kişniş haberleri sayfasında kişniş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1032 kişniş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kişniş, görünüm olarak maydanoza benzetilebiliyor. Aş otu, kizbere ve kinzi olarak da bilinen bu faydalı bitki taze, kuru veya baharat şeklinde kullanılabiliyor. Ayrıca diyet lifi, A vitamini, C vitamini, fosfor, manganez, magnezyum ve elzem yağlar, antioksidanlar, faydalı fitonutrientler içerir. Peki kişniş nelere iyi gelir, tüketirken nelere dikkat edilmeli? İşte kişnişin faydaları...
#Kişniş FaydalarıYeşil yapraklarıyla maydanoza benzeyen kişniş, 'aş otu', 'kizbere' ve 'kinzi' olarak da bilinir. Kuvvetli bir aromaya sahip olan kişniş, taze, kuru veya baharat şeklinde kullanılabilir. Peki, kişnişin faydaları neler? Tüketirken nelere dikkat edilmeli? İşte kişnişle ilgili merak edilenler...
#KişnişMutfağımızda yemeklerimize lezzet ve aroma vermek amacıyla kullandığımız bitkilerin ve baharatların birçok faydası bulunuyor. Yapılan çalışmalarda baharatların kanser riskini azaltabileceği, kan yağlarını düzenlediği, kan şekerini düşürücü etki gösterdiği, sindirimi kolaylaştırdığı, antienflamatuar etki gösterebileceği ve kuvvetli antioksidan etkileri olduğu görülmüştür.
#Baharatİlkbahar doğayla beraber pazar tezgâhlarını da yemyeşil sebze ve otlarla doldurdu. Ancak düzenli olarak pazara gidecek, bu güzel yeşilliklerden taze taze alacak vaktimiz olmayabiliyor. Ben böyle yoğun zamanlar için balkonumda birer saksı maydanoz, dereotu, kekik-biberiye; birkaç kök de soğan ve sarımsak bulunduruyorum, kurtarıcım oluyor.
#Aromatik"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiBaharatlar dünyanın her yerinde yemeklere lezzet katan en önemli unsurlar. Üstelik Osmanlı İmparatorluğu'nun konumu nedeniyle, mutfak kültürümüzde geçmişten bugüne yer etmiş birçok farklı baharat bulunuyor. Günümüzde de tariflerde bu baharatlar sık sık karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazen tek bir yemek için özel bir baharat satın alıp kalanını kullanmadan atıyor ya da "Değmez" deyip o baharatı tariften çıkararak lezzetten ödün veriyoruz. Bu durumlarla başa çıkmak için çok işinize yarayacak bir rehber hazırladık sizin için. Bu rehber sayesinde artık siz de baharatları birbirlerinin yerine dönüşümlü kullanabileceksiniz. İşte eksik baharatları kolayca telafi etmenizi sağlayacak baharat kombinasyonları...
#BaharatlarMasterChef'te bu akşam çiğ köfte tarifi yapılıyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları çiğ köfte nasıl yapılır izleyiciler tarafından merak ediliyor. Çiğ köfte farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteFalafel tarifi sofralarında değişik lezzet arayanların hazırladığı yemeklerden. Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik. Damak ve göze hitap eden falafeli ilk kez denemek istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, falafel nedir ve nasıl yapılır? İşte, denemek isteyenler için falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması.
#Falafel NedirDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#PeopleBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ Tezer2023 yılının en çok konuşulan gastronomi hadiselerinden biri Michelin Rehberi’nin değerlendirdiği restoranlarımız ve yıldız kazanan şefleriydi. Biz de bu yılbaşında Michelin yıldızı alan restoranlarımızın şeflerinin elinden çok özel lezzetleri mutfaklarımıza taşımak istedik. Yılbaşı akşamı klasiklerin dışına çıkıp misafirlerini şaşırtmak ve ihtişamlı bir sofra kurmak isteyenler için yeni yıla yakışan yıldızlı tarifler aldık.
#YılbaşıMasterChef 4.ceketi kim kazandı, sorusunun yanıtı dün akşam belli oldu. Çeyrek final heyecanının yaşandığı MasterChef All Star'ın 28 Aralık tarihli 193. son bölümünde; Eren, Hasan, Sergen ve Kıvanç iki aşamalı etapta, karşı karşıya geldi. Michelin yıldızlı Şef Mevlüt Özkaya'nın da konuk olduğu gecede, mürekkep, çili biber, kişniş ve ceviz yaratıcılık etabında en yüksek puanı Sergen aldı. Gecenin finalinde ise Sergen, Kıvanç ve Eren arasındaki puan mücadelesi nefesleri kesti. Şeflerin verdikleri toplam puan sonucu bir isim MasterChef birincisi olarak şef önlüğünü giydi. Peki, MasterChef kim kazandı, 4. önlüğü kim giydi? İşte, 28 Aralık MasterChef All Star son ceketi kazanan yarışmacı ve yeni bölüm fragmanı.
#Masterchef Ceketi Kim KazandıYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriKalp hastalıklarına yakalananların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Üstelik artık görülme riski, çocukluk dönemine kadar indi. Türkiye’de de ölümlerin yüzde 50’si kalp ve damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor. Bu durumun en önemli nedenleri arasında ise sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı gibi hastalıkların en sevdiği alışkanlıklar yer alıyor.
#Buğra BuyrukçuKimimiz ince bellide klasik usulden şaşmıyor, kimimiz sağlık deposu bitki karışımlarına yöneliyor. Tercihlerimiz farklı olsa da kültürümüzde çay olmadan kahvaltının, keklerin, poğaçaların tadını çıkarmak imkânsız. Dünya Çay Günü olarak kutlanan 15 Aralık’ı fırsat bildik, yazarlarımız Ebru Erke’den doğru demleme tekniklerini, Berrin Yiğit’ten faydalarını öğrendik.
#ÇayEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros Altan