MENÜ

Lezzetli Tabaklar

Lezzetli Tabaklar ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Lezzetli Tabaklar haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 166 Lezzetli Tabaklar haberi bulunmuştur.

Lezzetli Tabaklar Haberleri

Sizin ‘Alaçatı’nız hangisi

Sizin ‘Alaçatı’nız hangisi?

Alaçatı’ya ilk kez 2000’li yılların başlarında yolum düşmüştü. Sessizlik, sakinlik, huzur ve konuklara gösterilen özen ve titizlik en önemli kozuydu bu küllerinden doğan şirin Ege kasabasının. Yıllar sonra geçen günlerde yolum tekrar düştü. Her ne kadar “Neydi, ne oldu” merakıyla sarmalanmış olsam da gidiş amaçlarımdan biri de bu yıl neler olacağıydı. Sonda söyleyeceğimizi hemen söyleyelim: Son üç-beş yıldır bildiğiniz Alaçatı’yı unutun. Bir zamanların sakin kasabası kuruluş ayarlarına dönüyor.

22.04.2019Seyahat
Mutfakta devrim

Mutfakta devrim

Sensörlerle donatılan ve akıllı telefonlara bağlanılan yeni nesil mutfak ürünleri yeni bir devrimi beraberinde getirdi. Bu sayede yemek pişirmeyi bilmeyen biri bile lezzetli yemekleri yakalayabiliyor.

2.12.2018Ekonomi
Şeflerin Seçimi: Civan Er nerede yiyor

Şeflerin Seçimi: Civan Er nerede yiyor?

İstanbul dünyanın lezzet başkentlerinden biri. coğrafi olarak iki kıtayı birleştiren İstanbul'un gastronomi haritası, dünyanın dört bir yanından izler taşıyor. Bu haritanın son dönemdeki en dikkat çekici noktalarından biri de Yeni Lokanta...

Beş gezgin beş öneri (EKİM)

Beş gezgin beş öneri (EKİM)

Yaz mevsimini sonlandırdığımız ve sonbaharı yavaş yavaş hissetmeye başladığımız günlerde, artık tatilin bize çok uzak olduğunu düşünmeye başlarız. Oysaki tam da şu sıralarda gidilmesi gereken birçok yer var. İnternet sitemizde yazan beş gezgin yazarımıza ‘Ekim’ ayında nereye gitmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Beşinden de oldukça güzel, eğlenceli ve bütçeyi pek sarsmayacak öneriler geldi. İşte ekimde mutlaka gitmeniz gereken beş yer...

10.10.2017Seyahat
Pikniğe giderken 10 nefis ipucu

Pikniğe giderken 10 nefis ipucu

Bu hafta sonu havalar şeker gibi. Havanın bize bu kıyağı yaptığı zamanda, sevdiklerimizle nefis bir pikniğe gitmemiz için tüm şartlar hazır...

Bize yine festival, bize yine şenlik var

Bize yine festival, bize yine şenlik var

Kalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne?

Mağrur duruşları, arkası görünecekmiş gibi duran duru tenleri ve incecik vücutlarıyla sağlıklı yaşamın kraliçeleri gibi duran Japon kadınlarını mercek altına aldık. Gördük ki öğrenecek çok şeyimiz var!

23.03.2017Sağlık
İspanya’da farklı lezzetlere yolculuk

İspanya’da farklı lezzetlere yolculuk

İspanya’daki San Sebastian yeme-içme fuarında beni en çok şaşırtan Güney Afrika ve Macaristan mutfakları oldu. Ancak ürün çeşitliliği bizle kıyaslanmayacak ülkelerin, uluslararası gurmelerin gündemine oturması daha da şaşırtıcı.

22.10.2016Hürriyet Pazar
İstanbul’da daha iyisi yok: Adana Ocakbaşı Kurtuluş

İstanbul’da daha iyisi yok: Adana Ocakbaşı Kurtuluş

Adamı hiç hayal kırıklığına uğratmayan, mezeleri iyi, eti kaliteli ve lezzetli, mangalcısı usta, fiyatları ehven ve kimseyi kazıklamayıp herkese aynı muamele eden ve aile fertlerinin işin başında olduğu gerçek bir ocakbaşı.

Bu fiyatları hak etmiyor: Zuma

Bu fiyatları hak etmiyor: Zuma

Eskiden Ortaköy’de olan Zuma artık İstinye Park’ta. Ben burada üç-dört kez akşam yemeği yedim ama aradan yıllar geçti ve mönü değişmese de mutfak ekibi değişti. Fiyatlar oldukça yüksek. Umarım ileride bu fiyatları hak edecek bir düzeye kavuşur.

