Bugün neler oldu?

Louis Vuitton

Güncelleme Tarihi:

Louis Vuitton haberleri sayfasında Louis Vuitton hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1309 Louis Vuitton haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Louis Vuitton

Louis Vuitton Malletier tarafından çıkarılan bir Fransız markasıdır. 1854 yılında ilk mağazası açılmıştır fakat ilk çantası 1982 tarihinde üretilmiştir. LVMH marka zincirinin bir parçasıdır. LVMH marka zincirinin sahibi Bernard Arnoult varisleri ise Antoine Arnoult ve Delphine Arnoult'tur. Marc Jacobs, 1997-2013 yıllarında Louis Vuitton'un sanat editörlüğünü yapmıştır, şimdilerde ise bu işi Nicolas Ghesquière yapmaktadır. 

Louis Vuitton Malletier ilk olarak Napolyon tarafından eşinin valizlerini toplamak için işe alınmıştır. Markanın baş harflerini taşıyan imzalı monogram deseni, ürünlerin sahtesini yapanlara karşı bir önlem olarak 1896 yılında tasarlanmıştır. 1914 yılında dünyanın en büyük bavul mağazası Louis Vuitton tarafından Paris’in ünlü Champs-Élysées Caddesi’nde açılmıştır.

Markanın logosu ve desenleri Fransada el işçiliğiyle yapılmaktadır. Markanın monogram deseni, ünlü sanatçı Salvador Dali’nin "Dalígram" eserini yapmasına ilham olmuştur. İş dergisi Forbes’e göre Louis Vuitton, dünyanın 14. en değerli markası olarak düşünülmektedir. 

Louis Vuitton haberleri

DAHA FAZLA #LOUİS VUİTTON HABERLERİ

Louis Vuitton’a ait tüm site haberleri