MENÜ

Hamurişi

Hamurişi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Hamurişi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 119 Hamurişi haberi bulunmuştur.

Hamurişi Haberleri

Bizi yaza hazırlayacak 75 güzel şey

Bizi yaza hazırlayacak 75 güzel şey

21 Mart’a dört gün kaldı. Yani gün ve gecenin eşitleneceği, sonra da hayatımızda ışığın, karanlıktan daha çok yer tutacağı döneme. Buzlarımız yavaş yavaş çözülecek; kışlık giysilerimizden, kabuklarımızdan çıkacağız ve sıcak günlere hazırlanacağız.Bahar geliyor! Çiçekleriyle, renkleriyle, sesleriyle bizi yaza hazırlayacak bahar... Sadece tabiat mı? Kent hayatı hareketleniyor; sokaklar, semtler, mekânlar şenleniyor; festivaller, konserler, açık havada spor ve yarışlar başlıyor. Sadece biz mi? Doğa uyanıyor, hayvanlar canlanıyor, Anadolu en güzel yeşiline bürünüyor. Sadece Türkiye mi? Seyahat edilecek yerler, keşfedilecek maceralar, tanışılacak yeni insanlar, kültürler de kendilerini bu cümbüşe hazırlıyor.Şimdi uyanma, gerinme ve ciğerlerimizi temiz havayla doldurma vakti.Sadece bedenlerimizi mi? Zihinlerimizi de sanat, yeni fikirler ve yeni umutlarla gençleştirme zamanı.Yaşasın bahar ve kalplerimizi her seferinde aşkla dolduran coşkusu!

17.03.2019Hürriyet Pazar
Salçalı & Peynirli Gözleme

Salçalı & Peynirli Gözleme

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Salçalı&Peynirli Gözleme var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

4.12.2018Hamur İşi
Pırasalı Peynirli Mini Börekler

Pırasalı Peynirli Mini Börekler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Mini Börekler var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

20.11.2018Hamur İşi
İtalyan Usulü Mozzarellalı Pizza Tarifi

İtalyan Usulü Mozzarellalı Pizza Tarifi

İtalya’nın en bilinen hamur işi yemeği pizza uzun süredir bizim de hayatımızda. Birçok malzemeyle çok farklı şekillerde yapılabilen pizzayı evinizde İtalyan usulü yapmak hiç de zor değil. Mozzarellalı ve fesleğenli bu leziz tarife sevdikleriniz bayılacak!

Şeftali ve Fındığın Muhteşem Uyumu: Kremalı Puf

Şeftali ve Fındığın Muhteşem Uyumu: Kremalı Puf

Şeftalilinin ve fındık kremasının birbiriyle ne kadar uyumlu olduğunu gözler önüne seren bu kat kat tarif 5 çaylarınızın yıldızı olacak!

Bayramda Midenizi Koruyacak 15 Öneri

Bayramda Midenizi Koruyacak 15 Öneri

Kurban Bayramı’nı kimileri evde, kimileri tatilde karşılayacak… Kurbanlıklar kesilecek, birçok evde kavurma sofralardaki yerini alacak… Ancak aman dikkat! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Yapalı, Kurban Bayramı’nda uygunsuz şartlarda kesilmiş kurbanlıkların bulantı, kusma ve ishal ile seyreden sindirim sistemi enfeksiyonlarına davetiye çıkardığını söylüyor. Peki bayramda artış gösteren mide ve sindirim sistemi problemlerinden korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Hamur yoğururken bunlara dikkat edin

Hamur yoğururken bunlara dikkat edin!

Hamur yoğurmak Türk ve dünya mutfağındaki çoğu lezzetli yemek için en temel adım! Zor gibi görünse de evde pratik bir şekilde kendi hamurunuzu yoğurup sevdiklerinize harika bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Kilo Sorununu Aşmak İstiyorsanız Önce Bilinçaltınızı İkna Etmelisiniz

Kilo Sorununu Aşmak İstiyorsanız Önce Bilinçaltınızı İkna Etmelisiniz

İdeal kiloya inebilme, bu kiloyu koruyabilme ve sağlıklı beslenme sürecinin başarılı ve kalıcı olması için öncelikle BİLİNÇALTI ikna edilmelidir. Bilinçaltı neye inanırsa onu gerçekleştirme eğilimindedir.Bilinçaltı Uzmanı Buket Elbeyoğlu 'tekrar tekrar yaşanan başarısız diyet süreçleri kişilerin bilinçaltına kıtlık bilinci, açlık kaygısı, yiyecek bulamama korkusu yoksunluk duygusu olarak yerleşmekte' dedi.

