Bugün neler oldu?

Heavy metal

Güncelleme Tarihi:

Heavy metal haberleri sayfasında Heavy metal hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 722 Heavy metal haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Heavy metal yada bilinen kısa adıyla metal, 1960'lı yıllarda İngiltere'nin Midlands veya Orta İngiltere Bölgesi ve ABD'de gelişmeye başlayan rock müzik türüdür. Blues ve Rock'n Roll türlerini temel alan heavy metal; kalın ve ağır sesi, distortion, solo gitar ve yüksek ses gibi kendine özgü elementlere sahiptir.

Led Zeppelin, Black Sabbath ve Deep Purple gibi ilk heavy metal grupları ağır eleştirilere maruz kalsa da geniş kitlelere hitap edebilmiştir ve bu eleştiriler heavy metal tarihi boyunca neredeyse her grubu etkilemiştir. 1970'lerin ortalarında Judas Priest, Heavy metali Blues türünün etkisinden kurtararak bu türün gelişimini tetiklemiş, bir başka grup olan Motörhead ise türe sertlik ve hız katarak Heavy metalin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Iron Maiden gibi New Wave of British Heavy Metal akımından etkilenen gruplar da bu gelişmeyi devam ettirmiş ve 1970'li yılların sonunda Heavy metal dünya çapında hayran kitlesine ulaşarak headbang, metalhead gibi alt kültürleri oluşturmuştur.

Heavy metal haberleri

DAHA FAZLA #HEAVY METAL HABERLERİ

Heavy metal’a ait tüm site haberleri