Bugün neler oldu?

Maskeli

Güncelleme Tarihi:

Maskeli haberleri sayfasında Maskeli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8823 Maskeli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Maskeli haberleri

İstanbul’da film sahnelerini aratmayan soygun kamerada

İstanbul’da film sahnelerini aratmayan soygun kamerada

Sultangazi’de yüzleri maskeli ve silahlı 2 soyguncu, bir gecede 2 saat aralıkla 4 işyerini soydu. Film sahnelerini aratmayan soygun kameralara yansırken, işyerlerinden yaklaşık 25 bin lira çalan soyguncular kayıplara karıştı. Soyguncuların içerideki müşterilerinden ikisini silahın kabzasıyla başından yaraladığı olayda, işyeri sahibi soyguncular gittikten sonra ellerini yüzüne getirerek şükretti. Olay, önceki gün saat 22.00 ile dün saat 00.15 arasında Sultangazi Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde yüzleri maskeli ve silahlı 2 soyguncu, mahalle arasındaki 2 markete ve otobüs bileti satan bir işyerine girdi. Soyguncular burada sahiplerine silah doğrulttukları işyerlerinden yaklaşık 20 bin lira çalarak kayıplara karıştı. Soyguncular son olarak Zübeyde Hanım Mahallesi’nde cadde üzerindeki bir cep telefonu bayisine girdi. Silahlarını çekerek içeriye müşteriler varken dalan soyguncular, tabancalarını doğrultarak zorla herkesin ellerinin başına koydurttu. Soygunculardan biri içerideki silah doğrulturken diğeri de cebinden çıkarttığı poşete paraları ve cep telefonlarını koymasını söyledi. Yaklaşık 2 dakika süren soygunda zanlılar 4 bin lira değerindeki 20 adet cep telefonu ile bin lira nakit para çaldı. Soygun esnasında zanlılardan biri, silahının kabzasıyla içerideki 2 müşterinin kafasına vurdu. Soyguncular çıkana kadar ise içeridekilerin hepsi elleri kafasında bekledi. Bir süre sonra ellerini indiren vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

#Maskeli
Maskeli baloya gider gibi soygun

Maskeli baloya gider gibi soygun

Bursa'da bir iş yerine akşam üzeri girip soygun yapmak isteyen fakat iş yeri sahibinin direnmesi üzerine yaralayıp kaçan Anonymous maskeli silahlı soyguncular yakalı ele verdi. 55 ayrı güvenlik kamerasını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri, iş yerindeki bir çalışanla bağlantılı oldukları tespit edilen Anonymous maskeli 2 soyguncuyu gözaltına aldı. Zanlıların adliyeye giderken bile maskelerini çıkarmamaları dikkat çekti.Edinilen bilgiye göre, olay geçen hafta merkez Yıldırım ilçesi Otosansit Sanayi Bölgesinde oto cam üzerine faaliyet gösteren bir iş yerinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, yüzlerinde ünlü hacker grubu Anonymous maskesi takılı ve silahlı iki kişi, iş yeri sahibi D.İ.'ye (52) silah doğrultarak paraları istedi. İşyeri sahibinin direnmesi üzerine de şahıslar silahın kabzasıyla D.İ.'yi yaralayıp olay yerinden kaçtı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Gasp Bürosu dedektifleri aynı bölgedeki 55 farklı güvenlik kamerası görüntüsünü izleyerek olayı gerçekleştiren maskeli 2 şüphelinin işyerinde çalışan K.Ç (17) ile irtibatlı olduklarını ve bu kişi sayesinde işyerinde olay saatinde para olduğunu öğrendiklerini tespit etti.Yapılan kamera incelemesi ve gözaltına alınan K.Ç. nin beyanları doğrultusunda, olaya karışan maskeli H.G. (19 ) ve A.K. (19) Yıldırım ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonla olayda kullandıkları maskeler ve suç aleti silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 3 zanlı sevkedildikleri adli mercilerce tutuklandı. Anonymous maskeli soyguncuların maskelerini adliyeye giderken bile çıkarmamaları dikkat çekti. Keskin, üçgen hatlı, hınzırca gülümseyen suratlı bugünkü maskeler, aslında ilk kez 1982 yılında yayınlanan 'V for Vendetta' çizgi romanında ortaya çıktı. Çizgi roman, maskeli bir anarşistin, İngiliz hükümetini devirme girişimini konu alıyordu. V for Vendetta ve ünlü maske figürünün dünya çapında popülerliğini artırması 2005 yılında 'V for Vendetta' kitabından esinlenerek çekilen ve aynı adı taşıyan Hollywood yapımı film sayesinde oldu. Filmde başrollerde Natalie Portman ve Hugo Weaving bulunuyordu. Filmle birlikte maskelerin kullanımı dünya çapında yayılmaya başladı.

