Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam, kalp-damar hastalıklarını tetikliyor. Tereyağı, iç yağı, margarin, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar, şeker içeren unlu mamüller, beyaz ekmek ve daha birçok yiyecekten sakınılması gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, cevizin kalp-damar sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekiyor.
#Ceviz MucizesiSon yılların modası, zayıflamak umuduyla oruç tutmak. Şunu söylemeliyim ki, bu sadece bir hayal! Kilo vermek bir yana, Ramazan düzeninde kilo almamak için bile, her zamankinden daha dikkatli olmak lazım. Uzun süre aç kaldığımız zaman, vücudumuz kendini savunmak için enerji üretmekten vazgeçer ve yediğimiz her lokmayı yağ olarak stoklamaya başlar. Buna bir de zengin iftar sofraları eklenince sonuç baştan bellidir!
#BeslenmeYeni yıl akşamının en keyifli anları şüphesiz çeşit çeşit lezzetle süslenen sofralarda çıkıyor. Ancak yılbaşı gecesi ne tükettiğine dikkat etmeyenler yılın ilk gününü sağlık sorunlarıyla karşılıyor. Diyetisyen Yusuf Öztürk, yılbaşı akşamı doğru beslenmenin ipuçlarını paylaşıyor.
#Yeni Yılda Ne YemeliSağlıklı şekilde büyümek ve gelişebilmek için mutlaka dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Özellikle vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besin kaynaklarını, ailemizin bize hazırladığı yiyecekleri ile almalıyız. Şimdi Sağlıklı beslenmek için neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi dengeli beslenme konu anlatımı.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Dengeli Beslenme Konu AnlatımıRamazan ayında oruç tutarken değişen beslenme düzeni nedeniyle oluşabilecek sindirim problemlerine, yorgunluk ve halsizlik hissine karşı doğru besin tercihlerinin önemli olduğunu, sağlıklı beslenmenin ve gerekli besin ihtiyaçlarını almanın vücut direncini arttırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Çağatay Kansız, “Koronavirüsten koruyacak bir besin var mı? Ramazan ayında sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli, hangi besinler tüketilmeli? Ramazanda ne kadar su tüketmeliyiz? Hangi hastalar çok dikkat etmeli? Fiziksel aktivitelerde nelere dikkat edilmeli?” gibi sıkça karşılaşılan sorular hakkında merak edilenleri anlattı.
#RamazanBİR SÜRE ÖNCE ÇIKARDIĞI 'BEDEN AKLIYLA ZAYIFLA ' ADLI KİTABIYLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKEN OBEZİTE DOKTORU DR.FEVZİ ÖZGÖNÜL, “İŞTAHIMIZI KESECEK TEK ŞEY YEMEK YEMEKTİR. KESİNLİKLE BİR HAP VEYA İĞNE DEĞİL. NE KADAR KALİTELİ VE KALORİLİ YERSEK O KADAR AZ ACIKIRIZ” DEDİ.
Yüksek enerji verir, kilo aldırır, sivilce-akne yapar denilen yağlı tohumlar aslında zengin besin ögesi içeriğine sahip ve hastalıklardan koruyucu maddeler barındırıyorlar. Son yıllarda yapılan çalışmalar bireylerin diyetlerine belirli miktarlarda ekledikleri yağlı tohumların kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı yönünde.
#Diyetler