Bugün neler oldu?

Kadir İnanır

Güncelleme Tarihi:

Kadir İnanır haberleri sayfasında Kadir İnanır hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2472 Kadir İnanır haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

KADİR İNANIR

Kadir İnanır 15 Nisan 1949'da Fatsa'da doğmuştur. Türk sinemasının önemli isimerinden İnanır, oyunculuk hayatına "foto-roman"lar ile başlamıştır. "Son Yedi Adım Sonra" adlı film ile sinemaya geçmiştir. 

Filmleri
Kadir İnanır'ın önemli filmleri arasında, "Tatar Ramazan" başrollerini Türkan Şoray ile paylaştığı "Dönüş", "Selvi Boylum Al Yazmalım", Fatma Girik ile başrol oynadığı "Yılanların Öcü", Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı "Ah Güzel İstanbul", Hale Soygazi ile başrollerini paylaştığı "Bir Yudum Sevgi" filmleri yer almaktadır. 

Kadir İnanır, 2003 yapımlı sinema filmi "Gönderilmemis Mektuplar"da başrolü Türkan Şoray ile paylaştı. Türk Sineması'nın efsanevi ikilisi, 24 yıl aradan sonra bu film ile bir araya gelmiştir.

Ah Gardaşım(1991) ve Savcı(1992) filmlerinin yönetmenliğini yapmıştır.

Kadir İnanır haberleri

DAHA FAZLA #KADİR İNANIR HABERLERİ

Kadir İnanır’a ait tüm site haberleri