Pofuduk Lezzet: Süzme Peynirli Kayısılı Kek

Pofuduk Lezzet: Süzme Peynirli Kayısılı Kek

Yaz mevsiminin bize verdiği en güzel hediyesi olan kayısının zamanını kaçırmadan bu keke mutlaka çay saatlerinize yer açmalısınız! Yumuşacık bir dokuya sahip olan kayısılı kek, süzme peynir ile buluşunca enfes bir lezzete bürünüyor. Pudra şekeri de lezzetine lezzet katıyor. O halde çayları demleyin, keki fırına verin...

Hamurun Büründüğü En Leziz 3 Tarif

Hamurun Büründüğü En Leziz 3 Tarif

Pide öyle bir lezzet ki bir anda tüm ana yemekleri geride bırakıp sofranın yıldızı olabiliyor. Küçük bir el hilesiyle hamura can verdiğimiz nefis gül böreği, çay saatlerinin en sevileni olabiliyor. Kahvaltılarda akla gelen ilk hamur işi olan açma, görüntüsüyle bile iştah kabartmayı başarabiliyor. İşte minik bir dokunuşla hamura yeni bir boyut kazandırdığımız 3 enfes tarifimizi sizler için hazırladık...

Şekersiz şeker bayramına hazır mısınız

Şekersiz şeker bayramına hazır mısınız?

Şef Aydan Üstkanat, uzun yıllardır rafine şeker tüketmiyor. Tariflerini de buna göre düzenliyor. Altın Kitaplar’dan çıkan ‘Şekersiz’ adlı kitabında hem rafine şekersiz tatlı tarifleri hem de sağlıklı yemek tarifleri var.

Puf Puf Lezzet: Çilek Marmelatlı Milföy

Puf Puf Lezzet: Çilek Marmelatlı Milföy

O, her buzluğun demirbaşı! Tavada ya da fırında hiç fark etmez her türlü de kolayca pişiyor. Tatlı ya da tuzlu her haliyle lezzetli, her öğünde de tüketilebilecek bir lezzet! Çıtırtısıyla cezbeden, tadıyla damakları şenlendiren milföy, yazın en süslü meyvesi olan çilekle bir araya geliyor ortaya enfes bir tarif çıkarıyor. İşte pofuduk pofuduk kabarmasıyla doyuran çilek marmelatlı milföy tarifi…

Hamurun En Güzel Hali: Lezzetli 3 Börek Tarifi

Hamurun En Güzel Hali: Lezzetli 3 Börek Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezidir börekler. Kıymalı, peynirli, patatesli… Kokusuyla misafirleri karşılayan, hafta sonu masalarını şenlendiren börekler; farklı tatları sarıp sarmalayarak lezzetine lezzet katıyor. Çıtır mı çıtır, enfes mi enfes börek tarifleri ramazan sofralarınızda yer açmanızı bekliyor! İşte lezzetli ve pratik 3 börek tarifi…

Egenin deniz kokan sakin yeri: Sığacık

Ege'nin deniz kokan sakin yeri: Sığacık

Çeşme-Bodrum geri dursun, Seferihisar-Sığacık beri gelsin… Sığacık notlarım tatilinizin tuzu-biberi olsun. Hafta sonu kaçamak yapmak isteyenler size de iyi tatiller olsun.

14.08.2017Seyahat
Bazen en basit olan en güzelidir

Bazen en basit olan en güzelidir

İtalya’daki, Antichi Sapori moleküler mutfağın tam zıddı olan yemekler sunuyor. Her şey tarladan sofraya...

19.11.2016Hürriyet Pazar
Çok iyi ama tehlikeli bir İtalyan

Çok iyi ama tehlikeli bir İtalyan

İtalyan mutfağına soyunan her şef İtalya’ya göre iki misli ter dökmek zorunda. Malzeme sorunu devasa. Arnavutköy’deki Antica Locanda zor olanı başarmış, mevsimsel ve şahsiyeti olan bir mutfak yaratmış.

İşte resmi bayram kahvaltısı

İşte 'resmi' bayram kahvaltısı

Sağlık Bakanlığı, bir aylık oruç sonrası, ‘örnek bayram kahvaltısı’nı açıkladı. Bayramda şeker ikramı bol olacağından kahvaltıda bal ve reçelden kaçınılması önerildi.

4.07.2016Sağlık
Giresun çocuğunuzu geleceğin gurmesi yapar

Giresun çocuğunuzu geleceğin gurmesi yapar

Geçen hafta kaleme aldığım Ordu kadar görsel açıdan çarpıcı olmayabilir ama farklı bir cazibesi var. Giresun’da aynı gün içinde iki farklı lokanta denedim ve ikisini de beğendim.

