Bugün neler oldu?

İstanbul Ticaret Odası

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Ticaret Odası haberleri sayfasında İstanbul Ticaret Odası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14623 İstanbul Ticaret Odası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

İstanbul Ticaret Odası

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'da faaliyette bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerinin düzenlendiği, kayıt altına alındığı ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu kurumdur. Oda faaliyetlerini genel olarak Eminönü'nde bulunan merkez binasında gerçekleştirmektedir.

Tarihi

Osmanlı Devleti 19. yüzyılda ticaret ve sanayi sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlarken sektör temsilcilerini aynı kuruluşta bir araya getirmek istedi. Bu amaçla 1876’da tesis edilen Ticaret ve Ziraat Meclisi verimli bir çalışma sağlayamadı. Bunun üzerine,1879’da Sadarete getirilen Mehmed Said Paşa ticaret, sanayi ve ziraat odalarının kuruluşu için gerekli süreci başlattı.

Meclis-i Mahsus’un İstanbul’da bir Ticaret Odası kurulmasını onaylayan kararı, 19 Ocak 1880 günü Sultan II. Abdülhamid tarafından onaylandı. Böylece Osmanlı topraklarında ilk kez yerli bir ticaret odası kurulmasına ilişkin süreç tamamlanmış oldu.

İstanbul Ticaret Odası haberleri

DAHA FAZLA #İSTANBUL TİCARET ODASI HABERLERİ

İstanbul Ticaret Odası’a ait tüm site haberleri