MENÜ

Palamut

Palamut ile ilgili tüm haberleri, son dakika Palamut haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Palamut haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 1.813 Palamut haberi bulunmuştur.

Palamut Haberleri

Su ürünleri yetiştiriciliğinde bir ilk

Su ürünleri yetiştiriciliğinde bir ilk

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Su ürünlerinde ilk kez yetiştiricilikle yapılan üretim, avcılıktan yapılan üretimi geçti. Geçen yıl avcılık yoluyla yapılan su ürünleri üretimi 314 bin 94 ton iken, yetiştiricilik üretimi 314 bin 537 ton olarak gerçekleşti" dedi.

30.06.2019Ekonomi
Balıkçılar ağ mesaisinde

Balıkçılar ağ mesaisinde

Zonguldak'ta trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar, denizlerde av yasağının başlamasının ardından günlük mesailerini tekne bakımı ve ağlarını onarmak için harcıyor.

23.04.2019Ekonomi
Çalışarak ölmek istiyorum

'Çalışarak ölmek istiyorum'

92 yaşındaki usta oyuncu Eşref Kolçak, Hülya Koçyiğit’in “Film Gibi Hayatlar” programına konuk oldu. Mesleğine olan aşkını anlatan Eşref Kolçak, “Ben yatakta değil, çalışarak ölmek istiyorum” dedi.

20.04.2019Magazin
Palamut sevindirdi hamsi üzdü

"Palamut sevindirdi hamsi üzdü"

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, "Bu iki balığın rekabeti bu sezon da yaşandı. Yine palamudun çok olduğu bir sezonda hamsi az oldu" açıklamasında bulundu.

16.04.2019Ekonomi
Balık fiyatlarında son hafta uyarısı

Balık fiyatlarında son hafta uyarısı

İZMİR’deki Kemeraltı Çarşısı’nda bereketli bir sezonu geride bırakan balıkçı esnafı, av yasağının başlamasıyla birlikte fiyatlarda artış beklediklerini dile getirdi. Esnaf, balık fiyatlarının bir hafta sonra iki katına yaklaşacağını söyledi.

16.04.2019Ekonomi
Balık sezonu kapandı

Balık sezonu kapandı

1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek av sezonunu açan balıkçılar, 15 Nisan itibariyle sezonu kapattı. Balıkçı Kenan Balcı, "Çok şükür bu sene çok güzel bir balık mevsimi yaşandı. Halkımız bol balık yerken balıkçılar da bol bol balık tuttu" dedi.

15.04.2019Ekonomi
Av sezonu kapandı

Av sezonu kapandı

BALIKÇILAR bu gece başlayacak av yasağı öncesi son kez ‘vira bismillah’ diyerek ağlarını denize bıraktı.

15.04.2019Gündem
Marmaralı balıkçılar sezondan umduğunu bulamadı

Marmaralı balıkçılar sezondan umduğunu bulamadı

Denizlerde gırgır ve trolle balık avı sezonunu geride bırakan Marmara ve Kuzey Ege balıkçıları, bu dönemin özellikle yılbaşından sonraki bölümünde bekledikleri verimi alamadı.

14.04.2019Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Balıkçılık av sezonu bu gece sona eriyor

Bakan Pakdemirli: Balıkçılık av sezonu bu gece sona eriyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 31 Ağustos 2018 gecesi başlayan balıkçılık av sezonunun, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için bu gece sona ereceğini söyledi.

14.04.2019Ekonomi
Karadenizde balık sezonu bereketli bitiyor

Karadeniz'de balık sezonu bereketli bitiyor

Karadenizli balıkçılar, "Vira bismillah" diyerek 1 Eylül'de başladıkları av sezonunu bereketli kapatıyor.

13.04.2019Ekonomi
Kılçıksız balık isteyen çocuklar için çözüm balık köftesi

Kılçıksız balık isteyen çocuklar için çözüm balık köftesi

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu balıkçı Kenan Balcı, müzesini ziyarete gelen öğrencilere elleriyle hazırlayıp pişirdiği balık köftesini ikram edip tarifini anlattı. Çocukların zaman zaman kılçıklarından dolayı balık yemek istemediğini söyleyen Kenan Balcı, kolayca hazırlanan balık köftesi ile miniklerin de sağlıklı beslenebileceğini belirtti.