#Htvhaber
Maskeli hırsızların 3 dakikalık dükkan soygunu

Maskeli hırsızların 3 dakikalık dükkan soygunu

Başkentte, maskeli 3 şahsın kuruyemiş dükkanında gerçekleştirdiği soygun, güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, dün saat 03.00 sıralarında, Çankaya, Dikmen’de yaşandı. Otomobille cadde üzerindeki dükkana gelen maskeli ve eldivenli 3 zanlı, önce dükkanın kapısının kepengini zorladı. Başarılı olamayan zanlılar ardından vitrin kısmının önce kepengini, ardından yanlarında getirdikleri kalın bir sopayla camını kırdı. Şahıslar güvenlik kameralarından birini sopayla devre dışı bıraktı. İçeri giren zanlılardan ikisi yanlarında getirdikleri kasaya raflardaki market ürünlerini koymaya başladı. Bir şahıs da çekmeceleri ve kasayı kontrol etti. İşyeri alarmının çalmasına rağmen soyguna devam eden zanlılar, bir mahalle sakininin olayı fark edip bağırmasıyla panikledi. Hızla dışarı yönelen şahıslar çaldıkları malzemeleri araca koyup geldikleri araçla uzaklaştı. Panik sırasında kasaları taşıyan zanlıların, çekmeceyi kontrol eden zanlıya acele etmesi için bağırmaları işyerinin ses kayıt cihazına yansıdı. Soygun sadece 3 dakika sürdü. Cep telefonuna alarm sinyali gelen işyeri sahibi durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yeri inceleme ekipleri dükkanda parmak izi ve delil araştırması yaptı. Ekipler işyeri sahibinin ifadesine başvurdu. Zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Dükkandan ne kadarlık mal ya da para çalındığına dair açıklama yapılmadı.

#Maskeli
Güvenlik kamerasındaki maskeli soyguncular yakalandı

Güvenlik kamerasındaki maskeli soyguncular yakalandı

İstanbul'da uzun namlulu silahlarla, kar maskesi takarak girdikleri 10 market, 3 elektronik eşya mağazasında soygun yapan 7 kişilik şebeke yakalandı. Şebeke elemanlarının soygun anları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.Gaziosmanpaşa ve Sultançiftliği ilçelerinde son üç ay içinde meydana gelen silahlı soygun olayları üzerine polis tarafından soruşturma açılmıştı. Yapılan çalışmalarda soyguncuların olaylar sırasında güvenlik kameralarına yakalandıkları tespit edilmişti. 3-4 kişilik gruplar halinde soyacakları işyerlerine gelen şüphelilerin ellerindeki silahlarla müşterileri korkuttukları, daha sonra da kasadaki paraları alarak kaçtıkları tespit edildi. Kimliklerine ulaşılan şebeke üyelerinden Ahmet E.(28) ile Garip K.(23) gözaltına alındı. Sürdürülen operasyonlarda ikisi yaşı küçük 5 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte pompalı tüfekler, mermiler, elektro şok cihazları, kar maskeleri ele geçirildi. Şüphelilerden Garip K.'nın daha önceden 9 kez polis tarafından yakalandığı ve hakkında 3,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.Gasp Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin 3 ay içinde 10 market, 3 elektronik eşya dükkanından soygun yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin ayrıca otomobil çaldıkları da öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler. Haber: Ali AKSOYER-Zeki GÜNAL/İSTANBUL, (DHA) 

#Güvenlik
DAHA FAZLA #MASKELİ HABERLERİ

Maskeli’a ait tüm site haberleri