Tapınakları, tiyatrosu ve çeşmeleriyle dev bir antik şehrin etrafına kurulu Side, yeni bir kimliğe kavuştu. Hakkında bugüne kadar bildiklerinizi unutun; o artık belli turist gruplarının tercih ettiği bir Antalya beldesi değil! Upuzun sahilinden tarihi dokuyu yaşatan çarşısına, fine dining restoranlardan meze ağırlıklı meyhanelerine silüeti tamamen değişen Side’den en yeni önerilerle geldik.
#SeyahatEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerGıda enflasyonunun yüzde 30’a dayanması üzerine temel gıda ürünleri fiyatlarındaki artışın önüne geçmek üzere arpa, buğday, mısır, yulaf, nohut, mercimek ithalatından alınan gümrük vergileri yılbaşına kadar sıfırlandı. Kahve ithalatından alınan vergide ise indirime gidildi. Sektör uzmanları, ithalatın yerli üreticiyi, çiftçiyi olumsuz etkilemeyeceğini un, yem, yumurta üretimini rahatlatacağını, fiyat artışlarının frenleneceğini ifade ediyor.
#GazetehaberleriYılbaşı gecesi müdavimi olduğumuz mekânlara gidemesek de onlar hazırladıkları menülerle bizim kapımıza kadar geliyor. Bu yıl salgın nedeniyle restoranların çoğu paket servis veya gel-al uygulamasına geçti. Başarılı şeflerin hazırladıkları menüler bize o mekânlara ışınlanmışız gibi hissettirebilir. İşte birkaç örnek...
#GazetehaberleriDünyanın en iyi lokantalarının bizim lokantalarımızdan farkları nelerdir, neden bu denli üstün kabul edilirler ve buralardan neler öğrenebiliriz gibi soruların yanıtlarının peşinde, haziran ayında Paris’in en üst 3Michelin yıldızlı restoranlarından bazılarını ziyaret etmiş, bunların ikisini de sizlere daha önce anlatmıştım.