Bugün neler oldu?

Hip Hop

Güncelleme Tarihi:

Hip Hop haberleri sayfasında Hip Hop hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2472 Hip Hop haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Hiphop 1970'li yılların sonunda Amerika'da kötü koşullarda ve azınlık olarak yaşayan siyahilerin gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür ve yaşam tarzıdır. Bu kültür Rap müziği, Graffiti sanatı, Break dansını ve Dj'liği içerir. Hiphop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Jazz müziğinin etkisi oldukça büyüktür.

Rap: Rap müzik 1970′lerin başında New York’un siyah gettolarında doğdu. Rap “Rhytm And Poem” (‘Ritim ve Şiir' ya da ‘Ritmik Şiir’) veya “Rhytmic African Poetry” (Ritmik Afrika Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olarak bilinse de aslında rap ingilizcede "ağır eleştiri" demektir ve "and" kelimesi kısaltmalarda asla "a" harfiyle sembolize edilmez (&,n,N)[Rock n Roll,R&B,P&G]. Rap, müziğin tempo ve ritmine uyarlanıp beat eşliğinde söylendiği sokak tarzı ve sert sözlerin ağır bastığı hiphop kültürünün içindeki başlıca dört elementten biridir. Kelime anlamı: Sert eleştiri.

West Coast Hip Hop, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı bölgesinde doğmuş, hiphop müziğin bir alt türüdür. 1980'li yılların başlarında Kaliforniya'da temelleri atılmıştır. Gangsta rap ve G-funk ağırlıklıdır. Hayat kadınları, para, silah, uyuşturucu kullanımı gibi konulardan bahseder ve yaşam standartlarının zorluklarını anlatır. En önemlisi her rap te olduğu gibi yaşanılmışlık ön plandadır.

Hip Hop haberleri

DAHA FAZLA #HİP HOP HABERLERİ

Hip Hop’a ait tüm site haberleri