MENÜ

Gurme

Gurme ile ilgili tüm haberleri, son dakika Gurme haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Gurme haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.459 Gurme haberi bulunmuştur.

Gurme Haberleri

MasterChef Türkiye yeni sezon jüri üyeleri kimler

MasterChef Türkiye yeni sezon jüri üyeleri kimler?

MasterChef Türkiye’nin yeni sezonu öncesinde en çok merak edilen konulardan biri de jüri üyeleri oldu. Her biri kendi alanında uzman olan MasterChef Türkiye jürileri, bir yandan yemekleri yorumlarken bir yandan da hem yarışmacılara hem de ekran karşısındakilere farklı bilgiler verecek. Peki, MasterChef Türkiye yeni sezon jürileri kimler?

18.08.2019Televizyon
Masterchef Türkiye jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya kimdir

Masterchef Türkiye jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya kimdir?

MasterChef Türkiye yarışmacılarıyla olduğu kadar jüri üyeleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Mehmet Yalçınkay, farklı tatların buluşması olan 'Fusion Mutfak' akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden birisi oldu. Mehmet Yalçınkaya, MasterChef Türkiye jüri üyeliğine devam ediyor. Peki, Masterchef Türkiye jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya kimdir?

18.08.2019Televizyon
MasterChef Türkiyenin jüri üyeleri kimdir

MasterChef Türkiye'nin jüri üyeleri kimdir?

MasterChef Türkiye'nin yeni sezonunda yemekleri değerlendirecek jüriyi yakından tanıyalım...

16.08.2019Televizyon
Kos’ta Türklere özel bayram şenliği

Kos’ta Türklere özel bayram şenliği

Kos, en sevdiğim Yunan adalardan biri. Defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez araba kiralayarak gezdiğim Kos adasında… Cırcır böceklerinin cıvıltısı eşik etti bana. Burada Yunanlı seyehat ve yemek yazarlarıyla bir araya geldim. Ada’nın ünlü şefleriyle Türk ve Yunan yemeklerinin sırlarının konuşulduğu geleneksel ve modern mutfağın birleştiği değişik tatları tattığımız harika bir deneyim oldu.

9.08.2019Seyahat
Bir Kahvaltıdan Fazlası: Eggs Benedict

Bir Kahvaltıdan Fazlası: Eggs Benedict

Sabah kahvaltınızı bir lezzet şölenine çevirmeye ne dersiniz? Hollandez sosu, özel pişmiş yumurtası, kızarmış ekmeği… Bu enfes Eggs Benedict tarifi bir kahvaltıdan çok daha fazlası!

1.08.2019Kahvaltı
Çayın Yanına: Yoğurtlu Poğaça

Çayın Yanına: Yoğurtlu Poğaça

Yumuşacık ve kabarık anne poğaçasının tarifini veriyoruz! Çay saatlerinize eşlik edecek bu leziz yoğurtlu poğaçayı yapmak çok kolay.

1.08.2019Hamur İşi
“Sana ne lan, fazla konuşma” Vedat Miloru denize atıyorlardı

“Sana ne lan, fazla konuşma” Vedat Milor'u denize atıyorlardı

Ünlü gurme Vedat Milor, Burgazada'da sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Vedat Milor yaşadığı olayı sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaşırken, dikkat çeken detaylar aktardı.

30.07.2019Magazin
İlk günkü konsepti koruyoruz

İlk günkü konsepti koruyoruz

Medya dünyasının duayen ismi Güneri Cıvaoğlu’yla buluştum. Milliyet’teki yazarlığını, 15 yıldır kültür ve sanat eksenli, bugüne kadar birçok ödül alan “Şeffaf Oda” programını, enerjisinin sırrını, stresle savaş yöntemlerini, eşi Canan Hanım’la aşkını, flört dönemlerinde yaptığı sürpriz jestleri ve seyahat denince ilk tercihi Toskana’yı konuştum.

30.07.2019Magazin
Bu ülkede mutluluk devlet garantisi altında

Bu ülkede mutluluk devlet garantisi altında

Karlar, ren geyikleri, Noel Baba, sauna, Kuzey Işık’ları denilince ilk akla gelse de Finlandiya, 156 ülke arasında insanların en mutlu olduğu ve dünyadaki en iyi eğitim sistemine sahip ülke. Dünyanın en güvenli ülkesi de aynı zamanda.

