MENÜ

Lezzet

Lezzet ile ilgili tüm haberleri, son dakika Lezzet haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Lezzet haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 10.110 Lezzet haberi bulunmuştur.

Lezzet Haberleri

Yerli Kolomb’un izinde...

Yerli Kolomb’un izinde...

‘Gümüş Pusula’ adlı blogu’yla dünyayı keşfetme serüvenini seyahatseverlerle paylaşan Hande Çilek’in kitabı ‘Amerika Yolcusu Kalmasın’ Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitap, ABD’nin sahil şeridinden dünyanın New York’a kadar gezilebilecek tüm yerleri adım adım okuyucuyla paylaşıyor.

Kuruyemişli armut tatlısı nasıl yapılır

Kuruyemişli armut tatlısı nasıl yapılır?

Armut tatlısı meyveli tatlıların en sevilenlerinden biri. Baharat ve kuruyemişlerle harmanlanan armutlar suyunu çekinceye dek pişiriliyor, tadına doyum olmaz, bir o kadar da hafif bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, kuruyemişli armut tatlısı nasıl yapılır?

Sabah kahvaltısında dahi yeniyor Beş köfte ile yarım köfte

Sabah kahvaltısında dahi yeniyor! "Beş köfte ile yarım köfte"

Boşnak mutfağının ünlü köftesi pljeskavica İstanbul’da büyük ilgi görüyor. Boşnak mutfağının ünlü köftesi pljeskavica İstanbul’da büyük ilgi görüyor. Özel üretim eti ile benzerlerinden ayrılan pljeskavica’nın sırrı özellikle Bosna-Hersek ve Sırbistan’dan Türkiye’ye göç edenler tarafından nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Pljeskavica, böreği ve et ürünleriyle ünlü olan Boşnak mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Boşnak mutfağının lezzetlerinden olan çevape’den üretilen pljeskavica sofraların vazgeçilmezi oldu. Kahvaltıda da yenen çevape, 6 santimetre boyuna ve 1 buçuk santimetre enine getirilerek, zaman geçtikçe yuvarlak bir şekil verildi ve ‘pljeskavica’ adını aldı. İste kurutulmuş et, Boşnak sucuğu ve kaşar ilave edilerek farklı tatlar ile bir araya getirilen pljeskavica’nın sırrı, Balkan göçmenleri tarafından Türkiye’de nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Çevape’den sonra üretilen ve sevilen bir lezzet olan pljeskavica’nın zaman geçtikçe farklı lezzetlerle bir araya getirildiğini belirten Esat İlker Balota, pljeskavica’nın tamamen el yapımı bir köfte çeşidi olduğunu ancak makine yardımıyla da yapılabileceğini belirtti. Boşnak nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa’da et lokantası işleten ve yaptığı pljeskavica’lar ünlü olan Muharrem Balota, Boşnak mutfağının geleneksel köftesini diğer köftelerden ayıran en temel özelliğinin et seçimi olduğunu belirterek, "Köfte Sancak’ta, Bosna’da, Sırbistan’da 50 seneden beri devam eden bir üründür. Pljeskavica’nın harcı, köftenin hamuruyla aynıdır. Şekli gereği farklıdır. İki lezzet de ayrı ayrı sevilir" dedi.

Gelinim Mutfakta 13 Haziran gün birincisi ve puan durumu belli oldu

Gelinim Mutfakta 13 Haziran gün birincisi ve puan durumu belli oldu!

Gelinim Mutfakta’nın 13 Haziran Perşembe günü gerçekleşen mücadelesinde çekişmeli dakikalar izleyicilerle buluştu. Gelinim Mutfakta’da gelin adayları tarafından Yaz Güveci yemeği servis edildi. Gelinler arasında gerilim ve atışma ise yine eksik kalmadı. İşte, Gelinim Mutfakta 13 Haziran Perşembe gününe dair puan durumu ve gün birincisi detayları

13.06.2019Televizyon
Sıcak yaza serin kitaplar

Sıcak yaza serin kitaplar

Kitaplarla uzun saatler baş başa kalabileceğimiz yaz mevsimi, tatil sezonu geldi çattı. Okumayı ertelediklerimiz, yeni çıkanlar, ödüllü kitaplar, çok konuşulanlar, klasikler... Kitap eki editörleri, eleştirmenler ve yazarlara yaz sıcağını serinletecek, tatili tatlandıracak kitap önerilerini sorduk...

