işkembe haberleri sayfasında işkembe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 983 işkembe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İşkembe; çok eski dönemlerden beri tüketilen besin kaynakları içerisinde bulunmaktadır. İşkembenin yenilebilir hale gelmesi adına uygun bir biçimde hazırlanması gerekmektedir. Sert olmasından ötürü uzunca bir süre pişirilmesi gerekir. İşkembe, genel olarak haşlama ve kaynama metotlarıyla pişirilmektedir. Bununla beraber pişirmeden önce iyice temizlenmesi gerekir. Peki, işkembe nasıl temizlenir? Kasaptan alınan işkembe en kolay nasıl temizlenir? İşte, tüm detaylar.
#İşkembeAnkara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kurtlanan işkembelerin kimyasallarla yıkanıp piyasaya sürüldüğü iddialarıyla ilgili, "Söz konusu olay, 2 Ağustos 2022 tarihinde işletmeye gelen ve bozuk olduğundan şüphelenilen ürünlerle ilgilidir. Bozuk olduğu saptanan ürünler, HACCP prosedürüne uygun olarak fırında yakılarak imha edilmiştir" açıklamasını yaptı.
#Ankaraİşkembe ile hazırlanan tarifler daha çok dışarıda karşımıza çıkıyor. Ancak işkembeyi kullanarak evde de farklı yemekler denenebilir. Ancak işkembe temizliği çok önemli ve dikkatli olunması gerekli. Ayrıca biraz da zahmetli. Bu nedenle parçalara ayırarak temizlemek daha kolay olabilir. Peki işkembe nasıl temizlenir? Evde karbonatla işkembe temizlemenin püf noktaları...
#İşkembe Nasıl TemizlenirBu hafta eski yaşadığım yer, mekanım Küçükçekmece’deydim. Bir çok kez söz vermeme rağmen gidemediğim Kokoreççi Tekin Usta’ya gidip lezzetini yazmak istedim. Uzun zamandır yemediğim kokorece doydum resmen. Ama midyesi de gerçekten çok iyiydi. Bir diğer mekan ise döner zinciri kuran değerli abim Mehmet Mercan’ın sahibi olduğu Reis Döner’in yeni açılan Sefaköy şubesini ziyaret ettim. Mekan sahibi Özcan Kayar ve değerli annesinin elinin değdiği bu mekanı çok sevdim. Çevredekiler de çok sevmiş olacak ki, ben oradayken siparişlerin ardı arkası kesilmedi. Son olarak ise yılların firması Kınacı Çorba’yı yazdım. Ancak ben geçer not veremedim. Mutlaka siz de deneyin bana deneyimlerinizi yazın. Bakalım aynı fikirde miyiz?
#KokoreççiSığır, inek, manda ve koyun gibi hayvanların midesinden elde edilen bir organ eti olan işkembe, yüzyıllardır Türk mutfağında yer edinmektedir. İşkembe, 4 onsluk porsiyon başına sadece 96 kalori ile nispeten düşük kalorilidir ve oldukça faydalıdır. Vücudunuza temel besinlerin bir kaynağı olarak hizmet eder. Peki, işkembenin faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#FaydalarıKış aylarının gelmesiyle beraber kelle paça, işkembe, ciğer gibi sakatat türlerine talep arttı. Peki, bazılarımızın yemekten çekindiği bazılarımızın ise bayılarak tükettiği bu besinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Sakatat yerken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, konuyla ilgili beslenme tavsiyeleri verdi.
