ekonomi
Vazgeçilmez lezzet molası

Vazgeçilmez lezzet molası

Çoğu lezzet düşkününü harika yemekleri için uğradığı Afyon, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne gastronomi dalında dahil oldu. Sadece meşhur sucuğu ve kaymağıyla değil Coğrafi İşaret almış olan pastırması, vişnesi, keşkeği ve ayrıca manda sütlü ürünleriyle bu unvanı hak ediyor.

15.12.2019Seyahat
Ankara’da bu hafta nerede ne yiyelim

Ankara’da bu hafta nerede ne yiyelim?

Sadece ülkemizin değil bazı lezzetlerin de başkenti olan Ankara’da bu hafta nereye gitsek, nerede ne yesek? Şehrin birbirinden güzel ve iddialı lezzet duraklarını sizin için derledik. Damak zevkinize en uygun mekânları seçin, hem gözünüzü hem de midenizi şenlendirin. Üstelik size özel sunulacak indirimli fiyatlarla.

Bu bir ilandır.

MasterChefte ikinci eleme adayı kim oldu İşte 4 Aralık MasterChefte eleme potasına giren ikinci isim

MasterChef'te ikinci eleme adayı kim oldu? İşte 4 Aralık MasterChef'te eleme potasına giren ikinci isim

MasterChef Türkiye'nin çarşamba akşamı yayınlanan bölümünde, haftanın ikinci dokunulmazlığı için yarışmacılar karşı karşıya geldi. En iyi yemeği yapmak mücadele veren yarışmacıların yaptığı yemekleri eski yarışmacılar tattı. Dokunulmazlığı kaybeden takımdan bir isim eleme potasına gitti. Peki, MasterChef'in son bölümünde ikinci eleme adayı kim oldu? İşte, 4 Aralık MasterChef'te eleme potasına giren ikinci isim.

4.12.2019Televizyon
MasterChefte MasterClass ödülünü kim kazandı Yasin MasterChef stüdyosunu kahkahaya boğdu

MasterChef'te MasterClass ödülünü kim kazandı? Yasin MasterChef stüdyosunu kahkahaya boğdu

MasterChef Türkiye'nin ekranlara gelen 36. bölümünde eğlenceli anlar yaşandı. Türkiye'nin en iyi şefini bulmak için yarışmacıların mücadele ettiği programın yeni bölümünde, MasterClass ödülünde, rekabet dolu anlar ekranlara yansıdı. En iyi tabağı yapan yarışmacı ise, gecenin sonunda MasterClass ödülünü almaya hak kazandı. Peki, MasterChef'te bu hafta MasterClass ödül oyununu kim kazandı?

24.10.2019Televizyon
23 Eylül akşamı MasterChefte kim elendi Dokunulmazlık oyununda gerilim

23 Eylül akşamı MasterChef'te kim elendi? Dokunulmazlık oyununda gerilim!

MasterChef'te dün akşam bir kişi elenerek hayallerine veda etti. Gerilim dolu anların yaşandığı MasterChef eleme gecesinde yarışmacılar, bir E-Ticaret şirketinin deposuna 50 kişilik yemek yaptı. Yapılan yemekler neticesinde alınan puan, MasterChef'in dokunulmazlık kazanan takımını belirledi. Gecenin sonunda ise eleme potasının son iki adayı daha belirlenerek 4 kişilik eleme gecesi başladı. Peki, 23 Eylül akşamı MasterChef'ten kim elendi? İşte, Mustafa'nın duygusal sözler sarf ettiği geceden bazı detaylar

24.10.2019Televizyon
9 Eylül Masterchef dokunulmazlık oyununu kim kazandı ve eleme adayları kim oldu

9 Eylül Masterchef dokunulmazlık oyununu kim kazandı ve eleme adayları kim oldu?

Masterchef'te dün akşam eleme adayları, dokunulmazlık oyunu sonrasında belli oldu. Eleme adaylarının belli olduğu gecede, iki aday aynı oyu aldı ve ilginç bir durumla karşı karşıya kalındı. Gecenin sonuna doğru son eleme adayı da belli oldu. İşte, Masterchef 9 Eylül akşamına dair dokunulmazlık oyunu ve eleme adayları bilgileri

9.09.2019Televizyon
Patlıcan kurutması nasıl yapılır Çeşit çeşit tarifler için kuru patlıcan yapılışı

Patlıcan kurutması nasıl yapılır? Çeşit çeşit tarifler için kuru patlıcan yapılışı

Mevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…

Yazın Formda Kalmanın 6 Yolu

Yazın Formda Kalmanın 6 Yolu

Birçok kişi yaza formda girebilmek için kış boyunca hem beslenmesine dikkat etti hem de spor yaptı. Ancak yaz aylarının getirdiği rehavet ya da uygulanacak yanlış diyetler, verilen kiloların kısa zamanda geri alınarak harcanan emeklerin boşa gitmesine neden olabilir.

