MENÜ

Mutfak Sirlari

Mutfak Sirlari ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Mutfak Sirlari haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 109 Mutfak Sirlari haberi bulunmuştur.

Mutfak Sirlari Haberleri

Dünyaca ünlü şeflerin mutfak sırları

Dünyaca ünlü şeflerin mutfak sırları

Dünyaca ünlü şefler mutfakta kullandıkları taktiklerle yemeklerinin lezzetini artırıyor. İşte en sevilen şeflerin sırlarından bazıları...

19.3.2018Gurme
Annenizin çorbalarının lezzetini yakalayabilmeniz için 13 ipucu

Annenizin çorbalarının lezzetini yakalayabilmeniz için 13 ipucu

Her yemeğe lezzet katan ipuçları olduğu gibi çorbalarınızı da kıvamında yapmanız ve lezzetini artırmanız için bilmeniz gereken mutfak sırları var. İşte 13 adımda lezzetli çorba yapmanın sırları...

8.3.2018Gurme
İlk açık hava gurme lezzetleri festivali başlıyor (GurmeFest İstanbul)

İlk açık hava gurme lezzetleri festivali başlıyor! (GurmeFest İstanbul)

Türkiye’nin en geniş kapsamlı açık hava gurme lezzetler festivali ‘GurmeFest İstanbul’ için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sarıyer Event Garden bahçelerinde ilk kez gerçekleşecek olan ‘Gurmefest İstanbul’ 11- 14 Mayıs tarihleri arasında yemek ve müzik tutkunlarıyla buluşacak.

22.3.2017Seyahat
Bu fuar kaçmaz

Bu fuar kaçmaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar merkezi Fuar İzmir’de, 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Olivtech ile 7. Ekoloji İzmir, ünlü yemek şefleri Refika Birgül ve Özgür Şef’i ağırlayacak.

23.4.2016Ege
Emine Beder Mutfak Sırlarını Anlattı

Emine Beder Mutfak Sırlarını Anlattı

Emine Beder'in mutfak sırları programına katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, mutfağa girerek tatlı yapımına yardım etti.

19.12.2015Samsun
Mehmet Öz ve ailesinin mutfak sırları

Mehmet Öz ve ailesinin mutfak sırları

Mehmet Öz’ün yapımcı ve yazar eşi Lisa Öz’le, yeni çıkardığı ‘The Oz Family Kitchen – Öz’lerin Mutfağı’ adlı yemek kitabını konuştuk. Lisa Öz, bize bir de tarif verdi.

31.10.2015Sağlık
Kadınlar Gününde Fransız tatları

Kadınlar Günü'nde Fransız tatları

İZMİR'deki iş kadınları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Fransız şefler Joseph Viola ve Sebastien Bouillet ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde, çikolata atölyesine katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen'in ziyaret ettiği kadın başkanlar, Viola ve Bouillet'ten küçük mutfak sırları öğrendi.

9.3.2015Ege
Nasıl kurabiye canavarı olursunuz

Nasıl kurabiye canavarı olursunuz?

Acıbadem ve kavala kurabiyelerinin en iyilerini size anlatmak için bol bol kitap karıştırdık; işin matematiğini çözdük. Yalnız bir tehlike var. Bunları yemeye başlayınca durmak mümkün değil.

29.8.2014Gurme
Nesilden nesile Antep mutfağı

Nesilden nesile Antep mutfağı

Yeme-içme konusunu bir ihtiyacın ötesinde görenler, Gaziantep mutfağını her daim ayrı bir yerde tutar.

22.5.2014Ankara
Anneannelerinize sıkı sıkı sarılın ey şefler

Anneannelerinize sıkı sıkı sarılın ey şefler!

Başlıktaki çağrı yıllardır ‘Dünyanın En İyi Restoranı’ diye bilinen Noma’yı tahtından indiren Girona kentindeki İspanyol restoranı El Celler de Can Roca’nın sahibi Joan, Jordi ve Josep Roca kardeşlere ait. Tek ses, tek yürek yaşıyor, yemeği de hayatı da birlikte pişiriyorlar. Hatta soruların yanıtlarını da... İşte dünyanın en iyi restoranının sahibi/şefi üç erkek kardeş