27.07.2019Avrupa
Rüya gibi bir tatil için Maldivler en doğru adres

Rüya gibi bir tatil için Maldivler en doğru adres!

Masmavi gökyüzü, parlayan denizi ve bünyesinde barındırdığı dünyanın en iyi otelleri ile hayalini kurduğunuz tatil deneyimi Maldivler’de sizi bekliyor…

Serinlemek için En İyi 10 İçecek

Serinlemek için En İyi 10 İçecek

Limonatayı, şerbeti, meyve suyunu, ayranı her daim içebilirsiniz elbette ama lezzetlerinin yazın soğuk soğuk katlandığına şüphe yok. İşin içine soğuk kahve, buzlu çay, punch da girince jürimiz de listemiz de coştu. İşte Türkiye’nin dört yanından alternatifleriniz...

20.07.2019Magazin
Koku yoksa gastronomi de yok

Koku yoksa gastronomi de yok!

Türkiye’de koku denince akla gelen ilk isim Vedat Ozan. Bu alanda öğrendiklerimizin yüklü kısmını ona borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Onun büyük emek harcayarak yazdığı, basımı beş yıla yayılan, dört ciltlik ‘Kokular Kitabı’ serisi de ‘Lezzetler’ başlığıyla tamamlandı. Ozan’la, hakkında ‘#sukitaplarbitsedekurtulsam’ etiketiyle kampanya başlattığı editörü Mesut Varlık’ı bir kahve sohbetinde yakalayıp kayda aldık. Varlık’ın sözleriyle; “Eğer bu ‘tadı damağınızda kalan’ bir söyleşi ise aromadır o, aroma!”

Bahçemdeki partide etleri yakan o kara kuru çocuk Nusretti

Bahçemdeki partide etleri yakan o kara kuru çocuk Nusret'ti

Yıllarca Türkiye’yi karış karış dolaştı, yol üstündeki lezzet duraklarını keşfetti. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış yemek hazineleri onunla gün yüzüne çıktı. Hürriyet’teki yazılarıyla yeme-içme kültürünün bilinmeyenlerini tartışmaya açtı. Mehmet Yaşin, şimdi de bizi kendi evimizin mutfağına davet ediyor. Yeni kitabında, “Yumurta bile kıramam” demenin marifet olmadığını, basit yemekler pişirerek hayatımıza katabileceklerimizi anlatıyor.

Şebnem Schaefer kimdir, aslen nereli

Şebnem Schaefer kimdir, aslen nereli?

Bir süredir gözlerden uzak bir yaşam süren Şebnem Schaefer, konuk olarak katıldığı programlar ve açıklamalarıyla gündeme geliyor. Şebnem Schaefer, Lise Defteri, Emret Komutanım, Üç Tatlı Cadı dizilerinde; O Şimdi Asker, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Renklerde Kaybolan Hayat sinema filmlerinde; Eros Pansiyon adlı tiyatro oyununda ve birçok ünlü sanatçının video klibinde oyunculuk yaptı. Peki, Şebnem Schaefer kimdir?

11.07.2019Magazin
Nehir kıyısındaki hedonist: 36  saatte Bordeaux

Nehir kıyısındaki hedonist: 36 saatte Bordeaux

Bağları ve şaraplarıyla ünlü köylerin, istiridye çiftliklerinin yanı başındaki Fransız şehri Bordeaux, restoranları, sanat merkezleriyle de iddialı. Havaalanı ve iki saatte başkent Paris’e ulaşan yüksek hızlı treni sayesinde ulaşım açısından da çok avantajlı.

7.07.2019Seyahat
Mutfağın sırrına ermek kolay mı

Mutfağın sırrına ermek kolay mı?

Bu sadece bir tarif kitabı değil; farklı içeriği, bu proje için özel üretilen kap kacağı, fotoğrafları, tasarımıyla güzel kokulu, temiz ve şık bir mutfak! Bedriye Renda Medina ve iddialı ekibiyle ‘Sır’ın sırlarını konuştuk.

Bodrumun en iyi 10 kahvaltı mekanı

Bodrum'un en iyi 10 kahvaltı mekanı

Kent yazarı, gurme ve gazetecilerden oluşan büyük jüri seçti.

