Kurabiye haberleri sayfasında Kurabiye hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2962 Kurabiye haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kurabiye denince hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Kokusuyla, lezzetiyle herkesi kısa sürede mutlu edebilme özelliğine sahip nefis kurabiyeler yapmak istiyor ama işin sırrını bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Büyük bir özenle şekillendirip fırına verdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkardığınız zaman o ilk hallerinden eser kalmıyor mu? Kurabiyelerinizin ortası pişmiyor veya kenarları fazla mı sert oluyor? Kurabiye nasıl mı saklanır? İşte kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları…
#KurabiyeYüksek oranda protein içerdiği için mutfağımdan eksik etmediğim yerfıstığını anlatacağım bu hafta. Yerfıstığı kremasını günün her saati yiyebilirim, bu kremayla yaptığım kurabiyenin de dışı kıtır, içi Yumuşacık oluyor. Yerfıstığı, zenfecil ve sarımsakla yaptığım sossa hem makarnaya hem de salatalara şahane bir dokunuş katıyor.
#YerfıstığıYaz günlerinin en sevdiğim yanı seyahat fırsatlarıyla dolu olması... Yakın bir yere bile gitsek ya piknik sepetimiz doludur ya da çantalarımıza atıştırmalık paketlerimizi yerleştiririz. Bu hafta size işte bu yolculuklar için hazırladığım tatlı-tuzlu yolluk tariflerimi vermek istiyorum...
#YolculukYüzyıllardır iftarın ilk lokması olması boşuna değil. İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle çok besleyici. Ama hurmayla ilişkimiz ramazanla sınırlı kalmak zorunda değil. İçinde barındırdığı şeker oranının yüksekliği nedeniyle birçok tatlı tarifinde kullanabilir, sevdiğimiz lezzetlerin sağlıklı versiyonlarını hazırlayabiliriz.
#KekHasadı başladı, tazecik cevizler tezgâhlarda bollaştı... Tatlı-tuzlu içine eklendiği her şeyin tadını daha da özel kılan bu nefis yemişle yapabileceklerimiz sınırsız. Kimi zaman taze fasulyeyle buluşturup doyurucu bir öğüne çevirebilir, kimi zaman bir kurabiyenin başrolü yapabiliriz. Şefler Aydın Demir ve Umut Karakuş ile yazarımız Sahrap Soysal’dan cevizin tadına doyacağımız 8 tarif...
#MezePaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaDışı hafif gevrek, içiyse yumuşacık; mis gibi tereyağı kokan iyi kalite kurabiyeyi bulmak kolay iş değil. Suadiye’deki Josephine, odağını tamamen doğru teknik ve kaliteli malzemeye çevirmiş bir kurabiyeci. Taze çeşitleri arasından seçim yapmak zor...
#KurabiyeEge’ye doğru çıktığımız seyahat boyunca bir benzin istasyonundaki falafel dürüm dışında hiç bitkisel yiyecek bulamadık. Böreklerde süt, hamurişlerinde yumurta, çorbalarda tereyağı vardı… Bu yüzden kumanya hazırlamayı asla ihmal etmiyorum. Eskiden annemin pişirdiği kek ve börekleri, mis gibi kurabiye ve poğaçaları bitkisel hale getirdim, tariflerini sizinle de paylaşmak istedim.
#VeganÇocukları gün boyu evde oyalarken yaratıcılıklarını da geliştirecek en güzel yollardan biri, mutfağa ilgilerini arttırmak. Yumurta kırmakla, un ve tuz ölçmekle ya da tencere-tava kullanmakla tanışırken hem zevklerine göre karınlarını doyurabilmeyi öğrenecek hem de eğlenecekler. “Erim’in Mutfağı” isimli bir tarif kitabı yazan 11 yaşındaki Erim Belgü’nün yerfıstığı ezmeli kurabiyesi ve kolay lazanyası 23 Nisan günü birlikte kolları sıvamak için biçilmiş kaftan.
#Erim’İn Mutfağıİnce belli bardakta içilen çayımızın yeri ayrı... Simit-peynirin de vazgeçilmez tamamlayıcısı, mükellef bir kahvaltının da... Saatler akşamüstünü gösterdiğindeyse çay bu kez masanın ana kahramanı oluyor, yanına sayısız lezzet sıralanıyor. Kuru pastadan galetaya, mekikten ponçiğe en iyi çay eşlikçilerini sunan adresleri jürimiz seçti.
#KurabiyeTürkiye'deki 100 olağanüstü kadının hayatı kitap haline geldi... O kadınlardan biri de Fatih'de küçük bir dükkanda mücadele veren Gürsel Altınöz... CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat, Gürsel Altınöz'ü dükkanında ziyaret etti. Mersin'den İstanbul'a uzanan o hayatı görüntüledi.