13.06.2019Kitap Sanat
Osmanlıya ait bu lezzeti tatmak isteyenler metrelerce kuyruğa girdi

Osmanlı'ya ait bu lezzeti tatmak isteyenler metrelerce kuyruğa girdi

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, Osmanlı saray mutfağı tatlarından 41 baharatın konulduğu devai misk helvasını lavanta da katarak hazırlayıp, tarlada ziyaretçilerin beğenisine sundu. Uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler yeni lezzet helvayı tatmak için zaman zaman izdihama neden oldu.

Lezzet ve tarih İstanbulda buluştu: Tarihin Tadına Bak

Lezzet ve tarih İstanbul'da buluştu: "Tarihin Tadına Bak"

Malta Turizm Ofisi’nin Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirdiği “Tarihin Tadına Bak” adlı etkinlikte buluşan ve İlber Ortaylı’nın anlatımıyla Akdeniz’in tarihini gastronomi perspektifinden dinleyen konuklar, tarihi tariflerle hazırlanmış yemeklerin tadına baktı.

Tam 3 bin yıllık bir lezzet kaynağı En önemli özelliği ise...

Tam 3 bin yıllık bir lezzet kaynağı! En önemli özelliği ise...

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Kömür köyünde 450 yıllık olan tuz ocağı üretime devam ediyor. Bunaltıcı sıcaklar 3 bin yıllık "Kemah tuzu"na bereket getirdi.

Bal sirkesi nasıl yapılır Bal sirkesi tarifi

Bal sirkesi nasıl yapılır? Bal sirkesi tarifi

Bal sirkesi, balık bir süre bekletilerek fermente edilmesiyle elde edilen bir tür sirkedir. Olgunlaşması için biraz sabır gerekse de yapılışı çok kolaydır. Sağlığa çok sayıda faydası olan bal sirkesini siz de evinizde yapmak isterseniz içeriğimizdeki ipuçlarını izlemeniz yeterli. İşte evde bal sirkesi yapımının tarifi…

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı?

Kendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!

Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Sivas Valiliği'nin sosyal medyada paylaştığı Sivas kebabı fotoğrafı, Tokat’ta "Kebap bizimdir" tartışmalarına neden oldu.

Havyar nedir, nasıl elde edilir

Havyar nedir, nasıl elde edilir?

Protein ve vitamin bileşimi açısından son derece zengin olan havyar, sağladığı faydalarla olduğu kadar pahalı fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. İnsan sağlığı açısından çok önemli olan omega 3 bileşimini bol miktarda barındıran havyar, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Peki, havyar nedir, nasıl elde edilir?

Dibek kahvesi nasıl pişirilir

Dibek kahvesi nasıl pişirilir?

Yumuşak içimi ve ağızda bıraktığı tat ile son zamanlarda en sık tercih edilen kahve türü olan dibek kahvesi, içinde bulundurduğu aromalarla farklılık oluşturuyor. Dibeh kahvesi, geleneksel kahve olması açısından, popüler kahve dükkanlarında pek yer bulamıyor. Peki, dibek kahvesi nasıl pişirilir?

Bayramı İstanbulda geçirecekler için 10 rota

Bayramı İstanbul'da geçirecekler için 10 rota

Dokuz günlük bayram tatili başladı, bayramlaşmaya veya tatile gidenlerin ardından İstanbul boşaldı. Oysa bu şehir dünyanın en önemli turistik kentlerinden biri! Hazır sokaklar boşalmışken kentin tadını nasıl çıkarabileceğimizi farklı disiplinlerden gelen İstanbullulara sorduk.

6.06.2019Seyahat
Mevsim sebzeleri neler İşte ay ay tüketilmesi gereken sebzeler

Mevsim sebzeleri neler? İşte ay ay tüketilmesi gereken sebzeler

Yaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.

Yoldan çıkaran duraklar: Ankara-Bodrum Denize giden yol, tarihten geçiyor...

