MENÜ

Lezzet

Lezzet ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Lezzet haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 9.511 Lezzet haberi bulunmuştur.

Lezzet Haberleri

Pekmezin renk ve tat verdiği asırlık lezzet: Giresun simidi

Pekmezin renk ve tat verdiği asırlık lezzet: Giresun simidi

Haşlama, pekmeze batırma, kurutma gibi kendine özgü tekniklerle asırlardır üretilen susamsız Giresun simidi, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

21.03.2019Yemek Kültürü
Köri soslu tavuk nasıl yapılır Köri soslu tavuk tarifi

Köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi

İçerisinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer alan köri, makarna, kırmızı ve beyaz et yemeklerine bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle köri soslu tavuk yemeğinin kokusu sık sık mutfaklardan yayılıyor. Peki, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi

20.03.2019Mutfak Tüyoları
Sütlü çay nasıl yapılır Sütlü çay tarifi

Sütlü çay nasıl yapılır? Sütlü çay tarifi

Çay hayatımızda yeri çok büyük olan lezzetlerin en başında yer alıyor. Bulmacalarda çıkan “Başlıca içeceğimiz?” sorusunun cevabının su değil çay olması gerektiğine inanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Çay denince aklımıza genel olarak tavşan kanı geliyor ancak son dönemde sütlü çay sevenler de çoğalmaya başladı. Peki İngilizlere ait olduğu bilinen sütlü çay geleneğinin kökeni nedir ve sütlü çay nasıl yapılır? İşte merak ettikleriniz…

18.03.2019Mutfak Tüyoları
TESKten yöresel ürün çağrısı

TESK'ten "yöresel ürün" çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Yöresel ürünlerimizi dünyaya tanıtmalıyız. Bu lezzetlerin yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da tanıtımının en iyi şekilde yapılıp, yeni pazarlara açılması lazım" dedi.

16.03.2019Ekonomi
Magnolia nedir Kağıt helvalı magnolia nasıl yapılır

Magnolia nedir? Kağıt helvalı magnolia nasıl yapılır?

Son zamanların en popüler tatlılarından magnolia'ya yeni bir bakış açısı getirmeye ne dersiniz? Ana malzemesi bebe bisküviden oluşan magnolia tatlısına çocukluğumuzun en sevilen lezzeti kağıt helva da ekleniyor, tadına doyum olmuyor. İşte, kağıt helvalı magnolia tarifi

15.03.2019Mutfak Tüyoları
Biberiye yağı nasıl yapılır İki farklı biberiye yağı tarifi

Biberiye yağı nasıl yapılır? İki farklı biberiye yağı tarifi

Baş ağrısından kabızlığa, saç dökülmesinden selülite birçok soruna iyi geldiğine inanılan, üstelik yemeklere de benzersiz bir lezzet katan biberiye yağını aktardan alabileceğiniz gibi çok daha ekonomik bir biçimde evinizde de yapabilirsiniz. Böylece elde edeceğiniz katkısız, doğal biberiye yağını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İster taze biberiyeden isterseniz de kuru biberiyeden yapabileceğiniz biberiye yağının yapılışı ve püf noktalarını içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte biberiye yağı tarifleri…

13.03.2019Mutfak Tüyoları
Yurtdışında kahve yerine kemik suyu içiyorlar

Yurtdışında kahve yerine kemik suyu içiyorlar

Faydalı Mamuller adlı şirketin kurucusu Bahar Şamhili Tanju, Gurvita adlı yeni bir marka yarattı. Markayla birlikte kemik suyu başta olmak üzere diğer sakatat çeşitlerinin de çorbalarını üreten Tanju, “Kemik erimesi rahatsızlığı geçirdim. Doktorlar hayatımdan kemik suyunu eksik etmememi söyledi. Sonra da bu işe girdim” diyor.

13.03.2019Hayat
Waffle nasıl yapılır Evde waffle yapımının püf noktaları

Waffle nasıl yapılır? Evde waffle yapımının püf noktaları

Waffle hem herkesin damak zevkine göre çeşitlendirilmesiyle hem de çok pratik oluşuyla tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet. Buradaki püf noktalarını kullanarak, waffle yaparken de yerken de çok eğleneceksiniz. Peki waffle nasıl yapılır? Waffle makinesi olmadan waffle nasıl pişirilir? Waffle yaparken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları ve oldukça pratik olan waffle’ın lezzetine lezzet katacak püf noktaları denemek isteyenler için waffle tariflerimizle birlikte hemen aşağıda…

12.03.2019Mutfak Tüyoları
Göbeklitepe kültür turizminin vazgeçilmezi oldu | Göbeklitepe nerede

Göbeklitepe kültür turizminin vazgeçilmezi oldu | Göbeklitepe nerede?