17.06.2016Hürriyet Pazar
Gigi’nin ciciliği: Paps

Gigi’nin ciciliği: Paps

Karaköy’deki Paps çok cici bir İtalyan osteria’sı. Şef Gigi, burnu büyük İtalyan şeflerden değil.

Romantik ve sevimli İtalyan: Serenzo

Romantik ve sevimli İtalyan: Serenzo

İki kez ziyaret ettiğim ve sempatiğin ötesi, müşteriye İtalyan ‘osteria’larına özgü sıcaklık duygusunu tattıran, küçük ve sevimli bir mahalle lokantası.

Türkiyenin gastronomi başkenti neresi

Türkiye'nin gastronomi başkenti neresi?

Mehmet Yaşin seçti, yemek yazarları, gurmeler, uzmanlar tartıştı. İşte Türkiye’nin lezzet kentleri...

İşte Türkiyenin en sevdiği yemek

İşte Türkiye'nin en sevdiği yemek

Türkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…

36 saatte Tokyo’nun doğusu

36 saatte Tokyo’nun doğusu

Yabancılara tokat etkisi yapan şehirlerden biri Tokyo. Duyular üzerinde adeta manik, hiperkaktif saldırı etkisi oluşturuyor. Dikkatinizi topladığınızda, Japon başkentinde geleneksel öğelerin de modern hayatın içinde akıp gittiğini görüyorsunuz. Sadece Doğu Tokyo’da, yani Kraliyet Sarayı’nın doğusundaki bölgede kalsanız bile büyüleyici bir metropolün tüm nimetlerinden yararlanabilirsiniz. Terk edilmiş binalara açılan şık butikler, ışıldayan gökdelenlerin gölgesindeki küçük, yerel hamurişi satan restoranlar…

23.10.2015Seyahat
Muhteşem bir makarna için...

Muhteşem bir makarna için...

“Alt tarafı makarna” deyip geçmeyin. Sadece İtalya’da 310 çeşidi var. Kararında pişirmek, yakışacak sosu bulmak başlı başına bir sanat. Çünkü doğru sosla buluşmayan makarnanın tadı uyumsuz evliliğe benzer.

11.04.2015Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

İyi niyetli bir gastro-bistro çabası APARTIMAN

Burada tavsiyem, barda oturup gastropub mönüden tadımlıklar ısmarlamanız. Apartıman’ın giriş ve ana yemekler üzerine ciddi çalışması gerekiyor.

3.08.2019

Hem farklı hem damak tadımıza yakın AFSONA ÖZBEK RESTAURANT

İstanbul’da Orta Asya mutfağını temsil eden lokantaların açılması sevindirici bir olay. Hamurişi ve et ağırlıklı. Kadıköy’deki Afsona da bunlardan biri.

13.04.2019

Aşk, bu değil mi?

Onun için binbir güçlüğe katlanır, mantık denen vasfını rafa kaldırır, avcunu yalayacağını bilsen bile saplantından vazgeçmezsin. Bunun adı aşktır. Benim trüf mantarıyla ilişkim de biraz böyle...

2.12.2018

Bir şahsiyet arayışı AQUA

Four Seasons Hotel’deki Aqua’nın yemeklerinde eskiye göre düşüş var. Belki herkesi memnun etmeye çalıştıkları ve müşteri kompozisyonu epey değiştiği için, ortak paydaya hitap etme çabası tabaklarda öne çıkıyor.

19.10.2018

Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, kafanızın peşinden gidin!

ETLERDE şarbon var korkusunu atlatmaya çalışırken, bu konunun meraklıları ve vejetaryenler yediğimiz etlerin nasıl elde edildiğini, hayvanların nasıl yaşadığını, sütlerin nasıl sağıldığını deşifre ettiler.

11.09.2018

Dünyanın en iyi mozzarellası

Neden burada öğle yemeğindeyiz? Dünyanın en iyi mozzarella peynirini yemek için. Etrafta tam yağlı manda sütünden ve hiç tuzlanmamış mozzarellalar çok ama La Fenice’de Ferdinando’nunki en iyisi addediliyor.

14.07.2018

Mikla’da yemek sonrası çelişkili duygular...

Mikla’da üç arkadaşımla birlikte yediğim akşam yemeği sonrasında içimde çelişik duygular uyanıyor. Bir yandan ortamın, kokteyllerin, şarapların uyandırdığı haz duygusu... Ama ya mutfak?