Yoldan çıkaran duraklar: Ankara-Bodrum! Denize giden yol, tarihten geçiyor...

Bu hafta ‘Yoldan Çıkaran Duraklar’ serimizde, Doğan Burda Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen ve Tat dedektifi Sinan Hamamsarılar’ın katkılarıyla Ankara-Bodrum rotası var. 720 kilometrelik otoyol, farklı medeniyetlerden izler taşıyan bir zaman yolculuğu hattı gibi. Denize giden yolda karşınıza çıkacak bu 11 lezzet, tarih ve doğa durağı sizi şaşırtacak.

3.06.2019Seyahat
Çukurovanın bayram şekeri Cezerye

Çukurova'nın "bayram şekeri" Cezerye

Adana'da geleneksel tatlılardan havuç ve şekerin karıştırılıp çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen cezerye, Ramazan Bayramı öncesinde ilgi görüyor.

2.06.2019Ekonomi
Kolay baklava nasıl yapılır Adım adım kolay baklavanın yapılışı

Kolay baklava nasıl yapılır? Adım adım kolay baklavanın yapılışı

Türk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklava, özellikle bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Baklavanın, hazırlanışı ve içeriğinin bölgelere göre değişse de ortak kültürümüz halinde geldi ancak bu enfes lezzet becerinin yanı sıra zaman istiyor. Baklava hamuru açacak vakti olmayanlar ise pratik tariflerin peşinde. Peki, kolay baklava nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kolay baklavanın yapılışı

Suratınızda tebessüm: ‘Bence Katil Öldürdü’

Suratınızda tebessüm: ‘Bence Katil Öldürdü’

Kurtcebe Turgul’un ilk kitabı ‘Bence Katil Öldürdü’nün son sayfasını çevirdiğinizde suratınızda tebessüm, beyninizin derinliklerinde kitapta karşınıza çıkan garip bilgiler ve farklı bir lezzet kalıyor.

31.05.2019Kitap Sanat
Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivaline sayılı günler kaldı

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali'ne sayılı günler kaldı

Antalya, Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali'nin ikincisine ev sahipliğine yapmaya hazırlanıyor.

İftar ve sahur sofralarını tatlandıran lezzet gravyer

İftar ve sahur sofralarını tatlandıran lezzet gravyer

Kars'ın Boğatepe köyünde yetiştirilen Zavot ırkı ineklerin sütünden üretilen ve büyük emeklerle yapılan peynir, ramazanda da sofralara lezzet katıyor.

Dönüş yolculuğunda nerede mola versek diye düşünmeyin... İşte en nefis lezzet durakları

'Dönüş yolculuğunda nerede mola versek?' diye düşünmeyin... İşte en nefis lezzet durakları

“Yol acıktırır” derler. Hele ki bu uzun yol olursa bir yerlerde mola vermek şart olur. Bayram yolculuğunda acıkırsanız mola vermenize değecek adreslerden birkaçını sizin için derledik.

30.05.2019Nerede Ne Yenir
Arap ülkelerinin tutkusu firikte hasat başladı

Arap ülkelerinin tutkusu 'firik'te hasat başladı

Araban Ovası'nda makarnalık sert buğdaydan yapılan ve Arap dünyasının tutkusu haline gelen firiğin hasadına başlandı. Sadece Araban Ovası'nda üretilen firik, yeşil buğday başaklarının ütücüler tarafından ateşten geçirilmesi ile oluşturuluyor. Son olarak değirmende kırılan firikler, Arap ülkelerinde kuzu etiyle birlikte yapılan baş yemek için hazır hale getiriliyor.

Antalyada 50 bin tonun üzerinde çilek üretilmesi bekleniyor

Antalya'da 50 bin tonun üzerinde çilek üretilmesi bekleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, "2018'de 12 bin 159 dekar alanda 45 bin 988 tona çıkan çilek üretimi hem rekolte hem de fiyat olarak üretici ve satıcıların yüzünü güldürdü. Bu yıl çilek üretiminde 50 bin ton üzerinde rekolte bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

29.05.2019Eğitim
Firik nedir Firik pilavı nasıl yapılır

Firik nedir? Firik pilavı nasıl yapılır?