Bugün iftara ne pişirsem 29 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 29 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 20 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 20 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 19 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 19 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün ne pişirsem 14 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 14 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar tarifleri

Bugün iftara ne pişirsem 11 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 11 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü

Kebapçı meyanesi nasıl unutulur diye hayıflandım

Kebapçı meyanesi nasıl unutulur diye hayıflandım

Mutfak kültürü araştırmacısı Gökçen Adar, yaklaşık 35 yılını verdiği çalışmalarında yepyeni bir durağa geldi. Sahada insanlarla yüz yüze konuşarak oluşturduğu 4 bine yakın tarif arasından bu başlığa uygun 200’ünü bir araya getirdi ve ‘Anadolu Sosları’nı yazdı. “Bizde sos var mı” diye başladık, gastronominin durumuna kadar uzandık.

İstanbul Havalimanında otel konforunda yolcu salonu

İstanbul Havalimanı'nda otel konforunda yolcu salonu

İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren "THY CIP Lounge"da yerli ve yabancı misafirler, beş yıldızlı otelleri aratmayan konforlu bir ortamda ağırlanırken, geleneksel Türk yemekleri ikramıyla Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanıyor.

27.04.2019Ekonomi
Brezilyalı şeften Türk yemeklerine övgü: Burada yemeklerin gerçek kökleri var

Brezilyalı şeften Türk yemeklerine övgü: Burada yemeklerin gerçek kökleri var

En itibarlı mutfak kültürü yarışmalarından "Basque Dünya Aşçılık Ödülleri"nde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Brezilyalı David Hertz, "Türk yemeklerine aşık oldum. Burada yemeklerin gerçek kökleri var" dedi.

Gaziantepin lezzetlerine şiirli destek

Gaziantep'in lezzetlerine şiirli destek

UNESCO'nun gastronomi ve kültürel değerlerini tescillediği şehirlerden Gaziantep'te 40 yıldır aşçılık yapan Mehmet Ali Durak, kente özgü lezzetleri hem pişiriyor hem de onlarla ilgili şiirler yazıyor. Durak, yetkililerden alacağı destekle yemeklerin hikayelerini şiirlerle birleştirdiği kitap hazırlamak istiyor.

Gıda çelmesi

Gıda çelmesi!

Yılın ilk ayında enflasyon yüzde 1.06 arttı, yıllık enflasyon yüzde 20.35 oldu. Enflasyonda 2018’in kasım ve aralık aylarında yaşanan düşüşü gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurdu. Sezonu olmasına rağmen kötü hava koşulları yüzünden artan yaş meyve sebze fiyatları enflasyonu arttırdı. Antalya’daki hortumun etkisi şubatta da sürecek.

5.02.2019Ekonomi
Sağlıklı Yılbaşı Tabağının 6 Altın Kuralı

Sağlıklı Yılbaşı Tabağının 6 Altın Kuralı

Yılbaşı gecesi alınan kalorinin, ihtiyacın 2-3 katı üzerine çıktığını, hatta 7 bin kaloriyi bulduğunu biliyor muydunuz? “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır. Oysa sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları hazırlamak zor değil” diyen Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sağlıklı yılbaşı tabağının 6 altın kuralını anlattı.

Yazar Sonuçları

Kuzu kokusu sevenlere birbirinden güzel çorbalar PAÇACI HASAN

Hepsini lezzetli buldum. Öte yandan bu terbiye edilmemiş paça çorbalarını içmek için başka lezzetlerle dengelenmemiş güçlü kemik suyu tadını ve ağır kuzu kokusunu sevmek lazım.

