Kartal’da , kızıyla şiddetli geçimsizlik yaşayan damadı Kenan Cevizli’yi (35) pompalı tüfekle vurarak öldüren Bülent Güztepe (58) ve tüfekli saldırıdan hemen önce eniştesini otomobille ezen Sait Güztepe (34), hakkında dava açıldı. Savcılık, Bülent Güztepe ve oğlu Sait Güztepe hakkında, ‘haksız tahrik altında tasarlayarak öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.
#Kenan Cevizliİstanbul Kartal'da, Bülent G. kızıyla şiddetli geçimsizlik yaşayan damadı Kenan Cevizli'yi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Tüfekli saldırıdan hemen önce oğlu Sait G.'nin damadı aracıyla ezdiği, babanın da araçtan inerek pompalı tüfekle saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Bülent G.'nin iki damadı C.E ve O.D'nin de başka bir araçla saldırıyı düzenleyenleri takip ettikleri anlaşıldı.
#İstanbulKartal'da, Bülent Güztepe, kızıyla şiddetli geçimsizlik yaşayan damadı Kenan Cevizli'yi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Tüfekli saldırıdan hemen önce oğlu Sait Güztepe'nin damadı aracıyla ezdiği, babanın da araçtan inerek pompalı tüfekle saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Çetin AYDIN/İSTANBUL
#Kenan Cevizliİstanbul'un bazı ilçelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin ardından vatandaşlar elektrikler ne zaman gelecek sorusunun cevabını internetten araştırıyorlar. İstanbul'da hem planlı hem de arıza kaynaklı meydana gelen elektrik kesintileri için saat bilgisi elektrik dağıtım firmaları tarafından listelendi. İşte ilçe ilçe İstanbul'da meydana gelen elektrik kesintilerinin listesi
#Elektrik KesintisiADALET Bakanlığı “Türkiye’de basın özgürlüğü kriz seviyesinde. 76 kişiden 61’i doğrudan gazetecilik faaliyeti nedeniyle hapiste” tespiti yapan Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) yanıtını hazırladı. Gazeteciler ise basın özgürlüğü için Tünel'de eylem yaptı.
Masayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.
Ekmek, mutfağın temel taşlarından. Artık giderek çeşitlenen ekmek türlerine ramazanın olmazsa olmazı pide ekleniyor. Pidenin de çeşitleri artıyor. Artık fındıklısı ve haşhaşlısı bile yapılıyor. İstanbul’un en iyi 10’a giren hemen tüm fırınlarının ortak özelliği birinci sınıf Konya unu kullanmaları. Kimi taş fırında kimi modern fırınlarda ekmek ve pide yapıyor. Ama hepsi lezzetleriyle jürinin beğenisini kazanmış.