Genellikle pilavıyla bilinen firik, özellikle ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. Daha çok Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özgü bir lezzet olan firik, buğday tanelerinin olduğu bölümün ateş üzerinde kavrulmasıyla yapılır. Peki, firik tam olarak nedir, firik pilavı nasıl yapılır?

Dartı nedir ve nasıl yapılır Dartı yapımının püf noktaları

Dartı nedir ve nasıl yapılır? Dartı yapımının püf noktaları

Zaman zaman ismi yörelere göre değişiklik gösterse de lezzeti hep muhteşem. Kaymak kavurması, süt katığı ya da tartı diye de adlandırılan dartıdan bahsediyoruz. Özellikle Batı Karadeniz’de ve Ege köylerinde karşımıza çıkan bu kışlık lezzet, sütün lezzetini ve besleyiciliğini koruyup uzun süre saklamak için en doğru yollardan biri. Peki dartı nasıl yapılır? Dartı yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm merak ettikleriniz…

Baklava hamuru nasıl yapılır Baklava hamurunun püf noktaları

Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları

Ramazanın son haftasına girdik. Şimdi önümüzde sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz güzel bir bayram var. Bayram denince akla ilk gelen elbette baklava oluyor. Son dönemde hazır baklava yufkaları marketlerde kolayca bulunabilse de evde baklava yapmayı düşünen birçok kişi baklavanın hamurunu da kendisi açmak istiyor. Bunun için bilmeniz gerekenleri ve pişince kıyır kıyır olan bir baklava hamuru tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.

Ramazan ayının aranan tatlısı: Cennet çamuru

Ramazan ayının aranan tatlısı: Cennet çamuru

Fıstık ve kaymağın aynı lezzette buluştuğu cennet çamuru, ramazan ayında en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor.

Lezzet ve şifa deposu zahter geçim kaynakları oldu

Lezzet ve şifa deposu zahter geçim kaynakları oldu

Hatay'ın Altınözü ilçesinde dağda topladıkları tohumlarla bahçelerine bir kekik türü olan zahter eken mahalle sakinleri, yetiştirdikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor.Zahteriyle meşhur Altınözü ilçesine bağlı Kozkalesi Mahallesi'nde yaşayanlar, kahvaltıda salata olarak tüketilen, çay olarak içilebilen, salamurası yapılan, kurusu yemeklerin her türlüsünü süsleyen lezzetli ve şifa deposu zahter hasadını sürdürüyor.10 yıl öncesine kadar dağlarda kendiliğinden yetişen zahteri toplayarak kendi ihtiyaçlarını karşılayan mahalle sakinleri, ürünleri ticari olarak da değerlendiriyor.Dağda tohumlarını topladıkları zahterleri bahçelerine veya tarlalarına eken mahalleliler, sulamasından bakımına, toplamasından temizlenmesine kadar tüm zahmetini çektikleri üründen geçimini sağlıyor. Özellikle kadınlarının yetiştirdiği, erken saatte makasla "biçme yöntemi" ile toplanan, Doğu Akdeniz mutfaklarının vazgeçilmezi zahter, mahalle meydanındaki ambarda toplanıp tüccarlara hasat dönemine göre kilogramı 25 liraya kadar ulaşan fiyatlardan satılıyor.

27.05.2019Haber
Bayramların olmazsa olmazı. İşte nefis baklava tarifleri

Bayramların olmazsa olmazı. İşte nefis baklava tarifleri

Türk tatlısı denince ilk akla gelen lezzet olan baklava, özellikle bayramlarda olmazsa olmaz. Özellikle ev yapımı baklavanın da tadına doyum olmaz. Siz de misafirlerinize bayramda lezzetine doyamayacakları baklavalar ikram etmek istiyorsanız tariflerimize mutlaka bir göz atın. Damak zevkinize uygun bir tarif bulabileceğinizden eminiz.

27.05.2019Lezizz Menüler
Yöresel lezzetlere hayran olanların iftar sofraları için çeşit çeşit tarifler

Yöresel lezzetlere hayran olanların iftar sofraları için çeşit çeşit tarifler

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Etimiz de, sebzemiz de, hamur işimiz de çeşit çeşit. En basit tariflerimiz bile birer lezzet deposu. Siz de yanı fikirdeyseniz, iftar sofranız için özel olarak derlediğimiz yöresel tariflerimize mutlaka bir göz atın. İşte yöresel lezzetlerden hoşlananlar için nefis iftar yemekleri

27.05.2019Lezizz Menüler
Yoldan çıkaran duraklar: İstanbul Antalya İyi ki görmüşüm diyeceksiniz...