7.12.2019

Bursa Balkan kültürüdür

Bursa ağırlıklı olarak Balkanlardan, yer yer Kafkaslardan ve Anadolu’dan göç almış bir göçmen şehridir. Selanik’ten, Üsküp’ten, Arnavutluk’tan, Kırcaali’den, Köstence’den, Tırnova’dan, göçüp gelen vatandaşlarımız Bursa’ya kültürleri ile birlikte gelmişlerdir.

18.11.2019

En iyi en yeniler

Bu hafta kentin farklı noktalarında yeni açılan ve her birinin yeme-içme sektörüne büyük katkısı olacağını düşündüğüm iki restorandan söz etmek istiyorum: Kilye ve Un Po. İkisinin de tarzı farklı ve farklı mutfakları temsil ediyorlar ama ortak noktaları malzemeye verdikleri önem ve gösterdikleri özen...

9.11.2019

Hastalıkta ve sağlıkta veganım!

Doktorlar ile kurulan güven ilişkisi çok önemli. Veganlar olarak da doktorların bizim önceliklerimize saygı duymasını ve ona göre tedavi uygulamasını istemek en doğal hakkımız. Ancak veganlık konusunda tüm doktorlar henüz yeterince bilgili değil. Ama bu durumu değiştirmek için de atılan adımlar var. Bunların başında Doktor Suat Erus’un kolayvegan.com sitesinde hazırladığı liste geliyor.

17.10.2019

Harran’da gastronomi merkezi

Harran Gastronomi Merkezi’nin açılışında bulunmak üzere Harran’a gittim. Harranlı ve Suriyeli mülteci kadınlara meslek edindirmek, kadın istihdamına katkı sağlamak, yöreye özgü yüzlerce yıllık yemek kültürünü korumak amacıyla açılan bu merkeze hayran kaldım.

22.09.2019

Bir kötü, bir vasat, bir iyi, bir çok iyi, bir de olağan dışı lezzet tattım Adanalı Yusuf Usta

Bizde fast food’la şef mutfağı arası, yöresel, makul fiyat ve leziz yemekleri olan mekân çok. Çünkü hem alıcıları var hem de ne yapmak istediğini bilen ve işinin ehli zanaatkârlarımız yok değil. Özellikle de et ve kebap işinde. Yusuf Usta da bunlardan biri. Kendisinin sloganı şöyle: ‘Dünyada kebap, ahirette sevap’. Bence dünyada sevap işlemenin bir yolu da yaptığın işin hakkını vermek.

21.09.2019

Pazar Kahvesi

Futbolcu Falcao geldi, geliyor, az evvel Monaco’dan yola çıktı, Nice Havaalanı’na varmak üzere, akşama varır İstanbul’a... diye diye aylar geçti.

1.09.2019

Anadolu kapısının kilidi

Afyon, Uşak ve Kütahya tarihin kültürle harmanlandığı şehirler; her üçü de Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir kısmının geçtiği bir coğrafyada yer alıyor. Bu topraklardaki en önemli destanlardan birinin yaşandığı bölge dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlıyor. Bu yazıda sizi askeri tarihçi ve profesyonel bir rehber olan Serhan Güngör’le birlikte adım adım gezdireceğiz. O Büyük Taarruz coğrafyasını anlatacak, ben de tarih boyunca Anadolu’nun kapılarının anahtarı olmuş Afyonkarahisar ve Uşak’tan bahsedeceğim.

25.08.2019

Bomonti’nin üst düzey Fransız’ı Bâtard

Haysiyeti olan iyi bir şef taklitçi olmaz. Yediği iyi yemeklerden etkilenir ama ülkesinin şartları, mutfaktaki ekipman ve bulunan malzemeye göre o yemeği yorumlar. Onur Okan bu duruma iyi bir örnek.

24.08.2019

Evlendiler, mobilya dükkânı yerine dünyayı gezdiler

Begüm (29) ve Buğrahan (32) Uzunca çifti iki yıl önce işlerinden ayrıldı. Begüm özel bir şirkette marka danışmanlığı yapıyordu, Buğrahan ise insan kaynakları uzmanıydı. İlber Ortaylı’nın “Evlenip mobilya dükkânı gezeceğinize dünyayı gezin” sözünü şiar edinip düğün yapmadan, evlerine eşya almadan sırt çantasıyla dünya turuna çıktılar. İran’ı 40 gün boyunca otostopla gezdiler, Rusya’da 10 bin km. yol yaptılar; Japonya’da iki, Filipinler’de bir ay, Güney Kore’de 40 gün kaldılar. Uzunca çifti ile seyahat maceralarını konuştuk.

