Patates haberleri sayfasında Patates hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12601 Patates haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Patates (Solanum tuberosum), patlıcangiller (Solanaceae) familyasından yumruları yenen otsu bitki türüdür. Boyu 70-80 cm’ye varan, beyazımsı-pembemsi çiçekler açan, yumruları hariç zehirli otsu bir bitkidir. Patatesi diğer sebzelerden ayıran en büyük özelliği tohum ile üreme yerine Vejetatif üreme yapmasıdır. Yani patates ile geri dönüşüm kullanılarak elde edilmesidir. Örneğin: bir patates parçasını toprağın altına koyduğunuzda bu önce kendiliğinden patates bitkisi olur sonra patatesler toprağın altında çoğalırlar.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Ülkemizde 5.7 milyon tonluk patates üretimi var. Kullanılan tohumların tamamı sertifikalı. Bu, verimlilik açısından son derece önemli. Dünyadaki örneklerinden yaklaşık yüzde 80'e yakın daha fazla verim alınması söz konusu. Türkiye, tohumculukta dünyada söz sahibi ülkelerden bir tanesi. Hatta ilk 10 ülke arasında" dedi.
#PatatesYaşlanma karşıtı ürünler, botoks ve dolgu işlemleri güzelliğine düşkün milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yıllara meydan okumak için her türlü yöntem deneniyor. En çok kullanılan yöntemlerden biri olan botoks uygulaması ile birkaç yaş gençleşmek mümkün ancak onun da bilindiği gibi bir süresi var. Aynı zamanda hem doğal olmadığı için hem de iğneden korkanlar için çare bitkisel çözümlerde aranıyor. Peki, doğal yolla genç görünmek mümkün mü? İşte herkesin evinle olan botoks etkisi yaratan yaşlanma karşıtı doğal yöntemler...
#BotoksRüyada patates görmek, yemek, toplamak, satmak, kızartmak, ekmek gibi eylemler görmüş olabilirsiniz. Bu durumların ne anlama geldiği, nasıl yorumlandığı hakkında merak ettiğiniz her şey işte detaylarda.
#Rüyada Patates GörmekPatatesin en lezzetli hallerinden olan, yiyenin bir daha vazgeçemediği patates kızartmasının en güzeli hiç kuşkusuz evde yapılanı. Evde patates kızartan vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konusu ise kızarttıkları patateslerin fast food zincirlerinde satılanlar gibi çıtır çıtır olmaması. Peki, patates kızartması nasıl yapılır? Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
#Patates KızartmasıTürkiye’de yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta bu sene rekor seviyede rekolte bekleniyor. Vali Yılmaz Şimşek, "Bu yıl yaklaşık 90 bin dekarlık alanda patates ekimi yapıldı ve yaklaşık 445 bin tonluk rekor rekolte bekliyoruz" dedi.
#SivasTürkiye’de yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta bu sene rekor seviyede rekolte bekleniyor. Vali Yılmaz Şimşek, "Bu yıl yaklaşık 90 bin dekarlık alanda patates ekimi yapıldı ve yaklaşık 445 bin tonluk rekor rekolte bekliyoruz" dedi.
#SivasBuz gibi içeceklerin en karşı konulmaz eşlikçisi patates kızartması... Bir tane ve bir tane daha derken beşer-onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Okurlarımız bu hafta sahilde yemekten bıkmayacağımız bu iki lezzeti kıyasladı. Bora Bozankaya ve Hakan Süve iyisi için sırlarını paylaştı.
#PatatesAcıktığımızda çoğumuzun aklına düşen çıtır çıtır kızarmış, altın renkli patatesler, yazın buz gibi içeceklerin de en iyi eşlikçisi. 13 Temmuz’da kutlanan Dünya Patates Kızartması Günü’nü fırsat bildik, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’yla evde en iyisini yapmanın püf noktalarını konuştuk.
