MENÜ

Patlıcan

Patlıcan ile ilgili tüm haberleri, son dakika Patlıcan haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Patlıcan haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.475 Patlıcan haberi bulunmuştur.

Patlıcan Haberleri

Nazillide yapılıyor Dünyaya ihraç ediliyor

Nazilli'de yapılıyor! Dünyaya ihraç ediliyor

AYDIN’ın Nazilli ilçesinin 6 kilometrelik hava koridoru ile bilinen Yıldıztepe Mahallesi’nde kurutulan dolmalık patlıcanlar, iç piyasada tüketilmesinin yanı sıra dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Firmalar ve aracılar için günde ortalama 70 ton patlıcanın oyulup, kurutulduğu mahallede yaşayanların büyük bölümü, geçimini bu işten sağlıyor.

13.07.2019Ekonomi
Günde 70 ton Bizi bütün dünya tanıdı

Günde 70 ton! 'Bizi bütün dünya tanıdı'

Aydın’ın Nazilli ilçesinin 6 kilometrelik hava koridoru ile bilinen Yıldıztepe Mahallesi’nde kurutulan dolmalık patlıcanlar, iç piyasada tüketilmesinin yanı sıra dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor.

Babagannuş nedir Babagannuş nasıl yapılır

Babagannuş nedir? Babagannuş nasıl yapılır?

Türk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor. Salata olarak da tüketilebilen bu mezenin yapımı aslında çok kolay. Peki, babagannuş nasıl yapılır? İşte, kolay babagannuş tarifi.

Enflasyonda sert düşüş

Enflasyonda sert düşüş

Enflasyon haziranda yüzde 0.03 arttı ve yıllık enflasyon 3 puan birden gerileyerek yüzde 15.72’ye sert geriledi. Enflasyondaki gerilemede taze sebze ve meyvelerin tezgâhları doldurmasının yarattığı fiyat düşüşleri etkili olurken, temmuzda Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapma olasılığı oldukça güçlendi.

4.07.2019Ekonomi
İstanbul’da zam şampiyonu limon oldu

İstanbul’da zam şampiyonu limon oldu

İstanbul’da zam şampiyonu Haziran ayında limon olurken, fiyatı en fazla domatesin düştü.

2.07.2019Ekonomi
Sağlıklı Beslenmenin Mutfaktaki Püf Noktaları

Sağlıklı Beslenmenin Mutfaktaki Püf Noktaları

Sağlıklı beslenmenin temeli mutfakta başlıyor. Tükettiğimiz yiyeceklerden maksimum düzeyde besin değeri ve vitamin almak için bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. İşte satın aldığımız besinlerden pişirme yöntemlerine kadar sağlıklı beslenmenin mutfaktaki püf noktaları…

Kokusu bile iştah açmaya yetecek çıtır çıtır yazlık kızartma tarifleri

Kokusu bile iştah açmaya yetecek çıtır çıtır yazlık kızartma tarifleri

Yaz aylarını en iyi sembolize edebilecek yiyeceklerin başında kızartmalar gelir. Patlıcan, biber, kabak, patates hepsi bir kasede toplanır. Üzerine isteyen domates sosu ekler, isteyen sarımsaklı yoğurt. Sadece evi doldurmakla kalmayıp sokaklara taşan kokusu bile yeter iştahları açmaya. Sizin için nefis yazlık kızartma tarifleri derledik, mutlaka deneyin…

24.06.2019Lezizz Menüler
Gastronomi kenti Gaziantep kırmızıya boyandı

Gastronomi kenti Gaziantep kırmızıya boyandı

Gaziantep’te sıcak havalarla birlikte kurutulmaya başlanan biber ve patlıcan gibi sebzeler, kenti kırmızıya boyadı.

Yaz aylarının en sevilen sebzesi patlıcanla birbirinden nefis yemek tarifleri

Yaz aylarının en sevilen sebzesi patlıcanla birbirinden nefis yemek tarifleri

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

20.06.2019Lezizz Menüler
Şekerlenmeyen, tane tane reçellerin sırrını açıklıyoruz

Şekerlenmeyen, tane tane reçellerin sırrını açıklıyoruz

Rengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın tat kaynağı. Kimi zaman ekmeğin üzerine sürülen, kimi zaman kreple yenen ya da tatlı tariflerine malzeme olan reçelleri her mevsim yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında çilek, vişne, kayısı, incir, üzüm, karpuz gibi meyvelerin bollaşmasıyla mutfaklardan da tatlı tatlı kokular gelmeye başlıyor. Peki iyi bir reçel yapmak için nelere dikkat edilmeli? Reçelin rengini, lezzetini, kıvamını uzun süre koruması, şekerlenmemesi için neler yapılmalı? İşte reçel yapmak isteyenler için başlangıç seviyesinden ileri seviyeye birkaç püf noktası…