6.07.2019Magazin
Kahvaltıların Gözdesi Olur: Ispanaklı Frittata Tarifi

Kahvaltıların Gözdesi Olur: Ispanaklı Frittata Tarifi

Neredeyse her sebze ve peynire kapısı açık olan İtalyan omleti frittatayı tazecik ıspanaklarla yaptık. Domatesle de birleşince tadına doyum olmayan bu lezzeti kahvaltılarınızda sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapması çok kolay!

1.07.2019Kahvaltı
Keşfetmenin hazzını sonuna kadar yaşayın

Keşfetmenin hazzını sonuna kadar yaşayın!

İster sokak sokak gezin, ister şehrin çok sayıdaki tapınağında huzur bulun, isterseniz de suşi yiyerek leziz bir şölene tanıklık edin… Japonya’nın başkenti Tokyo’da hepsi mümkün!

Şangay’da yapacak şey çok…

Şangay’da yapacak şey çok…

Eski ve yeninin harmanı, çok çeşitli kültürlerden oluşan, eğlencenin sonuna kadar yaşandığı Şangay’ın 1842’ye kadar küçük bir balıkçı köyü olduğu düşünülünce, dinamizmi ve gelişimi akıl almaz boyutlara ulaşmaktadır. Aynı zamanda dünyadaki en etkili borsalardan biri olan Şangay Borsası’nı içinde barındıran bu şehir, Çin’in finans merkezidir.

Tayland’ın kalbi Bangkok

Tayland’ın kalbi Bangkok

Bangkok'un dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmasının birçok nedeni var. Tayland’ın başkenti, uzun yıllar boyunca kıyı şeridinde sırt çantalı gezginlerden lüks yolculara kadar gelen herkesi muhteşem Tayland mutfağının lezzetleri ve büyüleyici kültürü ile misafirlerini ağırladı. Her geçen gün egzotik seyahatin hayalini kuranlarının ilk durağı olan Bangkok her gelen kişiye gizemlerini ayrı ayrı açarak büyülü tapınaklarında farklı bir atmosfer sunuyor.

Butik ayrancı ihracat yolunda

Butik ayrancı ihracat yolunda

Temelleri yaklaşık 70 yıl önce Balıkesir’in Yıldız köyünde atılan Özerhisar Ayranı, bugün Türkiye’nin gurme restoranlarına üretim yapıyor. Butik üretim ile markanın öne çıktığını anlatan üçüncü kuşak temsilcisi Hüseyin Efekan Özer, “Hedefimiz Ar-Ge ve inovasyon ile büyüyüp markamızın lezzetini koruyarak ihracat yapmak” dedi.

14.06.2019Kobi
Haziranda Prag Ihlamurlar altındaki Ortaçağ güzeli...

Haziranda Prag! Ihlamurlar altındaki Ortaçağ güzeli...

‘Moldau’ senfonik şiirini dinlemiş miydiniz? Prag’a gittiğinizde bestecisi Bedrich Smetana’yı Karl Köprüsü’nün yanı başında, ölümsüz eserini ithaf ettiği nehrin kıyısında otururken bulursunuz. Müzesinin önündeki heykeli sırtını nehre, yüzünü doğuya dönmüştür. Kıyı boyunca sıralanan ıhlamur ağaçlarını seyreder. Her mayısta onlar filizlenirken Prag Bahar Festivali, bestecinin senfonik şiiriyle açılır. Haziranda çiçekleri patladığında gerçek şölen başlar: Sokak, meydan ve parklarıyla Prag, mis kokulu ıhlamur bahçesine dönüşür.

10.06.2019Seyahat
Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı?

Kendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!

Yazı unutulmaz yapacak 60 güzel öneri

Yazı unutulmaz yapacak 60 güzel öneri

Ne şanslıyız değil mi, bu sene sezon bayram tatiliyle, resmi olarak ‘bayram gibi’ başladı. Yazlık sinemalar, konserler, festivaller, spor aktiviteleri, yaz şarkıları, yaz dizileri, tiyatro turneleri, sahiller, beach club’lar, restoran ve eğlence yerleri tam tekmil emir ve görüşlerinize hazır. Ama yüzlerce alternatif arasından hangilerini seçmeli, nerelere gitmeli, kimleri izlemeli, ne yemeli, ne içmeli, ne giymeli? Hepsi alanlarında uzman arkadaşlarımla birlikte 2019 yazında bilmeniz gereken en önemli kültürel, sportif ve sosyal faaliyetleri belirledik. Seçin, beğenin, deneyin. Bakarsınız, umduğunuzdan güzel geçer yaz...