Yoldan çıkaran duraklar: İstanbul Antalya! İyi ki görmüşüm diyeceksiniz...

Bayram tatiline bir hafta kaldı. Yola otomobiliyle çıkacaklar için en sık kullanılan rotaların haritalarını paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haftaki istikamet İstanbul’dan Antalya’ya doğru... Yolun uzunluğu 698 kilometre. En fazla 5 kilometre sapmayla “İyi ki uğramışım!” diyeceğiniz pek çok iç açıcı durak var; doğal güzellikler, lokantalar, antik kent ve sevimli köyler... Doğal güzellik, antik kent, köy ve müze seçimini Hürriyet Seyahat ekibi yaptı, lezzet mekânlarını Tat dedektifi Sinan Hamamsarılar belirledi.

27.05.2019Seyahat

Yazar Sonuçları

Ortaköy’ün yakutu...

700 kişinin yeni yılı karşıladığı saatlerde Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin aramızdan ayrılmasına sebep olan acımasız saldırının üzerinden iki buçuk yıl geçti...Mekanın işletmeci ortağı Ali Ünal o gece ölümden kıl payı kurtulmuş, Reina sayfasını da kapatmıştı. Ama bir süre sonra “teröre teslim olmak yok” deyip en iyi bildiği işi yapmaya karar verdi.

15.06.2019

Kadın gibi bir lokanta NICOLE

Ben ve dört arkadaşım, yemek sonunda notumuzu başparmaklarımızı yukarı kaldırarak verdik. Baştan sona ‘kadın gibi’ bir lokanta olmuş Nicole. Sadece yemek kalitesinden bahsetmiyorum. Her türlü detay.

15.06.2019

“Domateslerin eski tadı hiç yok, hiç!”

Annelerin babaların ağzından bu cümleyi duymayan var mıdır acaba? Hatta bırakın anne babaları ya da onlardan önceki nesilleri, benim gibi 30’lu yaşlarındakiler için bile birçok meyve sebze gibi domatesin de eski lezzeti yok. Dahası bu sadece ülkemize mahsus bir durum da değilmiş. Nereden mi biliyorum? Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir bilimsel makaleden…

14.06.2019

Hemigway’in izinde Küba’da lezzet turu

Bazıları için tropikal ada, bazıları için ulaşılamaz, benim gibiler içinse ikinci vatan Küba… Evlerden yükselen salsa ritimleri, arkadaş canlısı insanları, okyanus kokusu ve en önemlisi damak çatlatan lezzetleriyle Küba, biz gezginlerin aklını başından alan güzellik… Sizlere Nobel ödüllü Amerikalı yazar Ernest Hemingway’in izinde tadılacak lezzetlerden bahsedeceğim.

13.06.2019

Eceabat: Deniz, doğa, tarih, sanat ve üzüm bağları...

Geçtiğimiz hafta sonu sakinliği, bozulmamış doğasıyla bizi dinlendiren, dinlendirirken keyif veren bir keşif yaptık. İstanbul'a dört saatlik mesafedeki Eceabat'a daha önce neden gelmedik dediğimiz pek çok detayla karşılaştık. Eceabat, Çanakkale Şehitliği’nin de burada yer alması sebebiyle daha çok tarihi bir yer gibi görünse de bozulmamış yemyeşil doğasıyla, gizli koylarıyla ve ülke turizmine katkı sunan tesisleriyle de konuşulmaya değer pek çok hazineye sahip.

13.06.2019

Bir ortaçağa masalına ışınlanmak: Dubrovnik

Meşhur kaleleri ve tüm şehri saran surlarıyla Adriyatik’in incisi Dubrovnik. Özellikle Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisinden sonra daha da popüler oldu. Surlarla örülü ‘Eski Şehir’de sarı duvarların arkasında geçirilen her dakika zaman yolculuğunun varlığını mümkün kılıyor. İşte Dubrovnik'e gidince yapılması ve görülmesi gereken yerler...