#İstanbulABD'nin başkenti Washington'da, Joe Biden'ın yemin töreni için görev alan yaklaşık 200 Ulusal Muhafız'ın koronavirüs (Kovid-19) testi "pozitif" çıktı. Ulusal Muhafızlar'ın Kongre otoparkında yatırılması ise büyük tepki çekmişti. Yaşanan tüm bu skandallardan sonra First Lady Jill Biden askerlere Beyaz Saray'dan hediye olarak bisküvi getirerek bazı birliklere şahsen teşekkür etmek için ziyaret etti.
#BidenYeni yıl ruhuna birkaç gün önceden girmenin en önemli etkenlerinden biri de birbirinden lezzetli kurabiyelerdir. Evin tüm odalarının mis gibi kurabiye kokmasıyla başlayan, mutfağınızın en güzel yerinde cam kavonazlarda sergilenen, noel süsleriyle dolu kurabiyeler tüm dünyanın vazgeçilmezleri arasında.
#KurabiyePek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal TatlandırıcıTarihi çok eskilere dayanan salep, kış mevsiminde her zamankinden çok daha fazla rağbet görüyor. Evde yapılan salebin yerini ise hiçbir şey tutmuyor. Peki, salep hangi bitkiden, nasıl yapılıyor? İşte, salebin nereden geldiğini merak edenler için detaylı bilgi…
#Salep Hangi BitkiPudra şekeri, tatlı yapımında sık sık kullanılıyor. Kurabiye süslerken de olmazsa olmaz. Pudra şekeriniz hazır almak yerine evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunun için sadece iki malzeme yeterli. Peki pudra şekeri nasıl yapılır? İşte evde pudra şekeri yapımı...
#Pudra Şekeri Nasıl YapılırTrabzon hurmasının kurusu; taze halinden daha lezzetli olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Güneşte kurutulduğu zaman sağlık bakımından çok yararlı hale gelen Trabzon hurması kurusu, sağlık bakımından da türlü yararlara sahiptir. Peki Trabzon hurması nasıl kurutulur ve saklanır? Evde cennet elması fırında dilimli ya da bütün olarak kurutma nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Trabzon HurmasıHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırKurabiye denince hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Kokusuyla, lezzetiyle herkesi kısa sürede mutlu edebilme özelliğine sahip nefis kurabiyeler yapmak istiyor ama işin sırrını bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Büyük bir özenle şekillendirip fırına verdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkardığınız zaman o ilk hallerinden eser kalmıyor mu? Kurabiyelerinizin ortası pişmiyor veya kenarları fazla mı sert oluyor? Kurabiye nasıl mı saklanır? İşte kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları…
#KurabiyeKurabiyeler, hele ki tatlı kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmezleri. Kahvenin yanında da çok iyi gidiyorlar elbette. Sizin için Hürriyet Lezizz’in en beğenilen kurabiye tariflerini derledik. Misafirlerinizin de çok beğeneceğine emin olduğumuz kurabiye tariflerimiz karşınızda…
#Kurabiye TarifleriHepimiz doğamız gereği sevdiklerimizi zaman zaman kıskanırız. Çok küçükken kardeşimizi, okula başlayınca arkadaşlarımızı, âşık olunca sevdiğimizi… Yani kıskançlığın yaşı yok, cinsiyeti yok, çocukken de yaşanıyor 70 yaşına geldiğimizde de. Peki ama çok sevdiğimiz arkadaşlar birbirlerini neden kıskanır? Bu duygunun altında nasıl bir psikoloji yatıyor? Arkadaşlar arası yaşanan kıskançlık masum mu yoksa hastalıklı bir durum mu? Uzm. Dr. Seda Ülgen’den almadan önce yakın arkadaşlarının kıskançlıklarına maruz kalanların hikayelerini dinleyelim.
#ArkadaşKanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) satış aracı ‘Umut Kafe’, Kupa Voley çeyrek final maçında VakıfBank Spor Sarayı’nda taraftarla buluştu. Kulüp menajeri Banu Can Schürmann, Başantrenör Giovanni Guidetti ve Cansu Özbay, 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü’ne dikkat çekmek için tezgahın başına geçerek taraftara satış yaptı. Guidetti, “Çok eğlenceli bir deneyim oldu. İnsanların coşkusu ve katılımlarını görmek güzeldi. KAÇUV’u bu yaptıkları harika iş için tebrik ederiz” dedi.
#Vakıfbank