Mezgit haberleri sayfasında Mezgit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 899 Mezgit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yavaş yavaş balık sezonuna yaklaşırken sağlığımız için oldukça faydalı olan çeşitli balık yemekleri de yeniden mutfaklarda yerini almaya başlıyor. Sizlere farklı bir balık alternatif tarifi olarak sunacağım balık köftesini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İşte balık köftesi malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Balık KöfteSokak aralarında 'mezgit' balığı olarak satıldığı iddia edilen zehirli balon balığının filetosu çıkarılınca mezgide birebir benzediği ortaya çıktı. Antalya Bölgesi Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Cengiz Balta, iki balığın filetosunun çıkarıldıktan sonra en iyi balıkçının dahi birbirinden ayırt edemeyeceğini söyledi.
#MezgitSokak aralarında 'mezgit' balığı olarak satıldığı iddia edilen zehirli balon balığının filetosu çıkarılınca mezgide birebir benzediği ortaya çıktı. Antalya Bölgesi Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Cengiz Balta, iki balığın filetosunun çıkarıldıktan sonra en iyi balıkçının dahi birbirinden ayırt edemeyeceğini söyledi.
#Balon BalığıBalıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının Antalya'da tezgahlarda satışa sunulduğu iddiası, vatandaşı tedirgin etti. Balığın tezgahlarda satışının yasak olduğunu belirten balıkçılar ise filetosu çıkarılan balon balığının, mezgit balığıymış gibi poşetler içinde sokak aralarında satıldığını iddia etti. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, '' "Biz de duyduk bu şekilde satış yapıldığını. Kesinlikle bu şekilde satış yapanlardan alışveriş yapmasınlar. Hele ki fileto balıkları hiç almasınlar'' uyarısında bulundu.
#AntalyaBalıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının Antalya’da tezgahlarda satışa sunulduğu iddiası, vatandaşı tedirgin etti. Balığın tezgahlarda satışının yasak olduğunu belirten balıkçılar ise filetosu çıkarılan balon balığının, mezgit balığıymış gibi poşetler içinde sokak aralarında satıldığını iddia etti.
#MezgitBalıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının Antalya'da tezgahlarda satışa sunulduğu iddiası, vatandaşı tedirgin etti. Balığın tezgahlarda satışının yasak olduğunu belirten balıkçılar ise filetosu çıkarılan balon balığının, mezgit balığıymış gibi poşetler içinde sokak aralarında satıldığını iddia etti. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, '' "Biz de duyduk bu şekilde satış yapıldığını. Kesinlikle bu şekilde satış yapanlardan alışveriş yapmasınlar. Hele ki fileto balıkları hiç almasınlar'' uyarısında bulundu.
#AntalyaMezgit, lezzeti ve kılçıksız yapısı nedeniyle “tavuk balığı” olarak da bilinen bir tür dip balığıdır. Karadeniz ve Marmara’da bolca avlanan mezgit, kış aylarında sık sık tezgahlarda karşımıza çıkar. Peki mezgit nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir, biliyor musunuz? İşte tam bir besin deposu olan mezgiti temizlenin ve pişirmenin incelikleri…
#BalıkSonbahar geldi mi ağlar balıklarla dolmaya başlar. Ülkemizde balık tüketimi pek yaygın olmasa da balığın sağlığımıza sayısız faydası var. Siz de balıkla farklı tarifler deneyerek kendi damak tadınıza uygun balığı bulabilirsiniz. Şifa deposu balık tariflerinizi enfes eşlikçilerle taçlandırarak keyifli sofralar kurabilirsiniz.
#BalıkYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
KARADENİZ'de geçen yıl sınırlı miktarda avlanıp, yasal av boyu tartışmaları ile gündeme gelen hamside bolluk yaşanıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Mehmet Kocabaş, hamsi üzerindeki av baskısına dikkati çekip, Hamsiyi bu yıl fazla avlarsak, seneye hamsi bulamayacağız dedi.
#HamsiEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkAv yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle Marmara Denizi'nde hamsi bolluğu yaşanıyor. Bu yıl bir hafta içinde 747 ton 651 kilogram hamsi avlandı. Bu rakam geçen yıl 416 ton 756 kilogramdı. Hamside 2 kat artış görülürken geçmiş dönemde 130 ton 277 kilogram olan palamudun bu sene hiç olmaması dikkat çekti. İBB İSYÖN A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Arpa, "Bu sene hamside Marmara Denizi'nde bolluk var. Bu zaten beklediğimiz bir gelişmeydi. Gelen ürünün yaklaşık yüzde 70'ini hamsi oluşturuyor. Geçen yıl bu rakamlar daha düşüktü. Şu ankinin yüzde 50'sine yakın daha az bir miktarda balık gelmişti. Geçen yılın başat balığı palamuttu. Bu yıl palamut beklemiyoruz ve ilk gösterge de palamudun olmayacağını doğrular nitelikte." dedi.
#HamsiTrabzon Balık Hali’nde sezonun ilk günü tezgâhlarda görünmeyen hamsi yerini alırken, kilosu 75 TL’den satılıyor. Her sene genellikle palamut avı ile sezona merhaba diyen balıkçıların ağlarına şu ana kadar palamut pek takılmazken, erken gelen hamsi balıkçıları umutlandırdı.
#HamsiAv yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor. Balıkçı Nezvat Çoruh, havaların soğuması ile hamsinin bollaşacağını dile getirerek, "Karadeniz'de bu sene hamsi bol ama palamuttan biraz endişeliyiz. Ama hamsi, mezgit ve istavrit bol.'' şeklinde konuştu.
#Rize