Egeli balıkçılar sezonu bereketli kapatıyor

Egeli balıkçılar sezonu bereketli kapatıyor

Denizlerde 15 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesinde Egeli balıkçılar, bereketli bir sezon geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

11.04.2019Ekonomi
Yasak 15 Nisanda başlıyor

Yasak 15 Nisan'da başlıyor

Denizlerde av yasağının 15 Nisan'da başlayacak olmasına az bir zaman kala Karadeniz’de çoğu tekneler yavaş yavaş limanlara şimdiden demirlemeye başladı. 1 Eyül’de başlayan av sezonunu değerlendiren Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, sezonun balıkçı açısında iyi geçtiğini ancak balığın pahalı olması nedeniyle tüketici açısından pek iç açıcı geçmediğini söyledi.

9.04.2019Ekonomi
Yasak öncesi tezgahlar doldu

Yasak öncesi tezgahlar doldu

ÇANAKKALE’de, 15 Nisan’da başlayacak av yasakları öncesinde tezgahlarda balık bolluğu ve ucuzluk var. Dönem içerisinde kentte balık sıkıntısı yaşanmadığını belirten balıkçılar, fiyatların da uygun olmasıyla tüketicinin ilgisinin yüksek olduğunu belirtti.

8.04.2019Ekonomi
Sapan cinsi köpek balığını avlayana 1635 TL ceza

'Sapan' cinsi köpek balığını avlayana 1635 TL ceza

Mersin'de 'sapan' cinsi köpek balığı avlayan balıkçıya 1635 TL para cezası verildi.

27.03.2019Gündem
Palamutun solungacında uyuşturucu kaçakçılığı

Palamutun solungacında uyuşturucu kaçakçılığı

MERSİN'de polisin durduğu otobüsün bagaj kontrolü sırasında kutudaki balıklardan birinin karnında 56 gram kokain ele geçirildi.

25.03.2019Haber
Martta hangi balıklar yenir Mart ayında yenilmesi gereken balıklar

Mart'ta hangi balıklar yenir? Mart ayında yenilmesi gereken balıklar

İçerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle havaların ısındığı şu günlerde en çok tercih edilen besinler arasında yer alan balık, hem sağlıklı olması hem de lezzeti nedeniyle sofraların baştacı olmaya devam ediyor. Balıkçılar ve aşçılar, mevsimsel özellikler ve hava durumunun balığın lezzetine etki ettiğini ifade ediyor. Peki, mart'ta hangi balıklar yenir? Mart ayında yenilmesi gereken balıklar neler?

11.03.2019Gündem
Balığın bereketi devam ediyor

Balığın bereketi devam ediyor

Faydaları saymakla bitmeyen balık, bu sezon bolluğuyla sofralarda yerini almaya devam ediyor.

27.02.2019Ekonomi
Hamsi sürüleri geri döndü, fiyatı düştü

Hamsi sürüleri geri döndü, fiyatı düştü

KARADENİZ’de deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan, Rusya ve Ukrayna kıyılarına yönelen hamsi sürüleri, deniz suyunun güney kıyılarında soğumaya başlaması ile dönüşe geçti. Sinop’ta hamsinin kilo fiyatı 15 liraya geriledi.

22.02.2019Ekonomi
Balıkçıklar da tanzim satış istiyor

Balıkçıklar da tanzim satış istiyor

Fiyatların yüksek olmasından dolayı satışlarının azaldığını ileri süren balıkçılar, sebze ve meyvede olduğu gibi balıkta da tanzim satış talep ediyor.

22.02.2019Ekonomi
Balıkçıların umudu ‘Torik’

Balıkçıların umudu ‘Torik’

Karadeniz’de nadir görülen ‘Torik’ balığı son günlerde balıkçıların ağlarına takılmaya başlayınca gelecek sezon için umutlar yükseldi.

16.02.2019Ekonomi
Sardalya bolluğu tezgahları şenlendirdi

Sardalya bolluğu tezgahları şenlendirdi

Gelibolu açıklarında balıkçılar tarafından bolca avlanan sardalya, balıkçı tezgahlarında kilogramı 10 liradan satılıyor.

15.02.2019Ekonomi
Hamsi bulamayanlar mezgit ve istavrite hücum etti

Hamsi bulamayanlar mezgit ve istavrite hücum etti

Hafta sonu hamsi almak için balıkçılara giden Trabzonlular hamsi bulamayınca büyük şok yaşadı. Tezgâhlarda hamsi bulamayan Trabzonular mezgit ve istavrite hücum etti.

10.02.2019Ekonomi
Kaşta fırtınada 500 dönüm sera zarar gördü

Kaş'ta fırtınada 500 dönüm sera zarar gördü

Antalya’nın Kaş ilçesinde dün etkili olan fırtınada ilk belirlemelere göre 500 dönüm sera alanının zarar gördüğü bildirildi. Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, dün akşamdan itibaren etkisini gösteren fırtınanın özellikle Palamut Mahallesi'nde seraları vurduğunu söyledi.

