Orkinos haberleri sayfasında Orkinos hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 665 Orkinos haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İzmir’in Seferihisar açıklarında, tekneyle balık avına çıkan balıkçı Suat Yiğit’in oltasına orkinos takıldı. Tekneye bağlı olan oltayı götüren dev balık tekneden bir parçayı ise kopardı. Balığın oltayı kopararak götürdüğü anlar ve balıkçıların şaşkınlıklarını kameraya yansıdı.
#Orkinosİzmir’in Seferihisar açıklarında, tekneyle balık avına çıkan balıkçı Suat Yiğit’in oltasına orkinos takıldı. Tekneye bağlı olan oltayı götüren dev balık tekneden bir parçayı ise kopardı. Balığın oltayı kopararak götürdüğü anlar ve balıkçıların şaşkınlıklarını kameraya yansıdı.
#OltaAntalya’da dört amatör balıkçının oltayla yakaladığı 100 kiloluk orkinos, balıkçıları 3 saat sürükledikten sonra tekneye güçlükle alındı. Hafta sonu olması dolayısı ile kayıt altına alınamayan balık, önce kamyonet üzerinde, daha sonra ise battaniyelere sarılarak 4’üncü kata çıkarılıp, buzdolabına yan yatırıldıktan sonra ancak sığdırıldı.
#AntalyaAntalya’da dört amatör balıkçının oltayla yakaladığı 100 kiloluk orkinos, balıkçıları 3 saat sürükledikten sonra tekneye güçlükle alındı. Hafta sonu olması dolayısı ile kayıt altına alınamayan balık, önce kamyonet üzerinde, daha sonra ise battaniyelere sarılarak 4’üncü kata çıkarılıp, buzdolabına yan yatırıldıktan sonra ancak sığdırıldı.
#AntalyaAntalya’da üç amatör balıkçının oltayla yakaladığı 100 kilogramlık orkinos, balıkçıları 1 saat sürükledikten sonra 2 saat süren mücadelenin ardından tekneye güçlükle alındı. Oltayla balığı güçlükle çeken ve bir anda karşılarında dev balığı gören balıkçıların, “Abi efsane, efsane. Maşallah, maşallah” demesi ise dikkatlerden kaçmadı.
#AntalyaAntalya'nın Alanya ilçesinde, orkinos avlayan balıkçılar her sene olduğu gibi bu yıl da geldi. Açıkta avladıkları orkinosları, koydukları özel kafeslerle Alanya kıyısına getiren balıkçıların görüntü ve çevre kirliliği yarattığı iddiaları gündeme gelirken, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği Başkanı (ALÇED) Şerefnur Kayhan, ortada çevre kirliliği yaratacak bir durum olmadığını söyledi.
#Şerefnur KayhanAntalya'nın Alanya ilçesinde, orkinos avlayan balıkçılar her sene olduğu gibi bu yıl da geldi. Açıkta avladıkları orkinosları, koydukları özel kafeslerle Alanya kıyısına getiren balıkçıların görüntü ve çevre kirliliği yarattığı iddiaları gündeme gelirken, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği Başkanı (ALÇED) Şerefnur Kayhan, ortada çevre kirliliği yaratacak bir durum olmadığını söyledi.
#AlanyaMuğla'nın Datça ilçesinde iki amatör balıkçının oltayla yakaladığı 136 kiloluk orkinos, lastik botu önce Yunanistan'ın Kos Adası, ardından da Bodrum açıklarına sürükledi. Dev balık, yardıma gelen balıkçılarında yardımıy la yaklaşık 8 saatlik mücadelenin ardından bota alındı.
#MuğlaBalıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri ihracatının yıl sonuna kadar 2 milyar dolara yaklaşmasını beklediklerini bildirdi. Yumaklı, 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda hafta sonunda yurdu etkisi altına alan fırtına ve sağanaktan etkilenen balıkçılara geçmiş olsun dileğini iletti.
#İbrahim YumaklıEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkÇok ama çok hızlı yolculukların sırrı hidrojende yatıyor. Elektrik gibi çözümler uçakları çok uzun süre uçabilecek, çok büyük hızlara ulaştıramıyor. Bu yüzden artık projeksiyonda hidrojen yakıtı var. Hız konusuna gelince süpersonik yerine hipersonik hedefleniyor.
