Bugün neler oldu?

Orhan Pamuk

Güncelleme Tarihi:

Orhan Pamuk haberleri sayfasında Orhan Pamuk hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4760 Orhan Pamuk haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Ferit Orhan Pamuk 7 Haziran 1952, İstanbul doğumlu Türk yazar. Birçok başka edebiyat ödülünün yanı sıra 2006 yılında Nobel Ödülünü kazanarak bu ödülü alan en genç kişilerden biri olmuştur.Kitapları altmış üç dile çevrildi, yüzü aşkın ülkede yayımlandı ve 13 milyon baskı yaptı. 2006 yılında TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçilen Pamuk, Nobel ödülünü alan ilk Türk vatandaşıdır.

Bir süre Taraf gazetesinde makaleler de yazmıştır.
Orhan Pamuk yazarlığa 1974 yılında başladı. 1979 yılında ilk romanı olan "Karanlık ve Işık" ile katıldığı Milliyet Roman Yarışmasında birincilik ödülünü Mehmet Eroğlu ile paylaştı. Bu romanı 1982 yılında Cevdet Bey ve Oğulları adıyla yayımlandı. 1983 yılında bu kitapla Orhan Kemal Roman Ödülüne layık görüldü.

Orhan Pamuk haberleri

DAHA FAZLA #ORHAN PAMUK HABERLERİ

Orhan Pamuk’a ait tüm site haberleri