Bayram döneminde yaşanan yoğunluk turizmcinin yüzünü güldürdü. Bazı oteller tam kapasite çalıştı. Marmaris’te turizmciler talebe yetişemediklerini, vatandaşların mecburen sokakta kaldığını anlattı. Yüksek zamlı fiyatlar yüzünden ev kiralayan veya yazlığına gidenlerin sayısında yükseliş yaşanırken turizmciler, eylül-ekim aylarında fiyatlarda kırılma olacağını belirtiyor. Temmuz ve ağustos aylarında ise yoğunluğun sürmesi öngörülüyor.
#TurizmYeni çılgınlığımız yapay zekâ... Ancak henüz gastronomi alanında yeterince verimli şekilde kullanılmıyor. Geçen hafta ilk kez ChatGPT’yi kullandım, ona Türk mutfağının dünyadaki bilinirliği için yapılması gerekenleri, imambayıldıyı Japon mutfağına nasıl uyarlayabileceğimizi sordum. Saçma yanıtlar alacağımı düşünmüştüm ama öyle olmadı. Sevgili yapay zekâmla Türk çayı üzerine çalışmaya başladık bile!
#Yapay Zekâİstanbul’un 18 yıl sonra ikinci kez ev sahipliği yapacağı şampiyonlar ligi final maçına sadece bir gün kaldı. Manchester City ile Inter arasındaki büyük karşılaşma yarın saat 22.00’de oynanacak. Özellikle turizmciler ve esnaf heyecanlı. Zira kısa günün kârının aşağı yukarı 120 milyon dolar olacağı hesaplanıyor. Peki, ne gibi önlemler alınacak, maça hâlâ bilet bulmak mümkün mü, misafir takımlar nerede konaklayacak, hangi yollar trafiğe kapanacak, İngiliz ve İtalyan taraftarlar ne yiyip içecek? İşte Şampiyonlar Ligi Finali ‘el rehberi’.
#Manchester CityYaklaşık 2 yıldır devam eden koronavirüs süreci herkesin hayatını etkilemeye devam ediyor. Özellikle yurtdışı seyahatlerinde büyük problemler yaşanıyor. Dün de İstanbul’dan İtalya’da Roma’ya giden 3 Türk vatandaşı, Roma’da kısa süreliğine gözaltına alındı ve akşam saatlerinde Türkiye’ye geri gönderildi.
#Türk TuristGastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe’nin koordinasyonu ve Atelier Rustico İtalya’nın işbirliği ile gerçekleştirilen, "İtalyan Lezzetleri Tadım Etkinliği"nin üçüncüsü dün İstanbul’da Qubbe Dedeman ev sahipliğinde yapıldı.
#Gastronomi Turizmi DerneğiTürk turizm sektörü, Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak ve seyahat acentelerinin tek bir noktadan satış yapma ihtiyacını karşılamak üzere Türk Gastronomi Köyü projesini geliştirdi. Gastronomi Turizmi Derneği'nin hayata geçirdiği Türkiye Gastronomi Köyü projesiyle, Türk mutfağı ve Anadolu lezzetleri hem dünyaya tanıtılacak hem de 700 dolar seviyesinde olan turist başına ortalama harcama seviyesi yukarılara çekilecek.
#Gastronomi Turizmi DerneğiTEZ aşamasında iken bölümünün İzmir’den Aydın’a taşınması sonucu kızıp üniversiteden ayrılan, bir turizm firmasında genel müdürlük yaptıktan sonra, 1997’de ortağıyla birlikte kendi acentesi İtaltur’u kuran Hande Arslanalp, zor bir mesleği, hala heyecanla ve amatör ruhla en küçük bir başarıdan bile büyük keyif alarak yapan bir kişilik.
#İzmirİZMİR’de, uzun yıllar TÜRSAB İzmir Yönetim Kurulu’nda başkanlık yapan, önde gelen Levanten ailelerinden birisinin üyesi olan Alex Baltazzi, hayatını kaybetti. Baltazzi’nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri büyük üzüntü yaşadı.
- Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından Travel Turkey İzmir Fuarı, İtalya ve Adıyaman'ın partnerliğinde, 900'e yakın firmanın katılımıyla açıldı - TÜRSAB Başkanı Ulusoy: "Dost ülkelere sesleniyorum, Türkiye artık vize konacak bir ülke değil iyi bir müşteri" - "Bize zorluk çıkarmayın, vize duvarlarını kaldırın. Yoksa gün gelir biz de size vize koyarız"
300 restoran, yüzlerce aşçı, binlerce garson, onbinlerce tepsi, yüzbinlerce tabak, milyonlarca çatal-bıçak Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük gastronomi etkinliğine hazır. Yeme-içme sektörünün temsilcileri, şefler, gurmeler ve lezzet tutkunları biraraya geldi, 9-12 Mayıs’ta İstanbul Küçükçiftlik Park’ta lezzete kazan kaldırıyor: Arçelik Gastro İstanbul Festivali.
Arkeoloji Müzesi'ne TÜRSAB öpücüğüİstanbul'daki müzelerde acayip bir modernleşme söz konusu. Modern gişeler, sesli rehber cihazlar ve dahası... Bu çalışmanın arkasında TÜRSAB'ın imzası var. Bu sayede müzelerden elde edilen geliri de bir yılda yüzde 50'dan fazla artırmışlar
Adıyamanlı Yaşar Günaydın, 1975’te geldiği İstanbul’da işportacılık yaparak işe başladı. 1980’de şirket kurdu ve ABD’li Igloo’nun Türkiye distribütörü olunca, ‘outdoor’ ürünlere odaklandı. Günaydın’ın şirketi Andoutdoor, şu anda 12 bin ürünle 10 milyon lira ciro yapıyor. Günaydın şimdi araç buzdolaplarını ve teknik tekstil ürünlerini Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor.