90’lı yılların sonunda, daha 13 yaşındayken modellik dünyasına adım atmıştı. Victoria’s Secret için çalıştığı 2000’li yıllarda ise adeta podyumun tozunu attırdı. Şimdilerdeyse ailesini büyütecek olmanın büyük heyecanını taşıyor.
#Miranda KerrLokum tüm dünyada Türkiye denince ilk akla gelen lezzetlerden biridir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelebilmiş tatlardan biri olan lokum günümüzde genellikle özel günlerde misafirlere ikram edilir halde karşımıza çıkıyor ama sevenleri için lokum yemenin yeri ya da zamanı yok. Özellikle kahvenin yanına çok yakışan lokumu satın alabileceğiniz, lokumuyla efsaneleşmiş bazı adresler mevcut elbette ama isterseniz lokumunuzu evde de yapabilirsiniz. İşte birkaç temel malzemeyle lokum yapılışı…
#LokumBir seyahat yazarı olarak en çok karşılaştığım soru tatilde ne yaptığım. Yılın başından beri ‘Ayrıcalıklı Rotalar’ isimli TV programım dolayısıyla dünya kazan ben kepçe dolaşıyordum. Sezon finalinin ardından kendimi tatil için Datça Yarımadası’nın sahillerine attım. Hem karadan hem denizden tekneyle o bölgeye gidecekler için harika keşiflerim oldu.
#Port Frankie Martı HemitheaBir seyahat yazarı olarak en çok karşılaştığım soru tatilde ne yaptığım. Yılın başından beri ‘Ayrıcalıklı Rotalar’ isimli TV programım dolayısıyla dünya kazan ben kepçe dolaşıyordum. Sezon finalinin ardından kendimi tatil için Datça Yarımadası’nın sahillerine attım. Hem karadan hem denizden tekneyle o bölgeye gidecekler için harika keşiflerim oldu.
#Port Frankie Martı HemitheaPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
İç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde YemekleriTam bir antioksidan deposu olan sağlıklı mor sebzelerin en güzellerinden kırmızı lahana sofralarımızda yaz kış bulunması gereken lezzetlerden. Özellikle kış aylarında kırmızı lahana salatalarımızın olmazsa olmazlarından. Kırmızı lahanayı turşu haline getirip buzdolabınızda uzun süre saklayabilir, böylece hem israftan kaçınabilir hem de kırmızı lahananın lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte pratik ve ekonomik kırmızı lahana turşusunun yapılışı ve püf noktaları…
#Kırmızı Lahana TurşusuBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitAkdeniz diyeti, uzun zamandır dünyanın en sağlıklı beslenme planı olarak tanımlanıyor. Bu diyetin kilo kaybı, kalp hastalığı riskinin azalması ve demansın önlenmesinde etkili olduğuna dair onlarca araştırma bulunuyor. Fakat bilim insanları yaptıkları araştırmada Akdeniz diyetini tahtından edecek yeni bir beslenme şekli üzerinden duruyor: Atlantik diyeti... Peki Atlantik diyeti hangi artıları sağlıyor? Nasıl bir beslenme şeklini savunuyor? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Berna Arslan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkSoğuk havalarda üşümemek için ne yapmalıyız? Üşümeye iyi gelen yiyecek ve içecekler neler? Soğuk havayla mücadele ederken nasıl kıyafetleri tercih etmeli, sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu haftaki yazımız tam size göre!
#Yelda BaşaranYeni yılın ilk günü, Vino Locale’deydim. Kumbasar çiftinin bu butik şef restoranı bölgede ilk kez verilen Michelin ödüllerinin yıldızı oldu. Şefin İtalyan mutfağındaki ustalığı, kuzugöbeği mantarlı taze makarnada iyice katmerleniyor. Dana yanak harikaydı. Bu lezzet son zamanlarda oldukça popüler, bilen bilmeyen pişiriyor. Bilmeyen, gitsin orada yesin de öğrensin…
#Vino LocaleÖzellikle çalışan anne babalar için aile büyüklerinin çocuk bakımına yardımcı olmaları paha biçilmez bir şey. Buna rağmen torunlarına özenle bakan büyüklerimizle çocuk bakımı konusunda anlaşmazlık yaşamak oldukça yaygın bir sorun. Kendi tecrübelerine ve deneyimlerine güvenen büyüklerle, çocuklarını kendi yöntemleriyle büyütmek isteyen anne babalar arasında zaman zaman gergin anlar yaşanabiliyor. Biz de 'Bir Sorudan Fazlası' serimizde çocuk büyütürken kuşak çatışması yaşayanlara kulak verdik.
#Çocuk Bakımı