Göbeklitepe, turizm ve seyahat acentelerinin 2019 yılı öncelikleri arasına girdi. Göbeklitepe, 2012 yılında UNESCO ‘Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınmış, Bahreyn'de düzenlenen 42. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda da Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmişti. Peki, Göbeklitepe nerede?

11.03.2019Gündem
Karadeniz mutfağında farklı bir lezzet: Hamsili mantı

Karadeniz mutfağında farklı bir lezzet: Hamsili mantı

Trabzon’da, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan hamsiden yapılan mantı ilgi görüyor.

11.03.2019Yemek Kültürü
Menemen nasıl yapılır

Menemen nasıl yapılır?

Menemen deyip geçmeyin, herkes güzel menemen yapabileceğini iddia etse de, yalnızca çok ince püf noktalarıyla tadı kat kat güzelleşen bir lezzet menemen. Peki menemen nasıl yapılır? Menemen yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli bir menemen yapmak için hangi adımları uygulamak gereklidir? Bu soruların bütün cevapları ve menemen tarifimiz hemen aşağıda…

6.03.2019Mutfak Tüyoları
81 ilden 81 lezzet bu fuarda buluştu

81 ilden 81 lezzet bu fuarda buluştu

Van'da, Anatolia Gurme Fest tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı devam ediyor.

6.03.2019Yemek Kültürü
Kurabiye yaparken çok işinize yarayacak 6 püf noktası

Kurabiye yaparken çok işinize yarayacak 6 püf noktası

Kurabiye, çayın kahvenin yanında olmazsa olmaz bir lezzet. Peki kurabiyelerinizin kıtır kıtır ağızda dağılan bir kıvamda ve nefasette olmasını istiyorsanız neler yapabilirsiniz? İşte çok işe yarayacak 6 püf noktası...

6.03.2019Lezizz Videoları
Dikkat dikkat Bu röportaj aşırı lezzet içerir: Hazer Amani

Dikkat dikkat! Bu röportaj aşırı lezzet içerir: Hazer Amani

Hazer Amani son olarak Master Chef’te buluştuğu geniş kitlelerce ülkemizdeki popüler şefler arasına hızla girdi, yükseldi, dikkatleri üzerine çekti. Kendi restoranında uyguladığı hızlı ama özenli ve lezzetli yemek felsefesiyle tam da üniversitelilerin telinden çalıyor. 114. sayımızın kapağında Hazer Amani’nin mutfağından sesleniyoruz: Dikkat aşırı lezzet içerir!

4.03.2019Kampüs
Tadı damakta kalan Van pastasının tescilini istediler

Tadı damakta kalan Van pastasının tescilini istediler

Van’ın yemek kültürünü tanıtmak için sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen Mavi Fularlılar, yöresel tatlı çeşitlerinden olan Van pastasının coğrafi işaret tescilini istiyor.

4.03.2019Yemek Kültürü
Kahramanmaraş dondurması ile künefeyi bir araya getirdi Hataya rakip oldu

Kahramanmaraş dondurması ile künefeyi bir araya getirdi Hatay'a rakip oldu

Kahramanmaraşlı Künefeci Mehmet Okur, Kahramanmaraş dondurması ile künefeyi bir araya getirerek Hatay'a rakip oldu.

4.03.2019Yemek Kültürü
Bizim yarışmamızda herkes okullu

Bizim yarışmamızda herkes okullu

Yemek yarışması “Lezzet Akademisi”nin sunucusu Sedef İybar ve ilk kez yarışmacılara şef koçluğu yapan Yılmaz Erdoğan’ın kızı Berfin Erdoğan ile bir araya geldik. Yemek ve program üzerine konuştuğumuz ikili, yarışmacıların eğitimli olduğunun altını çizdi.