18.5.2013Seyahat
Asırlık bağ evinin mutfak sırları

Asırlık bağ evinin mutfak sırları

Saime Yardımcı (68) eşinden kalan aile şirketinin başındaki bir iş kadını, derneklerde çalışan bir sivil toplum gönüllüsü ve tam bir mutfak aşığı. Konya Meram’daki 250 yıllık bağevine gelin geldiğinde sadece 17 yaşında olan Yardımcı, yıllar boyunca büyüklerden öğrendiği tariflerle özel bir yemek kitabı hazırladı

8.6.2012Kelebek
Hayat tarifleri

Hayat tarifleri

Aynur Tartan, geçen yıl Doğan Kitap’tan yayınlanan ‘Bak Mutfak Kim Var!’ kitabıyla büyük beğeni toplamıştı. Kitapta Tartan’ın sevilen yemekleriyle birlikte ünlü isimlerden de yemek tarifleri ve mutfak anekdotları yer alıyordu. Tartan ve dostları bu kez ‘Bak Mutfakta Hayat Var!’ kitabı için bir araya geldi; lezzetli yemeklerle beraber hayat tarifleri de verdi. Kitapta Süleyman Demirel’den Huysuz Virjin’e, Ahmet Ümit’ten Ajda Pekkan’a 63 isim yer alıyor

17.12.2011Kelebek
Bir kere kullanan bırakamıyor

Bir kere kullanan bırakamıyor!

Fairy kullanan kadınların %91'i tekrar kullanacağını söylüyor!

23.6.2011Advertorial
İnternette büyük tartışma: Issız Adamın hangi sahnesi hangi filmden

İnternette büyük tartışma: Issız Adam'ın hangi sahnesi hangi filmden

Türk sinemasının son dönemde yetiştirdiği en 'göz önünde' yönetmenlerden biri olan Çağan Irmak’ın son filmi “Issız adam” büyük bir tartışma başlattı.

7.12.2008Gündem
İnternette büyük tartışma

İnternette büyük tartışma

Türk sinemasının son dönemde yetiştirdiği en 'göz önünde' yönetmenlerden biri olan Çağan Irmak’ın son filmi “Issız adam” büyük bir tartışma başlattı.

5.12.2008Gündem
Dünyanın en çok kazanan şefleri

Dünyanın en çok kazanan şefleri

Forbes Dergisi geçen hafta dünyanın en çok kazanan 10 şefini açıkladı. Listede Avusturya, İngiltere, Fransa, Japonya ve ABD’den şefler var. 30 Minute Meals (30 Dakikalık Yemekler) adlı programla şöhrete kavuşan Amerikalı Rachael Ray, yılda 18 milyon dolar gelirle dünyanın en çok kazanan şefi.

16.8.2008Kelebek
Misafir ağırlamanın püf noktaları

Misafir ağırlamanın püf noktaları

Misafirleriniz geliyor diye panik olmak yerine güzel bir sofra kurmanın ince tekniklerini öğrenerek, zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.

3.7.2007Kelebek
Şarap bitmeyen bir dünya

Şarap bitmeyen bir dünya

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan İtalyan gazeteci-yazar Donatella Piatti, Kavaklıdere’nin sponsorluğunda "Şarabın İtalyan Aşkı" adlı bir kitap yazdı. "Şarabı tam olarak öğrenemezsiniz, çünkü bitmeyen bir dünya. Bu çok farklı bir keyif" diyen Piatti’nin anılarıyla renklendirdiği kitapta, yemek tarifleri de yer alıyor.

23.4.2006Kelebek
Mutfak sırları belgesel oldu

Mutfak sırları belgesel oldu

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in mutfak sırları, önümüzdeki günlerde İngiliz kanalı BBC’de yayınlanacak olan ‘All the Queen’s cook’ (Kraliçe’nin bütün pişirdikleri) adlı belgeselde gün ışığına çıkacak. Kraliçe, İngilizlerin çoğu gibi ‘5 çayı’ meraklısı.

19.8.2004Kelebek
Adanalı mutfak şeflerinden makarnanın sırları

Adanalı mutfak şeflerinden makarnanın sırları

Adanalı mutfak şeflerinden makarnanın sırları

14.3.2018Merkez
İvana Sert, Antep yuvalaması yaptı

İvana Sert, 'Antep yuvalaması' yaptı

İvana Sert, 'Antep yuvalaması' yaptı

23.12.2017Gaziantep
Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Soğuklara karşı alabileceğimiz sıcacık, mutlu, sağlıklı ve romantik 50 tedbir