Mesadan Guinnes Dünya Rekoru etkinliği

Mesa'dan Guinnes Dünya Rekoru etkinliği

İlklere imza atmak ve yaşamlara değer katmak felsefesi ile yıllardır yolcuğunu sürdüren Mesa, 13 Temmuz gecesi Mesa Bodrum Demirbükü’nde gerçekleştireceği Guinnes Dünya Rekoru etkinliğini davetlililerine tanıttı.

27.05.2019Gündem

Yazar Sonuçları

Büyükada’da enfes buluşma Milto

İki genç takipçimle buluşma yeri olarak Büyükada’daki Milto’yu seçtim. İki soğuk, iki de sıcak mezeyle barbun tava ve kalkan ızgara seçtik. Ve lokantadan gayet memnun ayrıldık.

10.08.2019

Bayramın sofralarının iki yıldızı

Bugün Kurban Bayramı arifesi. Haliyle evlerde hazırlıklar son hız devam ediyor. Bayram demek, biraz da kalabalık sofralar ve o sofralarda akıp giden sohbet eşliğinde lezzetten lezzete koşmak demek. En çok da kavurmanın bereketini, baklavanın çıtırını paylaşmak gerek. O zaman haydi buyurun tariflere...

10.08.2019

Gaziantep’in hedefi gastronomide uluslararası destinasyon olmak

GAZİANTEP Belediye Başkanı Fatma Şahin geçen gün İstanbul’daki buluşmamızda bu yıl ikincisi 12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin nasıl hedef büyüttüğünü anlatıyor.

7.08.2019

Adada kıyı işgali ve zorbalık

Geçen pazartesi maruz kaldığım zorbalığın üzerine neler yaşandı? Olayları birinci ağızdan dinleyin, sonrasında yorum sizin...

4.08.2019

İyi niyetli bir gastro-bistro çabası APARTIMAN

Burada tavsiyem, barda oturup gastropub mönüden tadımlıklar ısmarlamanız. Apartıman’ın giriş ve ana yemekler üzerine ciddi çalışması gerekiyor.

3.08.2019

Ziyafet festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

2.08.2019

İlk günkü konsepti koruyoruz

Medya dünyasının duayen ismi Güneri Cıvaoğlu’yla buluştum. Milliyet’teki yazarlığını, 15 yıldır kültür ve sanat eksenli, bugüne kadar birçok ödül alan “Şeffaf Oda” programını, enerjisinin sırrını, stresle savaş yöntemlerini, eşi Canan Hanım’la aşkını, flört dönemlerinde yaptığı sürpriz jestleri ve seyahat denince ilk tercihi Toskana’yı konuştum.

30.07.2019

Nefis bir taverna MYLOS

Leros Adası’ndaki Mylos, hayalimdeki taverna tipine uyuyor: Nefis mezeler. Taze deniz ürünleri. Samimi ortam. İyi servis. Şahane manzara.

28.07.2019

Başarılı olunca kalite aşağı inmemiş HARBİ ADANA OCAKBAŞI

Burası tertemiz, rahat ve oldukça şık, bazı masaları manzaralı bir mekân. Aradan bir buçuk yıl geçtiği için tekrar gittim. Sonuç? Daha bile çok beğendim. Genel trende uymamışlar.

27.07.2019

Alaçatı curcunasında sığınılacak 3 vaha

Yerlisi, asıl sahipleri örgütlenmeye, önlem almaya çalışıyor; platformlar oluşturuyor; yerel yönetimle temas kuruyor ama bence artık nafile; Alaçatı kaybedilmiş kale. Peki iyiye giden hiç mi bir şey yok? Var elbette.

13.07.2019

Ada’nın gömleklisi “şeftali kebap”

‘Meyvenin kebabı olur mu?’ demeyin, Antep’in yeni dünya kebabı, Mardin’in hem yeşil hem de kırmızı erik kebabı var.

11.07.2019

Müthiş bir deniz ürünleri ziyafeti:Bar FM

Balık dışındaki deniz ürünlerinde beni Granada’daki Bar FM kadar büyüleyen başka lokanta bilmiyorum.