4.03.2019Magazin
Gastronomi şehri Antakya’ya lezzet yolculuğu

Gastronomi şehri Antakya’ya lezzet yolculuğu

Ülkemizin lezzet bakımından önde gelen birçok şehrine gittim, harika yöresel yemekler tattım ama UNESCO Gastronomi alanında ‘yaratıcı şehirler’ listesine girmiş olan Hatay’a bir türlü gidememiştim. Ta ki geçtiğimiz hafta sonuna kadar. Aylar öncesinde aldığımız uçak biletiyle uzun zamandır niyetlendiğimiz seyahati gerçekleştirmiş olduk. İşte Antakya’nın damak çatlatan lezzetleri…

3.03.2019Seyahat
Restoran çalışanları uyarıyor: Bu yemekleri kesinlikle yemeyin

Restoran çalışanları uyarıyor: Bu yemekleri kesinlikle yemeyin!

Sağlık ve lezzet açısından restoranlarda uzak durulması gereken yemekleri biliyor musunuz? İşte profesyonel mutfaklarda çalışan şefler ve restoranlarda çalışan garsonların ağzından restoranlarda uzak durulması gerekenler…

1.03.2019Yemek Kültürü
Lor tatlısı nasıl yapılır Cevizli lor tatlısı tarifi

Lor tatlısı nasıl yapılır? Cevizli lor tatlısı tarifi

Hafif bir o kadar da pratik bir tatlı arayanlar için Ege’nin en sevilen lezzetlerinden lor tatlısının cevizli tarifini derledik. Zamansız bir lezzet olan lor tatlısını yazın dondurmayla da tüketebilirsiniz. İşte, cevizli lor tatlısı tarifi ve püf noktaları

1.03.2019Mutfak Tüyoları
Kadim kent Diyarbakırın kayıp lezzetlerinin peşinde

Kadim kent Diyarbakır'ın kayıp lezzetlerinin peşinde

Diyarbakır'ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri, olgunlaşma enstitüsünün yaptığı çalışmayla gelecek kuşaklara aktarılacak.

1.03.2019Yemek Kültürü
Tuz uzlaşması

Tuz uzlaşması

İşletmelerde gönüllü olarak tuz kullanımı yüzde 4 ve şeker kullanımı yüzde 5 oranında azaltılacak. Azaltan işletmeye belge verilecek. İşletme masalarda tuz yerine doğal lezzet artırıcılar (soğan, sarımsak, baharatlar, limon, sirke, biber vb.) sunacak. Menüde kalori bilgisi yer alacak. Yemeklerin yağ oranına dikkat edilecek.

1.03.2019Gündem
Yahni nasıl yapılır Arpacık soğanlı tavuk yahnisi ve fesleğenli patates püresi

Yahni nasıl yapılır? Arpacık soğanlı tavuk yahnisi ve fesleğenli patates püresi

Tencere yemeklerinin en sevilenlerinden yahni, hem beyaz hem de kırmızı etle yapılabiliyor. Her ne kadar kış yemeği gibi görülse de yahni, mevsimden bağımsız bir lezzet. Peki, yahni nasıl yapılır? İşte, arpacık soğanlı tavuk yahnisi ve fesleğenli patates püresi tarifi

28.02.2019Mutfak Tüyoları
Tarih barındıran muhteşem doğasıyla Vosges Dağları

Tarih barındıran muhteşem doğasıyla Vosges Dağları

Vosges Dağları, Fransa'nın doğusunda yer alan, yeşilin her tonunu, etkileyici görünümlü vadileri bünyesinde barındıran bir dağ sırası.

27.02.2019Seyahat
Beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır

Beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır?

Et ve sebze yemeklerinin lezzetine lezzet katan beşamel sosu yeni bir tarifte uygulamaya ne dersiniz? Beşamel soslu sebzeli mantar sote tarifiyle özellikle sebze tüketmeme konusunda inatçı olan miniklerin kalbini fethedebilirsiniz. Peki, beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır?

26.02.2019Mutfak Tüyoları
Erasmus için geldiler, lezzet turunda hastanelik oldular

Erasmus için geldiler, lezzet turunda hastanelik oldular

Adana'ya Erasmus kapsamında gelen yabancı uyruklu öğrenci çift, çıktıkları lezzet turunda esnafın ikram ettiği yöresel yiyecek ve içeceği fazla tüketince hastanelik oldu.

26.02.2019Haber
Erasmus için Adanaya geldiler, lezzet turunda çektikleri video sosyal medyada çok konuşuldu

Erasmus için Adana'ya geldiler, lezzet turunda çektikleri video sosyal medyada çok konuşuldu

Adana'ya erasmus kapsamında gelen yabancı uyruklu öğrenci çift, çıktıkları lezzet turunda esnafın ikram ettiği yöresel yiyecek ve içeceği yerken çektikleri video ile sosyal medyada çok konuşuldu.