15.06.2018

Malatya vejetaryen mutfağının merkezi olabilirdi

Ot yemeklerini alt alta sıralayınca Ege Mutfağı’nın Malatya’nın eline su dökemeyeceğini düşündüm. Bunların kimi kavrularak, kimi börek içinde, kimi pilavla, kimi salatayla, kimi çorbada, kimi de çiğ olarak yeniyor.

2.09.2017

Şile’de şık bir İtalyan: Lavanda

Lavanda’da yemekler buzdağının su üzerindeki kısmı. Geride yatan, Şile’deki küçük üreticilerle kurulan ilişkiler ve tedarik zinciri. Bizdeki genel kuralın aksine lafta değil, fiiliyatta çaba.

18.03.2017

Hem damağa hem kulağa hitap eden ziyafet...

Zorlu’daki Zanzibar; eğlence-bar-yemek üçlüsünü bir arada sunan akımın yeni temsilciliğine soyunmuş. Burada yediğim yemeklerden de, dostum Kürşat Başar’ın orkestrası ve Seran Bilgi’yle birlikte yaptığı müzikten de çok etkilendim.

26.11.2016

Bir hayalim var

Ülkemde böyle güzel kıyı kasabaları, o kasabalarda da böyle harika deniz ürünü lokantaları olsun! İtalya’da; Trani kasabasındaki Corteinfiore restoranı ve Gallipoli kasabasındaki Puritate restoranının düşündürdükleri...

26.11.2016

Bazen en basit olan en güzelidir

İtalya’daki, Antichi Sapori moleküler mutfağın tam zıddı olan yemekler sunuyor. Her şey tarladan sofraya...

19.11.2016

Hiçbir şey olmamış gibi davranan pazar yazısı!

Hepimiz daraldık, gelecek endişesinden bunaldık. Bugün siyaset bilimlerini bir yana bırakıp, eski, dertsiz Pazar yazılarını hatırlatacağım. Çok eski yıllarda arada yaptığım gibi Bodrum’da beğendiğim mekânları yazacağım. Ve “Duyarsızlık, tuzu kuruluk, yüzeysellik” eleştirilerine de gayet hazırlıklıyım.

20.08.2016

Çok iyi ama tehlikeli bir İtalyan

İtalyan mutfağına soyunan her şef İtalya’ya göre iki misli ter dökmek zorunda. Malzeme sorunu devasa. Arnavutköy’deki Antica Locanda zor olanı başarmış, mevsimsel ve şahsiyeti olan bir mutfak yaratmış.

15.07.2016

Giresun çocuğunuzu geleceğin gurmesi yapar

Geçen hafta kaleme aldığım Ordu kadar görsel açıdan çarpıcı olmayabilir ama farklı bir cazibesi var. Giresun’da aynı gün içinde iki farklı lokanta denedim ve ikisini de beğendim.

17.06.2016

Gigi’nin ciciliği paps

Karaköy’deki Paps çok cici bir İtalyan osteria’sı. Şef Gigi, burnu büyük İtalyan şeflerden değil.

3.06.2016

Romantik ve sevimli İtalyan Serenzo

İki kez ziyaret ettiğim ve sempatiğin ötesi, müşteriye İtalyan ‘osteria’larına özgü sıcaklık duygusunu tattıran, küçük ve sevimli bir mahalle lokantası.

1.04.2016

Hamurişi tarifleri

Hamurişini hemen hemen herkes sever. Birçok mutfakta da mutlaka bu tarz tatlı tuzlu yiyecekler pişer. Ben de bu hafta size alternatif hamurişi tarifleri vereceğim.

3.03.2016

Hamurişi tarifleri

Hamurişini hemen hemen herkes sever. Birçok mutfakta da mutlaka bu tarz tatlı tuzlu yiyecekler pişer. Ben de bu hafta size alternatif hamurişi tarifleri vereceğim.

1.03.2016

Hamurişi tarifleri

Hamurişini hemen hemen herkes sever. Birçok mutfakta da mutlaka bu tarz tatlı tuzlu yiyecekler pişer. Ben de bu hafta size alternatif hamurişi tarifleri vereceğim.

29.02.2016

Hamurişi tarifleri

Hamurişini hemen hemen herkes sever. Birçok mutfakta da mutlaka bu tarz tatlı tuzlu yiyecekler pişer. Ben de bu hafta size alternatif hamurişi tarifleri vereceğim.

28.02.2016

Heeyyy makarena!

“Alt tarafı makarna” deyip geçmeyin. Sadece İtalya’da 310 çeşidi var. Kararında pişirmek, yakışacak sosu bulmak başlı başına bir sanat. Çünkü doğru sosla buluşmayan makarnanın tadı uyumsuz evliliğe benzer.

4.04.2015