Yerel lezzetler son yıllarda kurumsallaşarak, zincir şubeler şeklinde büyümeye başladı. İzmir’de kurulup Türkiye’ye açılan bu markalar 2018 yılı boyunca 400’den fazla franchise vermeyi hedefliyor. Markaların ilk hedefi İstanbul, Ankara ve Bursa gibi şehirler. Markaların hedefi tüm Türkiye’ye yayılarak, yurtdışında da şubeler açmak.
#GirişimciMübadele dönemini ele alan “Yakamoz” isimli filmin çekimleri bitti, post-prodüksiyonu devam ediyor. Müzikleriyle de büyük ilgi uyandırmaya hazırlanan filmde; Niran Ünsal sürprizi var. Usta sanatçı, “Bir Fırtına Tuttu Bizi” isimli meşhur türküyü ilk defa Yunanca söyledi.
#Niran ÜnsalAzerbaycan ve Türkiye’nin ortak stratejik çıkarları, iki ülkenin birlikte kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamanın en önemli öncelikleri arasında yer aldığına dikkat çeken SOCAR Türkiye Vekaleten CEO’su Elchin İbadov, “Türkiye pazarına girdiğimiz 15 yıldan bugüne kadar paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz 18 milyar doları aşan tutardaki yatırımımızla Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük entegre endüstri grubuyuz” diye konuştu.
#SOCARAlmanya’nın asırlık perakende devleri ardı ardına konkordato ilan ediyor. Arkalarında milyarlarca Euro’luk borç bırakan bu şirketlerin iflasından en çok etkilenenler ise Türk tedarikçiler. İzmirli Are Tekstil’in kurucusu Hüsniye Arbay Alman hazır giyim devi 100 yıllık Klingel’in kapanmasıyla ihracatlarının yüzde 30’unun etkilendiğini belirtirken uzmanlar ihracatta sigortanın bu tür durumlarda oluşan zararı önlediğini belirtti.
#AlmanyaPAŞALI Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve otomotiv sektöründe farklı bir hizmet anlayışı sunan Avek Otomotiv, spora verdiği destek ile de adından söz ettiriyor. Daha önce Avek Karşıyaka Yelken Kulübü, Karşıyaka Kadın Voleybol Takımı, Sporfest ve Maratonİzmir Powered by AVEK ve son olarak Karşıyaka Spor Kulübü ana sponsorluğu ile sporun ve sporcunun yanında olan Avek Otomotiv, şimdi de İzmir’in köklü kulüplerinden Altay Spor Kulübü’nün forma göğüs sponsoru oldu.
#1Daha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülInternatıonal 2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin geçen yılki ilk döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e “Geçen hafta Gaziantep’teydim. Onlar mükemmel yapıyorlar, yemekleri de farklı, Gaziantep’le mücadele etmek zor iş” demiştim. O da bana “Sen gelecek seneyi gör, onları aşarız, burası turizmin başkenti, bundan sonraki hedefimiz kültür ve sanatın, tarımın ve gastronominin başkenti yapmak” demişti.
#Foodfest AntalyaHyatt Regency, dünya markası oteller zinciri ve Türkiye’de beşini İstanbul’da açtıktan sonra altıncısını İzmir’de açma kararı alıyor. Muhteşem bir otel. Tüm körfeze hakim manzarası, merkezi lokasyonu, hizmet kalitesi, lüks detaylar, konfor ve bence en önemlisi sanatın otelin her noktasında en çarpıcı haliyle karşınıza çıkmasıyla açık ara farkla ‘ben buradayım’ diyor.Hyatt Regency Otel’in Genel Müdürü, yılların tecrübeli ismi Zafer Canbaz ve İstanbul’dan röportajımız için özel gelen otelin ve Orjin Grub’un sanat danışmanı Damla Keseli ile bir araya geldim. Tüm bu organizasyonda sevgili Pazarlama Müdürü Gözde Kaydırak’ın emeğini es geçemem.
#1Akdeniz kültürü ve ruhuyla büyüyen Ayşan Aslıhan Şişman, Ayasofya’nın kubbesinde bulunan Serafim Meleği’nden Dionysos’u anlatan vazo resmine, Troya Atı’ndan İskender’in İbeks’ine, Giritli toprak anaya kadar farklı coğrafyaların mirasını yeniden yorumlayarak fular, şal, mendil ve kimonolar tasarlıyor. Lirik dans gösterimi ve gastro-mitolojik tadımlar için de geri sayımda...
#1Belki de mesleğin getirdiği alışkanlık; çay ve kahveyi çok tüketiyorum. İçmekle kalmayıp okuyorum da; öğrenmeye çalışıyorum. Hatta çay, kahve panelleri yönettiğim de var. Her tadın bir öyküsü ve elbette ritüelleri de oluyor. Ben de bunların peşindeyim. Bu yoğun hayatın içinde bunlara nefes alıyorum. Bana da çok iyi geliyor.
#1Hafta içi, gastronomi sektörüne yatırım yapan genç ve ilginç bir girişimciyle; Ahmet Orhon’la tanıştım. Orhon, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra yönetim ve strateji danışmanlığı şirketi McKinsey’de çalışmaya başlamış. Türkiye, Çin, Avustralya ve Dubai’de 10 yıla yakın bir süre yerel ve global pek çok markanın hesabını yönetmiş. Bu arada Harvard Business School’da İşletme Yüksek Lisansı yapmış.
#Müge Akgünİskender kebab ve İnegöl köftesiyle meşhur Bursa’da 19 şubeli bir pizza zinciri yarattı. Bu şubelerin 14’ü Bursa’da, diğerleri İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de bulunuyor. Bakü, Dubai, Berlin ve Viyana’dan şube açma teklifleri geliyor. 2015 yılında kurulan Coi Pizza’nın yaratıcısı İrfan Yalçın, 10 yıl sonra Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük restoran zinciri olacağını söylüyor.
#İrfan YalçınMuğla, Türkiye’mizin en güzel üç ilinden biridir desem, bu söze itiraz eden çıkar mı? Sanmam! Tabii bu güzel ilimizin büyük tarım, gıda, orman ürünleri ve kırsal turizm potansiyelini de her vesile ile vurgulamayı ihmal etmiyorum. Dolayısıyla Hürriyet EGE olarak, Muğla’nın tarım ve gıda dosyasını hazırlarken, söz konusu gerçekliğe uygun biçimde çalışma yapmamız gerekiyor. Buna ilişkin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün görüş, öneri ve projelerini öğrendik, şimdi de sıra Ticaret Borsa’mızda...
#1