Korkunun ecele faydası yok: Önümüz kar, soğuk, tipi, boran... Tiril tiril giyindiğimiz, her yere yürüyerek gittiğimiz, gittiğimiz yerde açık havada oturduğumuz, mehtaplara, guruplara doymadığımız zamanlar artık çok uzakta. Yine de evlere kapanmanın, kapansak da enseyi karartmanın, neşemizden, müziğimizden, sporumuzdan, eğlencemizden geri kalmanın âlemi yok. Güzel, keyifli, gustolu bir kış geçirmemiz için, hatta bu zamana kadarkilerin en iyisi olması için elimizde bir sürü sebep var. O sebepleri, haberdar olmamız gereken trendleri, önümüzdeki üç ayın en heyecanlı tarihlerini kendi alanlarının uzmanlarından derledik.

2.12.2017Hürriyet Pazar
Birkaç saatliğine dostlarımla takılıyorum, üstüne para veriyorlar

Birkaç saatliğine dostlarımla takılıyorum, üstüne para veriyorlar!

Meşgul bir kadın: İki küçük çocuk annesi. Sürekli araştırıyor, sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine panellere katılıyor, konuşmalar yapıyor. Bir televizyon şovu var. Sürekli kitap yazıyor ve şu sıra son kitabının tanıtım turnesinde... “O gün olur, bugün olmaz, şurada mı, bu saate mi çeksek... New York’ta bir araya gelebilmek için o kadar çok mail’leşiyoruz ki daha tanışmadan 40 yıllık ahbap gibiyiz. Columbus Meydanı’nın o kalabalığı arasında onu şak diye babası Mehmet Öz’den kalma, kızı Philo’ya miras, Çerkes mavisi gözlerinden tanıyorum. “Fotoğraflarındakinden daha da güzelmişsin” diyorum; kahkaha atıyor, sarılıyoruz. Türk gibi bir kucaklaşma bu: Karşılıklı sırt ‘pat pat’layarak… 

14.1.2017Sağlık
‘Utanıyorum’ dedi, 9 kitap yazdı

‘Utanıyorum’ dedi, 9 kitap yazdı

Londra’da yaşayan yazar Niyazi Özkan, son 6 yılda yazdığı 9 kitabını Tottenham High Road’taki kitabevinde tanıttı.

29.12.2016Dünya
Enginarın kalbi Urla’da atıyor

Enginarın kalbi Urla’da atıyor

Uluslararası Urla Enginar Festivali bu yıl ikinci yaşını kutluyor. Festival dün başladı. Bugün ve yarın da devam edecek. Mis gibi enginar yemeklerini, Michelin yıldızlı şefleri, atölyeleri, mutfak sohbetlerini kaçırmayın!

29.4.2016Gurme

Yazar Sonuçları

Açken gitmeyin

Bradley Cooper mutfaklara geri döndü.

1.11.2015

Nasıl kurabiye canavarı olursunuz?

Acıbadem ve kavala kurabiyelerinin en iyilerini size anlatmak için bol bol kitap karıştırdık; işin matematiğini çözdük.

13.6.2014

Nesilden nesile Antep mutfağı

Yeme-içme konusunu bir ihtiyacın ötesinde görenler, Gaziantep mutfağını her daim ayrı bir yerde tutar. Yeni tanışanlar için “ağır”, müdavimler içinse “vazgeçilmez” tatlara sahiptir.

16.5.2014

Kaç çocuğum var bilmiyorum

İstanbul’a ikinci şubesini açmaya hazırlanan Carluccio’s’un yaratıcısı Antonio Carluccio, feleğin çemberiyle hulohup çevirmişlerden. İşte gustosu epey yüksek bir hayat gurmesinden aşk, yemek, kadınlar ve insanlar üzerine dedikodusu bol bir hayat dersi.

27.9.2013

En samimisinden mutfak sırları

Hassas bir konu, uzun zamandır bahsedip bahsetmemek arasında gidip geliyordum bu yüzden. Ama gerek okur mektupları, gerekse profesyonel tecrübem, aşçılığa yönelme kararı aşamasındakilere ve onların ailelerine birkaç noktayı hatırlatmamı gerekli kılıyor sanki.

28.8.2010

Gözyaşlarıyla okuduğum kitap

Geçtiğimiz hafta üç günümü kitapçılarda bir kitabı aramakla geçirdim. İnternetten sipariş vermek istemedim, üç gün sonra teslimat yaptıkları için, kitapçıdan almanın daha hızlı bir yol olacağını düşündüm.