7.07.2019

Endülüs hatıraları... Vur patlasın çal oynasın

‘Az çalış, iyi yaşa’ yaşam felsefesinin çok cazip tarafları da var. Burada herkes rahat, herkes neşeli. En güzeli de eğlenmeyi bilmeleri ve eğlencenin sudan ucuz olması.

30.06.2019

KRU LOKANTASI

Kruvasan’dan sonra Kru ile genç Ufuk Ügümü’nün İstanbul gastronomi sahnesinde ciddi biçimde yer aldığını ve başarısının tesadüfi ya da medya şişirmesi olmadığını görüyoruz.

29.06.2019

Tinos’un lezzet mabetleri

Bir yaz önce ziyaret ettiğim Sifnos Adası ve kumsallarını olağanüstü bulmuştum. Ama sadece doğal güzellikleriyle değil, gastronomi açısından da Tinos çok üstün. İşte yolunuz düşerse, uğramadan dönmemeniz gereken 7 mekân...

23.06.2019

Tinos günlükleri

Yıldızı yeni parlayan ve gastronomide iyi bir ada olarak Tinos ile tanışma zamanı. Harika bir deniz, kaliteli şaraplar, muhteşem yemekler. Ve mutlaka gitmeniz gereken beş mekân!

16.06.2019

Sahillerin bayram karnesi

9 günlük tatille birlikte milyonlar sahillere hücum etti, yeni sezonun kodları da çözülmeye başladı. Geçen yazın en popüler yerlerinden kapananlar da var, bu yıl yeni açılıp öne çıkanlar da. Bazı yerler el değiştirdi; kimi mekânlar yavruladı; trafik nedir bilmeyen sakin beldelerin caddeleri doldu, yolları kapandı.

9.06.2019

Dört farklı döner

Bizim mutfak, genel ahlakla birlikte baş aşağı giderken kolaycılık ve ucuzculuk öne çıkan değerler. Dönerde de bu böyle... Bu bağlamda, son bir-iki ay içinde yüksek beklentilerle gittiğim birkaç dönerciyi sizinle paylaşmak istiyorum.

8.06.2019

Türk kahvemiz dünya markası olsun

Gönüllü girişimci olarak yurt dışında 10 yılda 20 bin kişiye Türk kahvesini tanıtması nedeniyle “Turkish Coffee Lady” ünvanını alan Gizem Şalcıgil White, “500 yıllık Türk kahvesini dünyada markalaştırmak için çalışmazsak, diğer kültürel miraslarımız gibi kaybedebiliriz” dedi. Şalcıgil White, daha fazla farkındalık yaratmak adına “Türk Kahvesi Dünya Markası Olsun” temalı imza kampanyası başlattıklarına da dikkat çekti.

7.06.2019

Türk mutfağı neden tanınmıyor?

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ama aynı zamanda ciddi bir kriz içindeyiz. Mutfağımızın bazı güçlü taraflarını kısmen temsil eden lokantalar yok değil. Fakat sayıları çok az. Her alanda olduğu gibi lokanta kalitesinde de vasatlaşma almış başını yürüyor. Peki suçlu kim?

2.06.2019

Antalya’nın güzel sürprizleri

Önceki haftalarda Antalya 7 Mehmet’te karşılaştığım harika yemekleri anlattım. Şiş köfte-tahinli piyaz için Börekçi Tevfik’i ve Şişçi Volkan’ı tavsiye ettim. Bu haftaysa Antalya’yla özdeşleştirmediğimiz lezzetlerden bahsedeceğim.

1.06.2019

Bayramlar, gelenekler ve gelecek

Bayramlar geçmişten geleceğe uzanan bir köprü gibidir. Geçmişi geleceğe taşırlar, ritüelleriyle sürdürülebilirliğin sembolleridir aynı zamanda. Ramazan Bayramı’yla birlikte yaz mevsimi de başlıyor. Hepimize iyi bayramlar ve mutlu yazlar...

1.06.2019

İyiliklerle ‘Hayata Sarıl’

Hayatın iyiliklerle dolu olduğunu görmek, iyilik üzerine yaşamımızı inşa etmek ve paylaşmak muhteşem muhteşem bir duygu.

28.05.2019