12.06.2019

Doyma hissinizi kaybedeceğiniz bir şehir: Siena

Siena, Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu tarihi dokunun en güzel şekilde korunduğu İtalyan şehirlerinden. Eski şehir merkezindeki tüm sokaklar, her yıl Palio yarışlarının yapıldığı, deniz kabuğu şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken Piazza del Campo’ya çıkıyor. Toskana’nın kalbi sayılabilecek, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Siena, mutfağıyla da İtalya’nın en iyilerinden. Gelin Siena’nın lezzet duraklarına birlikte bir göz atalım…

12.06.2019

Yeni bir beslenme formülü: 3P+2G

Kilo sorunu ile mücadele edilirken nerede, ne gibi hatalar yaptığımızı daha net ve açık olarak anlamaya başladık. Yeni bilgilerden ilk beşi çok önemli. Biz o beşliyi “3P+2G” formülü ile özetliyoruz.

11.06.2019

Ciğerci Zarif

İZMİR’in esnaf lokantaları müthiş...

9.06.2019

Soru şu: En son ne zaman gerçek suböreği, et suyunda pişen mantı ya da iyi bir kuzu kapama yediniz?

Geçen haftaki yazımda mutfağımızın dünyada büyük itibar görmemesinin nedenlerini dışta değil içte aramak gerektiğini vurguladım.

9.06.2019

Çeşme - Alaçatı’nın yaz havası

Sezonda ne var, ne yok fevkalade merak edenler... İşte geldim buradayım. En tazesinden notlarımla karşınızdayım.

8.06.2019

Dört farklı döner

Bizim mutfak, genel ahlakla birlikte baş aşağı giderken kolaycılık ve ucuzculuk öne çıkan değerler. Dönerde de bu böyle... Bu bağlamda, son bir-iki ay içinde yüksek beklentilerle gittiğim birkaç dönerciyi sizinle paylaşmak istiyorum.

8.06.2019

Bayram kahvaltısına maydanoz da ekleyin

Maydanozun “bedeni toksinlerden arındırma, bağışıklığı güçlendirme, tokluk hissini uzatma, vücudun su dengesini iyileştirme, kan şekerini dengeleme, kanserden korunma” gibi birçok olumlu etkisi var. Tavsiye edileni çiğ olarak tüketmek.

5.06.2019

Antalya’nın güzel sürprizleri

Önceki haftalarda Antalya 7 Mehmet’te karşılaştığım harika yemekleri anlattım. Şiş köfte-tahinli piyaz için Börekçi Tevfik’i ve Şişçi Volkan’ı tavsiye ettim. Bu haftaysa Antalya’yla özdeşleştirmediğimiz lezzetlerden bahsedeceğim.

1.06.2019

Bayramlar, gelenekler ve gelecek

Bayramlar geçmişten geleceğe uzanan bir köprü gibidir. Geçmişi geleceğe taşırlar, ritüelleriyle sürdürülebilirliğin sembolleridir aynı zamanda. Ramazan Bayramı’yla birlikte yaz mevsimi de başlıyor. Hepimize iyi bayramlar ve mutlu yazlar...

1.06.2019

Yol üstü lezzet durakları

Yaz sezonunun geldiğini ne hava sıcaklığından ne de bulutsuz havalardan anlıyorum. Benim için yaz sezonunun habercisi gittikçe sıklaşan “Arabayla güneye iniyoruz, nerede yiyeceğiz abi?” mesajlarıdır.

31.05.2019

Hafızalardan çıkmayan en keskin acı: Hardal

Lezzet araştırma şirketleri, son yıllarda acı tatlara artan eğilimin, giderek daha spesifik hale dönüşeceğini öngörüyor. Uzmanlar ise acıya olan bu eğilimi, hayatımızdaki heyecan arayışımıza bağlıyor. Hardal, acı konusunda biraz göz ardı edilen bir sos; ancak keskin bir hardalın verdiği hissi hafızlardan silmek bir o kadar zor. En acı ve yerli olanı ise Galata’daki Özyer Hardal’da üretiliyor.

28.05.2019