6.02.2019Gündem
Karadeniz hamsisine yoğun ilgi

Karadeniz hamsisine yoğun ilgi

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde tezgahlarda yer alan Karadeniz hamsisi adeta yok satıyor.

3.02.2019Ekonomi
Karadeniz’de mezgit bolluğu

Karadeniz’de mezgit bolluğu

Karadeniz’de bu sezon bol avlanan palamut, hamsinin az avlanmasına neden oldu. Ordu’da da bu sezon, önceki yıllara göre oldukça bol bir şekilde avlanan mezgit balığı, fiyatının ucuz olması ve kaliteli olmasından dolayı tercih ediliyor.

28.01.2019Ekonomi
Hangi balık nasıl pişirilir

Hangi balık nasıl pişirilir?

Balık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…

Ocak ayında hangi balıklar yenir Ocakta yenilmesi gereken balıklar

Ocak ayında hangi balıklar yenir? Ocak'ta yenilmesi gereken balıklar

Bazı balıkların belli aylarda daha lezzetli olduğu işin ustaları tarafından söyleniyor. Sofraların vazgeçilmezi balık, ocak ayında da severek tüketilmeye devam ediyor. Ocak ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini ve bu ayda en lezzetli balığın hangisi olduğunu merak eden vatandaşlar ise konuya dair bilgi bulmak için internette araştırma yapıyor. Peki, ocak ayında hangi balıklar yenir?

21.01.2019Gündem
ABDye hamsi Vietnama alabalık ihracatı

ABD'ye hamsi Vietnam'a alabalık ihracatı

Samsun'da 2018 yılında 25 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı gerçekleştirildi. ABD'ye ilk kez hamsi, Vietnam'a ise alabalık ihracatı yapıldı.

17.01.2019Ekonomi
Hamsinin fiyatı görenleri şaşırttı

Hamsinin fiyatı görenleri şaşırttı

Karadeniz'de hamsi sürülerinin deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan, Rusya ve Ukrayna kıyılarına yönelmesi ile tezgahlarda azalan hamsinin fiyatı da tavan yaptı. Samsun'da azalan hamsi avının ardından kilogramı fiyatı 30 TL'ye kadar yükseldi.

14.01.2019Gündem
Yön istavrite döndü

Yön istavrite döndü

KARADENİZ’de hamsi sürülerinin deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan ve Rusya kıyılarına yönelmesi ile tezgahlarda azalan hamsinin yerini istavrit almaya başladı.

6.01.2019Ekonomi
Hançer çıktı... Kurtuldular

Hançer çıktı... Kurtuldular

Hürriyet 19 Eylül’de ‘Kıyıköy’e Hançer’ haberiyle kefal, palamut, levrek, tekir ve kalkan balıklarıyla denizminareleri başta olmak üzere birçok canlının en önemli üreme alanı olan Kıyıköy’de denizden yılda 300 bin ton kum çekileceğini yazdı. Büyük tepki üzerine başvuru geri çekildi. Detaylar şöyle:

28.12.2018Gündem
Hamsi için son 1,5 ay

Hamsi için son 1,5 ay

KARADENİZ’de, palamuttan sonra hamside de son yılların en bereketli av sezonu yaşanıyor. Trabzon’da, balıkçı tezgahlarında hamsinin kilo fiyatı, 7,5 ile 10 lira arasında değişiyor. Balıkçılar, hamsinin 1,5 ay sonra tükeneceğini belirterek, müşterilere bolca hamsi tüketilmeleri önerisinde bulundu.

23.12.2018Ekonomi
Balık tüketimi 7.6 kilograma ulaştı

Balık tüketimi 7.6 kilograma ulaştı

Türkiye’de kişi başı balık tüketimi 7.6 kilograma ulaşırken, en çok balık kişi başı yıllık 25 kilogramla Karadeniz Bölgesi’nde tüketiliyor.

23.12.2018Ekonomi
10-15 senedir böylesi görülmedi Fiyatı yarı yarıya düştü

10-15 senedir böylesi görülmedi! Fiyatı yarı yarıya düştü

Samsunlu balıkçılar, geçen sene kilosu 30 lira olan çinekopun, bu seneki bolluk nedeniyle 15 liradan satıldığını söylediler.

15.12.2018Gündem
Hamsi fiyatı yükselişe geçebilir

Hamsi fiyatı yükselişe geçebilir!

Karadenizli balıkçılar, olumsuz geçen hava şartları ve hamsinin Gürcistan bölgesine gitmesinden dolayı fiyatların yükselişe geçebileceğini dile getirdi.