26.02.2019Gündem
Adanaya erasmus için geldiler, lezzet turunda hastanelik oldular

Adana'ya erasmus için geldiler, lezzet turunda hastanelik oldular

Adana'ya erasmus kapsamında gelen yabancı uyruklu öğrenci çift, çıktıkları lezzet turunda esnafın ikram ettiği yöresel yiyecek ve içeceği fazla tüketince hastanelik oldu.

26.02.2019Gündem
Asırlık odun kazanında çay keyfi

Asırlık odun kazanında çay keyfi

Manisa'nın Demirci ilçesinde 100 yıldır odun ateşinde hazırlanan çay, tiryakilerine eşsiz bir lezzet sunuyor.

26.02.2019Yemek Kültürü
Adanada yeni lezzet: Metrelik Adana boru kebabı

Adana'da yeni lezzet: Metrelik Adana boru kebabı

Kaburga etinin "zırh" diye tabir edilen büyük bıçakla çekilmesinin ardından şiş yerine kare şeklindeki boruda pişirilmesiyle hazırlanan "metrelik Adana boru kebabı", farklı sunumu ve lezzetiyle kente gelen turistlerin de beğenisini kazanıyor.

25.02.2019Nerede Ne Yenir
Adanada yeni lezzet: Metrelik Adana boru kebabı

Adana'da yeni lezzet: "Metrelik Adana boru kebabı

Kaburga etinin "zırh" diye tabir edilen büyük bıçakla çekilmesinin ardından şiş yerine kare şeklindeki boruda pişirilmesiyle hazırlanan "metrelik Adana boru kebabı", farklı sunumu ve lezzetiyle kente gelen turistlerin de beğenisini kazanıyor.

24.02.2019Ekonomi
Cebinizdeki tur rehberi

Cebinizdeki tur rehberi

Yabancısı olduğunuz şehri adım adım gezdiriyor; konser, tiyatro, festivallerden haberdar ediyor, en iyi yemeğin nerede yendiğini, en iyi selfie’nin nerede çekildiğini söylüyorlar. İşte cebinizde taşıyabildiğiniz tur rehberleri...

24.02.2019Seyahat
Haftanın kaçırılmayacak seyahat fırsatları

Haftanın kaçırılmayacak seyahat fırsatları

Editörlerimiz sizler için kaçırılmaması gereken fırsatları derledi...

24.02.2019Seyahat
Baharat bonkörlük istemez onları kullanırken cimri olmalıyız

Baharat bonkörlük istemez onları kullanırken cimri olmalıyız

Aşçı Maria Ekmekçioğlu, ‘Aşk Kokulu Baharatlar’ adlı yeni kitabında baharatı odağına alıyor. Hangi baharat neyle uyumlu, hangi baharat o yemeği bambaşka bir lezzete dönüştürür; hepsi bu kitapta.

23.02.2019Hürriyet Cumartesi
Samsa nedir Samsa böreği nasıl yapılır

Samsa nedir? Samsa böreği nasıl yapılır?

Samsa veya samsa böreği Güney Asya ülkeleri Hindistan, Pakistan ve Nepal'de çokça tüketilen, Portekiz ve Doğu Afrika'ya da yayılmış bir börek çeşididir. Tarihi kayıtlardan Eski Pers İmparatorlarının da sevdiği bir yiyecek olduğu anlaşılmış ve bu nedenle geçmişinin en azından MÖ 500'lerden daha eskiye uzandığı tahmin edilmiştir. Peki, samsa nasıl yapılır?

22.02.2019Mutfak Tüyoları
Bakan Pakdemirli: Hedefimiz 2019’da 1.1 milyar dolarlık ihracat

Bakan Pakdemirli: Hedefimiz 2019’da 1.1 milyar dolarlık ihracat

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri ihracatında geçen yıla göre yüzde 11.3 oranında artış yaşandığını açıkladı.