Kübada nerede ne yenir

Küba'da nerede ne yenir?

Küba denince akla Havana gelir. Bence Küba’da Havana’ya takılıp kalmak hata olur. Gezinizi başkent ile sınırlarsanız, adanın güzelliklerini göz ardı etmiş olursunuz. Bu hafta sizinle Küba’nın çok bilinmeyen ama damakları çatlatan lokanta önerilerimi paylaşacağım.

21.08.2015Seyahat
Akıllı telefonunuzla muhteşem yemek fotoğrafı çekmenin 5 sırrı

Akıllı telefonunuzla muhteşem yemek fotoğrafı çekmenin 5 sırrı

‘Anne ben yemek stilisti olacağım’ dese bir zamanlar terlikle kovalanacaklar, şu an el üstünde tutuluyor. Dünya hızla değişirken artık meslekler de değişiyor. İşte onlardan ikisi; yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığı.

Yemekten tat almanızı sağlayacak 10 öneri

Yemekten tat almanızı sağlayacak 10 öneri

Yemek yeme eyleminden daha fazla keyif almanız için size dereden tepeden birtakım önerilerde bulunacağım. Umarım işinize yarar çünkü bunları derleyebilmek için epeyce cüzdan boşalttım, kilolarla başımı derde soktum.

23.07.2015Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

Sofranızı zenginleştirin

Yemek kitaplarını çok severim. Çünkü içlerinde rastladığım yeni yemek tarifleri, yeni lezzetler getirir bana, iştahımı açar. Gene onu mu yapacağım/yapacağız sorularını da ortadan kaldırır

13.08.2010

Bol bol ayva yeme zamanı

Şu günler ayvanın da çok bol ve güzel, ekonomik krizin de derinleşmekte olduğu günler. Bu yıl öyle görünüyor ki ayva yeme konusu hepimizin mutlaka aklından geçecek olan önemli bir konu olacak.

15.11.2008

Odunu değil ustayı bulun

Döner ilgimi iyi bilenler her hafta “Döner yaz” diye e-posta yolluyorlar. Her gün döner yiyebilirim ama her gün döner okunur mu emin değilim. Çok sık yazmasam da ara ara yine dönere değiniyorum, işte bugün onlardan biri…

13.07.2019

Alaçatı’da yaz nasıl geçecek?

Hafta başında Alaçatı’daydım. Bir temmuz ayında Alaçatı sokaklarını ilk kez bu denli boş gördüm.

13.07.2019

Bologna lezzet durakları

Bologna, gitmeyi uzun zamandır düşündüğüm bir İtalyan şehriydi. Çünkü burası Bologna’nın içinde bulunduğu Emilia Romagna bölgesi İtalya'da en kaliteli ürünlerin üretildiği bölge olarak tanınıyor. Yani en iyi peynirler, en iyi şarküteri ürünleri, en iyi makarnalar ve bunun gibi birçok ürün burada üretilip İtalya'nın her yerine ve dünyaya gönderiliyor.

22.04.2019

Milano'nun damak çatlatan lezzetleri

İtalya denildi mi benim aklıma hep lezzetli yemekler gelir. Pizzalar, makarnalar, kahveler, tatlılar ve dondurmalar. Milano seyahatim beni lezzet konusunda hayal kırıklığına uğratmadı. Mini bir Milano yeme-içme rehberi hazırlayabilecek kadar lezzetler tatmışım… İşte size Milano lezzet rehberi…

13.02.2019

Aralıkta İzmir başkadır

Yeni yıl coşkusu bünyeye ve şehirlere girdi bir kere. Gelin hareketin, bereketin peşine biz de takılalım. Etkinliklerin, tadımların, yılbaşı pazarlarının altından girip üstünden çıkalım.

1.12.2018

Lakerda mı kalkan mı? BALIKÇI KAHRAMAN

Türkiye’nin en iyi birkaç balıkçısından biri burası. Herkes ‘Kahraman eşittir kalkan’ diye düşünüyor. Bense ‘hamsili mısır ekmeği ve lakerda’ diyorum.

22.06.2018

Kahvaltıcı Mevsimi Açılmıştır!

“Beyaz peynir, domates, zeytin, çay, tereyağ, reçel, yumurta.”