14.12.2018Ekonomi
Tezgahın gözdesi çinekop

Tezgahın gözdesi çinekop

Havaların soğumasıyla Tekirdağ'da balıkçıların ağlarına bol miktarda takılmaya başlayan çinekop vatandaşların ilk tercihi oldu.

13.12.2018Ekonomi

Yazar Sonuçları

Bozkırın ortasında 40 bin ağaca can verdi

Rahim Demirbaş’ın iki ideali vardı; önce çok iyi bir öğretmen olmak sonra da çöle dönmek üzere olan köyüne yeniden bir orman kazandırmak. 16 yaşında ilkokula yazılmasına rağmen öğretmenlik hayalini gerçekleştiren Demirbaş’ı, orman idealinden de ne susuzluk ne de maddi imkânsızlıklar döndürebildi. 46 yıllık öğretmenlik hayatına, 21 yılda bozkırın ortasında oluşturduğu 40 bin ağaçlık iki ormanı sığdırdı.

5.07.2019

Sardelle

PASAPORT iskelesinden çıkıp Akdeniz Caddesi’ne ulaştığınızda sağ tarafta bir mekan gözünüze çarpar.

2.06.2019

Bu hafta sonu bir festival havası alın

İstanbul’da bu hafta iki mini festival var. İki gün sürecek Sokak Festivali ile pazar gününe yayılan 101 İstanbul Lezzet Festivali. Alaçatı’da ise bu yıl ikinci kez yapılacak Tasting Alaçatı. İşte o festivallerle ilgili detaylar...

27.04.2019

Bahar keşifleri bitmez...

İster yazlık ister kışlık diye nitelensin, ben her yere baharlarda gitmeyi seviyorum. Tabii doğanın tüm cömertliğini sunduğu ilkbaharın yeri ayrı.

6.04.2019

Basta! ve şahane dürümleri

Burada gastronomik lokantalardan beklediğimiz ürün kalitesi, lezzet ve bileşimleri sokak lezzeti formatında bize sunuyorlar. Yani dürüme sararak. Elbette lokantaya göre çok daha makul fiyatlara.

16.03.2019

Define avına çıktım, Bizans sikkesi buldum!

Tartışmalı konuyu tüm boyutlarıyla sahada araştırdık: Aramak serbest, çıkarmak yasak; defineciler kurnaz, arkeologlar öfkeli...

3.03.2019

Ambiyans iyi ama ya yemekler? ŞİRAZ MEYHANE

Moda Mühürdar’da benim ölçütlerime göre harika bir ambiyans. İki katlı cici bir ev. Üst katta iki masa. Alt katta üç masa. Yerler ahşap. Duvardaki tablolar iyi seçilmiş. Çalan müzik gürültülü değil ve genel atmosferle çok uyumlu. Ama...

23.02.2019

Cüzdanı boşaltmadan çok iyi bir yemek yersiniz

Bu restoran bir insan olsaydı, onu şöyle tanımlardım; ‘abartısız, özgüvenli, huzur verici, yanında kendini rahat hissettiğiniz biri’. Peki her şey mükemmel mi? Değil tabii. Ama benim ve damağı çok iyi iki arkadaşımın vardığı sonuç şu; bizi fazla heyecanlandırmayan yemekler bile samimi bir arayışı yansıtıyor.

19.01.2019

Levrek hakimiyetindeki balık kebapçıları

Şile’de 6 dönüm denize nazır bir arazimiz vardı zamanında, geniş aileye ait… Sit alanı sebebiyle inşaat yapılamadığından doğayla iç içe, çadır ve barakalarda geçerdi yaz. Dalından elma da kopardım, domates de, karpuz nasıl yetişiyor onu da gördüm, dut da silkeledim… Bu arazi sayesinde böcekten iğrenmez yılandan korkmaz çocuklar olarak büyüdük…

12.01.2019

Balık nasıl pişirilir, öğretin!

Ülkemizin Yüksel gibi önde gelen balık lokantalarının bir genel artısı, bir de genel eksisi var. Artısı, malzeme zenginliği ve çeşit bolluğu. Eksisi ise müşteri beklentilerinin kalite odaklı olmaması ve pişirme tekniklerinin düşük seviyede olması.

29.12.2018

KARAKÖY Lokantası

Artık geçmişin esnaf lokantaları tarihe karıştı. Aşırı emek yoğun yemekler yapılsa da çok kişi ağır diye yemez. Hafif diye önümüze çıkan yemeklerin çoğu da tat fukarası. Bunun bir istisnasını bulmaktan mutlu oldum.

22.12.2018

Balık sandı ana işi oldu

 Babası kendisi gibi doktor olmasını ister. O ise öğretmeninin dediğini yapar ve tercihini kimya mühendisliğinden yana kullanır.

17.12.2018