21.02.2019Ekonomi
İlçe sınırlarını aşan lezzet: Bafra pidesi

İlçe sınırlarını aşan lezzet: Bafra pidesi

Samsun'un Bafra ilçesinde yüz yılı aşkın süredir maharetli ustaların ellerinde yoğrularak şekillenen Bafra pidesi, lezzetiyle adını da tadını da büyük şehirlere taşıdı. ‘Coğrafi işaret’ tesciline sahip lezzetler arasında yer alan Bafra pidesi, ince hamuru, gevrekliği, odun ateşinde pişirilişi, yapılışında kullanılan doğal tereyağı ve peyniri, özel olarak hazırlanan kıymalı harcıyla diğer pidelerden ayrılıyor.

20.02.2019Seyahat

Yazar Sonuçları

Anadolu dönerine yolculuk

Hürriyet çatısı altında ilk yazdığım döner konulu yazının üzerinden hemen hemen 1 yıl geçmiş… 365 gün döner yeme tutkusuna sahip olduğumu ve  “Her Gün Bir Döner” maceramı bilen dostlar, dönere olan aşkımla bu durumu çok bağdaştıramamışlar.

22.03.2019

Grip ile savaşan altı besin

Grip aşısı hastalıktan korunmanın en iyi yoludur ancak yılın bu mevsiminde beslenme yoluyla korunmada desteğe ihtiyacınız olabilir. İşte size enfeksiyonları önlemeye ve hastalıktan sonra iyileşmeye katkıda bulunacak altı besin.

17.03.2019

Böyle bir ekip fark yaratır

1991 yılında açılan Swissotel The Bosphorus 28 yıldır manzarasıyla, anlayışıyla İstanbul turizmine artı değer katan otellerin başında geliyor.

16.03.2019

Basta! ve şahane dürümleri

Burada gastronomik lokantalardan beklediğimiz ürün kalitesi, lezzet ve bileşimleri sokak lezzeti formatında bize sunuyorlar. Yani dürüme sararak. Elbette lokantaya göre çok daha makul fiyatlara.

16.03.2019

Niagara Şelalesi gibi akıyordu cheddar…

“Kanalıma hoş geldiniz arkadaşlar, bugün size içi erimiş peynirli mangalda kısır topları yapacağım…”

16.03.2019

Pancar damar açar

Pancarın birçok faydası var. Nitrat deposu olduğu için kaslara enerji yüklüyor. Damar duvarının bütünlüğünü ve elastikliğini koruyabilmesi için gereken nitrik oksit üretimini de pancar yenince maksimuma çıkıyor.

13.03.2019

Gerçek kruvasan ve iyi bir kurabiye yemek için gidin: BREKKIE

Brekkie’nin adresini bilmenize gerek yok. Yolunuz Moda, Yoğurtçu Parkı tarafına düşerse önündeki aşırı kalabalıktan anlarsınız. Öncelikle, en iyilerden nicelik olarak farklı ama aynı niteliklere sahip bir kruvasan yapmayı başarmışlar. Ev yapımı cookie’ler de çok lezzetli. Bravo!

9.03.2019

Eski Osmanlı şehri

Pecs’te kaldığımız Hotel Millenium’un en güzel tarafı, 60 metrelik kuleleri ile Pecs Katedral’ine karşı güzel manzarası ve mis gibi havasıydı. Yüzlerce yıl boyunca şehrin önemli bir figürü olan bu Katedral, Roma stili tasarımıyla tarihte Macaristan’ın önemli bir simgesi olmayı başarmış. Yaklaşık 150 yıla yakın süredir Osmanlı hâkimiyetinde kalan Pecs’te, çok sayıda türbe ve kiliseden dönüştürülmüş cami bulunmakta. Hissedilen tarihi atmosferin ötesinde Pecs’in en güzel tarafı, samimi duruşuydu…

7.03.2019

Peynir cenneti Anadolu

Siz de benim gibi bir peynir severseniz ve peynire gönül verenlerdenseniz, eminim bu yazıyı merakla okuyacaksınız. Meğer bugüne dek öylesine tükettiğimiz peynirin bize söyleyeceği çok sözü varmış.

3.03.2019

Ege'nin mart ajandası

Martla beraber kışa veda, bahara selam olsun... Heyecanla beklenen festivaller yolda, Ege’den size müjde olsun...

2.03.2019

Bir başarının ardındaki tutkuyu bir roman lezzetinde okudum

Yakından tanıdığım Gönül Tekin için hazırlanan ‘Âb-ı Hayât’ı Aramak’ başlıklı ‘armağan’ kitabını okurken hem eski günleri andım hem de onun çalışmalarını bir kez daha hatırladım.

23.02.2019