Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, kırmızı biberin, salça yapılması veya közlenmesinin ardından kalan posasının tavuk yemi olarak değerlendirildiğini belirterek, "Bazı gıda teröristleri, tavuk yemi olarak aldıkları kırmızı biber posası ve artıklarını, hijyenik olmayan ortamlarda kurutup kırmızı toz biber yapıyor ve bu, sofralarımızda yer alıyor" dedi.
Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, kutu içeceklerin kapaklarındaki tehlikeye dikkati çekerek, "Birçok depodaki fare ve böcekler, yiyecek bulmak için teneke kutu içeceklerinin ağızla temas eden üst bölgesinde, kapaklarında gezinebilmekte ve pisliğini bırakabilmektedir" dedi.
#BöcekHijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, berber, kuaför, güzellik salonları, dövme ve piercing salonlarında kullanılan kesici alet ile tarak ve saç şekillendiricilerinin sterilize edilmeden ve dezenfektasyonu yapılmadan kullanılmasının, mantar enfeksiyonuna, hepatit B, C ve AIDS hastalığına sebebiyet verebildiğini söyledi.
Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, bardakta mısır satanların kullandığı karıştırma kaplarının, bir sonraki işlem için yıkanmadan ve dezenfekte edilmeden açıkta muhafaza edildiğini savunarak, "Daha sonra açık ortamda her türlü zararlı bakterilere maruz olan bu kap, bir başka kullanım için yeniden kullanılarak tüketicilere bardak bardak mikroplu mısır olarak servis ediliyor" dedi.
Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Sekreteri ve Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, umuma açık yerlerin tuvaletlerinde kullanılan el kurutma makinelerinin, yaydıkları ısı ile tuvaletlerdeki bütün zararlı bakterileri içinde tutup, ortama yaydığını belirterek, "Bunun insan sağlığını ciddi derecede tehlikeye düşürmesi sebebiyle, bütün kurutma makinesi markalarına karşı toplatma davası açıyoruz" dedi.