6.9.2009

İlkokul öğretmenliğinden şefliğe

Çok bilinmeyen bir isim olmasına karşın, yeni lezzetler yakalamaya heves edenlerin Avustralyalı şef Christine Manfield’ın kitaplarına bakmasını tavsiye ederim.

4.9.2009

On adımda gurme olma rehberi

Gurmelik bugün dünyanın gelişmiş ülkelerinde oldukça yükselmiş olan bir değer. Peki ‘gurmelik’ nedir, ben bu işe nasıl merak saldım ve gurme olmak nasıl mümkün olabilir gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız, gelin anlatayım.

23.4.2005

Nora ve Sinan’ın tatil günlüğü

Efendim, biz hálá Akçay’dayız. Ana oğul güzel güzel vakit geçiriyoruz.

27.8.2004

Sinan’ın aşk meşk dönemleri

Size daha önce bahsetmedim değil mi? Oğlum evlenmiş. Evet evet, yuvadan bir arkadaşı ile evlenmişler. Evlenme töreni de anladığım kadarıyla el ele tutuşup, kendi çevrelerinde dönme hareketi ile gerçekleşmiş. Gelinimin adını, iznini almadığım için veremeyeceğim ama artık bir kızım da oldu!

16.7.2004

Restorana gitmeden bu yazıyı okuyun

Bundan yıllar önce Riko ile girdiğimiz ve tahminimce Hürriyet Cuma’nın ‘En Pis 10 Restoran’ sıralaması yapması durumunda birinci olabilecek bir yerde, kıymetli biraderimizin ‘Kelle söğüş de isteyelim’ dediği anda yediğim bir şeyden dolayı hastaneye kaldırılabileceğimi düşünmüştüm.

18.6.2004

Denizde yaşamak bir sanattır

TÜRK amatör denizciliğinin meşalesini Sadun Boro yakmıştır.

31.3.2018

Benim Michelin yıldızım Külliye’ye

Devlet başkanlarına resmi yemekler, yemekli toplantılar, davetler, resepsiyonlar...

21.3.2018

İncili Gastronomi Rehberi raflarda

Bir yıla yakın süren zorlu bir sürecin ardından “İncili Gastronomi Rehberi” yayınlandı.

10.11.2017

Lütfen çayınıza şeker eklemekten vazgeçin

Şekerin her türlüsü bizi hem yapısıyla zehirliyor hem de kalorisiyle şişmanlatıyor.

11.10.2017

Fransa’nın gastronomi başkenti: Lyon

Alpler’in yanı başındaki Lyon, Rönesans mimarisi, Roma kalıntıları, geniş sanat mekânlarıyla keşfedilmeyi bekleyen harika bir cennet… Yalnız gezilecek yerler dışında Lyon aynı zamanda gastronominin de başkenti… Hatta bu konuda 19’uncu yüzyılın ünlü romancısı Stendhal’ın da bir sözü var: “Lyon’da yapılacak tek güzel şey yemek yemektir” İşte gastronominin başkenti ve Fransa’da dayanıklılığın sembolü olmuş Lyon gezi rehberi…

18.2.2017

Enginarın kalbi Urla’da atıyor

Uluslararası Urla Enginar Festivali bu yıl ikinci yaşını kutluyor. Festival dün başladı. Bugün ve yarın da devam edecek. Mis gibi enginar yemeklerini, Michelin yıldızlı şefleri, atölyeleri, mutfak sohbetlerini kaçırmayın!

29.4.2016

“Erkek Ankara”nın terzisi, siyasete kaftan biçer

Öğretmenin, memurun, tek ceket artı uysa da uymasa da pantolonla atlattığı “takım elbise” meselesi, çoğu vekil için harcıalem “iddia” vesilesidir. İki anlamıyla da… “Var mısın, Ak Parti kapatılmayacak” diye iddiaya girer iki partili vekil. Biri “Kapatılır kapatılır” diyen 50 zattan 50, diğeri 20 takım elbise kazanır.

31.8.2014

Midemin sesini dinlerken kulağıma fısıldananlar

Son icracıları da ölünce kaybolacak şimşir kaşık, klasik emaye yapımı gibi öyle çok zanaatımız var ki… Ya da ehil ellerde inanılmaz lezzette yağlara dönüşebilen zeytinlerimiz mevcut. Ama bu işe gönül verenlerin ayakta kalması, bunu sürdürebilmesi çok meşakkatli. Bunun gibi sorunlar üzerinden, hayal kurmaya başladım ben de...

2.5.2014