26.04.2018

2018 Gastronomi Trendleri

Dünyanın önde gelen mutfak sanatları okullarından Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gastronomi Trendleri Buluşması”nın ikincisi, geçen perşembe günü Fransız Sarayı’nda yapıldı.

19.01.2018

Sushico ve Japonların dünyaya hediyesi suşi

Çiğ balık eğer dondurulmamış olursa çok lezzetli ve dünyada deniz ürünü sevdalılarının olmazsa olmazı. Ama iyisini bulabilmeniz için çiğ balık yeme kültürünün o ülkede oturmuş olması lazım...

17.11.2017

Puro değil kebap

Jazzgir, Canary Wharf’ta, kanal kenarında gemi gibi bir kulüp. Civarda açılan beşinci Türk mekânı. Haftanın her gecesi farklı bir caz grubu çıkıyor. Çalışanlar, garsonlar, her milletten ama müşteriler İngiliz. Şehrin bu yeni finans merkezinde çalışan beyaz yakalılar... Yemek sunumları çok eğlenceli. Mesela tandır kebap ısmarlıyorsunuz, küllükte puro şeklinde geliyor.

20.10.2017

Yunan Adaları - Türk İstilası

Yunan arkadaşımız Tasos bizi Patmos’da “Türkiye’ye hoş geldiniz!” diye karşıladı. Hakikaten bayramda Patmos’ta, hatta bütün Yunan adalarında kendimizi Türkiye’de hissettik. Restoranlarda, sokaklarda, plajlarda Yunandan çok Türk vardı. Tekneyle gelenler, feribotla gelenler, uçakla gelenler… Yunan halkı durumdan oldukça mutlu. “Bu zamanlar adalar boşalmaya başlar... İyi ki Türkler geldi de, sezon bitmeden son bir kez para kazandık.” diyor.

1.09.2017

Balık!

Sezon açılıyor, bereketli ve adil olsun dilerim…

30.08.2017

Ortaya atıştırmalık

İstanbul yaratıcılık, lezzet, estetik sunum, fiyat-kalite gibi tüm dengelerin tutturulduğu ve muhteşem manzarası da olan yeni bir restorana daha kavuştu.

28.07.2017

Bodrum’da lezzet çıtası yükseliyor

Bodrum Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli tatil bölgelerinden biri.

16.06.2017

Bize yine festival, bize yine şenlik var

Kalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.

31.03.2017

Bir zamanlar Liman Lokantası vardı

Bugün yerle bir olan Karaköy rıhtımında, 1940’ların başında görkemli bir yolcu salonu vardı ama bu salonun lokantası yoktu. O yılların ünlü mimarı Prof. Dr. Rebii Gordon’un çizimleriyle, salonun üst katına çok güzel bir lokanta yapıldı. Adı Liman Lokantası oldu. Kısa zamanda İstanbul sosyal hayatının önemli mekânlarından biri haline geldi, 1994 yılında ise kapılarını kapattı. Galataport, önemli bir simgeyi, İstanbul görüntüsünden silip attı.

11.03.2017

Sarmısaklı lahmacun bahane

Yazar dostum Ahmet Ümit, geçenlerde arayıp, hal hatır sormadan konuya girdi: “Sarmısaklı lahmacunun tam zamanı. Lahmacun ziyafeti çekmeye ne dersin?” Ne diyebilirdim ki!

4.02.2017

Floransa’da hesaplı ve lezzetli yemek yenecek yerler

Gerçek yemek bana göre, turistik bölgelerde turistlere göre tasarlanmamış, donmuş veya yarı pişmiş olmayan, taze ve genelde yöresel, aynı zamanda mideyi ve ruhu doyuran yemeklerdir. Elektrikli fırında ısıtılmış pizzalar, yarı pişmiş makarna ve risottolar, donmuş bol katkılı turistik hamburgerler vesaire vesaire dışındakiler.

11.01.2017

Yeni yılda neyi nasıl yiyeceğiz

Mademki her şeyin başı sağlık diyoruz, gelin yeni yıla girerken ilk adımları sağlıkta atalım. Şeffaf mönülerden paylaşımlı tabaklara çeşitlenen yoğurtlardan moraran sebzelere 2017’de yiyeceklerimiz...

25.12.2016

İspanya’da farklı lezzetlere yolculuk

İspanya’daki San Sebastian yeme-içme fuarında beni en çok şaşırtan Güney Afrika ve Macaristan mutfakları oldu. Ancak ürün çeşitliliği bizle kıyaslanmayacak ülkelerin, uluslararası gurmelerin gündemine oturması daha da şaşırtıcı.