#Patatesİstanbul Bağcılar’da park halindeki otomobilin ekranını söken hırsızları fark eden bir vatandaş balkondaki patatesleri fırlatmaya başladı. Fırlatılan patatesleri ve yerdeki taşları balkona geri atan hırsızlar hayalet ekranı tamamen sökerek olay yerinden geldikleri otomobille kaçtı.
#İstanbulBağcılar’da park halindeki otomobilin ekranını söken hırsızları fark eden bir vatandaş balkondaki patatesleri fırlatmaya başladı. Fırlatılan patatesleri ve yerdeki taşları balkona geri atan hırsızlar hayalet ekranı tamamen sökerek olay yerinden geldikleri otomobille kaçtı.
#İstanbulAnnem evimizin şefidir. Yeni tarifler denemeyi, bize tattırmayı, farklı tatları birleştirmeyi çok sever. Sanırım benim en iyi mutfak arkadaşım annemdi... Okuldan arkadaşlarımla eve gelince bize ne yemek istediğimizi sorardı. Tek bir cevabım olurdu: Gnocchi!
#GnocchiTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#AlaçatıTürk mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için yerel malzemelerimizi tanımak, onların geçmişten bugüne hikâyesini bilmek, özelliklerini tabaklara en iyi şekilde yansıtabilmek önemli. Bu amaçla yerel değerlerin mutfaklarda sürdürülebilirliğini sağlamak için şef Şemsa Denizsel işbirliğinde özel bir projeye imza atan Metro Türkiye, dört etaptan oluşan ‘Yerelin İzinde’yi hayata geçirdi. Boğaz lüferiyle başlayan projenin ikinci ayağında Aydın kestanesi var.
#Aydın KestanesiGelecek hafta beni zorlu ve bir o kadar eğlenceli bir görev bekliyor. ‘Disco Soup’ adlı bu etkinliğin önemi, tarife göre malzeme alınması değil, elimizdeki malzemelere göre tarif oluşturulması. Gıda israfını önlemeye odaklanan ‘Disco Soup’ta artakalan malzemelerle neler hazırlayacağım, sizlerle de paylaşmak istedim.
#Disco SoupÜzerine ne yazılsa, ne kadar yazılsa az kalır. Hem yanına yakışmayacağı sebze veya et yok hem de tek başınayken bile nefis! Bu hafta patatesin benim mutfağımdaki hallerini yazmak istedim. Fırında patates, patatesli yumurta veya baharatlı cips... Hepsi birbirinden kolay ve leziz.
#PatatesUzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı kim istemez? Son yıllarda bu alanda çok ciddi araştırmalar yürütülüyor, bilim insanları bir asırdan fazla yaşamanın sırlarını keşfetmek için çalışma üstüne çalışma yapıyor. O araştırmacılardan biri, 100 yıldan fazla yaşamanın sırrına dair emin konuşuyor.
#Uzun Yaşamın SırlarıSağlıklı görünmenin ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçiyor. Cilt bakımı ise bunun en önemli ayaklarından biri… Ancak tek unsur bu değil. Doğru zamanda, doğru miktarda besinler tüketerek de cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz. Yayımlanan yeni bir rapora göre, karotenoidlerin cildi daha güzel ve genç gösterdiği ortaya çıktı. Peki cilt bakımına katkıda bulunan ve cildi yenilemeye yardımcı olan besinler hangileri? Bu gıdaları ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Hangi tarifler etkili? Uzman Diyetisyen Büşra Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Yılbaşı sofraları her zaman önemlidir ama bu yıl her zamankinden biraz daha önemli. Çünkü bu yıl koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle neredeyse herkes yeni yılı evinde karşılayacak. Peki yılbaşı sofrasının yıldızı nedir? Tabii ki nar gibi kızarmış, çıtır çıtır bir hindi. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Hindi pişirirken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tüm bu soruların cevapları için sizi içeriğimize alalım…
#Fırında Hindi Nasıl PişirilirBarbunya yazın tazesiyle kışın da kurusuyla sofralarımızı süsleyen en nefis bakliyatlardan. Aynı zamanda meze olarak da tüketilebilen barbunya pilakinin yapılışı ise çok kolay. İçine havuç ve patates de ekleyerek lezzetine lezzet katabileceğiniz zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizi içeriğimize alalım. İşte püf noktaları eşliğinde yılbaşı sofranıza da çok yakışacak barbunya pilaki tarifi…
#BarbunyaBezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir. Peki, fava nasıl yapılır?
#FavaSağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BöbrekBayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Bayburt YemekleriHardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir. Birden fazla çeşidi bulunan hardalın, çeşitlerine göre tatları değişmektedir. Peki, yemek yaparken hardalı nasıl kullanmalıyız? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda anlatacağız...
#HardalYağ kullanılmadan kızartma yapan ve İngilizce adı "air fryer" ile ülkemizde de son dönemde çok popüler olan kızartıcılar mutfaklarda yaygınlaşmaya devam ediyor. Kimi kullanıcılar bu air fryer kullanarak harikalar yarattığını söylerken, kimileri de bir türlü istediği sonuca ulaşamamaktan şikayetçi. Sizin için yağsız kızartıcınızdan daha fazla verim almanızı sağlayacak bazı püf noktaları derledik...
#Air FryerEge, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesEkranların sevilen yarışma programı MasterChef topik tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bir Ermeni mezesi olan topik yapımı, malzemeleri ve lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, orjinal topik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, topik meze tarifi detayları...
#Topik MezeTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiPatatesi kim sevmez? Kızartması, kumpiri, salatası, hepsi birbirinden lezzetlidir. Ancak pürüzsüz ama kıvamlı ve lezzetli bir patates püresinin yerini de hiçbir şey tutamaz. İlk bakışta çok kolay görünen patates püresini hazırlarken, sık yapılan bazı yanlışlar vardır. İşte o yanlışlar ve doğruları...
#Haşlanmış PatatesDoğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Kumpir en sevilen ve en lezzetli sokak lezzetlerinin başında geliyor. Sonuçta fırında ya da közde pişmiş, içine tereyağı ve kaşar peyniri eklenmiş, üzeri bin bir çeşit malzemeyle süslenmiş patatesten bahsediyoruz, sevilmemesi ne mümkün. Dumanı tüte tüte yediğiniz o nefis kumpirleri evde kendiniz de yapmak istiyorsanız, bilmeniz gereken birkaç detay var. İşte tüm ayrıntılarıyla “Kumpir nasıl yapılır? sorusunun cevabı…
#KumpirÜlkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Yemek yapmak önemli bir bilgi birikimi gerektirir. Özellikle balık pişirilirken tüm tekniklerin ve püf noktaları bilinmelidir. Turna balığının nasıl pişirildiği de bilinmelidir. Turna balığı nasıl pişirilir? Turna balığı tavada ve fırında nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TurnaMasterchef tavuk kanadı lezzetleri arasında yer alan Kore mutfağının sevilen yemeği huraideu chicken tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Huraideu chicken aslında easabi ile hazırlanıor. Ancak ülkemizde wasabi çok tercih edilmediğinden, bizim damak zevkimize uyacak şekilde tarifi derledik. Peki, evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Masterchef huraideu chicken tarifi ve yapılışı...
#Tavuk Kanadıİçli köfte, Türk mutfağı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri. Özellikle ülkemizin güney illeriyle özdeşleşmiş bu eşsiz lezzet genellikle kebapçılarda karşımıza çıkıyor ama içli köfteyi evde de yapabilmek mümkün. Ancak bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İçli köfte lezzetini mutfağına da taşımak isteyenler için içli köfte yapmanın en ince püf noktalarını derledik.
#İçli KöfteÜlkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İçli KöfteHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak Tüyoları