#Yolcu Uçağıİzmir’in Seferihisar açıklarında, tekneyle balık avına çıkan balıkçı Suat Yiğit’in oltasına orkinos takıldı. Tekneye bağlı olan oltayı götüren dev balık tekneden bir parçayı ise kopardı. Balığın oltayı kopararak götürdüğü anlar ve balıkçıların şaşkınlıklarını kameraya yansıdı.
#Orkinosİzmir’in Seferihisar açıklarında, tekneyle balık avına çıkan balıkçı Suat Yiğit’in oltasına orkinos takıldı. Tekneye bağlı olan oltayı götüren dev balık tekneden bir parçayı ise kopardı. Balığın oltayı kopararak götürdüğü anlar ve balıkçıların şaşkınlıklarını kameraya yansıdı.
#OltaMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞ“Yakala bırak yaşat” mottosuyla düzenlenen amatör balıkçılık turnuvasının yıldızı 11 yaşındaki sporcu Emir Gürsoy oldu. Şampiyonun en genç balıkçı ödülünü alan küçük sporcu, kilosunun 3-4 katı ağırlığında iki orkinosla mücadele ederek seyircilere kendine hayran bıraktı.
#Emir GürsoyBalık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkGallada iyi değil, çok iyi bir lokanta... Fatih Tutak uluslararası çapta bir şef. Meraklı. Araştırmacı. Çok az şefte olan bir özelliği de damak tadının çok iyi olması. İşini ciddiye alıyor; kestirmeden değil, gerekli yoldan gidiyor. Burada lezzet şöleni patatesli pide ve dana ilikli-çıtır sarımsaklı tereyağıyla başlıyor, saf umami. Tarhananın çeşni olarak kullanıldığı enginar bir başyapıt. Dört dumpling var; kuzugöbeği püresi ve yengeçliler favorim oldu ama karidesli ve Adana kebaplı olanlar da başarılı. Pekin ördeğiyse yıllar önce Girardet lokantasında yediğim düzeyde, yani çok iyi Çin lokantalarından bile daha iyi...
#Vedat MİLORPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkN harfinden sonra, Ö harfinden önce gelen O, alfabemizin 18. harfidir O harfiyle başlayan il ve ilçelerimizde bazıları şunlardır: 1- Ordu 2- Osmaniye 3- Osmangazi 4- Ortaklar 5- Osmaneli 6- Ortaköy. Orhan, Oktay, Orkun, Osman ve Orçun ise ülkemizde erkek çocuklarına verilen en popüler isimler arasında yer alıyor. O harfi ile başlayan ve biten kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#O İle Başlayan Kelimeler Nelerdir?R harfinden sonra gelen O, alfabenin on sekizinci harfidir. Periyodik cetvelin 8. sırasında yer alan oksijen elementi ''O'' harfi ile gösterilir. O harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#O Harfi İle Başlayan İsimlerŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEGeçen ay Instagram’da rengârenk domateslerin olduğu bir fotoğraf paylaştık, altına da “Evet, bu yaz OD Bahçe’de yetiştirilen ve mutfağımıza taşınan domatesler tam 105 çeşit” diye yazdık. “Gerçekten bu kadar çok çeşit domates var mı” diye çok soran oldu. Var. Ve amacımız, farklı domateslerin farklı lezzet profillerini tadabilmek. Size Egeli bir şef olarak çocukluğumdan bugüne domatesin hayatımdaki yerini anlatmak istedim...
#YazProtein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerikYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#Seyahat2000’li yılların başı olmalı, arkadaşlarımızla çocuklu aile tatillerinden biri sırasında İstanbul’dan çıkarak zorlu ve uzun bir yolculuktan sonra Antalya üzerinden Kaş’a gelmiştik. Kaş dendiğinde hâlâ o ilk seyahatimizi, virajlı dar yollarda kıvrıla, kıvrıla giderken araba tutmuş bitap halimi ve vardığımızda ‘oh nihayet’ dediğimi hatırlarım...
#Müge Akgün