Bugün neler oldu?

Mehmet Âkif Ersoy

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Âkif Ersoy haberleri sayfasında Mehmet Âkif Ersoy hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7123 Mehmet Âkif Ersoy haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Mehmet Âkif Ersoy (doğum adı: Mehmed Râgıf, d. 20 Aralık 1873 - ö. 27 Aralık 1936), Türk şair, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi.

Mehmet Âkif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC)[3] ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır. İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale Destanı, Bülbül ve 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren Safahat en önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebil'ür-Reşad) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır.

Mehmet Âkif Ersoy haberleri

DAHA FAZLA #MEHMET ÂKİF ERSOY HABERLERİ

Mehmet Âkif Ersoy’a ait tüm site haberleri