Yeni seralara 1.7 milyar lira

Yeni seralara 1.7 milyar lira

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, kış aylarında taze sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa karşı açıkladığı Seracılık Finansman Kredisi, son üç yılın seracılık kredilerini 3’e katladı. Ziraat Bankası’nın kullandırdığı kredilere 6 bin 905 üretici başvurdu ve 1.7 milyar liralık kredi kullandırıldı.

14.06.2019Ekonomi
Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Sivas Valiliği'nin sosyal medyada paylaştığı Sivas kebabı fotoğrafı, Tokat’ta "Kebap bizimdir" tartışmalarına neden oldu.

Mevsim sebzeleri neler İşte ay ay tüketilmesi gereken sebzeler

Mevsim sebzeleri neler? İşte ay ay tüketilmesi gereken sebzeler

Yaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.

Sıcaklar fiyatları eritti

Sıcaklar fiyatları eritti

Havaların ısınması ve bazı ürünlerde üretimin artması market raflarına indirim olarak yansıdı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, “Artan hava sıcaklıkları ile birlikte olgunlaşmanın hızlanmasına bağlı olarak hasat edilen ürün miktarındaki artış başta salatalık olmak üzere domates, patlıcan, sivribiber, kabak gibi ürünlerde fiyatların düşmesine neden oldu” dedi.

1.06.2019Gündem
Hepsi Bir Arada: Yaz Dolması Tarifi

Hepsi Bir Arada: Yaz Dolması Tarifi

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi, Türk mutfağının klasiğidir dolma. Zeytinyağlısı birçoğumuzun en sevdiği yaz yemeklerinden biridir. Bu tarifte kabak, patlıcan, biber ayırt etmedik, hepsini bir araya getirdik!

31.05.2019Sebze Yemekleri
Bugün iftara ne pişirsem 29 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 29 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

İftar menüsü için lezzetine doyum olmayan patlıcanlı yemek tarifleri

İftar menüsü için lezzetine doyum olmayan patlıcanlı yemek tarifleri

Patlıcan en sevilen sebzeler arasında başı çekiyor, özellikle de yaz aylarında. Çok sevdiğiniz patlıcana iftar sofranızda da yer vermek isterseniz bu tarifleri mutlaka deneyin. Patlıcan sevenleri mest edecek, sevmeyenlere ise fikir değiştirtecek nefis patlıcanlı yemek tariflerimiz hemen aşağıda…

27.05.2019Lezizz Menüler
Dünyanın en ünlü şeflerinden meze tavsiyeleri

Dünyanın en ünlü şeflerinden meze tavsiyeleri

Ortadoğu’dan Balkanlara, dünyanın birçok ülkesinde kültürlerin lezzet alışkanlıklarına göre şekillenen meze, gastronomi dünyasında giderek daha önemli bir yere sahip oldu. Özellikle zengin Türk mutfağının daha da tanınmasının ardından, düzenlenen gastronomi festivallerinde dünya gurmeleri ve şefleri mezeler konusunda ustalıklarını sergiliyor. Ben de Michelin yıldızlı Türk şef Serkan Güzelçoban, meze deyince akla ilk gelen bölge olan Ortadoğu’nun lokomotif ülkesi Lübnan’ın ünlü şefi Joe Barza, Maria’nın Bahçesi ile Ege mutfağını İstanbul’a taşıyan Maria Ekmekçioğlu, Mısır’dan Mostafa Seif, İstanbul ve Alaçatı’nın vazgeçilmez mekânı Zıpkın’dan Erhan Görücüoğlu ile mezeler üzerine bir söyleşi yaptım. Taze sebze ve meyveler kullanarak hazırladıkları mezelerle beni unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkaran ünlü şeflere, en sevdikleri mezeleri ve meze hazırlarken dikkat edilecek püf noktaları sordum. İşte ünlü şeflerden tavsiyeler…

20.05.2019Seyahat
Bugün iftara ne pişirsem 20 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 20 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 19 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 19 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün ne pişirsem 14 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 14 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar tarifleri

Bugün iftara ne pişirsem 11 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 11 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü

Son dakika: Devlet Bahçeli: YSK üyelerine çete demek sakat bir zihniyettir

Son dakika: Devlet Bahçeli: YSK üyelerine çete demek sakat bir zihniyettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli YSK'nın İstanbul seçimleri ile ilgili kararı için "YSK'nın söz konusu kararına saygı duyuyoruz. Herkesten aynı tavrı bekliyoruz. YSK'nın kararını karalamak, çarpıtmak, çete üyesi, hukuk cinayeti demek kirli bir ağızdır sakat bir zihniyettir" ifadelerini kullandı.