22.10.2016

Erkeklere mantı açmayı öğreten kadın

Yemek tariflerinin kitaplardan internete yeni geçiş yaptığı zamanlardı. İş yerinde arkadaşlarla yemek sitelerini inceler, farklı tarifleri denerdik. Bir gün "Neticesi hayal kırıklığına uğratmayan bir yemek sitesi buldum." dedi arkadaşım. Tarifler dışında sunum önerileri, günlük yaşamdan paylaştığı kesitleri özellikle de şarkı sözleri gibi, yemeklerin hikâyeleri de dikkat çekiciydi. Sitenin adı da farklıydı "Portakal Ağacı"

10.10.2016

Her şey dahil otel mi? Yoksa butik otel mi?

Bu soruya verebileceğimiz kesin bir cevap yok. Çünkü insanların karakterine ve tatilden ne beklediğine göre değişiyor. Her şey dahil otel (HD) sistemi genelde yaz tatillerinde tercih ediliyor. Bir kere ödüyorsun, sonra kafa tatil sonuna kadar rahat. Peki her şey dahil otel ve butik otelin avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

7.10.2016

Erkeklere mantı açmayı öğreten kadın

Yemek tariflerinin kitaplardan internete yeni geçiş yaptığı zamanlardı. İş yerinde arkadaşlarla yemek sitelerini inceler, farklı tarifleri denerdik. Bir gün "Neticesi hayal kırıklığına uğratmayan bir yemek sitesi buldum." dedi arkadaşım. Tarifler dışında sunum önerileri, günlük yaşamdan paylaştığı kesitleri özellikle de şarkı sözleri gibi, yemeklerin hikâyeleri de dikkat çekiciydi. Sitenin adı da farklıydı "Portakal Ağacı"

30.09.2016

4 basit beslenme tavsiyesi

Kilo sorununuz olsun ya da olmasın, beslenirken dikkat etmeniz gereken basit bazı kurallar var. Bunları biz de sık sık hatırlatıyoruz. Ne var ki bu öneriler genelde ya zor ya da lezzet düşmanı(!) şeyler. Böyle oldukları için de hoş karşılanmaz, kabul görmezler. Ama bu önerilerin basit ama son derece etkili olanları da var. işte onlardan dördü...

20.09.2016

Rüya’nın Çiftliği

“Değişime önce kendimden başladım…”Bu haftaki röportaj konuğum acayip tatlı bir kız, bıcır bıcır… Taş çatlasın 19’dur diye düşünüyordum, 89’lu çıktı… Yine de çok büyük sayılmaz… Hele de giriştiği iş kocamanken!

5.09.2016

Bodrum ve Alaçatı’da henüz yaz bitmedi

Bu yıl yaz başından itibaren farklı tatil bölgelerini dolaşma fırsatım oldu.

2.09.2016

İstanbul’da daha iyisi yok ADANA OCAKBAŞI KURTULUŞ

Adamı hiç hayal kırıklığına uğratmayan, mezeleri iyi, eti kaliteli ve lezzetli, mangalcısı usta, fiyatları ehven ve kimseyi kazıklamayıp herkese aynı muamele eden ve aile fertlerinin işin başında olduğu gerçek bir ocakbaşı.

22.07.2016

Bu fiyatları hak etmiyor Zuma

Eskiden Ortaköy’de olan Zuma artık İstinye Park’ta. Ben burada üç-dört kez akşam yemeği yedim ama aradan yıllar geçti ve mönü değişmese de mutfak ekibi değişti. Fiyatlar oldukça yüksek. Umarım ileride bu fiyatları hak edecek bir düzeye kavuşur.

22.04.2016

Pikniğe giderken 10 nefis ipucu

Bu aralar birçoğumuzun kalabalık yerlere gidesi yok. Havalar da şeker gibi. Havanın bize bu kıyağı yaptığı zamanda, sevdiklerimizle nefis bir pikniğe gitmemiz için tüm şartlar hazır...

22.04.2016

Davetkâr kaçak Agrilia

“Bazı tabakları kusurlu bulduysan not niye bu kadar yüksek” diye sorabilirsiniz. Cevabı, malzeme kalitesine verilen önem, başarılı tabakların düzeyinin çok yüksek olması ve başarısızların bile iyi tasarlanışı.

16.10.2015