#KokoreçEsenler'deki bir işkembecide müşteriler arasında "yan bakma" tartışması sonrası çıkan kavgada 27 yaşındaki Güntay Tan, silahla başından kurşunlanarak ağır yaralandı. İddiaya göre Güntay Tan, işkembe salonu girişinde henüz kimliği belirsiz iki kişiyle 'Neden yan bakıyorsunuz' diyerek tartışmaya başladı. Tartışmada Güntay Tan, belindeki tabancasını çekerek iki kişiyi işkembe salonunda tehdit etti. Çıkan kavga sırasında Tan'ın tabancası yere düştü. Bu sırada, saldırganlardan biri tabancayı yerden alıp Güntay Tan'ın başından ateş ederek vurdu. Saldırganlar yoldan geçen bir taksiye binerek kaçtı. Tan'ı kanlar içerisinde gören garsonlar durumu polise 112 Hızır Acil'e bindirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Güntay Tan ambulansla hastaneye kaldırdı. Güntay Tan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. İbrahim AKTÜRK/DHA
#Kavgaİşkembe çorbası, evde yapılması zahmetli bir tarif olduğu için genellikle lokanta ve restoranlarda tercih edilir. Ancak tam kapanmanın gündemde olduğu bu zor günlerde, özellikle Ramazan sofralarınızda ev yapımı işkembe çorbasına mutlaka yer vermenizi tavsiye ederiz. Peki lokanta usulü işkembe çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…
#İşkembe Çorbasıİşkembe; çok eski dönemlerden beri tüketilen besin kaynakları içerisinde bulunmaktadır. İşkembenin yenilebilir hale gelmesi adına uygun bir biçimde hazırlanması gerekmektedir. Sert olmasından ötürü uzunca bir süre pişirilmesi gerekir. İşkembe, genel olarak haşlama ve kaynama metotlarıyla pişirilmektedir. Bununla beraber pişirmeden önce iyice temizlenmesi gerekir. Peki, işkembe nasıl temizlenir? Kasaptan alınan işkembe en kolay nasıl temizlenir? İşte, tüm detaylar.
#İşkembeTerbiyeler, çorbalara lezzet katmak için sık sık kullanılıyor. Farklı şekillerde hazırlanan terbiye, çorbaya kıvam da katıyor. Çorbadan çorbaya da değişik terbiye tarifleri uygulanıyor. Peki terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları...
#Terbiye NedirEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirKurban Bayramı'nda eti değerlendirmenin en güzel yollarından biri de ev yapımı sucuk. Bayramla birlikte sucuk tarifi de merak ediliyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sucuk ekmekle veya yumurta ile birlikte sofraları şenlendiriyor. Kurban Bayramı'nda evinizde kasap sucuğu kolayca yapabilirsiniz. Peki kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları
#Sucuk TarifiAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANDünya da birçok farklı yerin kendine ait değişik özellikleri bulunmaktadır. Ülkemiz de kendi içerisinde çok farklı kültürel özellikleri ve çeşitliliği bulunan bir ülke konumundadır. Her bölgesinin, hatta her ilinin ve bazen ilçelerinin de kendine ait farklı tür de bazı özellikleri bulunur. Yemek kültürü de bölgeden bölgeye farklılaşan bir kültür çeşididir. Ülkemizin doğu bölgesinde yer alan Hakkari ilinin de kendisine ait farklı bir yemek kültürü vardır. Ülkemizde yemekleri çok sevilen bir ildir. Hakkari yemekleri isimleri nelerdir? En lezzetli Hakkari yemekleri nelerdir? Hakkari'ye giden insanlar orada neler yiyebilir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Hakkari Yemekleriİnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi.
#Sucukİnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi.
#SucukBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaTürkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etinin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdi etten pahalı” dedi.
#Türkiye Kasaplar FederasyonuVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaRoma’da insan neler yapar? Kahveye gider, bara gider. Yaz mevsimiyse plaja gider. Pastaneye gider, lokantaya gider.En önemlisi de bol bol yürür ve Roma’ya özgü o havayı içine çeker. Benim gittiğim yerlere gitmeniz gerekmez ve kendi favorilerinizi keşfedebilirsiniz. Ama ben size dört günde nerelere gittiğimi ve en çok neleri sevdiğimi söyleyeyim.
#Vedat Milor13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#GnocchiHer yıl 24 Ekim Dünya İşkembe Günü olarak kutlanıyor. Bizdeyse en çok çorbası meşhur. Kiminin içine bağırsaktan önceki son kısmı ifade eden şirden katılıyor kiminin içine işkembeden çıkan etli kısım yani ‘damar’ ekleniyor... Büyükçe doğranan işkembe, yani tuzlamaysa pek çoğumuzun favorisi. Temizliği ustalık isteyen ve yapımı da oldukça meşakkatli bu çorbanın en iyisini nerede yeriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞİnce ünlü harflerden biri olan ''i'', ''I'' harfinden sonra, ''j'' harfinden önce gelir. İ harfinin içinde yer aldığı şehirler şunlardır: 1- İzmir 2- İznik 3- Tekirdağ 4- İzmit 5- Hakkari 6- Kırşehir 7- Rize 8- Sinop 9- Balıkesir 10- Siirt. Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan ve Brezilya, içerisinde i harfi geçen ülkelere örnek olarak gösterilebilir. İçinde İ olan kelimeleri detayları ile derledik.
#Harf