8.05.2019Gündem
Kebapçı meyanesi nasıl unutulur diye hayıflandım

Kebapçı meyanesi nasıl unutulur diye hayıflandım

Mutfak kültürü araştırmacısı Gökçen Adar, yaklaşık 35 yılını verdiği çalışmalarında yepyeni bir durağa geldi. Sahada insanlarla yüz yüze konuşarak oluşturduğu 4 bine yakın tarif arasından bu başlığa uygun 200’ünü bir araya getirdi ve ‘Anadolu Sosları’nı yazdı. “Bizde sos var mı” diye başladık, gastronominin durumuna kadar uzandık.

Nisan sürprizi

Nisan sürprizi

Gıda fiyatlarında beklentilerin altında gelen artış nisanda enflasyona sürpriz yaptırdı. TÜİK verilerine göre nisan enflasyonu yüzde 2.4 civarındaki beklentilerin çok altında yüzde 1.69 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 19.71’den yüzde 19.50’ye indi. Mayısta taze sebze ve meyve fiyatlarında ürünlerin bollaşmasıyla fiyat düşüşünün sürmesi bekleniyor.

4.05.2019Ekonomi
Patlıcana En Çok O Yakışıyor: Abant Kebabı

Patlıcana En Çok O Yakışıyor: Abant Kebabı

Patlıcan ile etin muhteşem uyumu bu tarifte birleşti. Bolu ile özdeşleşen nefis Abant Kebabı’nı hazırlamak düşündüğünüzden daha kolay. İşte sofranızın baş tacı olacak enfes Abant Kebabı tarifi…

3.05.2019Et Yemekleri
İstanbulda zam şampiyonu Nisanda havuç oldu

İstanbul'da zam şampiyonu Nisan'da havuç oldu

İTO verilerine göre, İstanbul'da Nisan ayında zam şampiyonu havuç olurken, fiyatı en fazla düşen ürün patlıcan oldu.

2.05.2019Ekonomi
Kiş nedir Kiş nasıl yapılır

Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?

Hem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması

TÜSPAF Başkanı Karaca: Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek

TÜSPAF Başkanı Karaca: Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca "Şu an vatandaşın evine götürdüğü sebze fiyatları 2-3 lira civarına düştü. Domateste ihracat var, mayısın ilk haftalarında tarla sezonu başlıyor. Onda da düşüş başlayacak. Vatandaşın mutfağına aldığı sebze ve meyvenin fiyatları yarı yarıya düşecek" dedi.

29.04.2019Ekonomi
İstanbul Havalimanında otel konforunda yolcu salonu

İstanbul Havalimanı'nda otel konforunda yolcu salonu

İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren "THY CIP Lounge"da yerli ve yabancı misafirler, beş yıldızlı otelleri aratmayan konforlu bir ortamda ağırlanırken, geleneksel Türk yemekleri ikramıyla Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanıyor.

27.04.2019Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar: Ramazan fırsatçıları karşılarında bizi bulur

TZOB Başkanı Bayraktar: Ramazan fırsatçıları karşılarında bizi bulur

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayı yaklaşırken esnafa "Ramazan fırsatçılığı yapılmasın, aksi takdirde karşılarında bizi bulurlar" uyarısı yaptı.

26.04.2019Ekonomi
Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır İşte kabak çiçeği dolması tarifi

Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte kabak çiçeği dolması tarifi

Biber, kabak, patlıcan, domates… Dolmanın her hali efsane, her hali çok lezzetli. Peki, kabak çiçeği dolmasını hiç denediniz mi? Ege ve Akdeniz Bölgesi ile özdeşleşen, bir yiyenin bir daha unutamadığı kabak çiçeği dolmasının tarifini ilk kez deneyecek olanlar için derledik

Sebzede fiyat düşüşlerinin eli kulağında

Sebzede fiyat düşüşlerinin eli kulağında

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, "Patlıcan ve salatalık fiyatlarında ciddi düşüş oldu. Sırada soğan ve patates var. Yeni mahsuller çıkıyor. Tam rekolte belli değil ama fiyatı normale dönecek. Domates fiyatlarının normale dönmesinin de eli kulağında. Mayıs ayında ürün fiyatları bu kadar konuşulmayacak seviyelerde olacak" açıklamasında bulundu.

