Mevsim bahar olunca bilgisayarı alıp dışarıda, doğada, belki bir parkta çalışmak istiyor ama pilinizin bitmesinden, internetsiz kalmaktan korkuyorsanız bu mekânlara göz atın. Buralarda da yeşillikler arasında çalışırken kahvenizi içebilir ve hatta eviniz için bitki alışverişi yapabilirsiniz.
#İlk BaharDünyanın 6’ncı, Türkiye’nin en büyük kakao üreticisi olan Altınmarka Şirketler Grubu’nun bünyesinde hızla büyüyen ‘Kahve Dünyası’ 5 yıl içinde dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olmayı hedefliyor. Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, “Şu an yurtdışında 11 mağazamız var. Çin’de 100 mağaza açacağız, Amerika’ya gireceğiz. Her yıl yüzde 30-40 büyüyoruz” dedi.
#YazarlarMeltem Öksüm, evlilik hazırlıkları sırasında internette kendisine yardımcı olacak yeterli kaynak bulamadı ve 2001’de Türkiye’nin ilk interaktif evlilik hazırlıkları portalı olan moderngelin.com’u kurdu. Şimdi üçüncü kitabı ‘Düğün Rehberim’i yayımlayan Öksüm, ‘mutlu’ düğünün şifrelerini veriyor.
#DÜĞÜNSon dönemde dikkat çeken bir tatil trendi olan ‘gramping’ İngilizce büyük ebeveynler (grandparents) ve kamp (camping) kelimelerinin birleşiminden türetiliyor. Bu trend, doğada-tatilde bir araya gelmeyi, aile bağlarını güçlendirmeyi ve anı biriktirmeyi ön plana çıkarıyor. Bazen sadece büyük ebeveynler ve torunları içeren bir tatil deneyimi olduğu gibi bazen de tüm aile, üç kuşak bir araya geliyor. ‘Yaklaşan 9 günlük bayram tatilinde büyükleri mi ziyaret edeceğiz, tatile mi gideceğiz’ ikilemi yaşayanlar bu akımdan ilham alıp büyükanne-büyükbabalarla tatile gidebilir. Bunu deneyimleyenlerden tavsiyelerini, gezginlerdense rota önerilerini aldık.
#TatilRuh ve beden sağlığımızın bütünleşmesine katkı sağlayan sabır ve empati ayı Ramazanın başladığı ilk günlerde saatler bir türlü geçmek bilmez. İnsan bir aktiviteyle uğraşmadığı zaman açlık ve susuzluk hissi çok daha zorlayıcı olabilir. Oysaki bazı aktivitelerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. İşte 11 ayın sultanı Ramazanda hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelip yapmayı denediğinizde zamanı daha verimli hale gelmesine katkı sağlayacak öneriler…
#ORUÇUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Cheesecake hayatımıza yıllar önce Amerikan filmlerinin dublajlarında “peynirli kek” olarak girdiğinde ne olduğunu çok anlayamamıştık. Ancak cheesecake’in enfes bir tatlı türü olduğunu anladığımızdan beri bu lezzetten vazgeçemiyoruz. Günümüzde nice pastanenin menüsüne giren cheesecake aslında evde de yapılabilecek bir tatlı. Ancak kıvamının, görüntüsünün ve düzgün olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte cheesecake yapmanın püf noktaları…
#CheesecakeEge, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırAnavatanı Mezopotamya ve çevresi yani bizim coğrafyamız olan mercimek, dünyada tarımı en önce başlamış bakliyatların başında geliyor. Günümüzde de önemli bir miktarı Türkiye'de üretilen mercimekle yapılabileceklerin sınırı yok desek yeridir. Sarısı, kırmızısı, yeşili hatta siyahıyla farklı tariflere farklı tatlar ve dokular kazandıran mercimeği pişirirken çok işinize yarayacak bazı temel bilgiler derledik.
#Mercimek Çeşitleri