18.08.2019

Paça çorbasıyla başlayın; kuzu tandır, patlıcan beğendi ve hoşafla bitirin AĞA LOKANTASI

Esenyurt’taki Ağa gibi lokantalara saygı duyuyorum. Ülkemizde kaliteli malzemenin tükenmesine, göğe çıkan maliyetlere ve damak zevki erozyonuna rağmen standartlarını düşürmüyorlar. Belli gelenekleri koruyorlar. Söylediklerimi yerseniz tebessümle ayrılacaksınız.

6.07.2019

Karaköy’de kadınlar suaresi Duble Meze

Emre Çapa’nın Beyoğlu’ndaki yerinden sonra Karaköy’de açtığı Duble Meze kadınlar hamamı gibi. Mezeler güzel ama “Dolmaları kendiniz sarın getirin” deseniz, onu da yapacaklar.

29.06.2019

Bayramlar kilometre taşlarıdır

Bayramlar toplumsal kucaklaşmaların, gelenekleri hatırlamanın, bir ve birlikte yani ‘büyük bir aile olma’nın en iyi fırsatlarıdır. Peki başka? Bayramların diğer “getirilerini” de gelin, rahmetli Aydın Boysan üstattan okuyalım.

4.06.2019

LEZİZ İTALYAN: Buono.Italiano

Birkaç ay önce Paloma Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul ile günümüz İtalyan mutfağının önde gelen temsilcilerinden Cristina Bowerman’la Club Marvy’de açacağı restoran öncesi Roma’da buluşup sohbet etmiştik.

11.05.2019

Dondurma bahane, yemekleri şahane

Maraş denilince akla hemen sakız gibi uzayan lezzetli dövme dondurma gelir. Ama şehrin mutfak zenginliği sadece dondurmadan ibaret değil. Tarhanasından kırmızıbiberine, her evde pişen eli böğründe ve keçi sütünden bembeyaz tereyağına kadar birçok lezzeti bünyesinde barındırıyor. Tek eksiği Gaziantep’in gölgesinde kalması ve yeterince tanıtılamaması.

5.05.2019

Bir tarafta cağ kebabı diğer tarafta güveç

İstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.

1.05.2019

Mutfağın milliyetçiliği olur mu?

Vasatlaşan damaklar ve yalan yanlış bilgilere dayalı beklentilerin geleneksel yemeklerimize yön vermeye başlaması ne acıklı. Çin’de olmuyor ama bizde oluyor! Belki bu yüzden Batı’da döner sıradan ‘fast food’, Pekin ördeğiyse ‘krallara layık’. Ama bence gerçek İskender de krallara layık...

6.04.2019

Gastronominin kadınları oyunu değiştirebilir mi?

Kendimi bildim bileli “Kadınlar Günü” kutlanmayan bir dünya hayal ederim.

9.03.2019

Müşteri her zaman haklı değildir! AIDA VINO E CUCINA

.Burayı işleten Andrea ve Elif Uluhan çiftinin felsefeleri farklı. Andrea ‘Türk damak zevkine göre’ İtalyan lokantası işletme derdinde değil. Kendi damak zevkini yansıtan, kendisinin yemeyi sevdiği yemeklerin bulunduğu bir lokanta işletiyor.

2.03.2019

Ambiyans iyi ama ya yemekler? ŞİRAZ MEYHANE

Moda Mühürdar’da benim ölçütlerime göre harika bir ambiyans. İki katlı cici bir ev. Üst katta iki masa. Alt katta üç masa. Yerler ahşap. Duvardaki tablolar iyi seçilmiş. Çalan müzik gürültülü değil ve genel atmosferle çok uyumlu. Ama...

23.02.2019

Eski İstanbul sıcaklığı AHESTE

Aheste, Meşrutiyet Caddesinde 150 senelik bir binada, ambiyans olarak da çok cazip bir mekân. Duvarlar tuğla, zemin orijinal. Benim için inanılmaz sıcak ve eski İstanbul’un estetiğini hissettiren bir ortam.

26.01.2019

Malatya Malatya bulunmaz eşin

Yine bir kayısılı lezzetler yarışmasında jüri üyeliği yapmak üzere kalkıp Malatya’ya gittim. Bu gezide bulgur ve sebze ağırlıklı Malatya mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tatma fırsatı da buldum.

20.01.2019