21.04.2019Ekonomi

Yazar Sonuçları

Trans yağ zehirdir fazla kızartmayın

“İKİ D kuralı” hayatın her alanı gibi beslenmede de geçerli. Beslenme planlanırken de “denge” ve “doğallık” vazgeçilmez olmalı.

8.07.2019

Durum vahim

Marmara Denizi’nde durum gerçekten vahim. Şaka değil, vahim! Gözümüzün önünde ölüyor koca deniz.

6.07.2019

Paça çorbasıyla başlayın; kuzu tandır, patlıcan beğendi ve hoşafla bitirin AĞA LOKANTASI

Esenyurt’taki Ağa gibi lokantalara saygı duyuyorum. Ülkemizde kaliteli malzemenin tükenmesine, göğe çıkan maliyetlere ve damak zevki erozyonuna rağmen standartlarını düşürmüyorlar. Belli gelenekleri koruyorlar. Söylediklerimi yerseniz tebessümle ayrılacaksınız.

6.07.2019

Ayakta kal hayatta kal!

Kötü beslenmek kadar hareketsiz bir hayat sürmek, özellikle de oturmak bedeninize yapabileceğiniz en büyük yanlış.

5.07.2019

Karaköy’de kadınlar suaresi Duble Meze

Emre Çapa’nın Beyoğlu’ndaki yerinden sonra Karaköy’de açtığı Duble Meze kadınlar hamamı gibi. Mezeler güzel ama “Dolmaları kendiniz sarın getirin” deseniz, onu da yapacaklar.

29.06.2019

Çerkes güzeli ‘Hıngal’

Avrupa’nın en yükseği Kafkasya’daki Elbruz Dağı kadar ihtişamlıdır yürekleri. Güzelliği yüzlerine vurur, gözleriniz kamaşır. İlk dünya güzelimiz Keriman Halis’in, kâinatın gözünü kamaştırdığı gibi.

27.06.2019

Belgrad mutfağını keşfe çıktım

Belgrad merkezli Sırbistan gezimizde her ne kadar Balkan mutfaklarını keşfetmeye çalışsam da tarihinin izini de sürmek zorunda kaldım. Çünkü yediğiniz her yemek, sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

23.06.2019

Tinos’un lezzet mabetleri

Bir yaz önce ziyaret ettiğim Sifnos Adası ve kumsallarını olağanüstü bulmuştum. Ama sadece doğal güzellikleriyle değil, gastronomi açısından da Tinos çok üstün. İşte yolunuz düşerse, uğramadan dönmemeniz gereken 7 mekân...

23.06.2019

Ani gelişen altın günü atakları...

Yazlıkları çıkardığında şortunun cebinde bulduğun banknot mutluluğu gibidir; okuldan eve gelip kapıdan içeri adımını attığın anda gelen börek kokusu ve unuttuğun “gün”...

22.06.2019

Bayramlar kilometre taşlarıdır

Bayramlar toplumsal kucaklaşmaların, gelenekleri hatırlamanın, bir ve birlikte yani ‘büyük bir aile olma’nın en iyi fırsatlarıdır. Peki başka? Bayramların diğer “getirilerini” de gelin, rahmetli Aydın Boysan üstattan okuyalım.

4.06.2019

Alternatif tarım daha iyi planlanmalı

Orhangazi’de son yıllarda zeytin dışında alternatif ürünlerin ekimi ve hasatı ile ilgili de ciddi mesafeler alındı.

23.05.2019

LEZİZ İTALYAN: Buono.Italiano

Birkaç ay önce Paloma Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul ile günümüz İtalyan mutfağının önde gelen temsilcilerinden Cristina Bowerman’la Club Marvy’de açacağı restoran öncesi Roma’da buluşup sohbet etmiştik.

11.05.2019

Dondurma bahane, yemekleri şahane

Maraş denilince akla hemen sakız gibi uzayan lezzetli dövme dondurma gelir. Ama şehrin mutfak zenginliği sadece dondurmadan ibaret değil. Tarhanasından kırmızıbiberine, her evde pişen eli böğründe ve keçi sütünden bembeyaz tereyağına kadar birçok lezzeti bünyesinde barındırıyor. Tek eksiği Gaziantep’in gölgesinde kalması ve yeterince tanıtılamaması.

5.05.2019

Bir tarafta cağ kebabı diğer tarafta güveç

İstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.

1.05.2019